BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Les Sybelles

Reviews Les Sybelles

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.6 op basis van 3897 reviews.

 • Sterke punten: Goed eten op de piste, gezellige après-ski, laag prijsniveau, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
 • Zwakke punten: Veel vlakke stukken

Wat vind jij van Les Sybelles?


Beoordelingen van gebruikers

 • Gast640
  Gast640 26 februari 2020 · 14:34

  Heel beroerd ingedeeld skiegebied met veel oude trage en onconfortabele sleep en stoeltjesliften op cruciale plekken waardoor het extreem druk wordt. 45 min. voor een lift staan wachten is geen uitzondering. Capacitet van accomodiaties in het dorp lijkt wel 10-voudige van liften capaciteit. Gebied is op zich wel leuk maar liften verbindingen erg slecht. Met 20+ jaar wintersportervaring in Frankrijk en Oostenrijk, is dit slechteste gebied ooit. Dit gebied nooit meer!

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast376
  Gast376 27 januari 2020 · 15:36

  Rustig gebied met goed geprepareerde pistes. Prima geschikt voor beginners. Rode pistes waren ook goed te doen voor beginners. Het gehele skigebied ligt goed in de zon. Daarnaast is Saint Sorlin d'Arves een mooi dorpje met veel authenticiteit.

  Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast938
  Gast938 27 januari 2020 · 11:03

  Lange stukken met oude liften valt inmiddels mee, nadeel is wel dat als de verbinding bij ouillion dicht is je erg beperkt wordt. Maar afgelopen jaren zijn er erg veel snelle zeszitters gekomen en ook de sleper over de bergkam gaat binnenkort verdwijnen. Besneeuwing bij matige sneeuw tussen mt.corbier en st.jean is erg slecht, die verbindingspiste is dan smal en verschrikkelijk. Verder veel variatie, van brede tot smalle pistes op alle niveaus. Tussen de bomen maar ook op echte hoogte voor je gevoel. Voor de vaak goedkope prijs is het prima, maar zou bij de hoofdprijs ergens anders voor gaan.

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast757
  Gast757 19 januari 2020 · 18:08

  Fijn skigebied! Voor gevorderden, maar zeker ook beginners.

  Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast998
  Gast998 5 januari 2020 · 18:04

  Les Sybelles heeft maar 140 km pistes IPV de 310 waar ze mee adverteren ( Christopher Schrahe methode). Dat merk je in het gebied. Jammer dat dit nog steeds wordt toegestaan!!!

  Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast563
  Gast563 4 januari 2020 · 17:02

  Fijn skigebied, leuk om van de ene kant helemaal door te trekken naar de andere kant. Wij verbleven in saint sorlin, ook daar leuke pistes om er in te komen. Voor gevorderde skiërs zijn er verder ook net iets meer uitdagende pistes. Zwarte pistes werden weinig tot niet gereden, wat wel voor een uitdaging zorgde. Verder wel goed onderhouden pistes! Vorige keer eerste week van februari geweest, dit jaar eerste week van april. Hopelijk dan ook nog fijn skiën.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast563
  Gast563 4 januari 2020 · 17:01

  Fijn skigebied, leuk om van de ene kant helemaal door te trekken naar de andere kant. Wij verbleven in Saint Sorlin, ook daar leuke pistes om er in te komen. Voor gevorderde skiërs zijn er verder ook net iets meer uitdagende pistes. Zwarte pistes werden weinig tot niet geprepareerd, wat wel voor een uitdaging zorgde. Verder wel goed onderhouden pistes! Vorige keer eerste week van februari geweest, dit jaar eerste week van april. Hopelijk dan ook nog fijn skiën.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast675
  Gast675 10 november 2019 · 14:51

  Wij waren vooral op zoek naar een goedkope vakantie in een groot gebied, niet per se een makkelijke opgave. Maar dit skigebied voldeed aan al onze eisen. Veel verschillende pistes en verschillende gebieden om naartoe te gaan. We hebben echt de hele week op de ski's gestaan en hebben geen idee hoe het uitgaansleven hier is. Omdat we aan zowel een piste als bij een skilift verbleven weten we niets over de skibusverbinding. In onze periode (5/12 jan 2019) sneeuwde het erg hard waardoor het gebied St. Colomban pas op onze laatste dag geopend was. Dat was echt het enige "minpunt", en ook zonder dat gebied blijft Les Sybelles een geweldig gebied! Het is aan te raden om in La Toussuire te verblijven, een gezellig dorp met goede verbindingen naar het gebied.

  Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast021
  Gast021 15 maart 2019 · 13:38

  Al vaker in dit gebied geweest, en altijd prima kunnen wintersporten, echter zijn ze nu gewoon te lui om fatsoenlijk onderhoud te doen aan de pistes terwijl de huidige weerscondities prima pistes zouden moeten kunnen opleveren. Een reden om hier nooit meer terug te komen.

  Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast328
  Gast328 11 maart 2019 · 18:36

  Dag 1

  Dag 2
  Na dag 1 gevraagd waarom de liften dicht waren, kregen als antwoord: vanwege de wind. Wellicht had iemand hard uitgeademd, maar er was geen zuchtje wind te bekennen. Lawinegevaar kreeg een 2, dus was ook geen reden. Dag 2 dezelfde onzin, zonnetje scheen, maar veel liften waren dicht. Pas in de loop van de middag ging het sneeuwen (en wat dan nog?) en waaien. Vetbindingsliften zijn summier, dus sluit er eentje, zit je al vast en er gaat alleen een busverbinding tussen twee dorpjes. Ski je dus in de ochtend een dorp of drie, vier verder (als je al het geluk hebt dat dit mogelijk is) en ze sluiten de liften, heb je een groot probleem. We spraken anderen die hadden geprobeerd een taxi te bestellen, maar de taxi weigerde te komen...

  Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast599
  Gast599 8 februari 2019 · 10:03

  Voor vriendengroepen die al wat beter kunnen boarden is dit gebied geen aanrader. Zeker in La Toussuire zijn veel pistes kort, saai, en sommige liften erg langzaam. Bij de andere dorpen is dit wel wat beter, maar de verbindingen tussen verschillende deelgebieden is slecht. Veel vlak (lastig voor snowboarders), langzame liften die bij enig sneeuwval dicht zijn, geen cabines in het hele gebied en anno 2019 nog steeds veel sleepliften. Verder viel het prepareren ons ook wel iets tegen, maar er was dan ook wel heel veel sneeuw gevallen. Voor beginners en voor als er iets minder sneeuw valt is dit gebied denk ik wel prima, want het is groot en niet erg duur.

  Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast231
  Gast231 1 juli 2018 · 12:18

  Veel voor weinig ! Wij zaten in een leuk chalet met een groep van 17 Auto niet nodig gehad, alles is te lopen. Mooi groot weids skigebied, alleen jammer van alle mist in de voorjaarsvakantie , wat door het gebrek aan bos lastig skieen was. Ik zou het aan iedereen aanbevelen, en ach die apres ski...dat deden we zelf wel en anders moet je gewoon lekker naar Oostenrijk gaan. Volgend jaar gaan we weer !

  Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast115
  Gast115 5 april 2018 · 16:35

  Schitterende reis achter de rug in Les Sybelles! Het skigebied is bijzonder ruim en biedt voor elke skiër diverse mogelijkheden. In een week tijd is het haast onmogelijk om alle pistes te ontdekken. De zes dorpjes van Les Sybelles hebben elk een eigen karakter. Wij zaten in Saint-Jean-d'Arves en dat dorp voelt zeer authentiek aan. De voorbije jaren werd er fors geïnvesteerd in de skiliften. Ook in Saint-Jean-d'Arves: met de nieuwe "Charvin Express" zaten wij onmiddelijk op grote hoogte en konden we alle richtingen uit. Ook de komende jaren wordt er trouwens verder geïnvesteerd. Het skigebied is zeer open: haast overal heb je mooie en uitgestrekte uitzichten, onder meer op de Mont Blanc (vanaf de piste "Les Vallons"), "les Aiguilles d'Arves", de "Pic de l'Etendard",... De restaurants op de pistes zijn uitstekend, democratisch van prijs, geen gastronomische keuken, maar wel zeer verzorgd en uitgebreide keuze. De verhouding prijs/kwaliteit mag er zeker zijn! Aangezien het skigebeid dermate uitgebreid is en nog niet zo bekend is bij het grote publiek, was het ook niet overdreven druk en moesten wij nergens aanschuiven bij de skiliften. Onze chalet, vlakbij de skiliften van Saint-Jean-d'Arves en Saint-Sorlin-d'Arves, is trouwens een echte aanrader (www.lafoudre.be) voor groepsreizen met familie en/of vrienden. Wij komen zeker terug!

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast879
  Gast879 27 maart 2018 · 09:28

  Voor deze prijs niks mis mee.

  Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • PistenPeter
  PistenPeter 12 februari 2018 · 16:09

  Net terug na een week met prima weer en meer dan genoeg sneeuw. Het gebied is inderdaad goedkoop, zeker vergeleken met de grote buurman (Trois Vallees). Met name de accommodatie en de prijzen op de pistes zijn schappelijk. Wij zaten in Saint Jean d'Arves kort aan de piste. Het gebied is voor skiërs met enige ervaring erg leuk, je kan nagenoeg alle pistes prima doen. Voor de echte beginner zijn sommige blauwe pistes wel wat stijl en smal, maar omdat het rustig was lukt dat ook wel. En doordat er zes dorpjes zijn, kun je elke dag een leuke route plannen. Echter moet je daarvoor bijna altijd via het grootste minpunt van dit gebied, de dramatisch lange en langzame sleeplift bij het fun en snowpark. Deze moeten ze echt zo snel mogelijk vervangen door een fatsoenlijke stoeltjeslift. Ook elders in het gebied vind je (zeer) oude, niet los te koppelen stoeltjesliften op de wat drukkere punten, waardoor er ondanks de relatieve rust toch rijen ontstonden. Een ander minder punt is dat niet alle pistes even goed geprepareerd werden. Sommige waren ondanks de twee meter sneeuw bijna tot op het gras afgeschraapt en andere, zoals Les Vallons, werden niet dagelijks geprepareerd, terwijl dit de verbinding vanuit Saint Sorlin naar de rest van het gebied is. Toch wegen deze minpuntjes niet op tegen de grote hoeveelheid kilometers en het prachtige landschap. Ik sluit niet uit dat ik er nog een keer terug kom

  Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast809
  Gast809 23 december 2017 · 17:13

  Groot maar rustig gebied. Zeer goede prijs kwaliteitverhouding. Inderdaad wel veel sleepliften of soms "gekke" routes die je moet doen om naar een ander dorp/gebied te komen. De Fransen die er werken zijn erg vriendelijk, wat ook niet altijd het geval is.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Skish
  Skish 15 januari 2017 · 19:32

  Inmiddels 3 keer naar het gebied Les Sybelles geweest. 2 keer met een groep vrienden en 1x met partner. Het grote voordeel is dat je via de grote reisaanbieders spotgoedkoop naar Les Sybelles kan en je hier een grote hoeveelheid pistekilometers voor terugkrijgt. Oké, de liften zijn wat ouder en er zijn veel sleepliften + de dorpen verdienen niet de schoonheidsprijs. Maar je kunt er heerlijk touren. De afdaling naar St Colomban de Villards in een aanrader. Wij zijn in januari op de hele afdaling niemand anders tegengekomen! Als student kan je je er best vermaken qua apres ski. Eenmaal afgestudeerd ook wel enige leuke restaurantjes weten te vinden om 's avonds te eten. Eten op de piste is niet heel denderend. Eindoordeel: Een budgetbestemming met veel kilometers. Voor luxe kan je beter ergens anders heengaan, maar al met al een erg leuk en afwisselend gebied!

  Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Sander Brust
  Sander Brust 12 januari 2017 · 20:29

  Les syllebes - Le corbier is een goedkoop ski gebied qua accommodatie + skipas uiterst geschikt voor kleine kinderen. Het gebied is gigantisch in een week tijd zie je de helft. De komt ook deels door de liften veel sleepliften niet echt prettig voor snowboarders. Het eten en drinken is wel zo op zn frans duur... + geen lopende buffeten. Kunstsneeuw kunnen ze prima maken ook al heeft paar weken niet gesneeuwd ligt er genoeg. Het is goed te bereiken vanuit Eindhoven alleen je betaald veel tol 110 euro heen + terug. Bij le corbier moet je alleen behoorlijke klim maken. Uitgaan is er niet echt alleen als je studenten groepen treft.

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast256
  Gast256 1 november 2016 · 14:27

  super gewoon

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast094
  Gast094 9 oktober 2016 · 09:57

  Wij zaten met een vriendengroep van 6 in le Corbier in Januari. Veel verse sneeuw en rustig op de piste! Nadeel is wel de verbinding tussen le Corbier en de rest van het gebied is voor Snowboarders niet best, je moet altijd met een 'terror' sleeplift (Torret) Daarna ben je wel op een heel mooi punt met veel mogelijkheden, vanaf daar naar Saint Sorlin via Vallons en Col de Lac naar Combe Balme, weet niet precies hoe lang de afdaling is maar voelt als de langste die ik ooit gedaan heb haha. Wij zaten met Husk voor 160 euro pp, dus je krijgt zeker waar voor je geld! Le Corbier zelf refereren wij naar als de bunker, dat vat wel ongeveer de sfeer samen.

  Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Remko2
  Remko2 2 mei 2016 · 10:42

  Wat echt opvalt is de vriendelijkheid van de medewerkers! Zo, dat is er uit. Verder is het een prachtig skigebied, groots, mooie brede pistes en afwisselend. De verbinding tussen de drie grote gebieden is inderdaad niet heel soepel, je moet over een vrij vlakke en lange bergkam heen die ontsloten wordt door sleepliften. Maar ach: een kleine investering voor veel lol! Nergens worden de pistes overigens echt steil, dus er is heel veel mogelijkheid om lekker snel te rammen en/of vloeiende carvebochten te maken! Genieten, zeker ook omdat het niet heel druk is (het is toch bijna 1100 km vanuit Utrecht) De liften zijn inderdaad verouderd (de meeste zijn niet afkoppelbaar en dus langzaam), maar er komen investeringen aan... Een aanrader dus!

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast487
  Gast487 5 april 2016 · 14:15

  Leuk skigebied met wat verouderde liften. Las wel op een bord bij le Corbier dat ze seizoen 2016/2017 meerdere nieuwe stoeltjesliften willen gaan aanleggen. Goed nieuws.

  Met vrienden Skiër
 • Gast834
  Gast834 19 maart 2016 · 08:54

  Goed en prachtig skigebied, oude liften? Valt zeer goed mee. Echt prachtige pisten, vriendelijke mensen, geen wachttijden, kortom ideaal

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast946
  Gast946 6 maart 2016 · 13:18

  Afgelopen jaar een weekje hier geweest. Zaten in het dorpje Les Bottieres. Klein dorpje met wat appartementen en huisjes, een restaurant/bar en een VVV (met WiFi). Sleeplift vanuit het dorp waarmee je direct in het gebied komt werkt prima. Als je terug wilt naar dit dorpje moet je over een rode piste. Vrij pittig voor een beginner maar wel te doen. Het is een echt Frans gebied met niet al te moderne liften. Er zijn nog veel stoeltjesliften maar met een beetje zoeken kun je wel telkens een stoeltjeslift nemen. Alleen bij de oversteekroutes naar andere dorpen ontkom je niet aan sleepliften, maar dit is te overzien. Het mooie deel van dit gebied is vooral het stuk bij Saint Sorlin d'Arves. Dit is een mooi dorpje met mooie pistes. Vooral het hogere gedeelte ligt er prachtig bij als de condities goed zijn. De restaurants in dit gebied vond ik wat tegen vallen, het is even zoeken naar de gezellige restaurants. La Toussuire heeft opzich wel wat gezellige winkeltjes en ook enkele leuke pistes voor beginners en licht gevorderden. Zwarte pistes kom je in dit hele gebied weinig tegen, wat wel jammer is. De bewegwijzering in dit gebied is niet super goed, maar het went op een duur vanzelf. In bijvoorbeeld oostenrijk is alles duidelijker aangegeven. Al met al een goede week gehad, maar vooral de liften en bewegwijzering kan nog wel wat verbeterd worden. De prijsstelling in dit gebied is overigens goed.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • ThomJ
  ThomJ 23 februari 2016 · 21:19

  Les Sybelles is een gebied wat mij verrast heeft. De pistes bij Saint Sorlin en Saint Jean zijn wat eenvoudiger maar ook voor de echte gevorderde wintersporter nog steeds leuk om te doen. De wat meer uitdagende pistes zijn te vinden bij La Toussuire. Vooral de rode pistes naast de liften 7 en 9 vond ik echt heerlijk. Ook zijn de liften in la Toussuire behoorlijk modern, waar ze in de rest van het gebied wat achter blijven in snelheid en gemak. Al met al is het een gebied wat toch best wat te bieden heeft, en dan zeker voor het betaalbare prijsniveau in het gebied. Wel vind ik het jammer dat er maar weinig sfeer in de dorpen is. Aan de pistes was er beperkte keus uit een aantal restaurants per dorp. Op de berg valt het aanbod helaas wat tegen. Ook de bouwstijl ben ik zelf niet zo'n fan van. Mijn laatste puntje van kritiek is de matige preparatie. Ik kwam aan nadat er in 2 dagen ruim een meter sneeuw was gevallen. Dit was de eerste dagen heerlijk, maar door gebrekkig piste onderhoud waren pistes halverwege de week al weer toe aan nieuwe sneeuw, zonde. Zeker voor de wintersporter die niet het beste van het beste, maar toch waar voor zijn geld wil raad ik dit gebied zeker aan.

  Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
 • Clipper
  Clipper 20 februari 2016 · 21:07

  Les Sybelles is een groot en gevarieerd gebied met diverse skidorpjes, volgens mij in NL veel minder bekend dan val thorens, les arcs of la plagne....(dat is ok wat mij betreft). De pistes zijn er breed en lang met voldoende variatie in zwaarte. De pistes worden in zijn algemeenheid goed onderhouden en de mensen aan de liften zijn aardig. De liften zijn goed maar vaak nog niet overkapt. Er zijn weinig tot geen gondels. Aan de andere kant zijn de appartementen/chalets vaak ski-in, ski-out. Hoewel het comfort niveau vaak niet kan tippen aan Oostenrijk is het goed te doen en absoluut betaalbaar. Met het gezin komen we er al een aantal jaren met veel plezier.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast939
  Gast939 7 januari 2016 · 01:56

  Ikzelf skie al meer dan 30jaar; die trage sleepliftjes moeten ze houden en best nog wat trager laten lopen, zodat al die hamburgervretende flashy uitgedoste wintersporters het op hun zenuwen krijgen en hier niet meer komen. De pistes moeten ze voor mij ook niet prepareren, hahaha ik heb eigenlijk liever dat er geen pistes zijn. die vreetkotten zoals ik hier lees mogen ze afschaffen; ik pak mijn eten gewoon mee, en laat ook geen vuiligheid achter. En die betonnen blokken mogen ze platwalsen, zodat men kan zeggen: dit is nu eens echt mooi hé

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast737
  Gast737 18 december 2015 · 16:29

  veel pistes en zeer goedkope chalets , zaten in het drop d'Arvan zijn wel niet veel nachtelijke activiteiten op na één bar

  Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
 • ankiepankie
  ankiepankie 1 oktober 2015 · 18:42

  Afgelopen winter ben ik hier voor de tweede keer geweest. Ik schreef er deze review over: http://www.ditisanne.nl/anne-reist-travel-blog/frankrijk/wintersport-3...

  Met partner 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast786
  Gast786 8 maart 2015 · 10:37

  Wij zijn nu twee keer in Les Sybelles geweest. Voordelen: - Groot gebied - Niet duur (met busreizen van de pakketreisaanbieders) - Redelijk wat lekkere brede pistes - Dorpjes liggen in het gebied, dus bijna altijd ski in/ski out. - Lekker rustig, in januari en maart in ieder geval. Nooit hoeven wachten voor de lift. Nadelen: - Veel trage liften (er wordt wel steeds meer vervangen, zeker in bijvoorbeeld La Toussuire is het nu best ok). - Veel sleepliften, vooral een lange waar je niet omheen kunt als je het gebied wilt doorkruizen. - Een aantal lastige vlakke stukken op cruciale plaatsen, niet lekker voor snowboarders. - Ligt niet heel hoog, dus heel vroeg/laat in het seizoen zal ik niet aanraden. Kortom, voor een budgetvakantie voor een keertje zou ik het zeker aanraden, maar verwacht geen superdeluxe gebied.

  Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast365
  Gast365 1 maart 2015 · 19:38

  Les Sybelles is een leuk (maar een beetje onbekend) gebied. Verbleven in St Sorlin, dat was tov het gebied een prima plek, zeker als je de beginners en mierenhoop bij Le Corbiers wilt ontlopen. Ik vond opvallend dat er veel verbindingspaden zijn in dit gebied... dus de 300+ km aan pistes komen effectief iets minder uitgebreid tot hun recht... maar toch mogelijkheden genoeg m.i.. Wat mij daarnaast ook opviel is dat er een paar echt prachtige brede carve-pistes zijn, vooral de Vallons afdaling (vanaf Les Perrons) mag genoemd worden. De liften ben ik persoonlijk minder enthousiast over. Een aantal echt tergend langzame exemplaren kostten veel tijd... jammer genoeg zijn dat nu juist die je moet hebben voor de beste on- en off-piste afdalingen... Off-piste is er rond St Sorlin redelijk wat te doen, ook voor diegene die de eerste stapjes aan 'de andere kant van de paaltjes' zet. Mooie hier is dat het veelal binnen het lawine-gecontroleerde gebied valt, dus dat is weer een risico-factor minder. Noemenswaardige off-piste lijnen gaan vanuit Tete de Bellard, Marolay en Chaput aan de noordzijde naar beneden... hier moet je wel weten wat je doet !

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Meike
  Meike 1 maart 2015 · 15:33

  Leuk skigebied! we verbleven in een appartementje in saint jean d'arves, ook wel bekend als sja, van een bedrijfje dat goelia ofzoiets heet. geen aanrader trouwens (geen hangende douchekop, slecht geïsoleerd, niet echt geholpen worden (zelf alles schoonmaken, van te voren alles controleren, weinig begrip) maar dat kan ook een luxeprobleem zijn). Er waren ontzettend veel sleepliften, ookal konden we die regelmatig ontwijken. Deze sleepliften waren redelijk langzaam en als ze stilstonden, stonden ze ook echt ruim 10 minuten tot een kwartier stil. ook waren deze liften echt lanceer liften en was het niet echt een 'uitrustlift'. 'niet cool', volgens nichtje. stoeltjes liften waren prima te doen, ookal door de ouderdom van sommigen. let op, de wat oudere komen redelijk hard aan, ben naar huis gegaan met blauwe kuiten. de pistes waren lekker lang en het was niet druk ( ik ben in de voorjaarsvakantie geweest, van 21 tm 28 februari, dus we verwachtten wel drukte). helaas werden de pistes maar ongeveer 1x in de 2 dagen geprepareerd geloof ik, want het was zo nu en dan ontzettend ijzig. ook was het regelmatig 'kluunen'. voor de rest was het allemaal prima; lekker gegeten, voor de rest prima pistes. voor beginners valt het iets minder aan te raden. Het was een geweldig skigebied, maar ik ben toch blij dat ik ergens anders heb leren skien (grunau in amtal, oostenrijk).

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast099
  Gast099 23 januari 2015 · 11:31

  Leuke pistes, erg breed. Mooi voor beginner, maar ook tochten voor gevorderden. Ietwat verouderde liften maar voor ons prima!!

  Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast482
  Gast482 4 januari 2015 · 17:36

  Eigenlijk een top gebied, de dorpen zien er niet uit echter wel pistes van A tot Z. Gezien het feit dat er bijna geen dagjes mensen zijn zelfs tijdens de afgelopen kerst en tijdens oud en nieuw wel druk maar bijna geen wacht tijden bij de liften. Geen gebied voor beginners, verbindingen vaak moeilijk maar wel erg leuk!

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • RobbertQuaak
  RobbertQuaak 22 maart 2014 · 03:02

  Ik ben hier in de carnavalsweek geweest met 3 generaties familie, tussen 1 en 8 maart. De eerste paar dagen dat we er waren hadden we best wat verse sneeuw, de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik dan eigenlijk alle gebieden wel leuk vind! Wij zaten in St Jean d'Arves en dat is gewoon een heel klein en rustig plaatsje. Voor het lessen van de kids was het ideaal, alsook voor het terrashangen in de middagzon: beide bezigheden kunnen goed onder aan de piste uitgevoerd worden. Het gebied was helemaal niet druk, alleen de laatste lift terug naar ons gedeelte kon de rij wat langer zijn. Er is qua pistes voor elk wat wils, het gebied ligt mooi open en heeft veel overzichtelijke stukken dus ook off piste ging mooi zonder er lang of ver voor te moeten lopen of hiken. De eerste heldere dag na de sneeuwval was ik naar le Grand Truc getrokken, daar kon je fantastisch offpiste terug aan de kant van het dorp het verbaasde mij ontzettend dat daar vrijwel niemand af ging dus daarom heb ik het zelf maar een keer of zes gedaan, met iedere keer ruimte genoeg om weer een first track te zetten. Blij als een kind was ik. Het liftenverhaal is van een heel andere orde en hier al vaker aangekaart; veel slepers, ook als verbindingslift om verder het gebied in te komen. Sommige zijn echt uitdagend en schieten je met een rotgang weg. Toch vallen ze best redelijk te ontwijken en kan je vaak in stoeltjes liften zitten, de ene wat ouder dan de andere... Als apres-ski is het inderdaad een kwestie van Genepi en Desperados op tafel en een kaartje leggen of kletsen en op tijd naar bed, al reed er wel een busje naar het nabije dorp waar een discotheek bleek te zijn (er zitten redelijk wat jongere Skikotters in het dorp die daar wel eens gebruik van maakten). Ik heb er al met al een goede week gehad, maar weet ook niet zeker of ik er nog eens heen zou gaan. Gewoon goed om eens gedaan te hebben.

  Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
 • Anthony
  Anthony 19 januari 2014 · 12:36

  Ik en mijn broer zijn naar La Toussuire geweest van 4 tot 11 januari. Les Sybelles is een goedkoop gebied, maar als snowboarder kom ik wellicht niet meer terug. Er zijn veel sleepliften in het gebied, maar we hebben ze zelden genomen want er was meestal een stoeltjeslift die ons bovenaan de pistes kon brengen. Met als enige uitzondering de sleepliften in het verbindingsgebied. Deze waren verschrikkelijk. Los van de problemen die snowboarders met sleepliften hebben moet ik zeggen dat ze heel lang en steil waren. De sleeplift langs het snowpark om van le Corbier naar de andere gebieden te gaan duurt zeker 30 minuten voor een hoogteverschil van twee keer niets. Verder waren de meeste pistes zeer kort. Het gebied op zich is eerder breed dan lang. Dus veel pistes, maar weinig lange pistes met een serieus hoogteverschil. Om een idee te geven, ik heb alle pistes in la Toussuire gedaan in een halve dag en ik ben zeker geen snelle boarder. Snelle skiiers of boarders zouden volgens mij dus beter niet naar les Sybelles gaan, tenzij je 3/4 van de dag op de lift wil zitten. De enigste uitzondering op dit alles zijn de pistes helemaal bovenaan aan Les Perrons. 2 Lacs was bijvoorbeeld een zeer goede piste en Les Vallons vond ik ook goed. Longe Combe en Les Blanchons waren ook goede piste, maar daar zitten een paar vlakke stukken die weer omhoog lopen. Weinig snowboarders konden deze stukken voorbijgaan zonder uit de bindingen te stappen. Dus als conclusie: best een leuk gebied om te leren skiën of voor mensen met kinderen, maar skiërs met meer ervaring of snowboarders kunnen beter ergens anders gaan.

  Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
 • Harm
  Harm 13 januari 2014 · 10:17

  Afgelopen week (4 tot 11 januari) in Saint Sorlin d'Arves gezeten (Chalets de l'Arvan II). We hadden geluk dat op de dag van aankomst een mooie laag sneeuw viel, want de rest van de week zouden de temperaturen niet meer echt onder nul komen en werden wij getrakteerd op zon, zon, zon! Het dorpje Saint Sorlin is leuk, authentiek en vrij langgerekt. De andere dorpen in het gebied spraken mij veel minder aan omdat dat echt uit de grond gestampte stations zijn (Corbier en Toussuire) met hoogbouw aan de piste. De pistes bij Saint Sorlin spraken mij ook het meeste aan. Ze adverteren met 120 pistekilometers, maar ik zou niet weten waar ze deze verstopt hebben. Wel is er leuke variatie en hele mooie afdalingen in de kom. T.o.v. de gebieden bij Corbier en Toussuire (alles is met elkaar verbonden) biedt Saint Sorlin het meeste variatie, ook qua omgeving, omdat het minder compact is dan de andere dorpen. Lunch kan prima op de terrasjes van Le Ferme of helemaal onderaan het dorp bij de de liften 1 en 2. Aanrader vind ik overigens restaurant l'Avalanche in Saint Sorlin. Heeeeerlijke houtoven pizza's!! Samengevat: leuk gebiedje voor een week als budget bestemming (wat dat betreft zou ik het ook aanbevelen), maar ik hoef er niet nog eens heen. Relatief veel tijd in de lift, verbindingen met sleepliften, aardig wat verouderde liften..

  Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast597
  Gast597 19 december 2013 · 11:39

  Wie oh wie kan mij iets vertellen over skiles voor kleine kinderen (3 en 6 jaar) is dat vlakbij? Ik heb nl geen zin om 2 kits incl materiaal nog ver te moeten zuelen, ajb je ractie. Alvst Dank groetjes Dieta

  Met familie
 • Gast445
  Gast445 27 maart 2013 · 10:28

  Mooi uitgestrekt gebied. Bij weinig sneeuw/goed weer is echter het verste dorp al slecht te bereiken. Apre-ski is er niet echt. Makkelijk aan te rijden vanaf de snelweg.

  Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Thyz
  Thyz 24 maart 2013 · 15:16

  Net terug (16-03 tot 22-03)van een weekje Les Sybelles. Mooi groot overzichtelijk gebied.Wij zaten zelf in La Toussuire waar veruit het meeste te doen was. Pistekleuren zijn niet altijd juist aangegeven, rood kan blauw zijn en andersom. Pistes zijn mooi breed en worden goed bij gehouden. Wij hadden wel mazzel met de uitstekende condities. Liften zijn iets verouderd maar ik heb hier geen hinder van ondervonden. Verwacht geen gezellige apres ski want dat is er gewoonweg niet, daarnaast blijven het Fransen en is er weinig lol met die lui te maken. Prachtig land maar arrogant volk. Ga je puur voor het skien heen dan is het zeker de moeite waard en raad ik dit gebied zeker aan.

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast094
  Gast094 11 februari 2013 · 13:13

  Heel leuk gebied. Wij zijn begin februari geweest en de pistes lagen er uitstekend bij. Veel keuzes aan pistes! Wij verbleven in st sorlin. Het jaar ervoor ben ik naar Val Cenis geweest maar dat gebied vind ik veel slechter dan Les sybelles, zeker voor snowboarders is Les sybelles pakken beter. In het begin had ik schrik na al de reviews te hebben gelezen, maar mijn ervaring is helemaal anders. Je geraakt op 90% van de pistes via stoeltjes liften. Om van le corbier naar st sorlin te gaan moet je wel een sleep liftje nemen en deze is wel een lancereerliftje. Apres ski in st sorlin was ook super. Wij verbleven op een paar honderd meter van de yeti bar en hier was het elke avond dik feest. Off piste is het gebied uitstekend, en zelfs als redelijke beginner heb ik een paar keer off piste gesnowboard. Voor de prijs dat wij hebben betaald (240€ per man verblijf + skipas) raad ik het gebied aan iedereen aan.

  Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast870
  Gast870 10 februari 2013 · 19:48

  Ideaal gebied voor beginners, minder uitdagend voor gevorderden. De liften gaan vaak zeer traag en ik had het gevoel dat ze niet altijd even doordacht waren geplaatst. Off-piste was er redelijk wat uitdaging. Het funpark was gedurende heel de reis onbereikbaar wegens te veel wind, toch wel een minpuntje. Voor mij als snowboarder zijn de doorsteekpadjes geen probleem geweest. Er zijn zeer weinig hutten doorheen het gebied om te lunchen. De stoeltjesliften hebben geen kap en er zijn veel sleepliften, maar deze vallen zeer goed mee. Na 1 week had ik het gebied wel echt gezien, maar het valt wel aan te raden voor mensen met beginnende kinderen (heel veel skischolen).

  Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast351
  Gast351 2 februari 2013 · 18:31

  Redelijk groot gebied met relatief oude liften. Over het algemeen vriendelijk personeel. Toussiere goed bereikbaar, de weg wordt vrij v sneeuw gehouden. Direct toegang op de piste!

  Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast740
  Gast740 27 januari 2013 · 15:20

  Groot gebied, wij zaten in Saint Sorlin d'Arves; op papier de meeste kilometers, maar wij hadden sterk de indruk dat er meer km in Les Toussier en Le Corbier zijn. In Saint Sorlin zijn zelf weinig pistes, meer paden; 3 pistes zijn van de buitencategorie (1 rode en 2 zwarte); echt heel zwaar, uitgesleten en buckles. In Les Toussier en Le Corbier zijn wel hele lekkere brede en snelle pistes. Pistekleuren kloppen niet altijd. Het hele gebied is groot zat, alleen relatief veel sleepliften en nagenoeg alle liften is oude meuk: traag, geen kappen en zeker geen verwarmde zitjes. Relatief weinig restaurantjes: buiten zijn wel voldoende zitjes, maar wij vragen ons af of er bij meer drukte (wij waren in de 3e week van januari 2013) en slechter weer voldoende plekken binnen zijn. Prijzen zijn behoorlijk vooral in Saint Sorlin: € 4,- voor een cappuchino (koffie met slagroom dus); cola (bij dalstation Saint Sorlin is het meer water met een zwarte kleur) ook € 4,-. In Le Toussier zit een leuke sandwicherie, prima betaalbaar. Dan de Fransen... ach, mooi land, alleen heel jammer dat er Fransen wonen. Gewoon onaardig volk (ben 10 jaar niet geweest, maar ben nu definitief genezen): niet behulpzaam, arrogant, slechte informatievoorzieningen, lui etc. Zowel in de restautants, de VVV als in de winkels etc. En gezellig is het niet: geen enkele apres-ski. Kortom, wij gaan met veel plezier weer terug naar Oostenrijk!

  Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Arno
  Arno 26 januari 2013 · 23:16

  Ben er in januari 2012 in la toussuire geweest. Les sybelles zeer mooi gebied en redelijk qua grote. Zoals eerder aangegeven is de kleurcode van pistes niet altijd correct maar de uitdaging en ervaring wordt er enkel groter van. Meeste liften zijn iets ouder maar zijn ook zeer nieuwere aanwezig (zeker in la toussuire) die zeer snel gaan, van het merk dopplmayer en ik denk dat dit dorp ook over het meeste vermogen beschikt aangezien er voor kerst 2013 nog een nieuwe gepland is. Ik vind persoonlijk le Corbier centraal gelegen voor vertrek naar andere dorpen maar het mooiste dorp vond ik St. Sorlin. De afdaling naar St. Colomban is zeer mooi en lang, maar op de terugkeer is een onvermijdelijke 'lanceerlift' aanwezig, mits wat geluk en stabiliteit lukt het wel. Voor de rest zijn deze niet noodzakelijk te nemen en er zijn ook pannenkoekliftjes die zeer soepel zijn in vertrek. Soms vlakke stukken die voor snowboarders (zoals ik) wel lastig zijn maar te overbruggen zijn door wat snelheid, na 1x weet je de stukken liggen. Aangezien ik zelfs geen offpiste boarder ben is dit gebied hier heel geschikt voor ! De apres-ski is in toussuire niks, maar ik denk in St. Sorlin dit meer is aangezien veel bars en kleine discotheken. Personeel aan liften is zeer vriendelijk en behulpzaam, bij niet afgeremde oudere liften houden ze deze tegen zodat het vertrek wat verzacht wordt. In veel winkels, restaurants, bars, .. wordt je veelal direct aangesproken in het Engels als ze horen dat je een buitenlander bent. Wij hebben geen sneeuwkettingen nodig gehad op de weg naar boven en beneden maar in geval van hevige sneeuwval zal dit wel nodig zijn, maar de ruimdiensten doen er alles aan om de weg zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Dus neem zeker kettingen mee in geval van. Wij verbleven in les chalets goelia in toussuire en waren hier heel tevreden van (bij vragen hierover mag altijd contact opnemen).

  Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast796
  Gast796 12 december 2012 · 14:25

  Leuk gebied, waar we kerstvakantie 2011/2012 met veel plezier geskied hebben. (Voor zover mogelijk, want helaas zat het weer tegen.) Enige mindere ervaring was dat de op de website gepubliceerde prijzen van de familieskipas van meer dan 8 dagen niet gehanteerd werden. De dame aan het loket ontkende simpelweg het bestaan van deze skipas. Toen hebben we maar 4 losse passen gekocht, toch wel een tegenvaller op het vakantiebudget.Bleek later dat er aan verschillende kassa's in hetzelfde skibebied verschillende tarieven worden gehanteerd. Een klacht ter plaatse haalde niets uit, zeer onvriendelijk bejegend. E-mails hierover blijven onbeantwoord en de misleidende prijsinformatie staat ook nu nog op de website. Volgens mij is de familieskipas voor meer dan 8 dagen wel in Le Corbier te verkrijgen, niet in La Toussiere. Met de kerstvakantie in aantoch wellicht een aardige tip voor gezinnen. .

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Job
  Job 30 november 2012 · 08:52

  We zijn met 8 personen verbleven in Saint Sorlin d'Arves, waarvan iedereen ver gevorderd was. We hebben een prachtige week gehad! De pistes waren niet altijd even uitdagend, maar gelukkig heb je op veel plekken zelf de keuze tussen blauw, rood, zwart en offpiste. De pistes zijn over het algemeen erg mooi, alleen verbindingspistes zijn vaak redelijk vlak. Offpiste-mogelijkheden zijn er ook genoeg, maar hierbij moet je wel oppassen als er net verse sneeuw ligt. Ook voor mooie rondtochten is dit een geweldig gebied. We hebben vanuit Saint Sorlin d'Arves verschillende tochten gemaakt naar Le Corbier, La Toussuire en de toppen eromheen. Les Sybelles is zeker een aanrader voor een weekje skiën voor niet al te veel geld!

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast681
  Gast681 29 september 2012 · 10:36

  Prima gebied als je niet teveel geld uit wilt geven! Enige minpunt zijn de vele sleepliften (waarbij je soms een paar meter gelanceerd wordt) die je vaak niet kan ontwijken. We wisten dit van een vakantie eerder maar heeft er ons niet van weerhouden om toch terug te keren (vooral voor de prijs). Verder ook veel offpiste mogelijkheden en de tocht naar Saint Sorlin D'arves is zeker een aanrader! Let wel op dat je op de terugweg langs een aantal lastige pistes voor beginners komt (bugles). Enige minpuntje dit jaar was HUSK. We (10 personen) kwamen op oudjaarsavond aan (eigen vervoer) in Saint Jean D'arves en hadden in de planning om lekker oud & nieuw in ons appartement te gaan vieren. Echter lagen de buschauffeurs in ons appartement te slapen en konden wij er tot 01.30 uur niet in. We hebben noodgedwongen de halve avond in de bar Vie moeten zitten en hebben de jaarwisseling buiten op de piste gevierd. De hostes van Husk leek het allemaal niet veel te deren. Ze zou in de loop van de week even langskomen om over compensatie te praten maar dit heeft ze nooit gedaan. Bij de eind schoonmaak vonden de mannen van Skikot (regelen het samen met Husk) dat ons appartement niet schoon was. Wij hebben toen uitgelegd dat we er ook zonder schoonmaak ingekomen waren en dat de bedden nog praktisch warm waren van de buschauffeurs, maar hier hadden ze ook geen begrip voor. Kortom leuk gebied voor iedereen die een beetje op zijn of haar centen wilt letten, maar ga niet via Husk! (Na een lange brief aan Husk hebben we uiteindelijk 100 euro vergoed gekregen)

  Met vrienden Snowboarder
 • Lily
  Lily 15 april 2012 · 19:31

  Wij zijn terug van Les Sybelles sinds 15 april. Het was voor ons een leuke skiweek. Op zaterdag lag er niet zoveel sneeuw maar iedere dag viel er in bergen wel wat sneeuw bij en op dinsdag in het dal zelfs wel een een 30cm. Die was welkom zo lagen de pistes er weer heel goed bij. Ik was een beginneling en andere in het gezelschap hadden enkele jaren niet meer op de latten gestaan dus een ideaal skigebied om terug de draad op te nemen. Rustig skigebied. Denken er zeker aan om nog eens terug te keren, vroeger in het seizoen.

  Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Peter
  Peter 18 maart 2012 · 10:18

  Na 14 jaar overal geskied te hebben. Dit keer voor de 2e keer naar Frankrijk. Wel wennen de meest langzame stoeltjesliften, de vele sleepliften en geen gondels. Maar wij zaten in La tousierre (3 mannen 32 jaar) en het dorp straalt gemoedelijkheid uit en uitermate geschikt voor mensen met kinderen. Ook omdat de prijzen goed te doen zijn, 3 euro voor een drankje en 10-13 euro voor een goede maaltijd. Ook de meeste appartementen dicht bij de piste. Jammer dat de verbinding naar Le corbier zo omslachtig was, de directe blauwe piste dicht. En Le Corbier was zelfs niks bijzonders. Als het te warm is, heb je hier gelijk in de ochtend papsneeuw. De afdaling naar Le combier 1300 meter erg leuk. De tochten naar Saint Sorlin zijn de mooiste van het gebied. Voor meer luxe en snelle pistes kun je beter richting Les Arcs. Maar voor mensen met een krapper budget is dit gebied erg leuk!

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Wes
  Wes 13 maart 2012 · 15:49

  Heel mooi skigebied. Eindeloos veel mooie pistes, geweldige sneeuwcondities gehad, skieën tot aan de chalets. Ga deze winter voor de tweede keer, aan 8 dagen niet genoed gehad om het hele gebied te zien.

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Anita
  Anita 5 maart 2012 · 23:15

  Prima skigebied!! Zeker met kleine kinderen. Alleen moet je niet boeken bij Husk. We zaten van 25-2 tot 3-3 in St Jean d`Arves. Klein maar supergezellig. Hebben in Fontaine du Roi gezeten. Leuk appartement, maar SMERIG!!!!! Zo vies heb ik het nog nooit gehad!!!! Karin van Husk had het te druk met in de zon zitten (ja, die hebben we de hele week gehad! 30 graden elke dag om 16.00 uur ? ipv ons probleem op te lossen. Verder super vakantie gehad. MAAR NIET boeken bij HUSK!!!! Er zijn genoeg andere accomodaties!

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Anna
  Anna 20 februari 2012 · 12:27

  We hebben bijzonder genoten van onze wintersportvakantie in La Toussuire/ Les Sybelles van 11-18 februari. Voor ons was de belangrijkste reden hierheen te gaan de prijs/kwaliteit verhouding. Je betaalt hier soms wel minder dan de helft voor een goede accommodatie in vergelijking met de bekende Franse en Oostenrijkse skigebieden. De geboden kwaliteit qua accommodatie, service, vriendelijkheid hebben we als vele malen beter ervaren dan in andere franse dorpen. Ik snap daarom niet waar dat enorme prijsverschil vandaan komt. Volgens mij volgt dat vooral op 'de naam' van sommige gebieden. We kunnen eigenlijk alleen maar positief zijn over dit gebied. Dan moet ik er wel bij vermelden dat we het gedeelte bij Le Corbier volledig vermeden hebben (een lelijk frans betondorp). Het skigebied is erg ruim van opzet en biedt voor iedereen voldoende mogelijkheden. Bij elke rode piste is vaak ook wel een blauw alternatief. Alleen zwarte pistes zijn schaars. De mogelijkheden voor offpiste skiën zijn daarentegen enorm. Het gebied is zeer uitgestrekt. Je kunt er mooie tochten maken. Dan heb je, zelfs in frans hoogseizoen, soms de piste voor je alleen. Erg aan te raden zijn de pistes boven bij St. Sorlin en de rode pistes aan de oostzijde van la Toussuire, bij de Grand Truc. Zowel voor op als off-piste. Bij de meeste liften hoef je niet of slechts even in de rij te staan. In het gebied zijn nog behoorlijk wat sleepliften. In de meeste gevallen zijn deze prima te doen, maar als je er een hekel aan hebt ook prima te omzeilen. Belangrijkste wat nog verbeterd zou kunnen is dat er nog wat verouderde, langzame stoeltjesliften zijn. De horeca in het gebied vonden wij bijzonder goed. Grote zelfbedieningsrestaurants zul je hier gelukkig niet tegenkomen! La Toussuire is een leuk dorp. Veel chalets en weinig hoogbouw. En niet vol gebouwd. Veel winkels en restaurants. Apres-ski is hier vooral, zoals meestal in Frankrijk, een biertje in de zon op het terras. Genieten dus. PS: voor de mensen die nog meer willen skiën dan de 350 km: je kunt met een Les Sybelles skipas met korting vanuit het nabijgelegen Orelle in Trois Vallees skiën.

  Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Dr Peter
  Dr Peter 18 februari 2012 · 22:24

  net terug (4-11 feb12), bij aanrit ondanks winterbanden toch de kettingen om. Was nodig in St Sorlain, verblijf Oree des Pistes, ruim appartement(2 Slpkmrs)met 4 personen, kleine zwembad en dure mini sauna, niet doen!, internet lleen in de lobby en die sluit om 19.00 uur, is overigens wel verfrissend een week bijna geen internet. 5,5 dagen zon, koud tot - 20 op zondagmiddg, heerlijke pistes, in jren niet zo rustig kunnen afdalen. alle dorpen behalve Les bottieres gedaan. Leukste pistes boven St Sorlin. Op mijn leeftijd geen off piste meer (57) Wil hier best nog eens terug

  Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Jolanda
  Jolanda 14 februari 2012 · 13:04

  Wij zijn de laatste week van januari 2012 in dit gebied geweest. Wat ons betreft een super gebied met voor iedereen mogelijkheden. 1 uitzondering, kinderen dat weet ik niet, die waren er bij ons niet bij. La Toussuire is een super gebied voor beginners, heel overzichtelijk, strak geprepareerde pistes, mooi breed echt een aanrader. Een gevorderde wintersporter is hier wel wat sneller uitgekeken maar die kan in St. Sorlin wel weer uit de voeten. Wij hebben vanuit St.Sorlin elke dag een andere richting genomen en dan vermaak je je prima. Soms kom je voor een snowboarder een vervelende sleeplift tegen maar als je er een paar keer uitgevallen bent komen ze je helpen, uiteindelijk kom je wel boven. Dit hoort wel een beetje bij Frankrijk is mijn mening, wil je alles super de luxe ook mbt liften enzo moet je gewoon naar Oostenrijk gaan. Wij hadden verse sneeuw, dan zijn er volop off piste mogelijkheden, wel heeeel veel mensen gezien die absoluut niet off piste thuis horen, zouden op de piste nog een flater slaan, maar ja da's ieder voor zich. Wat ik een absoluut pluspunt vind is het grote aantal kleine eettentjes die nog in dit gebied zitten, niet enkel van die zelfbediening vreetschuren. Als je het een beetje uitzoekt zit je elke dag in een ander klein restaurantje te lunchen op de piste.Voor ons was het de eerste keer Frankrijk, vooraf waren we zeer sceptisch ivm de totale klantonvriendelijkheid in bv Parijs, in Les Sybelles hebben wij het totaal tegenovergesteld ervaren. Een super week gehad met hele aardige Fransen in een uitgestrekt gebied met verse sneeuw, op naar wintersport 2013!

  Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Anne
  Anne 7 februari 2012 · 10:33

  Net terug van een week in Les Sybelles. Op zich een heel leuk gebied met een groot aantal kilometers. Wat ik wel tegen vond vallen is dat veel pistes naast elkaar liggen en dus op elkaar lijken. Ook kost het vrij veel tijd om je te verplaatsen door het gebied (je hebt veel liften nodig die niet bepaald snel te noemen zijn). De pistes rond La Toussuire en Le Corbier vond ik persoonlijk vrij druk, dus weken we al snel uit naar het prachtige gebied boven St. Sorlin. Hier liggen de mooiste pistes, breed, goed geprepareerd, rustig en met prachtige uitzichten! Er is hier ook vanalles te vinden: groene bospaden, blauw, rood, zwart (wel met buckels!) en mooie offpistemogelijkheden. De dorpen doen wel authentiek en gezellig aan, je ziet (afgezien van Le Corbier) nauwelijks de Bijlmerflats die je in andere skigebieden wel aantreft. Het gebied is niet heel uitdagend voor gevorderden, de zwarte pistes zijn niet echt superzwart en zijn eigenlijk vooral lastig vanwege de buckels, niet vanwege de steilte. Maar toch een prima plek om je een weekje te vermaken!

  Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Lotchen123456
  Lotchen123456 5 februari 2012 · 13:18

  Heel leuk behalve dat we nog moeten ??? oh oh oh wat een leuk gebied(op de site). Geef ons tips voor een onvergetelijke wintersport op de lange latten. Beetje tempo AUB. Hallo ik ben Lotchen wie ben jij? ik ben hopeloos op zoek naar een lot(chen)genoot.en omdat ik nog negatieve dingen moet zeggen van de meneer van de tips wil ik even zeggen dat het enige minpunt de sneeuw was: beetje koud ?

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Lode
  Lode 21 januari 2012 · 17:59

  Les Sybelles is een uitgestrekt wintersportgebied voor alle niveaus wintersporters. Ik kom hier al jaren en ken het gebied op m'n duimpje. Iedereen kan hier terecht voor een leuke wintersportvakantie, zowel families met (kleine) kinderen als groepen ervaren skiërs/boarders. Er zijn inderdaad nog heel wat sleepliften in dit gebied, die hebben één groot voordeel: ook bij harde wind draaien ze nog. Dit gebied is nooit helemaal dicht, je kan altijd nog skiën / boarden in lager gelegen gedeeltes waar sleepliften zijn. Qua offpiste is Les Sybelles onderschat, er is heel uitdagende offpiste in Saint Colomban des Villards. En ook makkelijkere stukken in Saint Sorlin, bijgenaamd Disneyland. Neem een locale gids mee en je zal versteld staan van alle routes die hier aan het grootste deel van het publiek ontsnappen. Ik leer hier nog elk jaar nieuwe tracks kennen. Maar de absolute topper hier is de prijs, als je een beetje uitkijkt, betaal je niet meer voor skipass+acco bij een touroperator dan de officiële prijs voor een 7daagse Sybelles pas aan de kassa (2012: €207,50) meer dan de moeite waard dus!

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Jeff
  Jeff 16 januari 2012 · 20:45

  Ik ben de eerste week van januari naar L'écrin des Sybelles in La Toussuire geweest. Het appartement was voor Franse begrippen ruim en luxe. Doordat alle geschakelde dorpjes bijna allemaal diverse pistes vlak naast elkaar hebben liggen lijkt het gebied veel kleiner dan het aantal opgegeven kilometer pistes. Desondanks zijn er diverse leuke tochten door het gebied heen te maken. Bijna alle vlakke pistes, mits met goed materiaal/techniek, zijn (bijna) zonder te steppen te doen. Daarnaast is de uitstap naar St. Colomban erg leuk om te doen, houdt echter rekening met een lange terugweg met diverse langzame liften en een lange (lanseer)sleeplift. Het is goed te zien dat er de afgelopen jaren behoorlijk in het gebied is geïnvesteerd. Hierdoor staan er op veel plaatsen snelle liften en/of makkelijke sleepliften. De langzamere liften/moeilijke sleepliften zijn over het algemeen wel te omzeilen. Al met al een mooi gebied dat meer dan waar voor geld geeft!

  Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Jeroen
  Jeroen 14 januari 2012 · 23:00

  Een dikke 8. de meest ideale omstandigheden. veel verse sneeuw en alleen maar zon. check https://www.wintersporters.nl/forum/topic/36691 voor mijn verslagje en een video van de week. wij zaten in hotel 'l etendard in st. sorlin en dat is echt een aanrader. super goedkoop maar toch goed en ook het hal pension was eenvoudig maar goed.

  Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • Debby
  Debby 2 maart 2011 · 12:38

  Wij genieten nog enorm na van een weekje La Toussuire. Een heel fraaie locatie (Les Balcons des Aiguilles)lekker ruim met zijn zessen, prachtig weer en mooi geprepareerde pistes....Iedere avond werd er hard gewerkt aan mooie piste-afdalingen! vooral het rondje La Toussuire-Le Corbier is erg leuk om met het gezin te doen. Ook in Le Corbier zijn er voldoende mooie afdalingen te maken. Dit gebied is een enorme aanrader voor gezinnen! De afdalingen in het dorp bleven tot aan het eind van de week leuk om te maken. Veel heuveltjes, wat kleine schansjes en veelal goede snelle liften. Een paar wat oudere liften maar dat mag de pret echt niet drukken. De uitzichten waren geweldig! En niet te vergeten de vriendelijkheid van de bewoners. Al met al een topvakantie....en lekker bruin!

  Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Snowcone
  Snowcone 27 februari 2011 · 15:11

  Net terug van een weekje Les Sybelles. Een week is lang... Als ervaren snowboarder ben je hier redelijk snel uitgekeken. Het gebied kent behoorlijk veel korte en blauwe pistes en veel sleepjesliften. Ook redelijk wat vlakke stukken die je offpiste moet omzeielen. Voor boarders is dit gebied zeker niet ideaal.Wij hadden het geluk dat er 2 keer een behoorlijke hoeveelheid vers viel. Offpiste is het gebied best mooi.Met name richting Saint Sorlin. Als het qua sneeuw tegenvalt, vergeet dan niet dat Orelle heel dichtbij is. Met een uurtje zit je dan in Val Thorens (3 Vallees!!!)

  Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • Sanne
  Sanne 9 februari 2011 · 14:42

  Net terug van weekendje mini-ski. Als er flink sneeuw zou liggen waarschijnlijk een top-gebied voor off-piste. Moet idd beamen dat de pistes er goed bijlagen! Qua type pistes, veel blauw, vlak en passages, waardoor voor beginnende boarders wat lastig. Bovendien stikt t van de (lange) sleepliften, waardoor je meer in de rij en in de sleeplift zelf staat dan dat je afdalingen kan doen. Bovendien niet echt motiverend als je net 15 minuten in de sleeplift hebt gehangen dan 200 meter mag afdalen voor de volgende sleeplift. Miste echt het maken van een lekkere lange afdaling. Prijzen voor spijs en drank helaas hetzelfde als in de grotere gebieden. De meer ervaren boarder kan wat mij betreft beter doorrijden/iets meer geld uitgeven aan een groter gebied met minder sleepliften en meer hoogtemeters

  Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • steef
  steef 8 februari 2011 · 19:10

  Accomodatie prima! Schoon en alles bij de hand! Verder service en vriendelijkheid van iedereen die in het seizoen werkt is prima! Voor de ervaren skieer is dit gebied niet echt leuk! Samen te vatten in een paar woorden: 'Makkelijke pistes, sleepjes liften, trage stoeltjesliften en sleepjes liften en nog meer sleepjes liften....!' Wil je een week met volle vaart van de bergen af, dan zou ik hier niet naar toe gaan! Voordat je 'eindelijk' boven op het hoogste punt bent, heb je heel wat sleepjes liften gehad! Voor de beginners en de gezinnen is dit een prima gebied! ondanks de weinige sneeuw, waren de pistes prima en keurig klaargemaakt! En dat is toch een groot compliment waard, want er was al 1 maand geen sneeuw meer gevallen.

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Marijn
  Marijn 8 februari 2011 · 11:35

  Net terug van week skiën in La Toussuire. Prima week gehad met prachtig zonnig weer, weinig wind en heerlijke temperaturen. Precies wat je in Benidorm verwacht. Hoewel er al vrij weinig sneeuw lag en het op dit moment in hard tempo minder wordt, waren een groot aantal pistes open en van fatsoenlijke kwaliteit (er werd hard voor gewerkt). In het dorp zelf smelt wat er ligt snel weg, de lage pistes bij het dorp werden goed onderhouden. De vraag is hoe lang dat blijft lukken bij temperaturen ver boven nul. Hoger op de berg was de sneeuwkwaliteit goed, inclusief de verbindingen naar Le Corbier (ik ben niet naar St Jean d'Arves gewest). La Toussuire bleek als dorp qua sfeer een stuk leuker dan Le Corbier. Hoewel weinig après-ski zijn er verschillende prima restaurants. Veel mogelijkheden voor beginnende en gevorderde skiërs en prima skilessen gehad. Wij kozen voor een wat groter appartement (iets dat minder straks om de heupen zit), maar dat helaas ca 800m van de piste af lag (Chalets de Cimes). Doordat we ski's en schoenen gratis nabij de piste konden stallen hoefde er echter niet gesjouwd te worden of gewacht op de (gratis) skibus. Erg fijn! Accommodatie was erg basic maar afdoende. Al met al prima week gehad!

  Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Eric
  Eric 30 januari 2011 · 19:24

  Hallo, Wij zijn net terug van een weekje wintersporten in het gebied Les Sybelles. Heerlijk weekje achter de rug, elke dag mooi weer gehad, maar had wel iets of wat sneeuw mogen vallen, de pistes schreeuwen er om. Zijn daarom nu wat ijziger dan normaal.(lees vorig jaar) Niet te min heerlijk skieen, ze doen er met kunst sneeuw, er echt alles aan om alles open te houden. Zo kun je toch van dorp naar dorp skieen. Alleen was Les Bottieres niet te bereiken. Het ski gebied zelf is voor iedereen wat wils Van makkelijk tot zeer moeilijk, en off piste mogelijkheden(zelf niet gedaan). Accomodatie was zeer goed. Schoon en netjes. Buiten het seizoen is het prijs technisch gezien niet duur. Wij hadden een app met skipas voor het hele gebied, totaal 520 Euro. Een aanraden voor wie wil skien, zonder al te veel drukte op de piste. Kort om een zeer goed gebied. Veel ski plezier.

  Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Koen
  Koen 16 januari 2011 · 17:35

  Net terug van een weekje skieen in Les Sybelles (La Toussuire) met mijn vrouw en een vriend van ons. Bijna de hele week was het overdag boven nul, maar gelukkig heeft het wel twee keer gesneeuwd. Mooi gebied met veel verschillende pistes, maar de verbindingen met de andere dorpen zijn wel weergevoelig. De accommodatie (Les Balcons des Aiguilles) was prima en vlakbij een skilift. Kortom: een aanrader!

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • stef
  stef 9 januari 2011 · 19:36

  @Danny,wij zijn er de eerste week van januari geweest, tot woensdag was het mooi, zonnig en koud weer, sneeuw kwaliteit was vrij goed. Vanaf donderdag is het er onder 1700m beginnen regenen met gevolg dathet tot onderaan de piste zeer ijzig was. Boven de 1700 meter is donderdag vrij veel sneeuw bijgevallen en was de kwaliteit op donderdag zelfs zeer goed, wel door de ijzige wind en sneeuwval veel ongevallen gezien met de banaan tot gevolg(slede). Vrijdag zijn we zelf niet meer geweest daar het op donderdag al zeer gevaarlijk geworden was. Als je nu kijkt op de webcams is het blijkbaar zeer snel aan het smeleten op redelijke hoogte, en regent het nog altijd!

  Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • danny
  danny 7 januari 2011 · 18:44

  Hallo, ik hoorde dat er momenteel weinig sneeuw ligt in de franse alpen. Kan me iemand iets meer hierover vertellen die net terug is uit Les Sybelles, Corbier?? gr danny

 • Rob
  Rob 16 november 2010 · 12:45

  Wij waren in St Sorlin met 4 vrienden in derder week van januari 2009. Het was onze tweede vakantie met vrienden en we hadden hier geboekt omdat het zo goedkoop was en wij allemaal nog studeerde. St. Sorlin is een leuk dorpje waar erg nog geen franse bijlmerflats zijn neergekwakt. Het gebied is leuk bij St. Sorlin is leuk maar veel te klein voor een goede week skiën. Een groot nadeel is dat de verbinding tussen St. Sorlin en Le Corbier bij slecht weer snel dicht is, deze loopt dwars over de kam van de berg. Hier is de piste ook behoorlijk plat dus voor boarders zeer lastig. Het hele gebied heeft nog veel sleepliften en ouderwetse stoeltjeliften. Dit heeft zijn charme maar is ook ongemakkelijk. Wij hebben ons daar zeer goed vermaakt maar dat was mede omdat wij Tjechië gewent waren. Dit jaar zijn wij naar Paradiski geweest en deze gebieden zijn niet met elkaar te vergelijken. Voor beginners een aanrader, voor de gevorderden misschien iets verder kijken of in Le Corbier of La Toussiere boeken.

  Met vrienden Skiër
 • Skifanaat
  Skifanaat 20 september 2010 · 13:07

  Mooi skigebied! Voor kinderen helemaal leuk in St Jean D'Arves, want er wordt in dit dorp tijdens de Kerstvakantie lesgegeven in het Nederlands. Volgens is er maar 1 reisburo die dit organiseert, maar de kinderen waren zeer tevreden en hebben de lessen zeer snel opgepikt!

 • Anoniem
  Anoniem 29 maart 2010 · 17:29

  Ik was hier in de week van 19 tot en met 27 maart. Het weer zat niet erg mee, wat de indruk van het gebied wat heeft gekleurd. We kwamen aan met temperaturen ver boven nul en het regende. Het had al ruim twee weken niet gesneeuwd. Het gevolg was veel papsneeuw en zuidhellingen die geheel groen waren. Maar goed, dat zegt weinig over het gebied natuurlijk, het dooide op de meeste plaatsen in de Franse Alpen. In het op een zuidhelling gelegen St. Jean D'Arves was geen sneeuw meer te bekennen, daar had je alleen nog een dalafdaling die nog wel begaanbaar was. Ik zat in St. Sorlin, waar je mooie pistes hebt. Ook daar waren de zuidhellingen groen, maar dat deerde niet omdat ze daar dan ook geen pistes op hadden aangelegd. De dalafdaling ligt noord dus blijft wel begaanbaar, hoewel papperig bij hogere temperaturen. Wat opviel was dat er een aantal lange blauwe afdalingen zijn, dus leuk voor iedereen. Je bent wel even onderweg van top naar dorp. De verbinding van St. Sorlin met de rest van het gebied (naar Le Corbier) was soms problematisch. De verbindingspisten zijn officieel blauw maar vooral de Vallons richting Le Corbier wordt na verloop van de dag slecht begaanbaar, vooral het onderste stuk dat steiler is en al snel veel buckels krijgt. Daarmee is het dan ook geen blauwe maar eerder een rode piste. Niet prettig voor beginners die al wel wat langere stukken kunnen skien of boarden. Verder zijn er een aantal boulevards op de verbindingspisten terug naar St. Sorlin die ook voor de gevorderde snowboarders die geen angst hebben voor vaart houden toch problemen opleveren, vooral als er tegenwind is. Een stukje lopen is dus niet altijd te voorkomen. Desalniettemin vond ik het een leuk gebied, vooral als er verse sneeuw valt zoals later in de week het geval was, kun je prachtig off piste boarden of skien. Een nadeel is wel dat je om in het dorp te komen niet veel keuze hebt, uiteindelijk zit je vast aan twee pistes die je kunt nemen. Om in Le Corbier te komen en van daaruit in de rest van het gebied ben je ook wel even onderweg. Maar met een beetje fantasie kun je best wat leuke dagtochten in elkaar zetten. Wel kreeg ik de indruk dat ze niet altijd even goed de pistes prepareerden, maar dat kan ook komen doordat de pistebullies vanwege het gebrek aan sneeuw mogelijk meer schade zouden toebrengen aan de pistes dan dat ze er goed aan zouden doen. De sfeer was verder vriendelijk. Ik vond het wel een leuk gebied en zou er met meer sneeuw nog graag eens terugkomen om er meer van te zien en de offpiste mogelijkheden eens verder te verkennen, want die zijn er in overvloed.

 • Anoniem
  Anoniem 29 maart 2010 · 16:19

  Voor lange mooie afdalingen hoef je hier niet te wezen, veel trage sleepliften en stoeltjesliften die talloze kleine pistes aan elkaar koppelen. Weinig variatie tussen afdalingen, en over het algemeen vrij eenvoudige afdalingen, zelfs de zwarte pistes. Aan de andere kant is het gebied buiten hoogseizoen zeer rustig, maar wordt er dan ook vrijwel niet geprepareerd waardoor je bijna verplicht wordt offpiste te gaan. Offpiste mogelijkheden zijn goed te noemen en bieden uitdaging. Voor de doorgewinterde wintersporter zijn er talloze andere gebieden waar meer vertier te halen valt.

 • Anoniem
  Anoniem 28 maart 2010 · 19:29

  We zijn net terug van een weekje La Toussuire, het gebied is uitgestrekt met veel sleepjesliften. Wij gingen regelmatig naar St. Sorlin via een col die gelijk staat aan een groene piste. Het is rechtuit gaan voor een snowboarder. Zo waren wij wederom richting St. Sorlin en we waren bijna de col over toen alle liften dicht gingen vanwege een sneeuwstorm. Ook waren alle pistes gesloten en iedereen stond vast. Na een tijdje ging er toch een piste open zodat je naar St. Sorlin kon skien. In St. Sorlin aangekomen werd het weer nog slechter, gevolg alles bleef de hele dag dicht. WAT NU!!!!!!!!!! Er is geen verbinding van La Toussuire en St. Sorlin. Wij moesten een taxi nemen om terug te komen!!! KOSTEN 75 EURO. Sus: niet de col over als het slecht weer kan worden.

