Afgelopen seizoen zijn we gestart met de opnames van de SnowShow! Kristy, René en ik nemen je mee op hun trips door de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen!

In deze aflevering van de SnowShow zijn we in het Zwitserse Arosa. In dit oude kuuroord verblijven we in het luxe hotel Tschuggen. Dit luxe vijf sterrenhotel is een van de mooiste hotels van de Alpen en beschikt zelfs over een eigen skilift. Arosa deelt het skigebied met buurman Lenzerheide en je vindt hier meer dan 220 kilometer aan pistes. Het skigebied kent enkele uitdagende pistes (bijvoorbeeld vanaf de Rothorn), maar ook een aantal schitterende afdalingen waar je kunt genieten van het uitzicht (zoals de afdaling vanaf de Weisshorn). Daarnaast geven we je een aantal tips van leuke restaurants in het skigebied, zoals de Motta hütte en Alpenblick, maar ook in Arosa zelf, waar je direct naast het station goed kunt eten in de Güterschuppen. Alleen jammer dat het curlen in één grote anticlimax eindigde.

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Super mooi skigebied daar. Met mooi weer zeker. Prachtige uitzichten. Staat nog op mijn bucketlist.
Leuk concept de ShowSnow filmpjes.
Leuk baantje hebben jullie toch… ;)

Aftellen maar!

Toffe gedaan weer! Een super toevoeging die Snow Show.

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Wederom een hele leuke video van een mooi gebied en wat een luxe ook! Lekker om in de wintersport stemming te komen.

Leuk hotel ook! Ik dacht, eens kijken wat dat kost. Zo’n € 3500 in het laagseizoen (maar dan wel met zijn 2-en). En dan blijk je nog 2 nachten gratis te hebben gekregen. Voor de carnavals vakantie mag je een kleine 6k neerleggen, als je een beetje fatsoenlijke kamer wil :). En dan niet denken dat het diner er al bij zit he!

Maar mooi filmpje! Dit lijkt me, samen met Laax, een erg leuk gebied in Zwitserland.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Zeer mooi, maar ik vrees buiten budget voor vele ‘gewone’ wintersporter.

Fijn om naar te kijken en wat een prachtig gebied. Had al in gedachten dat het hotel wat exclusiever ging zijn

top reportages… altijd leuk om op zo een manier een skigebied te kunnen ontdekken.

Wederom mooi gedaan!

Inderdaad een mooi filmpje
Maar dit stond van de week ook al op de site, toen al gezien
Daarna was ik het kwijt

@niekniek Dat was een klein foutje ;-)

Click. Click. Peace

Leuk om eens een heel ander soort wintersport te zien dan ik gewend ben.

Ik zag dat jullie bij SkiWelt het informatieve filmpje vervangen hebben door de snowshow. Is het niet beter om die 2 videos naast elkaar te hebben? Ik vind bijvoorbeeld bij deze van Arosa Lenzerheide dat de videos complementair zijn. De ene geeft meer informatie, de andere geeft meer beleving.

Ziet er inderdaad fantastisch uit qua skigebied. Toch vind ik de prijzen even iets te gek. Zwitserland is nou eenmaal wat duurder, maar dit gebied nog weer een stuk prijziger dan andere gebieden als ik zo kijk. Nog even de loterij winnen dan komt t goed.

@Drikus Om mijn tip nog wat kracht bij te zetten…

wow, echt prachtig! Wat kostten deze twee dagen? (als ik vragen mag)

@Bennie
Die heb ik even gemist. Help me even.

Leuke video, net als de Snow Show van Skiwelt. Hopelijk binnenkort eens een paar dagen tot een week naartoe. Wel duurder dan gemiddeld inderdaad, zelfs voor Zwitserse begrippen. Dat hotel in Arosa moet echt een beleving op zich zijn!

Verder eens met @ThomJ. Beter het informatieve (3min filmpje) en de Snow Show naast elkaar behouden, ook op de gebiedspagina’s.

En wellicht is het een idee om alle videos beter zichtbaar te maken op de website? Denk bijvoorbeeld aan een goed zichtbare link ergens op de homepage.

Mr. Slow

Advertorial…

Mooie video. En mooi hotel. Ga zeker een weekend boeken daar zodra er sneeuw is.
Moet altijd erg lachen om Arjen. Bij ver is hij Nederlands beste wintersport journalist

Als er sneeuw ligt op een helling en er een lift staat, kun je ook weinig anders doen dan alleen maar genieten toch @Rotehersentote? 😉

*bericht bewerkt door Shane op 11 nov 2018 20:29

I can stick uphill ice, on my saucer...

@Drikus Vraagstuk Zermatt - Sankt Moritz. Arosa zou een mooi alternatief zijn voor Sankt Moritz als je een wat meer aangesloten gebied prefereert.

Als er sneeuw ligt op een helling en er een lift staat, kun je ook weinig anders doen dan alleen maar genieten toch @Rotehersentote? 😉

Shane op 11 nov 2018 19:38

@Shane, prachtig gebied inderdaad, daarom begrijp ik ook niet dat de helft van deze advertorial over een hotel gaat die je nooit gaat kunnen betalen…

Buiten het hoogseizoen, 7 nachten voor ca. 2850 eurootjes met zijn tweetjes. Valt me nog niet tegen @Rotehersentote :). Oke, je hebt er dan nog geen avondeten bij, maar goed ;).

I can stick uphill ice, on my saucer...

Wat een cadeautje is die Snow Show. Als ik ooit teveel geld heb is dit Hotel en skigebied wel een fantastische bestemming…! Met die wellness erbij, daar wordt mijn vriendin helemaal enthousiast van!

Ander vraagje: doen jullie allemaal zelf het camera werk en montage? En waar schieten jullie mee? Petje af hoor. Ook leuk dat jullie hebben geïnvesteerd in (commerciële) muziek eronder. @rogier breng jij de complimenten even over naar het video team? :)

Bergen + Sneeuw = ❤

Ander vraagje: doen jullie allemaal zelf het camera werk en montage?

Nelis op 12 nov 2018 23:27

Lijkt me van wel. Ze zijn met z’n 3en op pad maar krijg er altijd maar 2 in beeld. Waarbij het me opvalt dat @Rene niet zo heel vaak in beeld komt op de piste. Cameravrees zal het niet zijn. Misschien dat de rest er niet zo handig mee is??

Übung macht den meister!!!

Ander vraagje: doen jullie allemaal zelf het camera werk en montage?

Nelis op 12 nov 2018 23:27

Lijkt me van wel. Ze zijn met z’n 3en op pad maar krijg er altijd maar 2 in beeld. Waarbij het me opvalt dat @Rene niet zo heel vaak in beeld komt op de piste. Cameravrees zal het niet zijn. Misschien dat de rest er niet zo handig mee is??

RFKANGOO op 13 nov 2018 06:50

Jip indeed! Voor het grootste gedeelte neem ik het camera werk op me en zo heel af en toe pakken Kristy of Arjen de volg shots over als ik “ook even in beeld moet” ;-). Meeste materiaal wordt geschoten met een GH5 (inclusief behoorlijk wat volg shots), aanvullend met wat Osmo werk.

Misschien de naam veranderen naar “The Snob Show”?

mooi hoor!

Seriously snow addicted family!

Kristy, René en Arjan, dank jullie wel voor de mooie bijdrages, kijk al uit naar de volgende afleveringen… :-)

Als de snow show ook een gevolg is van de samenvoeging van de NskiV en wintersporters, is het een hele mooie ontwikkeling. Leuke indruk van een skigebied in heel veel facetten en dat jullie echte liefhebbers zijn wordt heel sfeervol in beeld en geluid weergegeven, top!

@Rene hoe veel Show Show’s volgen er nog? Dit zijn toffe verslagen! Meer, meer, meer… 🤘

Uitrusten doe je maar in de lift.

@Rene hoe veel Show Show’s volgen er nog? Dit zijn toffe verslagen! Meer, meer, meer… 🤘

Roko op 14 nov 2018 17:54

Kwestie van site blijven volgen he ;)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie