Reviews Sölden - Ötztal Arena

79% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8 op basis van 4022 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, uitbundige après-ski, geen vlakke stukken, voldoende off-piste, goede variatie in pistes, goed eten op de piste en erg sneeuwzeker.

Wat vind jij van Sölden - Ötztal Arena?

Reviews van gebruikers

Gast033
11 maart 2020 · 20:25

Topgebied, vele resto’s & bars op de piste

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast862
25 februari 2020 · 19:10

Mooi gebied. Als je eenmaal op de gletscher bent is het prachtig. Echter de weg erheen is erg lang met zeker in de vakantie lange wachtrijen. In het algemeen erg druk. Gevaar voor ongevallen is groot. Pistes zijn vaak ijzig.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Denis
30 januari 2020 · 10:15

In januari 2020 voor de 2de keer Sölden, was ondertussen wel 11 jaar geleden. Niet supergroot en minder geschikt om lange tochten te maken, maar voor een shortski zeker meer dan genoeg. Toch ook afwisselend genoeg, wegens de eigenlijk 3 verschillende gebieden (Giggijoch, Gaislachkogel en de gletsjers). Wel wat lang in de lift om naar de gletsjers te geraken, maar eens daar wel zalige pistes. Wel vrij uitdagende pistes, weinig blauwe simpele autobahnen, voor echte beginners toch iets te moeilijk allemaal denk ik. Ook de dalafdaling is, zoals in wel meer gebieden, op het einde van de skidag druk en zeker niet simpel, je bent soms beter met de zwarte dan de rode variant, omdat daar minder volk op zit en die minder kapot is geskied. En wij waren er buiten de vakantieperiode, de algemene drukte viel nog mee, ik denk dat in het hoogseizoen de dalafdaling echt niet aangenaam meer is.

Aprèsski is ook goed, maar in de Schirmbar en Fire und Ice bv toch wel wat agressief testosteronsfeertje, iets teveel alfamannetjes daar. Doe mij dan maar de Kuckuck of Marco's. Daar gaat het dak er wat minder af, maar is de sfeer toch wat gemoedelijker.

Ben het wel absoluut niet eens met het punt over de restaurants in de review hieronder, dat er quasi enkel grote zelfbedieningsrestaurants zijn. Dan heb je volgens mij echt niet goed gekeken. Er zijn nl net wel redelijk wat leuke, gezellige, typische hutten met heel lekkere en verzorgde typische gerechten.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
verwijderd-
26 januari 2020 · 16:24

Sölden heeft een mooi skigebied dat is opgedeeld in drie deelgebieden. Allereerst de Giggijoch, vanuit het noorden de eerste gondelbaan die je in het dorp tegenkomt. De Giggijoch is het gebied waar voornamelijk families en skiklassen onderweg zijn. Groot en vooral erg druk. Het tweede deelgebied is het gebied onder de Gaislachkogel, bereikbaar met de andere gondelbaan die zuidelijker in het dorp start. De Gaislachkogel is een stuk uitdagender dan de Giggijoch en heeft voornamelijk rode en zwarte pistes. Aanraders hier zijn de pistes richting de Wasserkar en de Gaislachalm. Het derde deelgebied zijn de twee gletsjers, de Tiefenbach en Rettenbach. Dit gebied ligt achter de twee andere deelgebieden en het duurt even voordat je er met verschillende liften bent. Vrij makkelijke pistes en soms ook een flinke zwarte ertussen. Het totale skigebied van Sölden is vooral ingericht op heel veel skiërs, en die zijn er dan ook. Tijdens schoolvakanties is het er erg druk. Er zijn weinig kleine sfeervolle hutten (op een uitzondering na zoals Löple Alm) en veel grote sfeerloze zelfbedieningrestaurants.
Sölden is een langgerekt dorp met veel grote hotels maar ook kleinschalige vakantiewoningen. De après-ski kan heftig zijn en speelt zich vooral af in de kroegen en feesttenten in de buurt van het dalstation van de Giggijochbahn. Namen als Almrausch, Fire & Ice en de Schirmbar staan garant voor een groot feest vanaf het vroege middaguur. Skiërs die een rustig en meer sfeervol dorp zoeken zijn hier aan het verkeerde adres. Sölden is niet goedkoop en hoort qua prijsniveau thuis in het rijtje Ischgl, Serfaus-Fiss-Ladis en Sankt Anton.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast654
26 januari 2020 · 08:07

2e keer in Sölden en moet mijn mening toch een beetje bijstellen betreft het skigebied. Vorig jaar veel in de après-ski gehangen en dan is Sölden toch wel echt 5 sterren waard. Als snowboarder zijn er best wel wat vlakke stukken zeker bij de 15km afdaling. Ook buiten het hoogseizoen is het druk. Eten op de piste is goed, vermijd wel de restaurants van de BBS. Funpark bij de Gigijoch is goed en ligt net onder het niveau Penkenpark (Mayrhofen). Skipas is aan de prijs, €450,- voor 11dagen. 10 min. rijden en je bent in Gurgl wat een mooier en uitdagender gebied is. Je kunt met de skipas in meerdere gebieden terecht en ik raad je dan ook echt aan om te variëren. Het Ötztal is geweldug mooi en heeft zoveel meer te bieden dan alleen Sölden. Voor een week feesten en lekker skiën is er (mijns inziens) geen betere plek dan Sölden. Ga je puur om te skiën / boarden dan komt Sölden te kort.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast883
4 december 2019 · 15:22

Zeer goede pistes op de gletsjer en giggijoch, super après ski op de berg en in het dal. Wil je kilometers maken? Maak dan gebruik van het feit dat de meeste liften al heel vroeg open gaan, dan zijn de pistes het beste.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast622
15 november 2019 · 07:47

Sneeuwzeker gebied met goeie après-ski mogelijkheden

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast959
11 november 2019 · 10:02

Een heek leuk skiegebied. Met veel variatie van pistes voor iedere skiër wat wils. Bij mij was het niet druk in het skigebied ik had geen wachttijden aan de liften.
Ik heb in Hotel regina gelogeert echt een top hotel een heerlijk 5 gangen menu en vlak bij de Gaichlagkogel.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast180
26 oktober 2019 · 19:15

Het is daar omzettend druk en duur. Alles is er gebaseerd op zo snel mogelijk geld verdienen. Ik mis daar de gemoedelijkheid, het lijkt een grote fabriek. Er zijn wel mooie pistes maar dan moet je richting gletsjers. 's Middags veel hobbels op de pistes.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast026
26 oktober 2019 · 12:27

Sölden: een langgerekt dorp, kenmerkt zich als zijnde een doorgaande weg met veel verkeer. Aan weerszijden is het dorp gebouwd. Er zijn veel mogelijkheden qua eten/drinken en uitgaansgelegenheden. Echter heel charmant is, en oogt het niet.
Voor een vriendenweekend geloof ik dat het heel amusant kan zijn, wil je wat meer beleving en authenticiteit dan zou ik uitwijken naar een ander gebied.

Op zich viel het skigebied Sölden mij niet tegen. Het heeft genoeg afwisseling te bieden, is uitgestrekt en als gevorderde wintersporter zou je hier nog wat uitdaging kunnen vinden, waren het niet dat het zo ontzettend druk is op de piste dat je eigenlijk geen kant op kunt. Ik ben hier een compleet seizoen verbleven dus ik kan het helaas geen incidentele drukte noemen.
Mocht je een week hier verblijven dan zou ik aanraden om een dagje naar Hochgurgl/Obergurgl te gaan.

Snowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast136
5 oktober 2019 · 00:21

Veel plekken geweest. Vorig jaar eerste keer Ötztal, alle afzonderlijke gebieden gehad inclusief Kühtai. We gaan komend seizoen terug. Waanzinnig ervaring.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast019
3 maart 2019 · 18:44

Ik vond het skigebied wel heel afwisselend en dat is altijd leuk. Je hoefde niet twee dagen hetzelfde te doen. Daarnaast is er zowel voor wat minder ervaren als wat meer ervaren skiërs uitdaging te vinden. De gletsjers vielen wat tegen, deze liggen niet erg logisch in je skirondje. Daarnaast vonden we het eten tegenvallen op de piste zelf en relatief duur voor Oostenrijk. Voor de rest een prima vakantie gehad!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast024
1 maart 2019 · 13:06

Supermooie omgeving en fijne pistes

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast740
21 februari 2019 · 11:40

