Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nu al boeken voor volgend jaar kan interessant zijn

Roel op 24 maart 2019· 44 reacties


Als de winter is afgelopen gaat het hoofd bij de meeste wintersporters op ‘zomerstand’. Zoeken naar nieuwe wintersportbestemmingen doen de meeste mensen uit gewoonte na de zomervakantie, maar er zijn redenen om dat al in de lente te doen. We zetten een aantal argumenten op een rij:

Krokusvakantie 2020 drukker

Eerder dit jaar schreef ik over de verwachte vakantiedrukte in het seizoen 2019-2020. Daarin lees je dat de krokus-/voorjaarsvakantie in 2020 waarschijnlijk een stuk drukker wordt dan afgelopen jaar. Vooral in de week van 22 t/m 29 februari hebben veel landen/regio’s tegelijk vakantie, waaronder Midden- en Zuid-Nederland, België, Beieren en twee Franse regio’s. Ook de week ervoor (15 t/m 22 februari, als Noord-Nederland vakantie heeft) is vrij druk. Vooral in Frankrijk doordat de regio’s Parijs en Marseille tegelijk vakantie hebben. De druk op accommodaties zal in die weken waarschijnlijk groter zijn dan dit jaar, niet alleen in de populaire skigebieden maar ook in de familieskigebieden vanwege de schoolvakanties. Wil je gegarandeerd zijn van plek in je favoriete skigebied dan is het raadzaam niet te lang te wachten met boeken.

Eerste aanbod staat online

Vroeger kon je pas in augustus of september boeken. Wintersport reisgidsen kwamen überhaupt niet eerder uit maar tegenwoordig kun je eerder boeken. Diverse reisaanbieders hebben al aanbod online staan en andere aanbieders volgen waarschijnlijk snel. Wintertrex biedt voor 22 februari 2020 bijvoorbeeld al honderden accommodaties aan. Andere aanbieders:

Daarnaast heb je Booking.com dat alleen in de Oostenrijkse Alpen voor deze drukke week al 2593 accommodaties beschikbaar heeft. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen en je voorkeuren.

Er zijn echt goedkope accommodaties beschikbaar. Bijvoorbeeld in Hippach - Schwendau in het Zillertal waar je voor een 2-persoonskamer met ontbijt en badkamer in de voorjaarsvakantie 243 euro p.p. betaalt (vertrek 22 februari). Buiten deze drukke week is het aanbod natuurlijk nog groter. Het aanbod kan per dag fluctueren dus houd onze accommodatiezoeker in de gaten. Natuurlijk staat nog niet het hele aanbod online en er zijn aanbieders waar je nog helemaal niet kunt boeken maar die volgen waarschijnlijk snel.

Beste en betaalbare accommodaties eerst verkocht

Onder de vroegboekers zitten mensen die de beste locatie en onderkomens willen. Ook mensen die iets betaalbaars zoeken in drukke perioden zijn al op zoek. Dat zijn dus accommodaties die het eerst worden verkocht. De komende tijd komen er steeds meer accommodaties bij die voor reisorganisaties worden vrijgegeven, omdat bijvoorbeeld stamgasten niet komen. Dat biedt kansen!

Kans om ertussen te komen

Het is ook een goed moment voor wie altijd op stamgasten moet wachten. Door iets te kiezen wat nu vrij is heb je kans om ‘ertussen’ te komen. Hetzelfde geldt voor wie regelmatig met een grote groep op reis gaat. Het is vaak moeilijk om een groot huis te vinden dat voldoet aan ieders eisen. Door nu te gaan zoeken maak je misschien kans iets te vinden, mits het al wordt aangeboden.

Vroegboekkorting

Je kunt bij sommige aanbieders reeds van vroegboekkortingen profiteren. Dit zijn gewilde accommodaties of goed lopende weken die men alvast aan de man wil brengen. Summit Travel hanteert bijvoorbeeld bij verschillende accommodaties nu kortingen van enkele tientjes per persoon.

