Reviews Les Sybelles

83% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.3 op basis van 161 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, goede variatie in pistes, laag prijsniveau, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Veel vlakke stukken.

Wat vind jij van Les Sybelles?

Reviews van gebruikers

Gast640
26 februari 2020 · 14:34

Heel beroerd ingedeeld skiegebied met veel oude trage en onconfortabele sleep en stoeltjesliften op cruciale plekken waardoor het extreem druk wordt. 45 min. voor een lift staan wachten is geen uitzondering. Capacitet van accomodiaties in het dorp lijkt wel 10-voudige van liften capaciteit. Gebied is op zich wel leuk maar liften verbindingen erg slecht. Met 20+ jaar wintersportervaring in Frankrijk en Oostenrijk, is dit slechteste gebied ooit. Dit gebied nooit meer!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast376
27 januari 2020 · 15:36

Rustig gebied met goed geprepareerde pistes. Prima geschikt voor beginners. Rode pistes waren ook goed te doen voor beginners. Het gehele skigebied ligt goed in de zon. Daarnaast is Saint Sorlin d'Arves een mooi dorpje met veel authenticiteit.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast938
27 januari 2020 · 11:03

Lange stukken met oude liften valt inmiddels mee, nadeel is wel dat als de verbinding bij ouillion dicht is je erg beperkt wordt. Maar afgelopen jaren zijn er erg veel snelle zeszitters gekomen en ook de sleper over de bergkam gaat binnenkort verdwijnen.

Besneeuwing bij matige sneeuw tussen mt.corbier en st.jean is erg slecht, die verbindingspiste is dan smal en verschrikkelijk.

Verder veel variatie, van brede tot smalle pistes op alle niveaus. Tussen de bomen maar ook op echte hoogte voor je gevoel.

Voor de vaak goedkope prijs is het prima, maar zou bij de hoofdprijs ergens anders voor gaan.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast757
19 januari 2020 · 18:08

Fijn skigebied! Voor gevorderden, maar zeker ook beginners.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast998
5 januari 2020 · 18:04

Les Sybelles heeft maar 140 km pistes IPV de 310 waar ze mee adverteren ( Christopher Schrahe methode). Dat merk je in het gebied. Jammer dat dit nog steeds wordt toegestaan!!!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast563
4 januari 2020 · 17:02

Fijn skigebied, leuk om van de ene kant helemaal door te trekken naar de andere kant. Wij verbleven in saint sorlin, ook daar leuke pistes om er in te komen.
Voor gevorderde skiërs zijn er verder ook net iets meer uitdagende pistes.
Zwarte pistes werden weinig tot niet gereden, wat wel voor een uitdaging zorgde.
Verder wel goed onderhouden pistes!
Vorige keer eerste week van februari geweest, dit jaar eerste week van april. Hopelijk dan ook nog fijn skiën.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast563
4 januari 2020 · 17:01

Fijn skigebied, leuk om van de ene kant helemaal door te trekken naar de andere kant. Wij verbleven in Saint Sorlin, ook daar leuke pistes om er in te komen.
Voor gevorderde skiërs zijn er verder ook net iets meer uitdagende pistes.
Zwarte pistes werden weinig tot niet geprepareerd, wat wel voor een uitdaging zorgde.
Verder wel goed onderhouden pistes!
Vorige keer eerste week van februari geweest, dit jaar eerste week van april. Hopelijk dan ook nog fijn skiën.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast675
10 november 2019 · 14:51

Wij waren vooral op zoek naar een goedkope vakantie in een groot gebied, niet per se een makkelijke opgave. Maar dit skigebied voldeed aan al onze eisen. Veel verschillende pistes en verschillende gebieden om naartoe te gaan. We hebben echt de hele week op de ski's gestaan en hebben geen idee hoe het uitgaansleven hier is.
Omdat we aan zowel een piste als bij een skilift verbleven weten we niets over de skibusverbinding.
In onze periode (5/12 jan 2019) sneeuwde het erg hard waardoor het gebied St. Colomban pas op onze laatste dag geopend was. Dat was echt het enige "minpunt", en ook zonder dat gebied blijft Les Sybelles een geweldig gebied!
Het is aan te raden om in La Toussuire te verblijven, een gezellig dorp met goede verbindingen naar het gebied.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast021
15 maart 2019 · 13:38

Al vaker in dit gebied geweest, en altijd prima kunnen wintersporten, echter zijn ze nu gewoon te lui om fatsoenlijk onderhoud te doen aan de pistes terwijl de huidige weerscondities prima pistes zouden moeten kunnen opleveren. Een reden om hier nooit meer terug te komen.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast328
11 maart 2019 · 18:36

Dag 1



Dag 2

Na dag 1 gevraagd waarom de liften dicht waren, kregen als antwoord: vanwege de wind. Wellicht had iemand hard uitgeademd, maar er was geen zuchtje wind te bekennen. Lawinegevaar kreeg een 2, dus was ook geen reden. Dag 2 dezelfde onzin, zonnetje scheen, maar veel liften waren dicht. Pas in de loop van de middag ging het sneeuwen (en wat dan nog?) en waaien. Vetbindingsliften zijn summier, dus sluit er eentje, zit je al vast en er gaat alleen een busverbinding tussen twee dorpjes. Ski je dus in de ochtend een dorp of drie, vier verder (als je al het geluk hebt dat dit mogelijk is) en ze sluiten de liften, heb je een groot probleem. We spraken anderen die hadden geprobeerd een taxi te bestellen, maar de taxi weigerde te komen…

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast599
8 februari 2019 · 10:03

Voor vriendengroepen die al wat beter kunnen boarden is dit gebied geen aanrader. Zeker in La Toussuire zijn veel pistes kort, saai, en sommige liften erg langzaam. Bij de andere dorpen is dit wel wat beter, maar de verbindingen tussen verschillende deelgebieden is slecht. Veel vlak (lastig voor snowboarders), langzame liften die bij enig sneeuwval dicht zijn, geen cabines in het hele gebied en anno 2019 nog steeds veel sleepliften. Verder viel het prepareren ons ook wel iets tegen, maar er was dan ook wel heel veel sneeuw gevallen.
Voor beginners en voor als er iets minder sneeuw valt is dit gebied denk ik wel prima, want het is groot en niet erg duur.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast231
1 juli 2018 · 12:18

Veel voor weinig !
Wij zaten in een leuk chalet met een groep van 17
Auto niet nodig gehad, alles is te lopen. Mooi groot weids skigebied, alleen jammer van alle mist in de voorjaarsvakantie , wat door het gebrek aan bos lastig skieen was. Ik zou het aan iedereen aanbevelen, en ach die apres ski…dat deden we zelf wel en anders moet je gewoon lekker naar Oostenrijk gaan. Volgend jaar gaan we weer !

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast115
5 april 2018 · 16:35

Schitterende reis achter de rug in Les Sybelles! Het skigebied is bijzonder ruim en biedt voor elke skiër diverse mogelijkheden. In een week tijd is het haast onmogelijk om alle pistes te ontdekken. De zes dorpjes van Les Sybelles hebben elk een eigen karakter. Wij zaten in Saint-Jean-d’Arves en dat dorp voelt zeer authentiek aan. De voorbije jaren werd er fors geïnvesteerd in de skiliften. Ook in Saint-Jean-d’Arves: met de nieuwe “Charvin Express” zaten wij onmiddelijk op grote hoogte en konden we alle richtingen uit. Ook de komende jaren wordt er trouwens verder geïnvesteerd. Het skigebied is zeer open: haast overal heb je mooie en uitgestrekte uitzichten, onder meer op de Mont Blanc (vanaf de piste “Les Vallons”), “les Aiguilles d’Arves”, de “Pic de l’Etendard”,… De restaurants op de pistes zijn uitstekend, democratisch van prijs, geen gastronomische keuken, maar wel zeer verzorgd en uitgebreide keuze. De verhouding prijs/kwaliteit mag er zeker zijn! Aangezien het skigebeid dermate uitgebreid is en nog niet zo bekend is bij het grote publiek, was het ook niet overdreven druk en moesten wij nergens aanschuiven bij de skiliften. Onze chalet, vlakbij de skiliften van Saint-Jean-d’Arves en Saint-Sorlin-d’Arves, is trouwens een echte aanrader (www.lafoudre.be) voor groepsreizen met familie en/of vrienden. Wij komen zeker terug!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast879
27 maart 2018 · 09:28

Voor deze prijs niks mis mee.

Met partnerSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
PistenPeter
12 februari 2018 · 16:09

Net terug na een week met prima weer en meer dan genoeg sneeuw. Het gebied is inderdaad goedkoop, zeker vergeleken met de grote buurman (Trois Vallees). Met name de accommodatie en de prijzen op de pistes zijn schappelijk. Wij zaten in Saint Jean d’Arves kort aan de piste.
Het gebied is voor skiërs met enige ervaring erg leuk, je kan nagenoeg alle pistes prima doen. Voor de echte beginner zijn sommige blauwe pistes wel wat stijl en smal, maar omdat het rustig was lukt dat ook wel. En doordat er zes dorpjes zijn, kun je elke dag een leuke route plannen. Echter moet je daarvoor bijna altijd via het grootste minpunt van dit gebied, de dramatisch lange en langzame sleeplift bij het fun en snowpark. Deze moeten ze echt zo snel mogelijk vervangen door een fatsoenlijke stoeltjeslift. Ook elders in het gebied vind je (zeer) oude, niet los te koppelen stoeltjesliften op de wat drukkere punten, waardoor er ondanks de relatieve rust toch rijen ontstonden. Een ander minder punt is dat niet alle pistes even goed geprepareerd werden. Sommige waren ondanks de twee meter sneeuw bijna tot op het gras afgeschraapt en andere, zoals Les Vallons, werden niet dagelijks geprepareerd, terwijl dit de verbinding vanuit Saint Sorlin naar de rest van het gebied is. Toch wegen deze minpuntjes niet op tegen de grote hoeveelheid kilometers en het prachtige landschap. Ik sluit niet uit dat ik er nog een keer terug kom

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast809
23 december 2017 · 17:13

Groot maar rustig gebied. Zeer goede prijs kwaliteitverhouding. Inderdaad wel veel sleepliften of soms “gekke” routes die je moet doen om naar een ander dorp/gebied te komen.
De Fransen die er werken zijn erg vriendelijk, wat ook niet altijd het geval is.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Skish
15 januari 2017 · 19:32

Inmiddels 3 keer naar het gebied Les Sybelles geweest. 2 keer met een groep vrienden en 1x met partner.
Het grote voordeel is dat je via de grote reisaanbieders spotgoedkoop naar Les Sybelles kan en je hier een grote hoeveelheid pistekilometers voor terugkrijgt.

Oké, de liften zijn wat ouder en er zijn veel sleepliften + de dorpen verdienen niet de schoonheidsprijs. Maar je kunt er heerlijk touren. De afdaling naar St Colomban de Villards in een aanrader. Wij zijn in januari op de hele afdaling niemand anders tegengekomen!
Als student kan je je er best vermaken qua apres ski. Eenmaal afgestudeerd ook wel enige leuke restaurantjes weten te vinden om 's avonds te eten. Eten op de piste is niet heel denderend.

Eindoordeel:
Een budgetbestemming met veel kilometers. Voor luxe kan je beter ergens anders heengaan, maar al met al een erg leuk en afwisselend gebied!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Sander-Brust
12 januari 2017 · 20:29

Les syllebes - Le corbier is een goedkoop ski gebied qua accommodatie + skipas uiterst geschikt voor kleine kinderen. Het gebied is gigantisch in een week tijd zie je de helft. De komt ook deels door de liften veel sleepliften niet echt prettig voor snowboarders. Het eten en drinken is wel zo op zn frans duur… + geen lopende buffeten. Kunstsneeuw kunnen ze prima maken ook al heeft paar weken niet gesneeuwd ligt er genoeg. Het is goed te bereiken vanuit Eindhoven alleen je betaald veel tol 110 euro heen + terug. Bij le corbier moet je alleen behoorlijke klim maken. Uitgaan is er niet echt alleen als je studenten groepen treft.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast256
1 november 2016 · 14:27

super gewoon

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast094
9 oktober 2016 · 09:57

Wij zaten met een vriendengroep van 6 in le Corbier in Januari. Veel verse sneeuw en rustig op de piste! Nadeel is wel de verbinding tussen le Corbier en de rest van het gebied is voor Snowboarders niet best, je moet altijd met een ‘terror’ sleeplift (Torret)
Daarna ben je wel op een heel mooi punt met veel mogelijkheden, vanaf daar naar Saint Sorlin via Vallons en Col de Lac naar Combe Balme, weet niet precies hoe lang de afdaling is maar voelt als de langste die ik ooit gedaan heb haha.
Wij zaten met Husk voor 160 euro pp, dus je krijgt zeker waar voor je geld! Le Corbier zelf refereren wij naar als de bunker, dat vat wel ongeveer de sfeer samen.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Remko22 mei 2016 · 10:42

Wat echt opvalt is de vriendelijkheid van de medewerkers! Zo, dat is er uit. Verder is het een prachtig skigebied, groots, mooie brede pistes en afwisselend.

De verbinding tussen de drie grote gebieden is inderdaad niet heel soepel, je moet over een vrij vlakke en lange bergkam heen die ontsloten wordt door sleepliften. Maar ach: een kleine investering voor veel lol!

Nergens worden de pistes overigens echt steil, dus er is heel veel mogelijkheid om lekker snel te rammen en/of vloeiende carvebochten te maken! Genieten, zeker ook omdat het niet heel druk is (het is toch bijna 1100 km vanuit Utrecht)

De liften zijn inderdaad verouderd (de meeste zijn niet afkoppelbaar en dus langzaam), maar er komen investeringen aan…

Een aanrader dus!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast4875 april 2016 · 14:15

Leuk skigebied met wat verouderde liften. Las wel op een bord bij le Corbier dat ze seizoen 2016/2017 meerdere nieuwe stoeltjesliften willen gaan aanleggen. Goed nieuws.

Met vriendenSkiër
Gast834
19 maart 2016 · 08:54

Goed en prachtig skigebied, oude liften? Valt zeer goed mee. Echt prachtige pisten, vriendelijke mensen, geen wachttijden, kortom ideaal

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast946
6 maart 2016 · 13:18

Afgelopen jaar een weekje hier geweest. Zaten in het dorpje Les Bottieres. Klein dorpje met wat appartementen en huisjes, een restaurant/bar en een VVV (met WiFi). Sleeplift vanuit het dorp waarmee je direct in het gebied komt werkt prima. Als je terug wilt naar dit dorpje moet je over een rode piste. Vrij pittig voor een beginner maar wel te doen. Het is een echt Frans gebied met niet al te moderne liften. Er zijn nog veel stoeltjesliften maar met een beetje zoeken kun je wel telkens een stoeltjeslift nemen. Alleen bij de oversteekroutes naar andere dorpen ontkom je niet aan sleepliften, maar dit is te overzien. Het mooie deel van dit gebied is vooral het stuk bij Saint Sorlin d’Arves. Dit is een mooi dorpje met mooie pistes. Vooral het hogere gedeelte ligt er prachtig bij als de condities goed zijn. De restaurants in dit gebied vond ik wat tegen vallen, het is even zoeken naar de gezellige restaurants. La Toussuire heeft opzich wel wat gezellige winkeltjes en ook enkele leuke pistes voor beginners en licht gevorderden. Zwarte pistes kom je in dit hele gebied weinig tegen, wat wel jammer is. De bewegwijzering in dit gebied is niet super goed, maar het went op een duur vanzelf. In bijvoorbeeld oostenrijk is alles duidelijker aangegeven. Al met al een goede week gehad, maar vooral de liften en bewegwijzering kan nog wel wat verbeterd worden. De prijsstelling in dit gebied is overigens goed.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
ThomJ
23 februari 2016 · 21:19

Les Sybelles is een gebied wat mij verrast heeft. De pistes bij Saint Sorlin en Saint Jean zijn wat eenvoudiger maar ook voor de echte gevorderde wintersporter nog steeds leuk om te doen. De wat meer uitdagende pistes zijn te vinden bij La Toussuire. Vooral de rode pistes naast de liften 7 en 9 vond ik echt heerlijk. Ook zijn de liften in la Toussuire behoorlijk modern, waar ze in de rest van het gebied wat achter blijven in snelheid en gemak.

Al met al is het een gebied wat toch best wat te bieden heeft, en dan zeker voor het betaalbare prijsniveau in het gebied. Wel vind ik het jammer dat er maar weinig sfeer in de dorpen is. Aan de pistes was er beperkte keus uit een aantal restaurants per dorp. Op de berg valt het aanbod helaas wat tegen. Ook de bouwstijl ben ik zelf niet zo’n fan van. Mijn laatste puntje van kritiek is de matige preparatie. Ik kwam aan nadat er in 2 dagen ruim een meter sneeuw was gevallen. Dit was de eerste dagen heerlijk, maar door gebrekkig piste onderhoud waren pistes halverwege de week al weer toe aan nieuwe sneeuw, zonde.

Zeker voor de wintersporter die niet het beste van het beste, maar toch waar voor zijn geld wil raad ik dit gebied zeker aan.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Clipper
20 februari 2016 · 21:07

Les Sybelles is een groot en gevarieerd gebied met diverse skidorpjes, volgens mij in NL veel minder bekend dan val thorens, les arcs of la plagne…(dat is ok wat mij betreft). De pistes zijn er breed en lang met voldoende variatie in zwaarte. De pistes worden in zijn algemeenheid goed onderhouden en de mensen aan de liften zijn aardig.

De liften zijn goed maar vaak nog niet overkapt. Er zijn weinig tot geen gondels. Aan de andere kant zijn de appartementen/chalets vaak ski-in, ski-out.

Hoewel het comfort niveau vaak niet kan tippen aan Oostenrijk is het goed te doen en absoluut betaalbaar.

Met het gezin komen we er al een aantal jaren met veel plezier.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast939
7 januari 2016 · 01:56

Ikzelf skie al meer dan 30jaar; die trage sleepliftjes moeten ze houden
en best nog wat trager laten lopen, zodat al die hamburgervretende
flashy uitgedoste wintersporters het op hun zenuwen krijgen en hier niet meer komen. De pistes moeten ze voor mij ook niet prepareren,
hahaha ik heb eigenlijk liever dat er geen pistes zijn.
die vreetkotten zoals ik hier lees mogen ze afschaffen;
ik pak mijn eten gewoon mee, en laat ook geen vuiligheid achter.
En die betonnen blokken mogen ze platwalsen, zodat men kan zeggen: dit is nu eens echt mooi hé

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast737
18 december 2015 · 16:29

veel pistes en zeer goedkope chalets , zaten in het drop d’Arvan zijn wel niet veel nachtelijke activiteiten op na één bar

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
ankiepankie1 oktober 2015 · 18:42

Afgelopen winter ben ik hier voor de tweede keer geweest. Ik schreef er deze review over: http://www.ditisanne.nl/anne-reist-travel-blog/frankrijk/wintersport-3…

Met partner6 tot 10 jaar ervaring
Gast786
8 maart 2015 · 10:37

Wij zijn nu twee keer in Les Sybelles geweest.

Voordelen:

  • Groot gebied
  • Niet duur (met busreizen van de pakketreisaanbieders)
  • Redelijk wat lekkere brede pistes
  • Dorpjes liggen in het gebied, dus bijna altijd ski in/ski out.
  • Lekker rustig, in januari en maart in ieder geval. Nooit hoeven wachten voor de lift.

Nadelen:

  • Veel trage liften (er wordt wel steeds meer vervangen, zeker in bijvoorbeeld La Toussuire is het nu best ok).
  • Veel sleepliften, vooral een lange waar je niet omheen kunt als je het gebied wilt doorkruizen.
  • Een aantal lastige vlakke stukken op cruciale plaatsen, niet lekker voor snowboarders.
  • Ligt niet heel hoog, dus heel vroeg/laat in het seizoen zal ik niet aanraden.

Kortom, voor een budgetvakantie voor een keertje zou ik het zeker aanraden, maar verwacht geen superdeluxe gebied.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast365
1 maart 2015 · 19:38

Les Sybelles is een leuk (maar een beetje onbekend) gebied. Verbleven in St Sorlin, dat was tov het gebied een prima plek, zeker als je de beginners en mierenhoop bij Le Corbiers wilt ontlopen.

Ik vond opvallend dat er veel verbindingspaden zijn in dit gebied… dus de 300+ km aan pistes komen effectief iets minder uitgebreid tot hun recht… maar toch mogelijkheden genoeg m.i…

Wat mij daarnaast ook opviel is dat er een paar echt prachtige brede carve-pistes zijn, vooral de Vallons afdaling (vanaf Les Perrons) mag genoemd worden.

De liften ben ik persoonlijk minder enthousiast over. Een aantal echt tergend langzame exemplaren kostten veel tijd… jammer genoeg zijn dat nu juist die je moet hebben voor de beste on- en off-piste afdalingen…

Off-piste is er rond St Sorlin redelijk wat te doen, ook voor diegene die de eerste stapjes aan ‘de andere kant van de paaltjes’ zet. Mooie hier is dat het veelal binnen het lawine-gecontroleerde gebied valt, dus dat is weer een risico-factor minder. Noemenswaardige off-piste lijnen gaan vanuit Tete de Bellard, Marolay en Chaput aan de noordzijde naar beneden… hier moet je wel weten wat je doet !

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Meike
1 maart 2015 · 15:33

Leuk skigebied!
we verbleven in een appartementje in saint jean d’arves, ook wel bekend als sja, van een bedrijfje dat goelia ofzoiets heet. geen aanrader trouwens (geen hangende douchekop, slecht geïsoleerd, niet echt geholpen worden (zelf alles schoonmaken, van te voren alles controleren, weinig begrip) maar dat kan ook een luxeprobleem zijn). Er waren ontzettend veel sleepliften, ookal konden we die regelmatig ontwijken. Deze sleepliften waren redelijk langzaam en als ze stilstonden, stonden ze ook echt ruim 10 minuten tot een kwartier stil. ook waren deze liften echt lanceer liften en was het niet echt een ‘uitrustlift’. ‘niet cool’, volgens nichtje. stoeltjes liften waren prima te doen, ookal door de ouderdom van sommigen. let op, de wat oudere komen redelijk hard aan, ben naar huis gegaan met blauwe kuiten. de pistes waren lekker lang en het was niet druk ( ik ben in de voorjaarsvakantie geweest, van 21 tm 28 februari, dus we verwachtten wel drukte). helaas werden de pistes maar ongeveer 1x in de 2 dagen geprepareerd geloof ik, want het was zo nu en dan ontzettend ijzig. ook was het regelmatig ‘kluunen’. voor de rest was het allemaal prima; lekker gegeten, voor de rest prima pistes. voor beginners valt het iets minder aan te raden. Het was een geweldig skigebied, maar ik ben toch blij dat ik ergens anders heb leren skien (grunau in amtal, oostenrijk).

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast099
23 januari 2015 · 11:31

Leuke pistes, erg breed. Mooi voor beginner, maar ook tochten voor gevorderden. Ietwat verouderde liften maar voor ons prima!!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast482
4 januari 2015 · 17:36

Eigenlijk een top gebied, de dorpen zien er niet uit echter wel pistes van A tot Z. Gezien het feit dat er bijna geen dagjes mensen zijn zelfs tijdens de afgelopen kerst en tijdens oud en nieuw wel druk maar bijna geen wacht tijden bij de liften. Geen gebied voor beginners, verbindingen vaak moeilijk maar wel erg leuk!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
RobbertQuaak
22 maart 2014 · 03:02

Ik ben hier in de carnavalsweek geweest met 3 generaties familie, tussen 1 en 8 maart.
De eerste paar dagen dat we er waren hadden we best wat verse sneeuw, de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik dan eigenlijk alle gebieden wel leuk vind!

Wij zaten in St Jean d’Arves en dat is gewoon een heel klein en rustig plaatsje. Voor het lessen van de kids was het ideaal, alsook voor het terrashangen in de middagzon: beide bezigheden kunnen goed onder aan de piste uitgevoerd worden.

Het gebied was helemaal niet druk, alleen de laatste lift terug naar ons gedeelte kon de rij wat langer zijn.

Er is qua pistes voor elk wat wils, het gebied ligt mooi open en heeft veel overzichtelijke stukken dus ook off piste ging mooi zonder er lang of ver voor te moeten lopen of hiken.

De eerste heldere dag na de sneeuwval was ik naar le Grand Truc getrokken, daar kon je fantastisch offpiste terug aan de kant van het dorp het verbaasde mij ontzettend dat daar vrijwel niemand af ging dus daarom heb ik het zelf maar een keer of zes gedaan, met iedere keer ruimte genoeg om weer een first track te zetten.
Blij als een kind was ik.

Het liftenverhaal is van een heel andere orde en hier al vaker aangekaart; veel slepers, ook als verbindingslift om verder het gebied in te komen. Sommige zijn echt uitdagend en schieten je met een rotgang weg.
Toch vallen ze best redelijk te ontwijken en kan je vaak in stoeltjes liften zitten, de ene wat ouder dan de andere…

Als apres-ski is het inderdaad een kwestie van Genepi en Desperados op tafel en een kaartje leggen of kletsen en op tijd naar bed, al reed er wel een busje naar het nabije dorp waar een discotheek bleek te zijn (er zitten redelijk wat jongere Skikotters in het dorp die daar wel eens gebruik van maakten).

Ik heb er al met al een goede week gehad, maar weet ook niet zeker of ik er nog eens heen zou gaan. Gewoon goed om eens gedaan te hebben.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Anthony
19 januari 2014 · 12:36

Ik en mijn broer zijn naar La Toussuire geweest van 4 tot 11 januari. Les Sybelles is een goedkoop gebied, maar als snowboarder kom ik wellicht niet meer terug. Er zijn veel sleepliften in het gebied, maar we hebben ze zelden genomen want er was meestal een stoeltjeslift die ons bovenaan de pistes kon brengen. Met als enige uitzondering de sleepliften in het verbindingsgebied.