Zeer veel zijdig gebied en mooie pistes, veel goede eet gelegenheden alleen jammer dat er maar 1 route naar de gletcher is met liften die weinig capaciteit hebben waardoor er lange rijen staan dit geldt voor de terug weg ook voor het skiën heel druk op de piste

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast211
12 februari 2019 · 11:53

Een geweldig ski gebied, een best goede variatie aan piste's en fijne dalafdalingen!
Zeker een aanrader!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
julial
30 januari 2019 · 10:48

Hallo.
Kan iemand mij vertellen wat er allemaal te doen is in Solden buiten het skien?
Ik ga daar op vakantie maar ski niet graag. Zijn er daar nog andere dingen te doen op de skipiste, Zoals snowboarden enzo…

Gast103
2 januari 2019 · 13:52

Na een paar jaar weer eens gaan skiën en gingen we voor het eerst naar Ötzal. We zaten in het dorpje Vent. Vanuit Vent rijdt er elke uur 1 bus naar Sölden.

De pistes in Vent zijn redelijk te doen. Alleen moet je via de rode piste naar beneden en voor je eerste afdaling in jaren is het wat uitdagend maar later in de week ging het prima.

Sölden is prachtig. Veel blauwe pistes maar ook goede rode pistes. Heel breed. Bij Gigijoch zijn brede blauwe pistes en rode pistes die prima te doen zijn. Ook de gletsjer is heerlijk om op te skiën. Maar hou er rekening mee als je terug skiet naar Gigijoch van zowel het Mittelstation als van de Gletcher dat het naar het eind van de middag drukker wordt met soms wat gevaarlijke situaties, zelfs in de ski klas. Bij het Mittelstation is weinig blauw en moet je soms zwarte pistes over om op bepaalde plekken te komen. Dit raad ik zeker af voor de beginnende skiër. Bij mij waren de pistes rond het Mittelstation heel ijzig dus ook voor de beginnende skiër minder prettig. Voor de rest een prachtig ski gebied en hebben voor volgend jaar alweer geboekt.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Bennieblogger
12 juli 2018 · 20:26

Het grote en bekende Sölden. Altijd populair en ook wel terecht, want het is gewoon een heel goed skigebied met voor ieder wat wils en veel mooie en lange afdalingen. Pisterestaurants zijn misschien niet altijd even authentiek, maar ga je naar de randen van het gebied heb je nog prachtige tenten. Door de gunstige hoogte en de gletschers is het seizoen ook erg lang. Van eind november tot eind april kun je bijna overal wel de berg af.
Verder is het gebied erg goed beschreven hier op de site. Het dorp is wat langgerekt, maar de skibussen binnen het dorp en richting Gurgl lopen regelmatig en efficiënt. Een topper in het voor en naseizoen, wat overcrowded in het hoogseizoen. Niet altijd even authentiek, maar zeker op de Gaislach voelt het een stuk minder massaal aan. Op het reusachtige liftstation na dan…
Nog een laatste tip: Sla je boodschappen in in Imst; het Otztal is niet ruim voorzien van supermarkten en daardoor ligt de prijs ter hoogte van Franse skidorpsupermarkten. Of stop in Umhausen bij de Hofer.

Snowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast514
6 juli 2018 · 16:32

Komen al jaren in Sölden, maar kiezen nu voor wat anders. Skipistes geweldig, dalafdaling niet altijd top. Reden om niet meer te gaan is dat de vriendelijkheid van voorgaande jaren, er niet meer is. Dit in met name de restaurants. Jammer.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast154
27 december 2017 · 14:30

Geweldig ski-gebied voor beginners, gevorderden en voor alle leeftijden. Snowboarders hebben het wat minder op sommige stukken maar zodra je de weg kent kun je deze stukken gemakkelijk vermijden door net een andere route te pakken zodra je vlak voor de lift bent (beginnende snowboarders raad ik echt af buiten de centrale piste bij de Giggijoch te gaan tenzij je de conditie van een paard hebt om de rechte stukken te overbruggen). Het gebied is heerlijk om flink snelheid te maken op de rustige maar uitdagende zwarte pistes maar ook de lange afdelingen van bovenaf tot in het dal zijn de moeite waard. Het mooie aan het gebied is dat het enorm groot is maar heel goed verbonden. je staat binnen no-time bovenop de gletcher en zodra die begint te vervelen ga je gewoon naar een ander stuk van het gebied. Ook kun je prima los van elkaar skiën (denk aan niveau of leeftijdsverschil) en vervolgens elkaar snel terug vinden op de centrale pistes vanuit waar je elke dag begint. De dalafdalingen zijn goed maar met slecht weer (warm of te koud) gaat de kwaliteit wel omlaag. Denk hierbij aan papsneeuw of hele gladde verraderlijke stukken in de schaduw. Beginners zou ik altijd aanraden om met de lift terug te gaan aan het eind van de dag om ellende te voorkomen. Pak de dalafdeling gewoon een keer in de ochtend: lekker rustig omdat veel mensen dat gewoon niet doen. Bij het nemen van les zou ik goed vragen naar een ervaren leraar omdat het niveau soms behoorlijk verschilt. Dit zal komen omdat het een levendig dorp waar ook veel jonge mensen op af komen om heel de winter te verblijven en daarbij dan ook les geven. Lokale mensen blijven het beste! Houd er dan wel rekening mee dat deze mensen alleen Duits spreken.

De apres-ski is geweldig vooral de Alm-rausch is voor alle leeftijd een groot feest. De echte party-animals vermaken zich ook prima in de Mogul of de Fire and Ice. Voor opa en oma is het gebied wat minder omdat het dorp overdag vrij saai is. Het is ook niet echt een gezellig Oostenrijks dorp. Het is gericht op skiën dus blijft na het skiën lekker op de piste hangen voor een pilsje of wijntje en ga daarna rustig eten, douchen en op stap. De eetgelegenheden zijn prima maar liggen verspreid door het dorp.

Wij gaan over een paar weken weer naar Sölden!

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast880
30 januari 2017 · 17:12

Ben een zeer ervaren snowboarder en in de meeste grote gebieden geweest in Frankrijk (Espace Killy, Alpe d Huez, Les2Alpes, Les Trois Vallees, Megeve, La Plagne) en Oostenrijk (SFL, Saalbach-Hinterglemm, Flachau-Zauchensee, Kitzbuhel), Italie (Sella Ronda, Livigno).

Nu net terug van weekje Solden.

Pro’s:

  • Ondanks vele berichten van lange wachttijden, nooit langer dan 3 minuten moeten wachten aan liften
  • Leuke gletscher met voor gletscher zijnde lange pistes
  • Betaalbare hotels ondanks gekende naam
  • Afwisselende pistes (bos, gletscher) en veelal moderne liften
  • Goeie nachtclub voor de nachtbrakers (Katapult)

Con’s:

  • Ongezellig dorp (1 lange straat, geen echt centrum)
  • Onpraktische indeling dorp / liften:
    > liften vanuit het dorp liggen ver uit mekaar en aan de uiteindes van het dorp (moeilijk haalbaar met skischoenen aan)
    > slechts 1 piste komt in dorp uit, alle andere eindstations liggen een stuk boven het dorp)
  • Weinig restaurants in verhouding met aantal gasten (reserveren is vaak nodig)
  • 269 euro voor skipas buiten seizoen voor 150km pistes is toch prijzig in vergelijking met veel grotere gebieden
  • Zwaar overroepen après-ski (idem als St. Anton):
    > veel mogelijkheden op zich maar weinig gezelligheid (veel te druk, veel te warm en veel te klein)
    > 95% van klanten zijn groepjes mannen tussen 20 en 50 jaar die op zoek zijn naar wat vertier (leidt vaak to zielig, gespannen sfeertje)

Ik ga nog wel een keertje terug maar komt toch niet in de top 5, had er meer van verwacht.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast704
15 januari 2017 · 18:49

Gewoon goed niet meer en niet minder

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Jimbo
4 januari 2017 · 18:27

Snap de hype wel waarom je naar Sölden moet. Gebied heeft inderdaad alles maar schiet op 1 punt flink te kort en dat is de ski/piste ervaring. Ja je kunt een flink wat hoogte meters afleggen op een aantal pistes gedurende de ochtend en de blauwe racebaan op de Tieffenbach is erg lekker skiën maar daar blijft het ook bij. Zeker 's middags is het zelfs buiten net hoogseizoen enorm druk op de dalafdalingen. Veel mensen die aanklungelen en laten die pistes nou net de mooiste van het gebied zijn.

Daarnaast zit je gewoon veel, heel veel, in de lift om vanuit Sölden op de gletschers te komen. Het gebied doet/voelt groot aan maar met een beetje ervaring heb je in 2 dagen alle pistes gezien en is de rest van de dagen een herhaling van zetten. Leuk om een keer geweest te zijn maar ga je voor het skiën en km’s maken dan moet je niet in Sölden zijn en heb je in Oostenrijk veel betere alternatieven om nog maar niet van de vele opties in Frankrijk te spreken.

Wat mij betreft een aanrader buiten het hoogseizoen voor een dag of 3. Ga je een week of in het hoogseizoen dan kun je het beste Sölden mijden als je van km’s maken houdt.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast384
21 december 2016 · 22:23

Reeds 40 jaar trouwe bezoeker van Solden en omgeving,! Zalige omgeving. Ben aanwezig begin november, half december en februari??-

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast094
8 november 2016 · 17:06

Solden is een hoog gelegen skigebied, sneeuwzeker. Wij waren er in de kerstweek 2015. Erg druk en de pistes waren slecht onderhouden.
Er zijn meerdere mooie ruime pistes, zowel blauw als rood. De dalafdaling naar Solden lag er slecht en smal bij, dit kwam mede door het warmere weer in het dal. Druk bij de liften, hierdoor veel tijd kwijt. Persoonlijk vind ik Ellmau (Brixen) leuker. Solden moet gewoon veel meer doen aan de pistes.
Waarom niet naar Solden? Ik kreeg een ongeval(gebroken arm) en werd ONGEVRAAGD naar een privékliniek in Solden gebracht. Met mijn verzekeraar contact opnemen wilde de kliniek niet, cash betalen en anders geen behandeling. Op advies van mijn verzekeraar overgebracht naar het ziekenhuis in Zams. Wil je financieel dus niet uitgekleed worden dan moet je naar het ziekenhuis in Zams (80 km) of Insbruck. Een zeer onprettige ervaring.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast206
11 september 2016 · 10:03

Van beginner tot gevorderde een leuk gebied. Sneeuwzeker door de twee gletsjers. De BIG THREE is een leuke route waarbij je 3 3000+m toppen meepakt, en moderne liften. Wij hebben na een aantal andere gebieden geprobeerd te hebben toch weer naar solden geboekt voor aankomende wintersport.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast697
23 maart 2016 · 15:54

Voor de eerste maal naar dit skigebied geweest en kom hier zeker niet meer terug, voor mij is solden zwaar overroepen, skigebieden als obergurgl, serfaus, val thorens, sella ronda, hebben zoveel meer te bieden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast763
19 februari 2016 · 11:10

2de jaar dat ik samen met vriendin op ski vakantie gaan. (vorig jaar kaprun). Solden is relatief klein dorp maar het ski gebied is enorm groot. Wij houden van de lange aftochten vooral door het bos. Gaislachkogel is mijn favoriete gedeelte. Heerlijk rustig veel aftochten door de bossen. De giggijoch vinden we persoonlijk minder leuk druk en heel erg open. het eten is prima qua prijs rond 10 p.p. drinken rond 3 t/m 5 euro. Houdt wel rekening mee dat niet midden van dorp gaat zitten want de smog kan er blijven hangen. wij zaten hoger op de berg. Als je spullen huurt kan je ze bij lift plaatsen ideaal. Ice q waar James bond is gefilmd moet je voor reserveren. Voor beginners is en gevorderden is het heel erg goed gebied.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
HaringHighRichardt14 februari 2016 · 18:15

Hierbij nog ons filmpie van Solden

<div class=“embed-responsive embed-responsive-16by9 m-b-2”><iframe src=“https://player.vimeo.com/video/153003990?badge=0” frameborder=“0” webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe></div>

<div class=“embed-responsive embed-responsive-16by9 m-b-2”><iframe src=“https://www.youtube.com/embed/lyCIOYkxi74” frameborder=“0” webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe></div>

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
HaringHighRichardt18 januari 2016 · 10:56

Mooi gebied voor een keer, maar ze zien mij er niet terug.
Te weinig uitdagende pistes en als de gletsjer gesloten is erg druk en dan zaten we nog in het voorseizoen
Liften waren uitstekend en modern met kapjes als het waait en er valt sneeuw

Apres skie is daar top, genoeg te doen, wel veel duits talig

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring