euro\'s?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Spindleruv Mlyn

aanvaard man in het gebied en dorpje euro’s als betaalmiddel?

Bij ski-verhuur wel en in sommige restaurants ook wel, maar in de supermarkten niet. Kun je ook beter niet doen, want de wisselkoersen zijn dan ongunstig. Beter gebruik maken van de pinautomaat en contant betalen (eventueel creditkaart gaat ook wel redelijk goed). In Spindleruv was vorig jaar maar 1 pinautomaat werkend. Gevolg: lange wachtrij op de eerste zaterdag en lege automaat. In de loop van de week geen problemen meer gehad. Als je met de auto komt, even stoppen in bv Liberec of een andere grote plaats: pinautomaten in overvloed.

In het centrum tegenover de brug kun je bij het postkantoor pinnen, geen problemen gehad. Een keer 4000 kronen gepind en daarna 2000 kronen zonder problemen.

In de meeste dorpen kun je geld pinnen bij de pinautomaten. Wij hebben geen problemen gehad. Denk wel aan het maximum bedrag dat je per dag in het buitenland mag opnemen.
Bij restaurants is het handig om contant (kronen) bij je te hebben. Daar lukt het niet altijd om met pin te betalen.

Ga er vanuit dat je niet met Euro’s terecht kunt en PIN ergens Kronen… Bedenk wel dat je per PIN-transactie vaste kosten én een percentage van het bedrag aan je bank moet betalen. Bijv. bij de ING is dit €2,- plus 1% van het bedrag, wat vanzelfsprekend per bank zal verschillen.

Plaats een reactie