 • Anoniem
  Anoniem 20 maart 2010 · 18:20

  Wij verbleven bij Vlamingen in het hotel L'Etandard, zeer goeie service en goeie maaltijden. Het gebied is een aanrader voor wij al een beetje kan ski?en zijn techniek verder wil vervolmaken. Het niveau van de pistes is welliswaar niet altijd wat hun kleur aangeeft. Soms ervaar ik een blauwe piste voor een groene. Het is echter een mooi skigebied en wanneer wij gingen (2de week van maart) was het erg aangenaam en niet t?ruk.

 • Anoniem
  Anoniem 14 maart 2010 · 12:37

  Gisteren vertrokken uit dit geniale gebied. Ondanks dat we de hele week geen verse sneeuw hebben gekregen was het goed te doen! Veel zon gehad in iedergeval. De pistes waren veelal ijzig en eind van de dag wat nat. De enkele 'bruine' piste waar de grond doorheen kwam kon de pret niet drukken. Pistes die gesloten waren hierdoor (zwart vaak) kon je prima af door wat te omzeilen. Veel off-piste mogelijkheden, met name hoger in de bergen. De liften zijn verschillend snel of langzaam, gewoon goed uitkiezen. Uitgaan daarnaast is niet speciaal iets wat je hoeft te zoeken hier. Al met al een fantastische week gehad met brilliante afdalingen!

 • Anoniem
  Anoniem 7 februari 2010 · 19:20

  Net terug uit dit gebied. Veel sleepliften en trage stoeltjesliften, sleepliften zijn niet te omzeilen. Offpiste veel mogelijkheden. Pistes zelf zijn soms voorzien van de verkeerde kleur, blauw is vrij lastig, rood gemakkelijk. Maar dat is geen probleem, want gemiddeld genomen zijn de pistes eenvoudig. Geen gebied voor de doorgewinterde ervaren skier. Sneeuwzekerheid twijfelachtig, want na 3 dagen zon waren de pistes in Le Corbier en La Toussuire soms al bruin en kwam de grond er door. Gebied is wel groot genoeg. Personeel spreekt meestal alleen frans bij de liften en erg stipt zijn ze niet. 9 uur open kan rustig 10 over 9 worden. Personeel bij de liften is vaak wel vriendelijk, diverse keren mijn Frans met hen geoefend. Prijzen in restaurants op de piste zijn hoog, en er zijn weinig restaurantjes.

 • Anoniem
  Anoniem 26 januari 2010 · 21:33

  Net terug van een lang weekend St. Sorlin: geweldig gehad. 3 dagen volop zon en prachtige omgeving. Niet e?keer bij de liften te hoeven wachten. Sneeuw was prima en naar St Colomban kunnen skien en Les Botteries. Vooral naar St Colomban een hele mooie tocht met prachtige vergezichten. Als de verbindingsliften tussen de gebieden gesloten zijn is het wel jammer denk ik. De pistes van La Toussuire liggen naast elkaar, wat ik zelf wat minder vond - het lijkt dan een kleiner gebied. St Sorlin is het mooist wat dat betreft. Voor ons was het een zeer geslaagd weekend.

 • Anoniem
  Anoniem 14 januari 2010 · 11:03

  Groot gebied, maar zo voelt het niet echt. De verbinding tussen Corbier en St. Sorlin / Toussiere zou zowel met een laag gelegen stoeltjeslift als met een hoger gelegen sleeplift moeten kunnen. Toen wij er waren was de stoeltjeslift de hele week gelsoten, waardoor met name voor snowboarders de verbinding tussen de dorpen moeilijk is. St. Sorlin is het mooiste deel van het gebied om dat hier de pistes verder uit elkaar liggen, je hogerop tussen de rotsen skiet en er mooie offpiste mogelijkheden zijn. Corbier en vooral Toussiere liggen in een kom waardoor de piste allemaal naast elkaar liggen. Dat is fijn voor de overzichtelijkheid, maar daardoor lijkt het gebied niet echt groot. Verder veel sleepliften en slome stoeltjesliften. Al met al een prima gebied als je niet teveel eisen hebt, maar ga je voor de uitgestrekte gebieden en veel diversiteit dan is dit gebied niet echt geschikt

 • Anoniem
  Anoniem 11 januari 2010 · 17:39

  Ik ben er in de week rond de jaarwisseling geweest met een groep studenten. Ik ben zelf overigens snowboarder. Ik vond de pisten niet erg origineel of uitdagend, je kunt niet echte tochten maken. Maar de off-piste mogelijkheden maken die dan weer ruimschoots goed (je moet natuurlijk wel de leuke onbereden stukken vinden), in het deel bij Saint Sorlin heb ik wat dat betreft toch wel de beste ervaringen gehad. Er zijn enkele oude liften, die zijn vervelend, maar redelijk vaak te vermijden want er zijn ook snellere liften die uitstekend zijn. Om naar andere gebieden te komen zijn er verbindingspisten aangelegd, deze zijn niet geschikt voor boarders, veel vlakke stukken en op sommige stukken ook sterke tegenwind, dus veel lopen. Qua uitgaan is de Yeti-bar best een leuke bar, mits je met een leuke groep bent. Het personeel is niet al te best en de georganiseerde activiteiten zijn vaak niet goed doordacht. Maar goed, concluderend: zeer mooie off-piste afdalingen gemaakt en een goed gevoel overgehouden aan de vakantie.

 • Anoniem
  Anoniem 10 januari 2010 · 16:06

  Wij gaan dit jaar voor de derde keer naar dit gebied. De reden is ten eerste de goede prijs/kwaliteit verhouding. Ten tweede de vriendelijkheid van de mensen in de authentieke dorpjes Saint-Sorlin en Saint-Jean is een verademing na wat andere skifabriekgebieden in Frankrijk. Ten derde is het uitzicht prachtig, met mooi weer kijk je zo naar de mont-blanc. Je kan inderdaad geen enorme tourtochten maken, maar daar heb je dan ook weer tegenover staan dat ook beginners gemakkelijk mee kunnen.

 • Anoniem
  Anoniem 10 januari 2010 · 13:05

  net terug uit La Toussuire, gezien de reacties de enige. Prettig gedeelte van les Sybelles, uitdagend voor gevorderden en goed voor beginners. Alle pistes liggen in een kom, dus je komt snel weer bij elkaar. Er is goede sneeuw gevallen. Alleen het dorp is een beetje vervallen. Goede skileraren, ze kunnen niet veel engels, maar met handen en voeten kom je een heel eind. De lift tussen corbier en toussuire is de helft van de tijd dicht, maar als hij open is ben je in een half uur in het andere gebied. Overigens klopte de piste-aanduiding als een bus. Echt zwart is er niet.

 • Anoniem
  Anoniem 9 januari 2010 · 22:39

  Zijn er in de kerstvakantie 09-10 geweest. We zaten dit jaar in Saint Jean D'Arves. De eerste 2 pistes zijn nogal eenvoudig maar daarna zit je ook meteen in Le Corbier waar je alle kanten opkan. Erg goede off-piste mogelijkheden in Le Corbier. Het is leuk dat je echt naar dorpjes toe kan ski? Zo is de tocht naar Saint Sorlin erg mooi. Het enige minpuntje was dat het 2 dagen flink heeft gedooid. Gelukkig ook een een hoop verse poeder daarna. Was weer een heerlijke vakantie in een mooi gebied!

 • Anoniem
  Anoniem 9 januari 2010 · 19:59

  Aardig gebied maar met erg veel sleepliften. Vooral boven in de bergen sta je soms lang in de lift! Afwisseling van pistes is voldoende al zitten er voor beginners soms erg moeilijke stukken in. Vanuit Saint Jaen D'Arves ga je meteen stoeltjslift naar het andere deel van Les Sybelles. Je kunt niet "rond" ski?maar je skiet naar de verschillende dorpen.

 • Anoniem
  Anoniem 7 januari 2010 · 15:15

  afgelopen kerst de kerst gevierd in het ski gebied Les Sybelles. Wij zijn behoorlijke skiers, dus trek hieruit je conclusie. wij bevonden zich in het dorp St Sorlin d'arves. Ten eerste de blauwe piste die de verbinding maakt het het gehele gebied mag nooit en te nimmer een blauwe piste worden genoemd. Deze is echt veel te moeilijk, voor iemand die weinig ervaring heeft. Verder vonden wij het geen geweldig gebied, weinig mogelijkheid tot het maken van echte mooie tochten. in toussiere en corbier gaan de meeste pistes naar het dorp. maar de pistes liggen allemaal naast elkaar en geven dus niet echt het gevoel dat je op ski safari bent. er zijn tevens relatief veel sleepliften alsmede oude trage stoeltjes liften. Maar ik moet zeggen; snelle liften zijn er ook! dat moet je een beetje uit kienen. En laten we eerlijk zijn, alle waarde naar zijn geld, het is geen duur gebied dus kan je ook niet de allermodernste liften verwachten. plus punt: voor franse begrippen zijn er wel veel eet tentjes op de piste etc te vinden. Wij hebben een leuke vakantie gehad, maar gaan niet meer naar Sybelles.

 • Anoniem
  Anoniem 28 december 2009 · 14:15

  Wij zijn net terug uit Les Sybelles, 26 december 2010. Wij zaten deze keer weer in Le Corbier. Van hieruit vind ik dat het beste het hele skigebied kunt bereiken. Met de centrale lift in het dorp kun je namelijk boven aan gekomen kiezen voor St Sorlin en La Toussiere. Beiden delen van het skigebied zijn mooi. De tocht naar La Toussiere is voor een echte beginner wel wat lastig, je moet namelijk via een rode piste. In La Toussiere kun je zelf kiezen voor een blauwe of rode afdaling. In het dorp heb je leuke terrassen met uitzicht op de pistes. Keuze qua afdalingen genoeg, alleen echt zwarte afdalingen ontbreken. Door de wind en het lawinegevaar is het niet altijd mogelijk om de verbindingsliften te gebruiken en daardoor zijn La Toussiere of Corbier de beste uitvalbases voor het totale skigebied. Met name in Cornier zijn er diverse mogelijkheden om veilig off piste te skien. Er zijn enkele eetgelegenheden onderweg, prijs is wel iets hoger dan onderaan in de dorpen. De pistes links in het gebied van Corbier ri St Jean D'Arves zijn zeker ook voor de iets minder gevorderden erg leuk om af te dalen.

 • Anoniem
  Anoniem 2 februari 2009 · 16:25

  mooi skibegied. Je kan allen dorpen op de ski\'s bereiken. alleen kloppen de kleuren van de pistes niet altijd. rood kan blauw zijn en blauw rood, ga dus niet meteen op de kleur van de paaltjes langs de pistes af. de pistes bij st sorlin waren niet altijd even mooi. niet geprepareed en veel ijs. de rest van de pistes heb ik gee probelemen mee gehad. zou er zo nog een keer naar toe gaan!!!

 • Anoniem
  Anoniem 30 januari 2009 · 11:23

  Net weer terug uit Les Sybelles dit was de 4e keer. Deze keer zaten we in St. Sorlin \'d Arves en ik moet zeggen dat ik dit dorp in tegenstelling tot La Toussuire en St. Jean \'d Arves wel het minste vond, sfeer in het dorp was okee, maar St. Sorlin \'d Arves ligt wat verder afgelegen en als je naar de andere plaatsen wilt skieen moet je altijd eerst over de Vallons, en dat is een drukke en vaak afgeragte piste bij zon veel ijs en bij verse sneeuw bijna nooit geprepareerd. Als je van St. Sorlin \'d Arves naar b.v. la Toussuire wilt skieen heeft het vooral het eerste stuk veel weg van file skieen, ook zit er op de vallons een klein maar smal en steil stukje in waar veel mensen dan ook nog eens gaat stilstaan. In maart gaan we naar Le Corbier lijkt me op zich een betere keuze je kunt er dan zelf voor kiezen of je wel of niet naar St. Sorlin gaat (hangt een beetje van de sneeuwcondities af.) De weg naar St. Sorlin vind ik een echte rotweg laatste stuk heel smal wanneer je weer naar huis gaat raad ik een ieder aan om er voor te zorgen dat je voor 7.30 uur de pas af bent anders loop je kans om de hordes bussen tegen te komen en ik kan je verzekeren dat is op zo\'n smal stuk geen pretje. Dit keer zelfs bij hevige sneeuwval bussen tegengekomen die het wel dachten te kunnen redden zonder kettingen resultaat dat er zelfs 1 dwars op weg stond.O, ja tip leuke afdaling is de afdaling van top van le Corbier naar St. Colomb des Villard leuk te doen voornamelijk door bossen, alleen 1e stuk een kleine kuitenbijter maar dat is hooguit 50 meter.Kortom les Sybelles is een leuk gebied met geode prijs kwaliteid verhoudingen zo ook in de restaurantjes op de piste.

 • Anoniem
  Anoniem 29 januari 2009 · 12:32

  Op zich goed skigebied op paar nadelen na: Saint sorlin heeft 1 grote blauwe piste die erg veel word gebruikt en je moet deze ook gebruiken als je zonder extra liften terug wilt komen in het dorp. Hierdoor is de kwaliteit van deze piste bij weinig sneeuwval nogal beroert. Nu maakt het voor de gevordere niet veel uit, maar als je met een beginner omhoog wilt wordt het al vrij lastig. Verder is de oversteek piste van saint sorlin naar andere gebieden de slechtste piste die er is (bij weinig sneeuwval). Saint sorlin is dus alleen aan te raden voor gevorderde, de beginner zal niet echt ver komen in het gebied. Het is natuurlijk afhankelijk van de sneeuwkwaliteit. Als je als gevorderen heel het gebied bezoekt is het kwa prijs/kwaliteit een erg goed gebied.

 • Anoniem
  Anoniem 25 januari 2009 · 13:26

  Nee je hebt geen pasfoto nodig voor een skipas. Wij zijn er in de kerstvakantie geweest. Erg mooi weer gehad en goede pistes, bijna alles was open en je kon overal komen. Alleen jammer dat het funpark 2 dagen dicht was. St. Sorlin Darves is een gezellig dorpje. Mijn ouders wandelen liever dan ski?en voor hun was het ook leuk dus ook goede wandelmogelijkheden. Verder op sommige stukken leuke off-piste met goede poedersneeuw maar soms alleen maar ijs. Alles bij elkaar was het een leuke vakantie en we komen zeker nog een keer terug!

 • Anoniem
  Anoniem 24 januari 2009 · 20:31

  Vorig jaar vreselijk verwend met mooie pistes en super weer in de derde week van januari, dus dit jaar weer zelfde periode, zelfde verwachtingen. Helaas door het wisselende weer konden we niet elke dag van het hele gebied gebruik maken; veel liften bleven dicht. Dan wordt het wel heel druk bij de liften! Op de dagen dat er wel volop geskied kon worden, was het fantastisch! Door de verschillende dorpen zijn er veel verschillende pistes te vinden. Sommige pistes lijken wel door niemand gevonden te worden! Heerlijk rustig! En de sneeuw op de bomen leverde adembenemende plaatjes op!

 • Anoniem
  Anoniem 21 januari 2009 · 15:21

  De eerste week van februari 2007 geweest. We vonden dit allemaal een super locatie... Er is wel weinig te doen in de streek zelf maar in Saint-Sorlin maakte de Yeti-bar veel goed! Ik vind deze locatie dus eigenlijk wel supergoed. Volgende week vrijdag 30 januari 2009 vertrek ik terug richting Saint-Sorlin d\'arves. En kijk er al enorm naar uit!

 • Anoniem
  Anoniem 21 januari 2009 · 13:53

  Een leuk ski-gebied met voldoende pistes zolang alle liften open zijn. Wij zijn eind januari geweest, en de ervaring was dat bepaalde liften erg snel gesloten werden en hierdoor de verbinding naar andere delen van het ski-gebied wegviel. Daarnaast zijn er op het gebied van apres-ski en restaurants om \'s avonds wat te kunnen eten, echt weinig mogelijkheden. Erg saai dus.

 • Anoniem
  Anoniem 18 januari 2009 · 19:58

  Les Sybelles is een leuk skigebied. Met flinke diversiteit voor gevorderden en beginners. Het leuke is de free-ride zone -> dit zijn off-piste hellingen waar je wel toestemming hebt om vanaf te gaan. Wij zaten in St. Sorlin, hier wel veel pistes waar nog de ouderwetse paddestoelliften te vinden zijn. Deze liften zijn verouderd en daardoor niet op langzaam te zetten. Beginners worden in deze liften min of meer gelanceerd en vallen er dus uit. Ook de connectie tussen La Toussuire, Le Corbier en St. Sorlin is met hele lange paddestoelliftjes. En dus door de snowboarders onder ons verfoeid!! Jammer!! Hier moeten snel stoeltjesliften komen!!!

 • Anoniem
  Anoniem 8 januari 2009 · 21:44

  La Tousire is een leuk dorp vooral voor niet skieers. Geweest in februari 2008. 3 chalets gehuurd bij vrij uit vanuit nederland. Het zag er keurig uit.

 • Anoniem
  Anoniem 25 november 2008 · 14:01

  ik lees hierboven ergens: Een paar jaar geleden werden Nederlanders gewoon niet bedient op de terrassen (fransen eerst)maar dat is naar ik gehoord heb nu veranderd. Ach, ach, daar gaan we weer: wat zijn die Fransen toch eikels maar we gaan er wel zomer en winter met miljoenen naar toe. Kleine tip: SPREEK FRANS, ben zelf vriendelijk en je moet eens kijken wat er gebeurt. Zelf kwamen wij hier 12 jaar geleden voor het eerst en hebben het gebied zien groeien, en, inderdaa, met al die budgettoeristen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is het er niet leuker op geworden.

 • Anoniem
  Anoniem 19 november 2008 · 12:34

  Les sybelle is een leuk skigebied voor de beginnende gevorderde. Ik lees ervaringen van mensen die beginners (na ? jaar ben je echt nog steeds een beginner) zijn en het te stijl vinden, erg vreemd, mensen die lang voor liften wachten(wij vonden het al vervelend als er 4 mensen voor een lift stonden (half maart) de sneeuw was geweldig en het was prachtig weer. Helaas is er vaak maar een hoogte verschil van 500mtr waardoor je binnen 5 minuten weer beneden staat, en off piste al snel lonkt. Een relaxed skigebied die nog een beetje in opkomst is. Sommige fransen waren nog niet zo blij met de nederlanders geloof ik, bediening op een paar terrassen was soms bij het onbeschofte af( 45 minuten moeten wachten en dan nog snouwen dat ze er zo aan komen terwijl onze franse buren het al bijna weer op hadden)maar dit waren gelukkig 2 uitzonderingen. Het is er voordelig dan de meeste overige franse skigebieden en toch aardig wat kilometers piste.

 • Anoniem
  Anoniem 9 oktober 2008 · 11:59

  Ik heb zelf in St. Sorlin gezeten met een paar vrienden. De klim richting St. Sorlin kreeg ik schrik van de slechte sneeuwkwaliteit, overal was het groen en veel te warm, gelukkig toen ik in St.Sorlin aankwam was het gelukkig allemaal goed. St. Sorlin is in vergelijking met de meeste franse dorpen nog redelijk sfeervol. Uitgaan is niet echt super, maar in de plaatselijke disco en de Yeti bar kan je zeker een mooi feestje bouwen. Les Sybelles is een uitgebreid gebied, maar de aanlsuiting naar de rest van het gebied(Le Corbier, La Toussiere) is waardeloos. Als je gevorderd ben(ik wel) dan is het prima te doen, maar als beginner oversteken naar de rest van het gebied is behoorlijk irritant, omdat er een rode verbindingspiste is met een paar ijsplaten(bij weinig sneeuw) en soms hard moet gaan om niet te gaan lopen. Daarnaast loopt vanaf een top naar het dorp St. Sorlin een centrale piste. Daarbij is het aan te raden om ongeveer als laatste de piste af te gaan, omdat deze ontzettend druk word. Hierdoor vallen er veel mensen en zijn er veel ijsplaten. Ook is de piste \'vrij\' smal en staan mensen stil op de piste. (doe dit niet of hooguit op plekke waar het echt kan). Eten en drinken is relatief niet zo duur, maar ik zou het zelf toch houden bij een lekker kopje koffie of chocolademelk op het terras en in de lift lekker je brood op te eten. Over de prijs-kwaliteit verhouding: Zeer goed, de reizen naar Les Sybelles zijn zeer goedkoop.(al gaat de grote massa nu ook dit gebied verkennen, waardoor het al duurder aan het worden is). Kortom een redelijk gebied, maar voor de lage prijs heb je bij sneeuwkwaliteit zeker een mooi gebied.

 • Anoniem
  Anoniem 5 mei 2008 · 17:05

  de week van 12 april tot 18 april zijn we met groepje vrienden naar saint jean d\'arves getrokken in mooie chalets! Het was een zeer aangename week. Daar het volle zon was en veel sneeuw voor de periode van het jaar. Iedere avond lekker uit eten gegaan. Wel is er toch ? minpunt en dat zijn de sleepliftjes... Ze zijn te lang en soms moeilijk uit te houden voor boarders die schuin staand naar boven gaan: \"krampen in de kuiten\". Voor de rest was het prima in orde.

 • Anoniem
  Anoniem 8 april 2008 · 18:11

  Jah wat zal ik ervan zeggen, ik ging er met veel goede hoop heen, zeker na dat ik vorig jaar voor het eerst op wintersport ging en toen in le grand massif ben geweest, maar vergeleken met dat skigebied moet deze het toch echt zwaar afleggen. Heb een super week gehad, maar jah die maak je voor een deel ook zelf. We haddden 2 beginners bij ons en 2 gevorderden(ikzelf hoor bij de laatste groep), en de blauwe en groene pisten waren soms nogal te stijl voor onze beginners, en leken op sommige plaatsen(vooral rond le corbier) meer op paars(rood en blauw). Verder was er in corbier een zwarte piste casse pipe genaamd en die was voor onze beginners wel makkelijker te nemen dan sommige rode daar, dus de kleur indeling is wat vaag. Voor gevorderden maakt dat natuurlijk niet zoveel uit. Verder de offpiste mogelijkheden zijn wel goed, vooral rond het punt waar het hoogste punt van het gebied ligt. st. sorlin d\'arves is een goeede uitvalsbasis voor de offpiste avonturen. Al met al een redelijke tot goede week gehad, mooie omgevingen hier en daar, vriendelijke bediening in restaurants en winkeltjes en bij de liften, die ook nog eens redelijk vaak en redelijk goed engels spraken. Een matige aanrader, vorig jaar waren we goedkoper en veel beter, dus ik raad les sybelles aan voor budget reizigers, maar ik zelf zou voor diezelfde prijs eerder terug gaan naar Flaine of Samoens van \"Le grand massif\".

 • Anoniem
  Anoniem 30 maart 2008 · 11:34

  Net terug van vakantie in Les Sybelles! Een geweldige vakantie achter de rug! Ik ging er met dubbele gevoelens heen na wat ik er allemaal over las! Maar ben supertevreden! De wachttijden vallen z? goed mee en ook de sleepliften! Prijs/kwaliteit is heel goed en vriendelijk personeel!

 • Anoniem
  Anoniem 22 maart 2008 · 21:29

  Veel sleepjesliften, die niet te vermijden zijn en soms zeer lang. Leuke pistes, vooral blauw, soms rood, zeer geschikt voor beginners. In sommige delen is geen enkel restaurantje te vinden, dat is jammer. Prijs/kwaliteit is goed, want vakantie in dit gebied kost de helft minder dan bijvoorbeeld in Trois Vallees.

 • Anoniem
  Anoniem 17 maart 2008 · 09:28

  Mede door de slechte sneeuwcondities concentreerde alles zich op de rest van de pistes. En dat was te merken: lange wachttijden op de verbinding van La Toussuire naar Le Corbier. 20 minuten bij een sleeplift wachten is geen lolletje. Daar hebben ze er nog zat van: sleepliften. Wij wilden is wat anders proberen en kwamen hier uit. Maar dit is geen blijvertje. Je mist toch wel een beetje de mogelijkheden voor het maken van een mooie dagtocht. Leuk gebied voor beginners. Personeel over het algemeen heel aardig en gastvrij.

 • Anoniem
  Anoniem 7 maart 2008 · 11:59

  Les Sybelles, goedkoop, relaxed maar verwacht geen superskigebied. De hoogte verschillen zijn niet zo groot, dus ben je met 5 minuten weer beneden. Verbinding St.Sorlin met de rest is lang. Een paar jaar geleden werden Nederlanders gewoon niet bedient op de terrassen (fransen eerst)maar dat is naar ik gehoord heb nu veranderd. Voldoende restaurants en terrassen. Veel of piste mogelijkheden, en daar is het een uitstekend gebied voor als er verse sneeuw ligt. Toen wij er waren werden we al vervelend als er meer dan 5 mensen voor de lift stonden te wachten, zo rustig bij de liften, heerlijk.

 • Anoniem
  Anoniem 2 maart 2008 · 15:29

  Wij zaten in Saint Jean d\'Arves, een gezellig klein dorpje in een mooie omgeving met veel gezinnen. Saint Jean d\'Arves zit in een uithoek van het skigebied en de gebieden zijn met langzame sleepliften aan elkaar verbonden. Prima week gehad, maar we moesten inventief zijn om tochten te maken, zeker omdat de kinderen op les zaten van 11-13 uur en de verbindende sleepliften vroeg dicht gaan (16 uur). Zo brachten we eerst de kids weg naar les in Saint Jean, dan de auto bij Sorlin zetten, snel naar Saint Jean skien en dan met de kids \'s middags weer terug naar Sorlin.

 • Anoniem
  Anoniem 24 februari 2008 · 17:02

  zijn 1 februarie gegaan, veel, goede sneeuw, tegen het einde van de week begon die wel goed te smelten.schitterend weer gehad. mooie pistes, vooral in st. sorlin veel offpist mogelijkheden. jammer van de vele trekliftjes en de trage stoeltjesliften maar mbv het planetje kan je de traagsten vermijden. geen apr?ski, moet je zelf maken. weinig cafeetjes. maar voor de prijs dat wij hebben betaald kan je niet aarzelen. zeker doen !!!

 • Anoniem
  Anoniem 9 februari 2008 · 12:22

  Een super ski gebied, veel off piste mogelijkheden en lange, mooie afdalingen. Enorme keuze aan pistes (330km) en het is mogelijk om lange tochten te maken. Jammer dat er nog aardig veel sleepliften zijn en een paar slome stoeltjes maar, dit is een klein minpunt zeker als je de omgeving ziet, prachtig!

 • Anoniem
  Anoniem 6 februari 2008 · 00:18

  Mooi skigebied. gebieden met wat langzamere verbindingslift aan elkaar verbonden. Wordt wel gewerkt aan vervanging van oude sleepliften. Indeling pistes niet altijd consequent. In Le Corbier was een zwarte piste rood en in St.Solin d\'Arves was de rode piste les Perrons echt zwart, dus niet geschikt voor beginnende skieers. Verder heel mooi skigebied met skieen van en naar appartement ( Maeva les Pistes ). Leuke dagtochten te maken. Weinig apres ski. Goede bar is de Gotscha in le Corbier. Al met al goede prijs/kwaliteitverhouding

 • Anoniem
  Anoniem 4 februari 2008 · 21:52

  Ik heb het hele gebied door geskied en was zeer aangenaam verrast. Hier en daar wat langzamere liften en wat sleepliften maar de minimale wachttijden en de moeie omgeving maken het dat dit geen probleem is. Verder vond ik het een zeer divers gebied waar je heerlijke tochten van een dag kan maken, ook off-piste kun je je aardig vermaken. Onderweg ergens lunchen en genieten. Wel wat weinig \"hutjes\" waar je onderweg wat kunt drinken, hiervoor moet je echt richting de dorpen. De dorpen zijn weinig charmant en apres-ski kennen ze niet. Als je echter puur voor het skieen gaat dan is dit een geweldig gebied. In de vakantieweken komen hier echter wel veel studenten waardoor het geluidsoverlast wel op een aardig hoog niveau komt... Overigens chapeau voor het uitstekend prepareren van de pistes. Ik ben eind januari geweest en met overal dooi en een gemeten temperatuur van 29 graden boven nul (in de zon) lagen de pistes er prachtig bij en waren er weinig ijzige pistes! Al met al een uitstekend gebied, ik was aangenaam verrast!

 • Anoniem
  Anoniem 4 februari 2008 · 11:04

  Wij zijn van 26 januari tot 2 februari geweest. We zaten in St. Jean d\'Arves in het appartementcomplex Les Marmottes. Moet zeggen dat het een heel prettig appartement was. Wij hadden boven ons een baby en die hoorde je echt niet binnen bij ons huilen (alleen als je buiten stond). Tevens zaten wij niet erg ver van de piste af. Wij hebben alleen de laatste dag sneeuw gehad, maar het te kort aan sneeuwprobleem was niet echt aanwezig omdat ze \'s nachts de sneeuwkannonnen aanzetten. Het enigste wat een beetje storend was waren de velen schoolkinderen uit het gebied. Qua Pistes waar er ruim voldoende pistes aanwezig voor gevorderde mensen. Iets minder pistes waren er voor beginners. Ook viel het op dat de kleurstelling van de pistes niet altijd klopte. Zo had je een blauwe piste die echt zwaar rood was en een rode die bijna wel groen leek. Ik verwacht dat wij heus nog wel eens terug zullen gaan naar dit gebied, echter zullen we er toch voor kiezen om meer richting Le Cobier te zullen zitten. De pistes zijn er gewoon net iets leuker. Oh ja, skiles is zeker goed in het gebied. Ik had het via ESF. Goed opgeleiden skileraren/ressen!

 • Anoniem
  Anoniem 30 januari 2008 · 20:42

  wij zijn in de periode van 19 jan. tot 26 jan. in la toussuire geweest. onze bevindingen over het skigebied zijn goed; mooie brede pistes en het gehele gebied (de verschillende dorpen) zijn goed met elkaar verbonden. De liften verschillen qua snelheid wel behoorlijk van elkaar, de ? heel snel de ander heel langzaam. Maar verder een top gebied om te ski? Corbier is qua uitstraling het minste dorpje in vergelijking met toussuire en st. sorlin. En als je s\'middags wat wilt eten doe dat dan niet in corbier....ronduit schofterige bediening. Als je goed wilt eten in tousuire ga dan een keer langs restaurant chamois, wel aardige bediening en ontzdettend lekker eten uit de franse keuken. We verbleven in appatementencomplex l\'ecrins des sybelles. Dit is een vrij nieuw complex voorzien van alle gemakken: parkeergarage (tegen betaling), zwembad, sauna en stoomcabine. ook de kamers waren prima in orde, nette keueken en schone badkamer. enigste minpuntje was de afstand naar de piste, redelijk ver op de skischoenen. Wat ze in frankrijk niet kennen is apr?ski....je moet er dus heen om te skien.... en dat kun je er dan ook volop en prima....

 • Anoniem
  Anoniem 29 januari 2008 · 17:13

  Zeer mooi gebied voor niet niet al te goed skieer en gevorderde skieer, wij hebben ons zeer goed vermaakt hier. we zaten in appartemet l\'oree de piste. ideaal aan de piste gelegen net en net nieuwe appartementen. liften zijn idd niet echt snel maar dat vonden wij geen probleem. Gaan hier zeker weer naar toe. Zeker kwa prijs is dit in januari erg aantrekkelijk!! wel een nadeel is idd, weining eet en drink gelegenheden onderweg van drop na dorp. Ook de fransen zijn hier erg vriendelijk!!! Een aanrader!

 • Anoniem
  Anoniem 29 januari 2008 · 11:22

  Een mooi gebied... Het gebied bied veel mogelijkheden voor de beginnende en de licht ervaren ski? Je kunt mooie dagtochten maken naar de vele plaatsjes in het gebied. Helaas moet je dan nog weleens gebruik maken van sleep of oude, trage liften. Waarschijnlijk zoek ik Les Sybelles nog wel een keertje op, maar dan kies ik wel voor La Toussuire, hier is wat meer te beleven als de andere plaatsjes.

 • Anoniem
  Anoniem 21 januari 2008 · 09:24

  12 t/m 19 januari in St. Jean d\'Arves verbleven in skigebied Les Sybelles; Mooi groot skigebied met veel verschillende soorten (voornamelijk blauwe en rode) pistes. Pistekwaliteit was in deze week super door veel sneeuwval. De liften zijn verschillend van kwaliteit van nieuwe 6-persoons stoeltjesliften tot hele oude sleepliften waarbij je \"gelanceerd wordt\" op de eerste twee meter. Niet veel mogelijkheden op de piste voor een hapje & drankje. echter wel in de dorpen in de skigebieden. De prijskwaliteit van onze vakantie was gewoon goed; 190,00 pp voor een app. incl. skipas. Maw ik zou zeker nog een keer teruggaan voor een low-budget vakantie met veel mogelijkheden.