Goed om te weten

Overigens leert de praktijk dat Franse accommodaties iets later beschikbaar komen. Dat heeft ermee te maken dat reisorganisaties de prijzen voor komend seizoen nog niet hebben uitonderhandeld met de skigebieden en de organisaties en investeringsmaatschappijen die de accommodaties in bezit hebben (lees in dit artikel hoe dit in zijn werk gaat). Wintertrex heeft wel al wat aanbod online staan maar het loont de moeite om deze prijzen in de gaten te houden.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is het dus niet zo gek om je meteen na de winter al te oriënteren op je volgende wintersportvakantie. Het is de periode om een snelle slag te slaan.

Lees ook: Nu al vliegtickets te boeken voor winter 2019/20

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

winterwonderland24 maart 2019 · 08:30

Voor volgend jaar in het KWT alweer geboekt in hetzelfde app als dit jaar. Ook waar we de 2e week zaten in Canazei ook al de contacten gelegd😄.

Aequilater Nubila
Marije7724 maart 2019 · 08:52

Wij hebben al geboekt voor volgend seizoen.
Los van de nu nog kans op fraaie chalets, vind ik het ook heerlijk om nu we afscheid moeten nemen van dit seizoen, af en toe al voorpret te kunnen voelen mbt die van volgend jaar.
En ook fijn; de accomodatie hebben we bij boeken direct al betaald. Tegen de tijd dat we gaan zijn we dat al ‘vergeten’ en lijken de totale kosten mee te vallen ;-)
Wij boeken laatste jaren vrijwel altijd via airbnb.

mukkie24 maart 2019 · 09:11

Twee appartementen in Valtournenche wederom geboekt voor volgend jaar! Fijn idee en geeft rust haha! Wellicht gaan we nog een week eerder naar Alta Badia, dus zodra dat zeker is, gaan we daar ook meteen boeken 😉

niekniek24 maart 2019 · 09:35

Wederom komend jaar naar Altenmarkt (gelijk maar door geboekt)
Mits ik weer mee kan met de Shos

miepmiep24 maart 2019 · 10:07

Nog niet. We moeten voor dit jaar nog . Wel gekeken . Naar Franse eigenaren wel mailtjes maar die zijn nog niet echt met volgend jaar bezig …

bartvwg24 maart 2019 · 10:19

Oei oei, we gaan nog een week en ik moet nog verblijfplaatsen zoeken voor onze zomervakantie in september. 🤔🤔
En misschien nog een mini-juni-skiuitstapje?🤔🤔
Volgende skivakantieregelingen gaat hier nog wel effe duren. 😉

miepmiep24 maart 2019 · 10:30

Oei oei, we gaan nog een week en ik moet nog verblijfplaatsen zoeken voor onze zomervakantie in september. 🤔🤔
En misschien nog een mini-juni-skiuitstapje?🤔🤔
Volgende skivakantieregelingen gaat hier nog wel effe duren. 😉

bartvwg op 24 mrt 2019 10:19

.

Dat noemen ze luxe problemen 🤣😀🙈

Kees07324 maart 2019 · 11:14

Ik ben hier van teruggekomen. De kunst is juist zo lang mogelijk te wachten. Goed, je hebt niet helemaal in de hand waar je heen kan. Maar de prijs is er dan ook naar. Zo gingen wij dit jaar voor €700,- !!! met z’n vieren in de schoolvakantie een week naar Valmeinier-Valloire, incl. pas. App was super!! (en weer ook). Tikje mazzel natuurlijk toch gaan het volgende keer weer zo doen. Scheelt zeker meer dan de helft (ook in schoolvakantie).

Quick24 maart 2019 · 11:47

@Kees073 een last-minute via een reisorganisatie?

Mr. Slow
Userd24 maart 2019 · 11:58

Kan idd, weekje van tevoren is meestal interessanter. Maar de reisorganisaties/sponsoren moeten ook leven, dat snap ik ook.

Skizoeker24 maart 2019 · 12:07

Als je aan kerst of krokus gebonden bent en je voorkeur gaat uit naar een groter gebied in Oostenrijk dan is het vooral noodzaak om nu al te boeken. Vooral als je qua prijs en ligging tov dorp/liften ook nog goed wilt zitten.

