Genieten op de Culinaire Jakobsweg in Ischgl
Afgelopen weekend waren René en ik in het Oostenrijkse Ischgl om deel te nemen aan de culinaire Jakobsweg. Het idee daarbij is dat de absolute top van de chefkoks in het Paznauntal regionale gerechten onder handen nemen in zes verschillende hutten. Michelinsterren ontmoeten het klassieke Alpengerecht. De gerechten per hut zijn het hele zomerseizoen beschikbaar, maar het is op bepaalde data ook mogelijk om met de chef in kwestie omhoog te lopen naar de hut om nog wat extra uitleg te krijgen. En dat hebben wij dus gedaan.
Almstüberl in Kappl
Op zaterdag 10 juli liepen wij met nog een aantal andere liefhebbers met chef Martin Sieberer omhoog naar de Almstüberl in het skigebied van Kappl. Het was niet alleen heerlijk om van topeten te kunnen genieten, maar sowieso om weer in de bergen te zijn. En als klap op de vuurpijl zijn we nog even doorgewandeld naar wat sneeuwvelden die nog over waren van de winter. Uiteindelijk eindigde mijn teller bij 15 kilometer, maar ook voor degenen die wat korter willen wandelen is de Culinaire Jakobsweg prima te doen. Je kunt het zo zwaar of makkelijk maken als je zelf wilt.
De rest van de zomer
Je kunt dus iedere dag van de zomer genieten van topgerechten in onderstaande hutten, maar wil je met de chefs meelopen, dan kun je op onderstaande data terecht:
- 24 juli: Benjamin Parth, Friedrichshafener Hütte in Galtür
- 31 juli: Patrick Raass, Heidelberger Hütte in Ischgl
- 21 augustus: Andreas Spitzer, Ascherhütte in See
- 4 september: jonge chef-koks van Paznaun, Jamtalhütte in Galtür
- 18 september: Hermann Huber, Faulbrunnalm in Galtür
Meer informatie over de Culinaire Jakobsweg is hier te vinden
Plaats een reactie
Nou natuurlijk helemaal niets mis mee, ziet er heerlijk uit!
Maar euhh, de link werkt niet en den Hollander vraagt ‘beetje leuke prijzen?’
Lekker hoor
Kunnen ze in Nederland nog wat van leren @Arjen
Lekker hoor
Hooykaas op 18 jul 2021 10:00
Kunnen ze in Nederland nog wat van leren @Arjen
Wat bedoel je? Want volgens mij staat Nederland wel echt een stukje hoger op de wereldwijde culinaire ranglijst (iig volgens Michelin)…
Doet overigens niets af aan dit concept, wat ik erg leuk vind. Dit soort dingen zie je in de winter ook in de Dolomieten, zeker in Alta Badia is het culinaire niveau erg hoog én weten ze dat goed te vermarkten.
Nou natuurlijk helemaal niets mis mee, ziet er heerlijk uit!
AFB79 op 17 jul 2021 20:09
Maar euhh, de link werkt niet en den Hollander vraagt ‘beetje leuke prijzen?’
Misschien nog eens proberen te openen? Hij werkt hier meteen. Maar goede vraag, ik weet het niet meer precies uit m’n hoofd, maar ik dacht te zien dat de prijzen nét een tikke boven normale huttenprijzen zaten. Dus niet bang zijn dat je direct betaald voor sterren eten in ieder geval!
Ik moet misschien een beetje nuanceren. @Roy83
Als je bij de Librije van Jonnie Boer gaat eten zal het dik in orde zijn. Maar daar betaal je dan een paar honderd Euro voor.
Ik was bij Brasserie Keyzer in Amsterdam.
Een zeetong van maar liefst 49 Euro.
Niet te eten.
Prijs/kwaliteit in Nederland klopt vaak niet.
Terwijl ik in Oostenrijk altijd lekker eet voor normale prijzen.Tussen 15-25 Euro inclusief vriendelijke bediening.
Ach so @hooykaas :). Dan begrijp ik het wel…
Ik moet misschien een beetje nuanceren. @Roy83
Hooykaas op 18 jul 2021 19:29
Als je bij de Librije van Jonnie Boer gaat eten zal het dik in orde zijn. Maar daar betaal je dan een paar honderd Euro voor.
Ik was bij Brasserie Keyzer in Amsterdam.
Een zeetong van maar liefst 49 Euro.
Niet te eten.
Prijs/kwaliteit in Nederland klopt vaak niet.
Terwijl ik in Oostenrijk altijd lekker eet voor normale prijzen.Tussen 15-25 Euro inclusief vriendelijke bediening.
Probleem is dat je daar in Amsterdam ook veel betaald voor de locatie natuurlijk (neemt niet weg dat ze best voor een goede tong kunnen zorgen).
Maar dit heb je natuurlijk in veel toeristische gebieden waar je als je een straatje achteraf gaat de prijzen aantrekkelijker zijn (en het eten vaak beter)
Neemt niet weg dat ik het eens ben met je dat de horeca tarieven hier in Nederland te hoog liggen.
Je hebt zeker gelijk @Togi
Alhoewel op één van de duurste plekken in Sankt Christoph (Tirol) kan het wel.
En echt lekker 👍
Gewoon even een voorbeeld
@Hooykaas Wanneer gaan we?
Want ik ben nu wel nieuwsgierig of het echt goed is ;-)
In Februari.
Eerst een rondje skiën daarna een lekkere
“Tiroler Gröschtl”in de zon.
Ik nodig je uit OK