 • Arie
  Arie 27 december 2007 · 09:32

  Wij zijn een week voor kerst gaan skieen (St Sorlin) en prijskwaliteit verhouding is zeer goed. Als er mensen naar dit gebied gaan voor de apres ski dan zijn ze aan het verkeerde adres. De fameuze Yeti bar wordt door (te) jonge mensen gerund, die niet de juiste sfeer weten te maken. Het ski gebied is prima net al de appartementen. Kortom als je het echt voor het skieen gaat is het een leuke en goedkope week.

 • Remon
  Remon 5 december 2007 · 21:57

  Even een kleine opsomming: - Prijs Kwaliteit verhouding uitstekend - Vooral rond Sorlin goed skieen - Bij goede sneeuw afdaling richting Colomban aanrader (rustig en zeer mooi, nadeel: liften terug sterk verouderd) - Off-piste prima bij Sorlin verder niet - Afdalingen Corbier: massaal, veelal slechte conditie - Met de nieuwe snelle liften zijn de oude te vermijden Tip: Ga wat drinken bij het bergrestaurant aan het eind van de afdaling richting Colomban. Uitgaan: In Sorlin is er een La Grotte du Yeti bar/disco --> heeft potentie maar was meestal niet druk bezocht.

 • Jermaine
  Jermaine 21 november 2007 · 05:36

  Zeer sterke prijs/kwaliteit verhouding. De sfeer in het dorp is niet zoals Oostenrijk maar het schitterende gebied en vele km pistes zijn overgeweldigend en compenseren dit ruimschoots.

 • Mark
  Mark 15 november 2007 · 01:08

  Vorig jaar begin februari geweest naar st. Sorlin. Was op zich een verademing om eens in een \'?t\' frans dorp te zitten, na al die skistations in Frankrijk. Ben ook vele jaren in Oostenrijk geweest en vroeg me ook af of authentieke franse bergdorpjes wel echt bestaan. Dit komt er in ieder geval redelijk dicht bij (alleen al de pas er naar toe)! Hoewel het skigebied niet zo mooi is als Espace Killy of Paradiski, vonden wij het wel te vergelijken met de Trois Vallees (ook omdat je hier drie dalen hebt), alleen iets kleinschaliger. Aan de andere kant mist het nog wel de echte gezelligheid van Oostenrijkse dorpen, maar zowel bij de apres-ski als indeling van het gebied, merk je dat dit nog echt een gebied in ontwikkeling is. Als ze er in slagen dit gebied de komende 10 jaar op een verantwoorde manier door te ontwikkelen zonder het authentieke karakter te verliezen, zou dit o.i. wel eens een heel populair gebied kunnen worden.

 • moon
  moon 18 augustus 2007 · 01:56

  leuk gebied voor beginners en of piste. heerlijk rustig bij de liften (begin maart)en geweldige poedersneeuw buiten de pistes. pistes zijn kort door weinig hoogteverschil, dat was het enige dat mij aan het skigebied tegen viel. bij restaurants tussen de middag lieten ze de buitenlanders vaak zitten, en hielpen alleen franse klanten. we zijn een paar maal weggelopen, en dat was ons in frankrijk nog nooit gebeurd.

 • Hans van Dijk
  Hans van Dijk 4 augustus 2007 · 21:00

  Uitgebreid skiegebied. Ondanks warme winter 2007 goed kunnen skieen. Voorgaande jaren 2005 en 2006 zijn we daar ook geweest. zie http://www.flickr.com/photos/hvd/sets/72157594307053295/... voor wat fotos van st Jean d'Arves. De lawine op de foto was in de omgeving van La tousuire

 • Mark Bezemer
  Mark Bezemer 20 maart 2007 · 19:26

  In de week van 10 t/m 17 maart 2007 geskied in Les Sybelles. Was de eerste keer en zeker niet de laatste. Prachtig weer gehad, temperaturen erg hoog, maar ondanks dat sneeuw op hogere pistes ook erg goed. Verblijf in St. Jean d'Arves, Les Marmottes. Goed, maar door het gebrek aan sneeuw in St. Jean erg lastig terugkomen in de late namiddag (pap). Wel mogelijk aangezien elke dag kunstsneeuw bijgespoten werd. Toppertje van het gebied zijn de hoge pistes van St. Sorlin d'Arves, waarbij ook zeer veel off-piste mogelijkheden zijn. Vanwege het erg warme weer hebben we alleen 's morgens voor 11 uur de lagere pistes van Le Corbier, La Toussuire en saint Colombaines aangedaan. Bij lagere temperaturen is het ook hier ongetwijfeld de gehele dag genieten. gebeid is ook uitermate geschikt voor boarders; veel brede pistes en natuurlijk de vele off-piste mogelijkheden. Prijzen van het eten en drinken vallen erg mee. Samenvattend; een echte aanrader.

 • Jan
  Jan 19 maart 2007 · 23:14

  Ben van 10-17 mrt in Saint Jean d'Arves geweest en heb 7 dagen van de zon kunnen genieten. Na 12.00u werden de lagere pistes steed moeilijker begaanbaar en lag er op sommige hogere pistes veel ijs. Het gebied is echter groot genoeg om toch mooie ski plekjes te zoeken met redelijke sneeuw condities. Voor beginnende skiers is er een moeilijke afdaling vanaf de hoge pistes na 13.00u als de kwaliteit van de sneeuw minder wordt en men mag niet met de stoeltjeslift terug naar het dal. Tussen 16.00 en 16.30 sluiten de liften en een groot deel van de avond en nacht wordt gebruikt om de pistes weer vlak te maken en sneeuw aan te maken met sneeuwkanonnen. De Appartementen Les Marmottes, onderverdeeld in 6 appartementen per huisje, zijn redelijk en goed uitgerust, maar voor 6 volwassen personen wat aan de krappe kant. Personeel is vriendelijk en behulpzaam. Met engels kan je je redelijk verstaanbaar maken. Er zijn weinig uitgaans mogelijkheden.

 • Robert
  Robert 19 maart 2007 · 17:49

  Afgelopen week in La Tousierre geweest. Dit stadje bleek een goede basis te zijn: veel pistes en natuurlijk de mogelijkheid om naar Le Corbier en Saint dinges toe te snowboarden. Als snowboarder moet je dan wel volhouden, de verbindingen tussen de dorpen hebben veel rechte stukken. Ook kom je inderdaad veel sleepliften tegen. De sneeuw werd met de dag minder maar er was nog voldoende; je kon overal komen. We zijn uit geweest in Le Corbier. Wat viel dat tegen, er hing een hele rare sfeer in dit beton dorp... Verder een fantastische week gehad, voor weinig geld!

 • shlalom baby
  shlalom baby 18 maart 2007 · 10:27

  Net terug van midweek in saint sorlin. Heel de week geen wolkje te bespeuren. ZON ZON ZON was echt zalig. pistes lagen nog behoorlijk goed , op einde van de dag wel moeilijk om af te dalen door papsneeuw. Après ski zeer goed in yeti anders weinig te doen. beperkt aantal restaurants te vinden maar wel zeer lekker vooral gratin in table de marie. mega toffe week gehad!!!!

 • Delririum Remigis
  Delririum Remigis 15 maart 2007 · 21:22

  Wij zijn er de tweede week van maart geweest. Le Corbier is een erg lelijk dorp (zie filmpje op deze website) en zoals in heel Frankrijk amper apres-ski. Het aantal sleepliften valt erg tegen (veel!), de stoeltjesliften zijn traag. De meeste pistes zijn blauw, maar ook de rode (en enkele zwarte) zijn voor de gevorderde skier geen uitdaging. De verbinding tussen de dorpen is slecht (kleine capaciteit) en de liften sluiten vroeg (16:00). Hierdoor sta je 's ochtends en vanaf 14:00 lang bij de liften te wachten. Verder viel ons op dat er weinig restaurantjes waren op de piste. Daartegenover staat natuurlijk dat je gewoon belachelijk weinig betaalt! Voor 10-daagse busreis inclusief 6 dagen groot ski-pas, overnachting waren we 259E pp kwijt! Kortom: aanrader voor de beginnende skier met een beperkt budget.

 • Teun
  Teun 6 maart 2007 · 17:23

  komen net terug uit sorlin, de pistes waren redelijk wel af en toe ijs. Het was jammer dat als je een lange afdaling wil doen je 2 liften omhoog moet pakken om op de top te komen, daardoor waren er redelijk lange rijen bij de liften. Je kan naar mijn mening beter naar le corbier gaan. Meer afdalingsmogelijkheden en kortere rijen bij de liften.. ook een nadeel was dat de verbinding tussen sorlin en corbier uit sleepliften bestond.. In sorlin is er alleen de yeti bar die aan te raden is als je van nederlandstalige muziek houdt. Verder een leuke vakantie gehad en zeker aan te raden.. al zou ik wel naar corbier gaan

 • Kathy
  Kathy 28 februari 2007 · 14:29

  Short-ski in Saint Sorlin d'Arves was een tegenvaller. Het dorp is te uitgestrekt en niet autovrij. Om de beginnerspiste te bereiken moet je op het busje wachten. Er zijn weinig terrasjes op de piste, weinig winkeltjes. De pistes werden niet onderhouden, waardoor er meer ijs dan sneeuw was, moeilijk dus voor beginners. De chalets waar we verbleven (porte des saisons) waren wel comfortabel maar moeilijk bereikbaar. Het onthaal was heel onvriendelijk. Niet aan te raden voor een short-ski omdat je 's zaterdags pas om 17 uur mag inchecken en 's maandags al om 9 uur moet uitchecken. Wel twee heel goede restaurants gevonden waar we heel vriendelijk bediend werden: la table de marie en chateau du moulin.

 • N&D
  N&D 28 februari 2007 · 09:46

  Wij zijn geweest in de week van 17-24 februari. Het weer was in die week werkelijk perfect, zon zon zon! Over het gebied, groot skigebied, >300 km pistes, met een aantal grote verbindingsliften en verder veel sleepliften. Rond de tijden dat de skilessen beginnen is het druk bij de grote liften (0900/1100/1300/1500 uur). Verder vielen de wachttijden absoluut mee. Het is geen apres ski dorp, 's avonds is de boel redelijk uitgestorven. Als je enkel voor skieen komt is het hier echt prima, zeker gezien de prijzen. De bediening op de diverse terrasjes is ook perfect, vriendelijke mensen die je helpen. Aanrader.

 • Sander Ki
  Sander Ki 26 februari 2007 · 16:07

  Ben in de week van 16 tot en met 25 februari 2007 geweest. En wat een geluk we hebben gehad met het weer zeg! Van de 7 dagen skien heb ik 6 dagen zon gehad zonder ook maar 1 wolkje gezien te hebben. De kleur van mijn gezicht is dan ook asociaal bruin. De kwaliteit van de sneeuw was over het algemeen, door de vele zonuren en het ontbreken aan bergen sneeuw, niet super maar goed genoeg om heerlijk te skien. Op de pistes boven de 2000 meter was de sneeuw wel perfect maar aangezien de meeste pistes onder die hoogte liggen vond je af en toe wat ijzige pistes en kwam het gras te voor schijn. Maar dat mocht de pret niet drukken want papsneeuw na 3 uur was heerlijk om door heen te snijden, en door de grootte van het gebied (310! km) kon je er wel voor zorgen voor goede sneeuw door te gaan skienop de hoger gelegen plekken of in St. Sorlin waar de sneeuw gemiddeld beter was. Dus zo heb ik een week heerlijk kunnen genieten van de sneeuw. Zeker ook door de lengte van de wachtrijen die zelfs in de allerdrukste week niet echt lang waren. Wel was het op bepaalde spitsuren (half 10 's ochtends en 4 uur 's middags) druk bij de verbindingsliften bij de ouillon. Maar wat maakt 20 min. wachten nou uit als je de hele dag zo kon instappen de hele dag en het zonnetje heerlijk schijnt?! De liftindeling zou wat efficienter en sneller kunnen. Zo duurt een afdaling van l'ouillon naar saint columban 15 minuten, een heerlijk lange blauwe pistes, maar de terugreis op zn snelst een 70 minuten want je moet toch 5 liften terug pakken. Dus goed op de tijd letten en goed uitkienen. Het dorp, le corbier, was niet het mooiste, maar ontzettend praktisch door het ondergrondse gangenstelsel. Het was heerlijk om te kunnen skien tot aan de voordeur om daarna heerlijk te douchen en als t ware gewoon in je pyjama boodschappen te kunnen doen. Ik kom ook echt voor het skien en dat kan daar goed gedaan worden! Zeker als gekeken wordt naar de prijs want de prijs/kwaliteit verhouding was echt super! Ik kan niet anders dan zeggen dat ik een supervakantie heb gehad, werkelijk tegen perfect aan! (Andere ervaringen: Alpbach (Oostenrijk), Isaberg (Zweden), Gerlitzen (Oostenrijk, Hintertux (Oostenrijk) en verscheidene indoorhallen in Nl en DE)

 • joeri
  joeri 26 februari 2007 · 09:20

  de pistes zijn leuk, maar wel redelijk moeilijk voor beginners. De aansluitingen tussen de dorpen zijn slecht, de enige mogelijkheid zijn sleepliften waar het enorm druk is. Als je wilt oversteken tussen deze gebieden is het een aanrader om dat te doen tussen: 12:00 en 13:30, want dan zijn veel mensen aan het eten. Weinig apres-ski. Skigebied is wel heel mooi/goed

 • chubby
  chubby 25 februari 2007 · 09:55

  De pistes zijn prima (ook voor gevordenen leuk genoeg).De wachttijden bij de liften waren niet normaal, 2x wachttijd van 45 min meegemaakt en geen mogelijkheid om ergens anders heen te gaan. Ondanks liften hebben we van de pistes genoten. Absolute afrader is eten bij la squall in la chal. plastic in het eten, slechte mix grill en zeer langzame bediening. Het enige positieve was de wandeling terug naar het huisje.

 • dave
  dave 24 februari 2007 · 21:13

  We hebben een zeer goede ervaring gehad. Pistes lagen er goed bij. Aan het eind van de week, was het wel minder. Het appartement (goelia)was zeer klein.

 • eva
  eva 22 februari 2007 · 21:06

  Leuk skigebied. Veel liften en goede routes. Je kan makkelijk van het ene dorpje naar de andere. En er rijden ook skibussen. Le Corbier is niet heel gezellig. Het is wel een leuk dorpje maar er zijn niet veel leuke restaurantjes. Er zijn wel veel winkels. Het is ook jammer dat er weinig restaurantjes lang de skibanen zijn, waar je ´s middags kunt eten.

 • Adriaan/Joris
  Adriaan/Joris 13 februari 2007 · 18:30

  Zondag 11 februari teruggekomen uit Le Corbier, mooie tijd gehad, eerste paar dagen matige sneeuw, maar toen het ging sneeuwen was het ook werkelijk perfect, mooi offpiste stukken, dus ook voor de gevorderde skier genoeg te doen, er is minder sfeer als in oostenrijk, ook de uitgaansgelegenheden zijn niet alles, toch prima naar ons zin gehad in de Gotcha Bar, Le President, en Sweet Club, al met al een prima gebied voor een leuke, niet te dure wintersport!

 • W & D
  W & D 11 februari 2007 · 16:30

  Net terug van een week wintersport in Saint Sorlin d' Arves. Leuk gebied voor zowel beginners als gevorderden. Voor gevorderde zijn er ruime off-pisten mogelijkheden. Wanneer je een ski-pas voor het hele gebied hebt, kan je de verschillende dorpen per ski bereiken.

 • Emile van Wijk
  Emile van Wijk 4 februari 2007 · 16:30

  Ik ben net terug gekomen en om precies te zijn vandaag 4 feb. uit het plaatsje saint sorlin. Heb daar met een stel vrienden in complex gezeten genaamd L'oree de pistes.(erg mooi complex) En daar een ontzettend leuke tijd gehad, piste waren de eerste 4 a 5 dagen super en daarna iets minder wegens het mooie zonnige weer en geen sneeuw. Maar ze deden er alles aan om de pistes begangbaar te houden.( ze hebben veel sneeuw-kanonnen) Zelf hadden wij twee beginnende skiers mee, die wij in 1 dag het hebben geleerd, dus uitstekend voor beginners Dus een echte aanrader.

 • Peter
  Peter 29 januari 2007 · 12:40

  Twee jaar geleden in La Toussuire geweest, in de nieuwe appartementen aan het begin van het dorp die met een eigen stoeltjeslift aan het skigebied verbonden zijn. Heel leuk gebied, had er nog nooit van gehoord maar het viel alles mee. Minpunt zijn de liften, veel (ouderwetse) sleepliften en open stoeltjesliften, dus bij slecht weer erg vervelend. Wel leuk zijn de mogelijkheden om tochtjes te maken naar St. Sorlin d'Arves, Le Corbier en St. Colomban. Verbinden tussen de dorpen zijn goed maar qua liften langzaam. Zoek je een groot skigebied met veel mogelijkheden maar voor minder geld dan bijvoorbeeld La Plagne of 3 Vallees, ga dan naar dit gebied.

