Arjen, Kristy en Rene zijn nog steeds in Noorwegen voor het tweede deel van de roadtrip. Dit keer gaan ze net buiten de piste opzoek naar een typische Noorse adrenalinerush!

Prachtige zonsopkomst

De aflevering begint in het idyllisch gelegen dorp Beitostølen met een prachtige zonsopkomst. In het noorden lijkt het gouden uurtje eeuwig te duren en dat maakt de wintersportervaring extra bijzonder. Beitostølen is een klein maar fijn skigebied en bestaat uit twee delen. Aan de andere kant vind je Raudalen, wat net wat ruiger is. Er gaat een sleeplift omhoog en met verse sneeuw is het hier een paradijs voor de poederliefhebbers.

Verse sneeuw

Voor het tweede deel van de aflevering reist het trio 140 kilometer richting het zuidwesten naar Geilo. De afstanden tussen de gebieden zijn vaak wat groter dan in de Alpen, maar de besneeuwde wegen maken van het reizen een bijzondere ervaring. De dag wordt afgesloten met een nachtelijke wandeling om in de ochtend verrast te worden met een dik pak verse sneeuw.

In deze Snow Show
0:00 Introductie Beitostølen
1:50 Skiën met een goud randje in Beitostølen
4:26 Op verkenning in verlaten Raudalen
8:43 Verrassingsactiviteit!
10:38 Raften over de sneeuw
11:19 Onderweg naar Geilo
12:09 Sneeuwwandelen in de nacht
13:20 Poederskiën in Geilo
15:26 Los op de muziekpiste!
16:01 Afsluiting

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Als Scandinavië fan kan ik deze serie erg waarderen.
Ook andere Snow Show’s kijk ik met plezier.
Ik mis alleen vaak informatie over het tijdstip van het maken van de opname’s.

Mooi weer, vooral die gekleurde luchten. Maar voor die trollen hoef je niet te gaan zoeken in Noorwegen hoor, hier heb je er ook gewoon eentje op het forum 🤪

Weer een prachtige trip, dank voor het delen met ons, ik ben ook wel benieuwd in welke tijd jullie daar waren.

Dienten Die Alte schule

@Elly3 Dat was begin januari 2023

Prachtige beelden! Wat voor soort automateriaal heb je daar nodig om mee rond te rijden? Ik kan met herinneren van de Snow Show in Zweden dat jullie daar spikebanden hadden, was dat hier ook het geval?

Wij hebben afgelopen twee, drie jaar al enkele keren overwogen om eens in Noorwegen te gaan skiën (al die nevenactiviteiten aldaar hoeven voor ons niet), maar blijven voor het skiën nog steeds voor de Alpen kiezen; makkelijker aan te rijden (wij vliegen niet…), veel meer keuze uit gevarieerde skigebieden, modernere infrastructuur (liften), indrukwekkender berglandschappen, enz.
Indien het tóch ooit nog eens Noorwegen wordt, dan zal het waarschijnlijk Trysil worden, simpelweg omdat dat gebied in Noorwegen de meeste pistekilometers biedt.

Voorlopig blijven we wel voor Noorwegen kiezen, maar dan als zomervakantiebestemming. Want wát een fantastisch mooi land is het ! En ook al gaan we er in mei '24 alweer voor de negende keer heen, nog altijd kijken we er met plezier naar uit !

En voor een wintersfeertje kan je zelfs tot (laat) in juni nog het nodige zien in Noorwegen. Zie foto’s. :-)

null

null

null

Eerste sneeuw is gisteren gevallen hier. dus het begint goeg te kriebelen. Maar jullie hebben het mooi in beeld gebracht! Ook leuk dat je Raudal hebt bezocht. Het is idd echt een freeride plek. overigens hadden ze daar een paar jaar geleden nog een stoeltjeslift staan. maar aan gebrek aan klanditie icm hoge kosten hebben ze die afgebroken.

Ben benieuwd naar de volgende aflevering! hoop niet dat jullie Hallingskarvet hebben misgelopen deze freeride berg ligt daar namelijk om de hoek!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie