Melissa Peperkamp wint Europa Cup overall 2020/2021

MarkVermeulen op 20 april 2021· geen reacties

Archieffoto Melissa Peperkamp
Melissa Peperkamp is erin geslaagd om het overall Europa Cup-klassement over 2020/2021 te winnen. In het Zwitserse Corvatsch won ze zowel de Big Air als de slopestyle en daarmee stelde ze ook de eindoverwinning veilig. Dat ze het seizoen als nummer één van de Europa Cup afsluit heeft als gevolg dat ze een persoonlijke startplek heeft afgedwongen voor de World Cups in het komende seizoen.

Succesvol seizoen voor freestyle snowboarders

De zestienjarige Peperkamp ontwikkelt zich snel en heeft dit seizoen op het hoogste niveau meerdere malen laten zien dat ze iemand is voor haar concurrenten om rekening mee te houden. Vorig jaar behaalde ze op de Youth Olympic Games (YOG) zowel een zilveren als een bronzen medaille. Dit seizoen was een vijfde plek op de World Cup slopestyle in Silvaplana haar beste resultaat tot nu toe op dat podium. Op de wereldkampioenschappen in Aspen (VS) werd Peperkamp tiende op de slopestyle en elfde op de Big Air. Door haar goede prestaties maakt ze een goede kans op deelname aan de Olympische Spelen van Beijing in 2022. Plaatsing voor de Olympische Spelen kan ze afdwingen door nog eenmaal een top tien te behalen op de World Cup of bij de beste achttien op de internationale locatielijst te staan.

Ook selectieleden Casper Wolf en Sam Vermaat zijn momenteel in Corvatsch. De Big Air voor mannen kon eerder deze week niet doorgaan, maar op dinsdag vond de slopestyle wel plaats. Op de slopestyle werd Vermaat negende, terwijl Wolf de twaalfde plek behaalde. Ook Kai Groeneveld (36e) en Bart Poll (46e) stonden aan de start.

De twintigjarige Wolf verraste eerder dit seizoen bij de wereldkampioenschappen in Aspen, waar hij de finale op het onderdeel slopestyle behaalde. In de finale werd hij uiteindelijk veertiende. De zestienjarige Vermaat toonde zijn potentie op het JWK in Krasnoyarsk met een derde plek op de slopestyle en een vierde plek op de Big Air. Een domper op de vreugde van de goede resultaten was de blessure van Niek van der Velden dit seizoen. Hij scheurde een gewrichtsband in zijn enkel en werkt momenteel hard aan zijn revalidatie.

Wil jij ook snowboarder worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Melissa Peperkamp, Niek van der Velden, Casper Wolf en Sam Vermaat actief wil worden als snowboarder? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Melissa, Niek, Casper en Sam ooit uit op World Cups of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.