Tot 1 maart 2021 geen wedstrijden bij SnowWorld

MarkVermeulen op 06 oktober 2020


SnowWorld heeft, mede naar aanleiding van aangescherpte overheidsmaatregelen, moeten besluiten om geen wedstrijden meer te laten plaatsvinden in hun accommodaties. Er zullen dus vanaf vandaag voorlopig geen wedstrijden meer worden georganiseerd bij alle locaties van SnowWorld, dit geldt ook voor wedstrijden onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging. Er is besloten dat dit tot en met 28 februari 2021 het geval zal zijn.

Dit alles is gedaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen worden nu genomen in de hoop dat er uiteindelijk niet besloten hoeft te worden de pistes te sluiten voor recreanten en de trainingen van de wedstrijdteams. De door de overheid genomen maatregelen en opgelegde restricties leiden er bovendien toe dat er aanzienlijke beperkingen gelden voor het organiseren van evenementen en het ontvangen van grote bezoekersaantallen in de vestigingen van SnowWorld. Hoewel we balen dat de wedstrijden onder onze auspiciën niet door kunnen gaan, hebben we respect voor de beslissing van SnowWorld. Onder de huidige omstandigheden is het de juiste beslissing.

Poging tot verplaatsen NK Indoor

Het NK Indoor alpineskiën, dat gepland stond voor 31 oktober tot en met 1 november 2020 in SnowWorld Landgraaf, is een van de wedstrijden die beïnvloed wordt door deze beslissing. De Nederlandse Ski Vereniging gaat haar uiterste best doen het NK Indoor te verplaatsen naar het voorjaar 2021. Zodra er een nieuwe definitieve datum is gekozen, zullen wij dit communiceren.

De Nederlandse Ski Vereniging maakte eerder al bekend dat alle wedstrijden tot en met 17 oktober 2020 onder auspiciën van de bond zijn afgelast. Meer informatie over deze beslissing vind je hier.

Na een volgende persconferentie van het kabinet wordt er een beslissing genomen over de wedstrijden die vooralsnog wel op de planning staan en niet bij SnowWorld plaats zouden vinden.

Vragen?

Wil jij meer weten over het komende seizoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie. Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.