Samen met collega Ruben ben ik deze week op weg in een aantal Franse skigebieden om verschillende video’s op te nemen. Gisteren waren wij in La Plagne en daar vielen we wat verse sneeuw betreft met onze neus in de boter. Want het heeft de gehele dag heerlijk gesneeuwd. Vanwege de wind en het slechte zicht waren enkele hoge liften gesloten. Maar dat mocht de pret niet drukken want ook onder de boomgrens is La Plagne groot genoeg om je lekker te vermaken. De condities zijn hier in een paar weken tijd enorm veel beter geworden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Goed nieuws;-) Ik vertrek vrijdagnacht naar daar.

Mooie beelden!
Ik zag net op hun sociale media kanalen dat ze een verbod hadden vandaag om op de pistes te komen voor sluiting. Ze gingen nl. lawines triggeren.

Het is o zo hard genieten.

Vorige week naar Vallandry en Les Arcs geweest. We hebben twee dagen La Plagne gedaan via de Vanoise express, super verbinding! Mooi gebied, met name de hoger gelegen pistes zijn erg fijn.

👻👻👻

Volgende week ben ik er ook.
@Hendrik5 pistes zijn gewoon open. Voor openingstijd zijn ze inderdaad aan het knallen geweest zag ik. En daar kun je beter bij wegblijven.

@Rogier ik vraag me af wanneer je dit gefilmd hebt?, ik was er van 7 tot 14 januari.
We hebben een prima vakantie gehad met goed wat sneeuw die laag genoeg viel wat echt de redding heeft geboden.
Maar toch merk je dat de slechte pistes die onder de sneeuw lagen op sommige plekken weer naar boven kwamen.
We hebben 2 dagen opgeteld aan zon gehad en 2,5 dag flinke sneeuwval.
En met je tip sla je de spijker op zijn kop!, ook richting de vanoise express heb je heerlijke pistes tussen de bomen door maar aan de kant van Montchavin is het altijd heerlijk rustig! en daar loopt echt een prachtig smal pad helemaal naar beneden toe, die voor snowboarders net aan te doen is!
Maar toch vind ik de “kom” van la plagne ook buiten het hoogseizoen echt veel te druk, het lijkt of de meeste mensen in deze kom blijven hangen waardoor het altijd druk is op de pistes

Deze video heb ik gisteren opgenomen. Ik denk dat de sneeuw van gisteren echt veel goed heeft gedaan.

Click. Click. Peace

Skigebied welke bij mij wel hoog op het lijstje staat. Alleen de La Plagne kant gezien en ontzettend gevarieerd, flink wat hoogtemeters, gletsjer, hoge kom, maar met Montchavin en Montalbert ook 2 mooie stukken tussen de bomen. Ontzettend jammer van de drukte bij Bellecote en centre, maar het weegt op tegenover wat je er voor terug krijgt.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

@Veenhoorn
Het is de “kom” waar ik het over heb die inderdaad altijd druk is maar buiten het hoogseizoen nooit lange wachttijden oplevert, in het hoogseizoen ga ik hier absoluut niet heen!
La Plagne kent maar 3 belangrijke liften die altijd nodig zijn om van het een naar het ander gebied te komen en die vormen gewoon echt een complete bottlenek aan het begin en einde van de dag!, de Arpette, Colosses en de Bergerie zijn deze liften.
Terwijl de blauwe pistes pralouis overgaand gentil heel mooi maar ook heel rustig zijn, zoals bijna alle pistes in Montchavin

Volgende week ben ik er ook.
@Hendrik5 pistes zijn gewoon open. Voor openingstijd zijn ze inderdaad aan het knallen geweest zag ik. En daar kun je beter bij wegblijven.

Hessel op 17 jan 2023 10:07

Slechte verwoording van mijn kant zie ik.
Inderdaad, vóór het openen van de pistes was het niet aangeraden :-)

Het is o zo hard genieten.

Eindelijk weer lesgeven op de Herrloh bij een mooi pakje sneeuw. De lopende band lift wordt momenteel gerepareerd en is vanaf donderdag in bedrijf.
Ik zag net een koudeputje op de Noordzee ontstaan, dus wie weet nog een pakje sneeuw er bij straks.
Besneeuwen gebeurt nu boven op de 6/12, ondanks -3 toch effectief door vrij droge lucht

Komende vacht zal alles volop losgaan bi j-8°C, wanneer meer liften openen is nog even afwachten, maar vrijdag zal al wel een groot deel draaien, zaterdag wellicht alles.

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Ik ben er nu,plagne village in Front de neige aan de piste Ecarte, heb nu dag 4 erop zitten en nog 4 te gaan. Helemaal geweldig hier, super kwaliteit sneeuw zaterdag was mijn eerste dag en de hele dag zon. Zondag, Maandag, halve dinsdag volle bak sneeuw. Gelukkig dinsdag middag een beetje open getrokken en dan zie je opeens hoe dik wit en mooi alles hier is. Dinsdag om 6.00uur smorgens begonnen de knallen om het lawinegevaar te elimineren. Ik hoop nu op een paar onbewolkte dagen want de Glacier en sommige andere liften waren niet in dienst door de hevige sneeuwval.

null

Volgende week ben ik er ook.
@Hendrik5 pistes zijn gewoon open. Voor openingstijd zijn ze inderdaad aan het knallen geweest zag ik. En daar kun je beter bij wegblijven.

Hessel op 17 jan 2023 10:07

Mijn kastdeuren rammelde ervan vanmorgen om 6.00uur🎿

null
null

Na een aantal dagen sneeuwval nu echt mooi weer in La plagne. Wel koud, maar ja, dan blijft die verse sneeuw mooi.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie