BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Appartmenten Portes du Soleil

Appartmenten Portes du Soleil

Les Portes du Soleil is een echt megagebied. Alles is hier te vinden. Zo ook appartementen. Iedereen die aan appartementen denkt denkt bij Les Portes du Soleil aan Avoriaz. Dit is het beroemde appartementsdorp van het gebied. De andere dorpen zijn authentieker en hebben minder grootse appartementscomplexen. Maar ook hier vind je voldoende appartementen. Kortom, in elk dorp is hier de mogelijkheid van het huren van appartementen. Veelal ruimer dan wat het vooroordeel over Frankrijk zegt. Dit komt waarschijnlijk ook door het feit dat dit gebied ook gedeeltelijk in Zwitserland ligt.

Verschil tussen de dorpen

In elk dorp vind je appartementen. Maar het is Avoriaz wat het echte appartementsdorp is met de grote hoogbouw waar Frankrijk om bekend staat. In de andere dorpen zijn de appartementen beter weggewerkt in de authentieke bouwstijl. Natuurlijk is er ook een verschil tussen de Zwitserse en Franse dorpen. In Zwitserland kun je iets ruimere appartementen verwachten, alhoewel, ook de Franse appartementen zijn groter dan dat je in andere Franse gebieden wellicht gewend bent.

Prijsniveau

Hoe meer keuze je hebt, hoe meer het prijsniveau naar het gemiddelde zakt. Daar is Les Portes du Soleil een groot voorbeeld van. Je vind hier appartementen in zo goed als elke prijsklasse. Les Portes du Soleil zet zich op de kaart als familiegebied en als een gebied voor de wintersporter die veel kilometers zoekt. Dus echt als prijsvechter stelt dit gebied zich niet op. Wie echt low-budget wil kan beter naar andere gebied uitwijken, maar daarmee is absoluut niet gezegd dat dit gebied duur is. Eerder gewoon ‘normaal’. Aan de Zwitserse kant is alles iets duurder, maar voor Zwitserse begrippen zeker niet duur.

Accommodatie thema's