 • Daniel Dammann
  Daniel Dammann 27 januari 2007 · 22:36

  Erg mooi gebied en niet al te duur. Goed geschikt voor beginners en gezinnen maar weinig uitgaansleven. Liften zijn redelijk traag maar niet storend. Aan te raden is om een skipas voor het 'grote' gebied.

 • Vincent
  Vincent 14 januari 2007 · 10:56

  Appartement perfect, dichtbij de pistes. Weinig mogelijkheden voor apres-ski. Onderaan pistes prima lunchmogelijkheden voor een betaalbare prijs. Nadat er veel sneeuw was gevallen waren alle pistes open en was het een schitterend skigebied!

 • Carlijn
  Carlijn 10 januari 2007 · 11:18

  Een lekker gevarieerd gebied met volop mogelijkheden, met name voor beginnende wintersporters! Prijs kwaliteit verhouding erg goed! Vlakke stukken zijn voor snowboarders niet altijd even gemakkelijk. Het is jammer dat lange sleepliften onontkombaar zijn als je van het ene naar het andere dorp/gebied wil gaan. Geen wachttijden bij liften, pistes niet te vol! Kortom, een geweldig skigebied, met name voor beginners.

 • Laura
  Laura 9 januari 2007 · 15:58

  Het is een erg mooi gebied. Ik ben er met de kerst geweest, in saint jean d'arves. We zaten in appartementencomplex Les marmottes. De appartementen waren netjes en lagen dichtbij de pistes. Het enige nadeel van dit gebied is de vele sleepliften, maar je kan als je goed op de piste kaart kijkt toch veel pistes met een stoeltjeslift bereiken. Dit jaar wel pech gehad met de weinige sneeuw, maar ze hebben er alles aan gedaan om de pistes skibaar te houden. Aleen de zevende dag van onze skipas hebben we niet benut, omdat het toen echt te ijzig was. De skileraren spreken allemaal Engels, dus dat is handig.

 • bert
  bert 8 januari 2007 · 20:55

  Ik ben de hele kerstvakantie in les Sybelles geweest. Kan geen goede beoordeling geven, daar de sneeuwcondities matig tot slecht waren. De lange verbindingen gaan meestal via paden en terug met slepers. Met meer sneeuw had het een heel ander beeld opgeleverd.

 • Roland
  Roland 8 januari 2007 · 15:51

  Afgelopen week ben ik in St Sorling d'Arves geweest. Vanaf nieuwjaar is er daar erg veel sneeuw gevallen en de pistes zijn nu erg goed. Sorlin ligt erg hoog, maar wel een beetje geisoleerd ten opzichtte van de andere pistes van Les Sybelles. Je kunt maar via 1 route (hoewel een erg mooie) naar de overige pistes. Er zijn geen dichte liften wat wel irritant is bij slechtweer, maar de wachtrijen en dergelijke zijn niet overdreven lang. De sfeer in de Yeti bar was erg uitstekend te noemen en ook alle andere voorzieningen waren goed te noemen. Het is zeker niet groot, maar alles is aanwezig.

 • wesley
  wesley 7 januari 2007 · 22:02

  Les sybelles is een skiegebied met zeer langzame skiliften. de verbindingen tussen de dorpen is alleen maar via sleepliften en dus slecht. de snowparken waren dicht en er waren weinig schansjes naast de piste. wel kan je goed off piste boarden. 30/12-06/01

 • Tom
  Tom 7 januari 2007 · 17:40

  Vandaag terug gekomen van een super week in le Corbier. Prima appartement (lunic orion) het gebied is echt super mooi, prima pistes en goeie aansluitingen. Alleen een beetje jammer dat het dorp niet zoveel uitstraalt, en de apres ski een beetje matig is. Verder echt TOP!

 • Simone
  Simone 4 januari 2007 · 15:26

  We zijn net terug van een weekje wintersporten in dit gebied. De mensen zijn er zeer vriendelijk en spreken op een enkeling na, Engels. De liften zijn wat traag maar voor een beginner juist ideaal. De pistes werden zo goed mogelijk bijgehouden. Ga ook eens eten in restaurant Le Bouj in St. Jean d'Arves (wijk le Chal). De service is vriendelijk, het eten goed en betaalbaar. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Als beginnend snowboarden zeer tevreden!

 • Buiter
  Buiter 2 januari 2007 · 12:46

  Wij zijn in de week van 23-12 en 30-12 naar St. Jean d'arves geweest. Sneeuw was te mager om te spreken van een goede piste conditie. Men heeft er alles aan gedaan. Het gebied is heel erg groot en uitgestrekt. Het enige minpuntje is de verbindingsmogelijkheden met de verschillende dallen Met regelmaat moet je dezelfde piste afleggen om naar een ander dorp te moeten gaan. Dit is nog erger wanneer de sneeuw matig is.

 • ita
  ita 1 januari 2007 · 15:49

  Wij zijn met 5 personen in de week van 22-12 t/m 30-12-06 in st.Sorlin geweest. Prachtig skigebied, leuke wandel mogelijkheden, leuk dorpje, alleen appartementencomplex fermes st sorlin geen aanrader, onvriendelijk personeel geen schone appartementen, erg gehorig kortom te duur voor deze kwaliteit. Jammer dat er de laatste dagen te weinig was zodat de pistes slecht begonnen te worden. Maar St. Sorlin d'arves is beslist een aanrader in een niet al te druk gebied, met volop mogelijkheden.

 • Tessa
  Tessa 27 december 2006 · 13:53

  Ik ben net terug uit St. Sorlin D'arves. Erg lag nog niet heel veel sneeuw, maar een aantal pistes waren open en was prima te doen al. Ik vond wel dat het gebied voor snowboarders minder aantrekkelijk is door de lange vlakke verbindingspistes en -sleepliften. Op skies, of met meer sneeuw zou mijn ervaring totaal anders zijn geweest schat ik!

 • martijn
  martijn 23 december 2006 · 12:56

  wij zijn 02-01-06 in skiegebied Les Sybelles geweest in het plaatje saint jean d'Arvers en is zeer goed bevallen. de pistes voor beginners waren goed te doen. de uitgaansgelegenheden zijn daar niet maar verder is het erg leuk daar

 • L.jansen
  L.jansen 19 december 2006 · 09:49

  Kom er al jaren. Steeds tevreden in februari top! Vergeet vooral de afdalingen naar St Colomban des Villards niet. Snelst bereikbare gebied vanaf autoroute vanaf Lyon/ afslag vallee des villards (25 min).

 • Jurgen
  Jurgen 29 oktober 2006 · 08:34

  Ik ben zeer te spreken over dit gebied. Wij waren in de een na laatste week van het seizoen, voor het paasweekend, gestationeerd in St. Jean d'Arves in een appartement van Sunweb. Ondanks dat de sneeuw toen al niet echt goed meer was, overigens er lag nog ruim voldoende om te skiën, hebben wij een waanzinnige week met zijn tweeën gehad. Aangezien we al zeker 50-60 weken geskied hebben was dit nog steeds een uitdagend gebied te noemen. Wij zijn intussen overal weleens geweest, maar nergens was de prijskwaliteit verhouding zo gunstig. Het enige dat ik moet toegeven is dat er nog teveel stoeltjesliften zijn die erg krap, gevaarlijk voor je hoofd, en erg langzaam zijn. Let wel: er zijn ook genoeg liften die wel modern zijn. Er zouden bovendien wat meer restaurants mogen zijn op hoogte. Nu moet je eigenlijk altijd naar beneden om te eten of drinken. Wij zullen volgend jaar in begin april zeker weer van de partij zijn in St. Jean d'Arves met Sunweb. Eerst nog even een weekje skiën in Oostenrijk in januari. Een echte aanrader dus!

 • Martijn
  Martijn 14 oktober 2006 · 21:32

  goede offpiste, veel verschillende mooie pistes in een groot skigebied met zeer trage liften. St sorlin d'arves is een mooi oud dorpje en met meest uitdagende ski mogenlijkheden. Le corbier en la toussiure zijn oerlelijke betondorpen met zeer bedenkelijke kippenhok accomodaties in bijlmermeer flats. de winkels en de bars zijn in de kelders, alsof je in een metro station bent. Ik kan nauwelijks begrijpen waarom mensen hierin gaan zitten voor hun vakantie...Voor mij was deze vakantie het definitieve besluit om nooit meer naar Frankrijk te gaan om te skien

 • Anoniem
  Anoniem 21 augustus 2006 · 10:28

  Wij zijn op goed geluk vertrokken naar dit gebied, zonder enige verwachtingen. Ik kan de kritiek van anderen best begrijpen, maar wat wil je voor die prijs. Daarnaast wordt er behoorlijk in het gebied geinvesteerd (kijk maar naar de electronische toegangspoorten bij de liften, vervanging van sleepliften door stoeltjesliften, etc.). Ben van mening dat volgend jaar de situatie heel anders is, liften zullen zijn vernieuwd, meer eet- & drinkgelegenheden, apres ski, etc.! Met andere woorden; ik kan het iedereen aanbevelen om te gaan.

 • Wendy
  Wendy 21 augustus 2006 · 10:28

  Afgelopen maart was de eerste keer dat ik op wintersport ging.. Les Sybelles is mij super bevallen.. Als beginner moet je gewoon niet al te bang zijn en de pistes op durven te gaan! Dan is het helemaal geweldig..

 • Roos
  Roos 21 augustus 2006 · 10:19

  De piste's waren mooi, alleen waren ze niet allemaal even goed geprepareerd waardoor een groot deel van de piste's een soort bougle piste was geworden. Kijk uit met de liften! de stoeltjes liften komen te hard aan en bij de sleepliftjes (pannekoek-liften) wordt je soms echt gelanceerd! Verder is het een heel uitgebreid gebied, dus als je op je eigen plekje bent uit gekeken pak je gewoon de bus naar een ander gebied.

 • Johannes
  Johannes 21 augustus 2006 · 10:19

  We hebben een top week gehad. Als er verse sneeuw valt heb je aan dit gebied een goede. De off piste mogelijkheden zijn namelijk zeer groot. Wat ik bij sommige liften wel irritant vond was dat ze zo traag waren. Soms wel 11 minuten. Maargoed kan je weer even bijpraten.

 • Kees
  Kees 21 augustus 2006 · 10:19

  Super sneeuw gehad, maar aansluiting naar andere gebieden is zeker niet optimaal. De liften zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Veel sleepliften die erg lang kunnen duren.

 • Michel Groen
  Michel Groen 21 augustus 2006 · 09:33

  Ik zat in Saint Sorlin D'arves. Dit deel van het gebied is niet zo heel geschikt voor kinderen en beginners. Er is maar een klein deel waar zij lekker kunnen oefenen. Alle liften komen uit op blauw/rode pistes en de aansluiting naar de wat hoger gelegen appartementen in het dorp zijn niet optimaal (voor beginners dus). Vanaf het moment dat je (licht) gevorderd bent is het echter geen probleem meer en kun je overal komen/heen. Voor kinderen en beginners is La Toussuire en daarna Le Corbier een mooier gebied. Lekker ruim en veel mogelijkheden. Voor de ervaren skiers en off piste freaks maakt het niet uit waar je zit. Note: Enige nadeel is de overgang tussen Saint Sorlin D'arves en Le Corbier. Slechts 1 ontsluiting welke snel slechter wordt als de sneeuw een tijdje uitblijft en half uur in tijd (enkele reis). Er zouden eigenlijk een paar extra liften bij moeten komen. Wil je niet zelf koken dan moet je op tijd reserveren bij het handje vol restaurants. De pizzaboer is een aanrader!

 • Martin N
  Martin N 18 augustus 2006 · 17:45

  Ondanks matige sneeuw toch een heel mooi en vooral groot gebied. Veel gevarierde pistes van vrij gemakkelijke tot zeer pittige. Als er wat meer sneeuw ligt toch ook goede off-piste mogelijkheden. Het enige minpunt is dat alles vrij ver uit elkaar ligt dus je moet goed in de gaten houden of wanneer de liften sluiten in verband met het terug komen. Voor de rest top gebied en ik kan niet wachten om nog een keer te gaan.

 • Chris ter plaatse
  Chris ter plaatse 18 augustus 2006 · 17:45

  Ik ben hier nu 3 dagen het weer is zeer wisselend, de ene keer de hele dag sneeuwen en dan weer strak blauw. Dit is de eerste keer dat wij als gezin naar frankrijk zijn vertrokken. Wat ons meteen als trouwe oosterrijk gangers opvalt zijn: de vriendelijkheid van de mensen, geen drukte ook niet bij de liften, kwaliteit prijs verhouding is erg goed. mooie afwisselende pistes, voor elk wat wils. Let wel als je gaat boeken in een appartement (net als wij) dat je in het nieuwe gedeelte zit, want het oude gedeelte is echt oud. Apres sli is naadje maar als gezin kan ons dit niet deren EEN ECHT AANRADERTJE wij komen absoluut terug. Ze zoeken het in oosterijk voor mij maar even uit, ik heb het daar even gehad. Ik dacht dat wintersport toch altijd duur uitviel.

 • Jean
  Jean 18 augustus 2006 · 17:41

  La Toussuire ligt in een bergkom op 1800 meter hoogte. Rondom het dorp liggen de meestal zonovergoten pistes. Van alle dorpen in het gebied heeft naar mijn mening La Toussuire de mooiste pistes. Afwisselend en breed. De snelheid van de liften wisseld sterk. De nieuwe zijn snel en comfortabel maar de ouderen zijn niet vooruit te branden. Omdat het meestal mooi weer is is dat geen straf maar met een straf windje en een temparatuur van -15 kun je soms beter de sleeplift nemen. Vergevorderde skiërs en hardcore snowboarders zijn volgens mij snel uitgekeken. Voor een no-nonsens aantrekkelijk geprijsde ski-vakantie is dit een aanrader!

 • mvdheide
  mvdheide 18 augustus 2006 · 17:40

  St. Sorlin d’Arves ligt hoger dan St. Jean d' Arves en is nog nauwelijks door het toerisme ontdekt. Het is een klein traditioneel Frans dorpje met een gezellige sfeer. Het uitgaans leven in St. Sorlin d’Arves is vrij beperkt, er zijn een aantal kleine gezellige kroegjes maar het blijft een klein traditioneel Frans dorpje. Het skigebied heeft veel pistes voor beginners en licht gevorderden. Voor de goede en vergevorderde skiërs zijn er volop mogelijkheden op de zwarte pistes en de off-piste.Deze skiërs zullen wel een Sybelles skipas nodig hebben aangezien de meest uitdagende pistes zich bevinden in het St. Sorlin d’Arves gebied. Hier vindt u vele kilometers ongeprepareerde pistes en ook komen de off-piste wintersporters aan hun trekken. Snowboarders kunnen terecht in de snowparken in Le Corbier en La Toussuire.

 • alibenc
  alibenc 18 augustus 2006 · 17:40

  In Maart 2004 was het goed skien, al was er geen piste naar het dorp begaanbaar. Een 4 persoons stoeltjeslift gaf je echter wel direct toegang tot de pistes richting Le Corbier en was je vrij snel in een groter gebied met meerdere keuzes. Doordat St. Jean aan de rand van het ski gebied ligt is het voor beginners een prima plek om rustig te oefenen. St. Sorlin d'Arves was in maart 2004 alleen met een skibus vanuit St. Jean te bereiken, maar nu is er een verbinding gemaakt met pistes. Op de nieuwe kaartjes lijkt dit wel een eind skien, maar dat valt erg mee. 's middags op de terugweg moeten er veel mensen gebruik maken van dezelfde lift, dit levert als enige tijdstip lange wachtijden op.

 • J. Splinter
  J. Splinter 3 maart 2006 · 12:30

  Net terug Uit St. s'Darves. Geweldige skiweek gehad. Mede door het weer 2 dagen sneeuw daarna heerlijke zon geweldig kunnen skien. Het gebied is heel gevarieerd, Veel blauw en rode pistes. Ontsluiting van het gebied is niet optimaal om van ene deel naar andere deel te komen zijn 2 sleepliften noodzakelijk die nog wel eens druk en lang zijn. Soms heb je een rode piste nodig om terug te kunnen naar eigen skigebied. Voor minder ervaren skiers kan dit problemen opleveren. Dit gebied is een echte aanrader ga er zeker nog een keer terug. Prijs kwaliteit verhouding is echt goed.

>