Berghuis, Groeneveld en Vermaat ervaring rijker na deelname aan JWK in Krasnoyarsk

MarkVermeulen op 22 maart 2021· geen reacties

Sam Vermaat, fysiotherapeut Jordi Holt, Kai Groeneveld en coach Milan Verhoop op het JWK in Krasnoyarsk
Afgelopen week kwamen de freestyle snowboarders Sam Vermaat, Kai Groeneveld en mogulskiester Laura Berghuis in actie op het JWK in Krasnoyarsk. Hoogtepunt afgelopen week was de bronzen medaille van snowboarder Sam Vermaat op het onderdeel slopestyle. Komende week komen Nienke Poll (snowboardcross) en Youri Zorge (parallel(reuzen)slalom) nog in actie in het Siberische gedeelte van Rusland.

Snowboard freestyle: Vermaat en Groeneveld op slopestyle & Big Air

Na de bronzen medaille vrijdag van Sam Vermaat op het onderdeel slopestyle, namen dezelfde Vermaat en Kai Groeneveld op zaterdag deel aan de kwalificaties op het onderdeel Big Air. Sam Vermaat wist zich wederom te plaatsen voor de finale met de beste score in zijn kwalificatieheat. In dezelfde kwalificatieheat kwam Kai Groeneveld tot de tiende score. De beste zes plaatsten zich voor de finale op zondag.

In die finale kwam Vermaat uiteindelijk net te kort om wederom een medaille te behalen: hij werd vierde. De Rus Tarakanov scoorde nipt beter dan de Nederlander, maar met een derde en een vierde plek op het JWK kan Vermaat terugkijken op een geslaagde week.

Positie Atleet Score
1 Taiga Hasegawa 173.25
2 Moritz Breu 167.25
3 Igor Tarakanov 155.00
4 Sam Vermaat 154.00
18 Kai Groeneveld 63.75

Moguls: Laura Berghuis

Bij het mogulskiën behaalde Laura Berghuis op zondag een elfde plek op de moguls. De zestienjarige Berghuis is dit seizoen een vaste waarde in de top tien bij de Europa Cups en behaalde in februari ook haar eerste Europa Cup-podium in het Finse Jyväskylä.

Positie Atleet Score
1 Anri Kawamura 78.30
2 Viktoriia Lazarenko 78.02
3 Anastasiia Smirnova 76.56
11 Laura Berghuis 56.93

Op maandag nam Berghuis ook deel aan het onderdeel dual moguls. In de achtstefinale nam de Nederlandse het op tegen de Kazachstaanse Anastassiya Gorodko. Laura Berghuis moest haar meerdere erkennen in Gorodko en werd zodoende uiteindelijk twaalfde.

Positie Atleet
1 Viktoriia Lazarenko
2 Haruko Nakao
3 Anastasiia Smirnova
12 Laura Berghuis

Wil jij actief worden in de wedstrijdsport?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Sam Vermaat, Kai Groeneveld of Laura Berghuis actief wil worden in de wedstrijdsport? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder of skiër. Misschien kom jij dan net als Sam, Kai en Laura ooit uit op (jeugd)wereldkampioenschappen of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.