Deze waren verschrikkelijk. Los van de problemen die snowboarders met sleepliften hebben moet ik zeggen dat ze heel lang en steil waren. De sleeplift langs het snowpark om van le Corbier naar de andere gebieden te gaan duurt zeker 30 minuten voor een hoogteverschil van twee keer niets.

Verder waren de meeste pistes zeer kort. Het gebied op zich is eerder breed dan lang. Dus veel pistes, maar weinig lange pistes met een serieus hoogteverschil. Om een idee te geven, ik heb alle pistes in la Toussuire gedaan in een halve dag en ik ben zeker geen snelle boarder. Snelle skiiers of boarders zouden volgens mij dus beter niet naar les Sybelles gaan, tenzij je 3/4 van de dag op de lift wil zitten.

De enigste uitzondering op dit alles zijn de pistes helemaal bovenaan aan Les Perrons. 2 Lacs was bijvoorbeeld een zeer goede piste en Les Vallons vond ik ook goed. Longe Combe en Les Blanchons waren ook goede piste, maar daar zitten een paar vlakke stukken die weer omhoog lopen. Weinig snowboarders konden deze stukken voorbijgaan zonder uit de bindingen te stappen.

Dus als conclusie: best een leuk gebied om te leren skiën of voor mensen met kinderen, maar skiërs met meer ervaring of snowboarders kunnen beter ergens anders gaan.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Harm
13 januari 2014 · 10:17

Afgelopen week (4 tot 11 januari) in Saint Sorlin d’Arves gezeten (Chalets de l’Arvan II). We hadden geluk dat op de dag van aankomst een mooie laag sneeuw viel, want de rest van de week zouden de temperaturen niet meer echt onder nul komen en werden wij getrakteerd op zon, zon, zon!

Het dorpje Saint Sorlin is leuk, authentiek en vrij langgerekt. De andere dorpen in het gebied spraken mij veel minder aan omdat dat echt uit de grond gestampte stations zijn (Corbier en Toussuire) met hoogbouw aan de piste.

De pistes bij Saint Sorlin spraken mij ook het meeste aan. Ze adverteren met 120 pistekilometers, maar ik zou niet weten waar ze deze verstopt hebben. Wel is er leuke variatie en hele mooie afdalingen in de kom. T.o.v. de gebieden bij Corbier en Toussuire (alles is met elkaar verbonden) biedt Saint Sorlin het meeste variatie, ook qua omgeving, omdat het minder compact is dan de andere dorpen.

Lunch kan prima op de terrasjes van Le Ferme of helemaal onderaan het dorp bij de de liften 1 en 2.

Aanrader vind ik overigens restaurant l’Avalanche in Saint Sorlin. Heeeeerlijke houtoven pizza’s!!

Samengevat: leuk gebiedje voor een week als budget bestemming (wat dat betreft zou ik het ook aanbevelen), maar ik hoef er niet nog eens heen. Relatief veel tijd in de lift, verbindingen met sleepliften, aardig wat verouderde liften…

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast597
19 december 2013 · 11:39

Wie oh wie kan mij iets vertellen over skiles voor kleine kinderen (3 en 6 jaar) is dat vlakbij? Ik heb nl geen zin om 2 kits incl materiaal nog ver te moeten zuelen, ajb je ractie. Alvst Dank groetjes Dieta

Met familie
Gast445
27 maart 2013 · 10:28

Mooi uitgestrekt gebied. Bij weinig sneeuw/goed weer is echter het verste dorp al slecht te bereiken.
Apre-ski is er niet echt.
Makkelijk aan te rijden vanaf de snelweg.

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Thyz
24 maart 2013 · 15:16

Net terug (16-03 tot 22-03)van een weekje Les Sybelles. Mooi groot overzichtelijk gebied.Wij zaten zelf in La Toussuire waar veruit het meeste te doen was. Pistekleuren zijn niet altijd juist aangegeven, rood kan blauw zijn en andersom.
Pistes zijn mooi breed en worden goed bij gehouden. Wij hadden wel mazzel met de uitstekende condities. Liften zijn iets verouderd maar ik heb hier geen hinder van ondervonden. Verwacht geen gezellige apres ski want dat is er gewoonweg niet, daarnaast blijven het Fransen en is er weinig lol met die lui te maken. Prachtig land maar arrogant volk.
Ga je puur voor het skien heen dan is het zeker de moeite waard en raad ik dit gebied zeker aan.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast094
11 februari 2013 · 13:13

Heel leuk gebied. Wij zijn begin februari geweest en de pistes lagen er uitstekend bij. Veel keuzes aan pistes! Wij verbleven in st sorlin.

Het jaar ervoor ben ik naar Val Cenis geweest maar dat gebied vind ik veel slechter dan Les sybelles, zeker voor snowboarders is Les sybelles pakken beter.

In het begin had ik schrik na al de reviews te hebben gelezen, maar mijn ervaring is helemaal anders. Je geraakt op 90% van de pistes via stoeltjes liften. Om van le corbier naar st sorlin te gaan moet je wel een sleep liftje nemen en deze is wel een lancereerliftje.

Apres ski in st sorlin was ook super. Wij verbleven op een paar honderd meter van de yeti bar en hier was het elke avond dik feest.

Off piste is het gebied uitstekend, en zelfs als redelijke beginner heb ik een paar keer off piste gesnowboard.

Voor de prijs dat wij hebben betaald (240€ per man verblijf + skipas) raad ik het gebied aan iedereen aan.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast870
10 februari 2013 · 19:48

Ideaal gebied voor beginners, minder uitdagend voor gevorderden. De liften gaan vaak zeer traag en ik had het gevoel dat ze niet altijd even doordacht waren geplaatst. Off-piste was er redelijk wat uitdaging. Het funpark was gedurende heel de reis onbereikbaar wegens te veel wind, toch wel een minpuntje. Voor mij als snowboarder zijn de doorsteekpadjes geen probleem geweest. Er zijn zeer weinig hutten doorheen het gebied om te lunchen. De stoeltjesliften hebben geen kap en er zijn veel sleepliften, maar deze vallen zeer goed mee. Na 1 week had ik het gebied wel echt gezien, maar het valt wel aan te raden voor mensen met beginnende kinderen (heel veel skischolen).

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast351
2 februari 2013 · 18:31

Redelijk groot gebied met relatief oude liften. Over het algemeen vriendelijk personeel. Toussiere goed bereikbaar, de weg wordt vrij v sneeuw gehouden. Direct toegang op de piste!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast740
27 januari 2013 · 15:20

Groot gebied, wij zaten in Saint Sorlin d’Arves; op papier de meeste kilometers, maar wij hadden sterk de indruk dat er meer km in Les Toussier en Le Corbier zijn. In Saint Sorlin zijn zelf weinig pistes, meer paden; 3 pistes zijn van de buitencategorie (1 rode en 2 zwarte); echt heel zwaar, uitgesleten en buckles. In Les Toussier en Le Corbier zijn wel hele lekkere brede en snelle pistes. Pistekleuren kloppen niet altijd. Het hele gebied is groot zat, alleen relatief veel sleepliften en nagenoeg alle liften is oude meuk: traag, geen kappen en zeker geen verwarmde zitjes. Relatief weinig restaurantjes: buiten zijn wel voldoende zitjes, maar wij vragen ons af of er bij meer drukte (wij waren in de 3e week van januari 2013) en slechter weer voldoende plekken binnen zijn. Prijzen zijn behoorlijk vooral in Saint Sorlin: € 4,- voor een cappuchino (koffie met slagroom dus); cola (bij dalstation Saint Sorlin is het meer water met een zwarte kleur) ook € 4,-. In Le Toussier zit een leuke sandwicherie, prima betaalbaar. Dan de Fransen… ach, mooi land, alleen heel jammer dat er Fransen wonen. Gewoon onaardig volk (ben 10 jaar niet geweest, maar ben nu definitief genezen): niet behulpzaam, arrogant, slechte informatievoorzieningen, lui etc. Zowel in de restautants, de VVV als in de winkels etc. En gezellig is het niet: geen enkele apres-ski. Kortom, wij gaan met veel plezier weer terug naar Oostenrijk!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Arno11
26 januari 2013 · 23:16

Ben er in januari 2012 in la toussuire geweest. Les sybelles zeer mooi gebied en redelijk qua grote.
Zoals eerder aangegeven is de kleurcode van pistes niet altijd correct maar de uitdaging en ervaring wordt er enkel groter van.
Meeste liften zijn iets ouder maar zijn ook zeer nieuwere aanwezig (zeker in la toussuire) die zeer snel gaan, van het merk dopplmayer en ik denk dat dit dorp ook over het meeste vermogen beschikt aangezien er voor kerst 2013 nog een nieuwe gepland is.
Ik vind persoonlijk le Corbier centraal gelegen voor vertrek naar andere dorpen maar het mooiste dorp vond ik St. Sorlin.
De afdaling naar St. Colomban is zeer mooi en lang, maar op de terugkeer is een onvermijdelijke ‘lanceerlift’ aanwezig, mits wat geluk en stabiliteit lukt het wel. Voor de rest zijn deze niet noodzakelijk te nemen en er zijn ook pannenkoekliftjes die zeer soepel zijn in vertrek.
Soms vlakke stukken die voor snowboarders (zoals ik) wel lastig zijn maar te overbruggen zijn door wat snelheid, na 1x weet je de stukken liggen.
Aangezien ik zelfs geen offpiste boarder ben is dit gebied hier heel geschikt voor !
De apres-ski is in toussuire niks, maar ik denk in St. Sorlin dit meer is aangezien veel bars en kleine discotheken.
Personeel aan liften is zeer vriendelijk en behulpzaam, bij niet afgeremde oudere liften houden ze deze tegen zodat het vertrek wat verzacht wordt. In veel winkels, restaurants, bars, … wordt je veelal direct aangesproken in het Engels als ze horen dat je een buitenlander bent.
Wij hebben geen sneeuwkettingen nodig gehad op de weg naar boven en beneden maar in geval van hevige sneeuwval zal dit wel nodig zijn, maar de ruimdiensten doen er alles aan om de weg zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Dus neem zeker kettingen mee in geval van.
Wij verbleven in les chalets goelia in toussuire en waren hier heel tevreden van (bij vragen hierover mag altijd contact opnemen).

Met partnerSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast796
12 december 2012 · 14:25

Leuk gebied, waar we kerstvakantie 2011/2012 met veel plezier geskied hebben. (Voor zover mogelijk, want helaas zat het weer tegen.)
Enige mindere ervaring was dat de op de website gepubliceerde prijzen van de familieskipas van meer dan 8 dagen niet gehanteerd werden. De dame aan het loket ontkende simpelweg het bestaan van deze skipas. Toen hebben we maar 4 losse passen gekocht, toch wel een tegenvaller op het vakantiebudget.Bleek later dat er aan verschillende kassa’s in hetzelfde skibebied verschillende tarieven worden gehanteerd. Een klacht ter plaatse haalde niets uit, zeer onvriendelijk bejegend. E-mails hierover blijven onbeantwoord en de misleidende prijsinformatie staat ook nu nog op de website. Volgens mij is de familieskipas voor meer dan 8 dagen wel in Le Corbier te verkrijgen, niet in La Toussiere. Met de kerstvakantie in aantoch wellicht een aardige tip voor gezinnen. .

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
JobH
30 november 2012 · 08:52

We zijn met 8 personen verbleven in Saint Sorlin d’Arves, waarvan iedereen ver gevorderd was. We hebben een prachtige week gehad! De pistes waren niet altijd even uitdagend, maar gelukkig heb je op veel plekken zelf de keuze tussen blauw, rood, zwart en offpiste. De pistes zijn over het algemeen erg mooi, alleen verbindingspistes zijn vaak redelijk vlak. Offpiste-mogelijkheden zijn er ook genoeg, maar hierbij moet je wel oppassen als er net verse sneeuw ligt. Ook voor mooie rondtochten is dit een geweldig gebied. We hebben vanuit Saint Sorlin d’Arves verschillende tochten gemaakt naar Le Corbier, La Toussuire en de toppen eromheen. Les Sybelles is zeker een aanrader voor een weekje skiën voor niet al te veel geld!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast681
29 september 2012 · 10:36

Prima gebied als je niet teveel geld uit wilt geven! Enige minpunt zijn de vele sleepliften (waarbij je soms een paar meter gelanceerd wordt) die je vaak niet kan ontwijken. We wisten dit van een vakantie eerder maar heeft er ons niet van weerhouden om toch terug te keren (vooral voor de prijs). Verder ook veel offpiste mogelijkheden en de tocht naar Saint Sorlin D’arves is zeker een aanrader! Let wel op dat je op de terugweg langs een aantal lastige pistes voor beginners komt (bugles). Enige minpuntje dit jaar was HUSK. We (10 personen) kwamen op oudjaarsavond aan (eigen vervoer) in Saint Jean D’arves en hadden in de planning om lekker oud & nieuw in ons appartement te gaan vieren. Echter lagen de buschauffeurs in ons appartement te slapen en konden wij er tot 01.30 uur niet in. We hebben noodgedwongen de halve avond in de bar Vie moeten zitten en hebben de jaarwisseling buiten op de piste gevierd. De hostes van Husk leek het allemaal niet veel te deren. Ze zou in de loop van de week even langskomen om over compensatie te praten maar dit heeft ze nooit gedaan. Bij de eind schoonmaak vonden de mannen van Skikot (regelen het samen met Husk) dat ons appartement niet schoon was. Wij hebben toen uitgelegd dat we er ook zonder schoonmaak ingekomen waren en dat de bedden nog praktisch warm waren van de buschauffeurs, maar hier hadden ze ook geen begrip voor.

Kortom leuk gebied voor iedereen die een beetje op zijn of haar centen wilt letten, maar ga niet via Husk!

(Na een lange brief aan Husk hebben we uiteindelijk 100 euro vergoed gekregen)

Met vriendenSnowboarder
Lily
15 april 2012 · 19:31

Wij zijn terug van Les Sybelles sinds 15 april. Het was voor ons een leuke skiweek.
Op zaterdag lag er niet zoveel sneeuw maar iedere dag viel er in bergen wel wat sneeuw bij en op dinsdag in het dal zelfs wel een een 30cm. Die was welkom zo lagen de pistes er weer heel goed bij. Ik was een beginneling en andere in het gezelschap hadden enkele jaren niet meer op de latten gestaan dus een ideaal skigebied om terug de draad op te nemen. Rustig skigebied. Denken er zeker aan om nog eens terug te keren, vroeger in het seizoen.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Peter
18 maart 2012 · 10:18

Na 14 jaar overal geskied te hebben. Dit keer voor de 2e keer naar Frankrijk. Wel wennen de meest langzame stoeltjesliften, de vele sleepliften en geen gondels. Maar wij zaten in La tousierre (3 mannen 32 jaar) en het dorp straalt gemoedelijkheid uit en uitermate geschikt voor mensen met kinderen. Ook omdat de prijzen goed te doen zijn, 3 euro voor een drankje en 10-13 euro voor een goede maaltijd. Ook de meeste appartementen dicht bij de piste. Jammer dat de verbinding naar Le corbier zo omslachtig was, de directe blauwe piste dicht. En Le Corbier was zelfs niks bijzonders. Als het te warm is, heb je hier gelijk in de ochtend papsneeuw. De afdaling naar Le combier 1300 meter erg leuk. De tochten naar Saint Sorlin zijn de mooiste van het gebied. Voor meer luxe en snelle pistes kun je beter richting Les Arcs. Maar voor mensen met een krapper budget is dit gebied erg leuk!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Wes
13 maart 2012 · 15:49

Heel mooi skigebied. Eindeloos veel mooie pistes, geweldige sneeuwcondities gehad, skieën tot aan de chalets. Ga deze winter voor de tweede keer, aan 8 dagen niet genoed gehad om het hele gebied te zien.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Anita5 maart 2012 · 23:15

Prima skigebied!! Zeker met kleine kinderen. Alleen moet je niet boeken bij Husk. We zaten van 25-2 tot 3-3 in St Jean d`Arves. Klein maar supergezellig. Hebben in Fontaine du Roi gezeten. Leuk appartement, maar SMERIG!!! Zo vies heb ik het nog nooit gehad!!! Karin van Husk had het te druk met in de zon zitten (ja, die hebben we de hele week gehad! 30 graden elke dag om 16.00 uur ? ipv ons probleem op te lossen.
Verder super vakantie gehad. MAAR NIET boeken bij HUSK!!! Er zijn genoeg andere accomodaties!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Anna
20 februari 2012 · 12:27

We hebben bijzonder genoten van onze wintersportvakantie in La Toussuire/ Les Sybelles van 11-18 februari. Voor ons was de belangrijkste reden hierheen te gaan de prijs/kwaliteit verhouding. Je betaalt hier soms wel minder dan de helft voor een goede accommodatie in vergelijking met de bekende Franse en Oostenrijkse skigebieden. De geboden kwaliteit qua accommodatie, service, vriendelijkheid hebben we als vele malen beter ervaren dan in andere franse dorpen. Ik snap daarom niet waar dat enorme prijsverschil vandaan komt. Volgens mij volgt dat vooral op ‘de naam’ van sommige gebieden. We kunnen eigenlijk alleen maar positief zijn over dit gebied. Dan moet ik er wel bij vermelden dat we het gedeelte bij Le Corbier volledig vermeden hebben (een lelijk frans betondorp).
Het skigebied is erg ruim van opzet en biedt voor iedereen voldoende mogelijkheden. Bij elke rode piste is vaak ook wel een blauw alternatief. Alleen zwarte pistes zijn schaars. De mogelijkheden voor offpiste skiën zijn daarentegen enorm. Het gebied is zeer uitgestrekt. Je kunt er mooie tochten maken. Dan heb je, zelfs in frans hoogseizoen, soms de piste voor je alleen. Erg aan te raden zijn de pistes boven bij St. Sorlin en de rode pistes aan de oostzijde van la Toussuire, bij de Grand Truc. Zowel voor op als off-piste.
Bij de meeste liften hoef je niet of slechts even in de rij te staan. In het gebied zijn nog behoorlijk wat sleepliften. In de meeste gevallen zijn deze prima te doen, maar als je er een hekel aan hebt ook prima te omzeilen. Belangrijkste wat nog verbeterd zou kunnen is dat er nog wat verouderde, langzame stoeltjesliften zijn.
De horeca in het gebied vonden wij bijzonder goed. Grote zelfbedieningsrestaurants zul je hier gelukkig niet tegenkomen!
La Toussuire is een leuk dorp. Veel chalets en weinig hoogbouw. En niet vol gebouwd. Veel winkels en restaurants. Apres-ski is hier vooral, zoals meestal in Frankrijk, een biertje in de zon op het terras. Genieten dus.

PS: voor de mensen die nog meer willen skiën dan de 350 km: je kunt met een Les Sybelles skipas met korting vanuit het nabijgelegen Orelle in Trois Vallees skiën.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Dr Peter
18 februari 2012 · 22:24

net terug (4-11 feb12), bij aanrit ondanks winterbanden toch de kettingen om. Was nodig in St Sorlain, verblijf Oree des Pistes, ruim appartement(2 Slpkmrs)met 4 personen, kleine zwembad en dure mini sauna, niet doen!, internet lleen in de lobby en die sluit om 19.00 uur, is overigens wel verfrissend een week bijna geen internet.
5,5 dagen zon, koud tot - 20 op zondagmiddg, heerlijke pistes, in jren niet zo rustig kunnen afdalen. alle dorpen behalve Les bottieres gedaan. Leukste pistes boven St Sorlin. Op mijn leeftijd geen off piste meer (57)
Wil hier best nog eens terug

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Jolanda
14 februari 2012 · 13:04

Wij zijn de laatste week van januari 2012 in dit gebied geweest. Wat ons betreft een super gebied met voor iedereen mogelijkheden. 1 uitzondering, kinderen dat weet ik niet, die waren er bij ons niet bij. La Toussuire is een super gebied voor beginners, heel overzichtelijk, strak geprepareerde pistes, mooi breed echt een aanrader. Een gevorderde wintersporter is hier wel wat sneller uitgekeken maar die kan in St. Sorlin wel weer uit de voeten. Wij hebben vanuit St.Sorlin elke dag een andere richting genomen en dan vermaak je je prima. Soms kom je voor een snowboarder een vervelende sleeplift tegen maar als je er een paar keer uitgevallen bent komen ze je helpen, uiteindelijk kom je wel boven. Dit hoort wel een beetje bij Frankrijk is mijn mening, wil je alles super de luxe ook mbt liften enzo moet je gewoon naar Oostenrijk gaan. Wij hadden verse sneeuw, dan zijn er volop off piste mogelijkheden, wel heeeel veel mensen gezien die absoluut niet off piste thuis horen, zouden op de piste nog een flater slaan, maar ja da’s ieder voor zich. Wat ik een absoluut pluspunt vind is het grote aantal kleine eettentjes die nog in dit gebied zitten, niet enkel van die zelfbediening vreetschuren. Als je het een beetje uitzoekt zit je elke dag in een ander klein restaurantje te lunchen op de piste.Voor ons was het de eerste keer Frankrijk, vooraf waren we zeer sceptisch ivm de totale klantonvriendelijkheid in bv Parijs, in Les Sybelles hebben wij het totaal tegenovergesteld ervaren. Een super week gehad met hele aardige Fransen in een uitgestrekt gebied met verse sneeuw, op naar wintersport 2013!

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Anne
7 februari 2012 · 10:33

Net terug van een week in Les Sybelles. Op zich een heel leuk gebied met een groot aantal kilometers.
Wat ik wel tegen vond vallen is dat veel pistes naast elkaar liggen en dus op elkaar lijken. Ook kost het vrij veel tijd om je te verplaatsen door het gebied (je hebt veel liften nodig die niet bepaald snel te noemen zijn).
De pistes rond La Toussuire en Le Corbier vond ik persoonlijk vrij druk, dus weken we al snel uit naar het prachtige gebied boven St. Sorlin. Hier liggen de mooiste pistes, breed, goed geprepareerd, rustig en met prachtige uitzichten! Er is hier ook vanalles te vinden: groene bospaden, blauw, rood, zwart (wel met buckels!) en mooie offpistemogelijkheden.

De dorpen doen wel authentiek en gezellig aan, je ziet (afgezien van Le Corbier) nauwelijks de Bijlmerflats die je in andere skigebieden wel aantreft.

Het gebied is niet heel uitdagend voor gevorderden, de zwarte pistes zijn niet echt superzwart en zijn eigenlijk vooral lastig vanwege de buckels, niet vanwege de steilte. Maar toch een prima plek om je een weekje te vermaken!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Lotchen123456
5 februari 2012 · 13:18

Heel leuk behalve dat we nog moeten ???
oh oh oh wat een leuk gebied(op de site). Geef ons tips voor een onvergetelijke wintersport op de lange latten. Beetje tempo AUB. Hallo ik ben Lotchen wie ben jij? ik ben hopeloos op zoek naar een lot(chen)genoot.en omdat ik nog negatieve dingen moet zeggen van de meneer van de tips wil ik even zeggen dat het enige minpunt de sneeuw was: beetje koud ?

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Lode
21 januari 2012 · 17:59

Les Sybelles is een uitgestrekt wintersportgebied voor alle niveaus wintersporters. Ik kom hier al jaren en ken het gebied op m’n duimpje. Iedereen kan hier terecht voor een leuke wintersportvakantie, zowel families met (kleine) kinderen als groepen ervaren skiërs/boarders. Er zijn inderdaad nog heel wat sleepliften in dit gebied, die hebben één groot voordeel: ook bij harde wind draaien ze nog. Dit gebied is nooit helemaal dicht, je kan altijd nog skiën / boarden in lager gelegen gedeeltes waar sleepliften zijn. Qua offpiste is Les Sybelles onderschat, er is heel uitdagende offpiste in Saint Colomban des Villards. En ook makkelijkere stukken in Saint Sorlin, bijgenaamd Disneyland. Neem een locale gids mee en je zal versteld staan van alle routes die hier aan het grootste deel van het publiek ontsnappen. Ik leer hier nog elk jaar nieuwe tracks kennen. Maar de absolute topper hier is de prijs, als je een beetje uitkijkt, betaal je niet meer voor skipass+acco bij een touroperator dan de officiële prijs voor een 7daagse Sybelles pas aan de kassa (2012: €207,50) meer dan de moeite waard dus!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Jeff
16 januari 2012 · 20:45

Ik ben de eerste week van januari naar L’écrin des Sybelles in La Toussuire geweest.
Het appartement was voor Franse begrippen ruim en luxe.

Doordat alle geschakelde dorpjes bijna allemaal diverse pistes vlak naast elkaar hebben liggen lijkt het gebied veel kleiner dan het aantal opgegeven kilometer pistes. Desondanks zijn er diverse leuke tochten door het gebied heen te maken.

Bijna alle vlakke pistes, mits met goed materiaal/techniek, zijn (bijna) zonder te steppen te doen. Daarnaast is de uitstap naar St. Colomban erg leuk om te doen, houdt echter rekening met een lange terugweg met diverse langzame liften en een lange (lanseer)sleeplift.

Het is goed te zien dat er de afgelopen jaren behoorlijk in het gebied is geïnvesteerd. Hierdoor staan er op veel plaatsen snelle liften en/of makkelijke sleepliften. De langzamere liften/moeilijke sleepliften zijn over het algemeen wel te omzeilen.

Al met al een mooi gebied dat meer dan waar voor geld geeft!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Jeroen614 januari 2012 · 23:00

Een dikke 8. de meest ideale omstandigheden. veel verse sneeuw en alleen maar zon.

check https://www.wintersport.nl/forum/topic/36691

voor mijn verslagje en een video van de week.

wij zaten in hotel 'l etendard in st. sorlin en dat is echt een aanrader. super goedkoop maar toch goed en ook het hal pension was eenvoudig maar goed.

Met partnerSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring