Corona-update: Wedstrijden afgelast, trainen beperkt mogelijk

MarkVermeulen op 14 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober om 22:00u en gelden voorlopig voor de komende 4 weken.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Overzicht afgelastingen

De wedstrijden die de komende periode in locaties van SnowWorld zouden plaatsvinden waren reeds afgelast. De nieuwe maatregelen hebben als gevolg dat ook de Henk Heijmans Memorial Cup bij Alpine World Oss en de wedstrijd van Outdoor Ski Racing in Bergschenhoek niet zullen plaatsvinden. Onderstaand vind je een overzicht van de afgelaste wedstrijden in de komende 4 weken:

Wedstrijd Locatie Datum
Il Primo - Avondwedstrijd Il Primo 17 oktober 2020
N(J)K alpineskiën indoor SnowWorld Landgraaf 31 oktober t/m 1 november 2020
Henk Heijmans Memorial Cup Alpine World Oss 1 november 2020
SnowWorld RACE SERIES - Race 3 SnowWorld Amsterdam 7 november 2020
Outdoor Ski Racing Bergschenhoek 8 november 2020

Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen. Op basis hiervan wordt dan ook een afweging gemaakt over de wedstrijden die nog wel op de planning staan in kalenderjaar 2020.

Coronaprotocol

Op de website is een geupdate versie van de coronaprotocollen te vinden. De belangrijkste veranderingen die per 14 oktober gelden zijn:

 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 • Er worden geen wedstrijden georganiseerd.
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden georganiseerd. En kinderen met klachten blijven thuis.
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Wintersport gaat door!

Er kan vanaf vandaag weer wat minder, maar gelukkig kunnen we op een aangepaste manier blijven wintersporten. We sporen iedereen dan ook aan om te blijven wintersporten bij je eigen wintersportorganisatie, binnen de huidige maatregelen natuurlijk. Besteed bijvoorbeeld aandacht aan wedstrijdelementen en variatie in technieken Ter inspiratie hebben we wat ideeen op een rijtje gezet voor de (jeugd)skiërs:

 • Demo-skiën met je team: verschillende formaties aannemen, variëren in ritme, bocht grootte etc. Maak hier beelden van en deel deze met ons! De beste formaties krijgen dan aandacht op de website en sociale media van de Nederlandse Ski Vereniging.
 • Varianten op korte bochten: Charleston korte bochten, Norwegian korte bochten, Zweedse schaar of ollie. Kijk hier voor een voorbeeld.
 • Zoveel mogelijk bochten maken in een afdaling, of zoveel mogelijk pirouettes.
 • Train af en toe met de tijdwaarneming, voeg een parallel-element toe aan de training.

Daarnaast hebben we wekelijkse challenges op de sociale mediakanalen van de Nederlandse Ski Vereniging. Je hebt nog tot vrijdag de tijd om mee te doen aan de challenge van Adriana Jelinkova. Vanaf vrijdag zal er een nieuwe challenge worden gedeeld, deze keer van Melissa Peperkamp.

Spreekuur

We nodigen iedereen van harte uit om online mee te praten en luisteren tijdens ons “Corona-spreekuur”, donderdag 15 oktober om 16:00u.

Dit kan via Google Meet, hier is geen account o.i.d. voor nodig, slechts camera en microfoon: https://meet.google.com/dzk-oojd-rsr. We zullen hierbij zoveel mogelijk proberen antwoord te geven op vragen.

Mochten er nog vragen zijn, staan wij natuurlijk heel graag ter beschikking. Zoals altijd zijn we goed bereikbaar via sport@wintersport.nl of met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl als het wedstrijdzaken betreft.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.