Matthias12324 maart 2019 · 14:02

Boeken voor volgend jaar? Dit seizoen is voor mij nog niet eens voorbij. Een week van te voren is vroeg zat. Een dag of 3 kan ook…

Born to Ride
franksplinter24 maart 2019 · 14:45

Ik probeer ook al te boeken.

Via de lokale vvv wat uitgezet waarop je dan van de accommodaties zelf reacties en “offers” krijgt. Op één zo’n offer gereageerd dat we er gebruik van willen maken en willen reserveren, krijg ik bericht terug dat ze pas vanaf september reserveringen aannemen…Euh? 😅

miepmiep24 maart 2019 · 16:12

[quote]Ik probeer ook al te boeken.

Via de lokale vvv wat uitgezet waarop je dan van de accommodaties zelf reacties en “offers” krijgt. Op één zo’n offer gereageerd dat we er gebruik van willen maken en willen reserveren, krijg ik bericht terug dat ze pas vanaf september reserveringen aannemen…Euh? 😅[post]franksplinter op 24 mrt 2019 14:45[/post][/quote

Ja die heb ik ook gehad . September op zijn vroegst 🤣

Chonn24 maart 2019 · 20:04

Nu al boeken!? Wij boeken al na terugkomst van de voorjaarsvakantie en soms zelfs al eerder 😉. Zeker omdat wij een onderkomen zoeken voor 9 personen.

Atomic Redster XTI / Fischer RC4 Worldcup SC / Völkl Racetiger Speedwall GS UVO
Pedroworld24 maart 2019 · 21:19

Ik ben hier van teruggekomen. De kunst is juist zo lang mogelijk te wachten. Goed, je hebt niet helemaal in de hand waar je heen kan. Maar de prijs is er dan ook naar. Zo gingen wij dit jaar voor €700,- !!! met z’n vieren in de schoolvakantie een week naar Valmeinier-Valloire, incl. pas. App was super!! (en weer ook). Tikje mazzel natuurlijk toch gaan het volgende keer weer zo doen. Scheelt zeker meer dan de helft (ook in schoolvakantie).

Kees073 op 24 mrt 2019 11:14
Pedroworld24 maart 2019 · 21:21

Laat mij raden, je woont in Nederland of niet?

Denktank24 maart 2019 · 21:34

Wij hebben gelijk op de zaterdag waarop we uitcheckten hetzelfde appartement voor dezelfde periode volgend jaar vastgelegd.

Paul
Kees07325 maart 2019 · 08:38

@Kees073 een last-minute via een reisorganisatie?

Quick op 24 mrt 2019 11:47

Ja, via Wintertrex

Triple-T25 maart 2019 · 09:33

Ons appartement in Schruns (Silvretta Montafon) is volgend jaar helaas niet beschikbaar.
Bij thuiskomst al heel wat appartementen gemaild in de regio maar vele zijn niet meer beschikbaar.
Bij andere kun je op de website de beschikbaarheid al zien en de carnavalsweek 2020 is veelal bezet.

Accomodaties via booking.com zijn veeel te duur voor een appartement voor 5 personen.
Dit jaar €150/nacht betaald (zonder extra kosten) en dat vind ik een eerlijke prijs.

franksplinter25 maart 2019 · 09:41

Ik probeer ook al te boeken.

Via de lokale vvv wat uitgezet waarop je dan van de accommodaties zelf reacties en "offers" krijgt. Op één zo'n offer gereageerd dat we er gebruik van willen maken en willen reserveren, krijg ik bericht terug dat ze pas vanaf september reserveringen aannemen…Euh? 😅

franksplinter op 24 mrt 2019 14:45

Ja die heb ik ook gehad . September op zijn vroegst 🤣

miepmiep op 24 mrt 2019 16:12

Nu bericht terug gehad, dat we wel eerste op de lijst staan dus wanneer we in september mailen (en aanbetalen) we het appartement ook daadwerkelijk hebben :)

*bericht bewerkt door franksplinter op 25 mrt 2019 09:41

Nicky7525 maart 2019 · 10:07

Het is inderdaad wel aantrekkelijk om nu al te boeken, vooral als je net geweest bent. Mijn probleem is dat de vrienden waar ik mee zou willen gaan daar nu echt nog niet mee bezig zijn.
Tel daar bij op dat ik op mijn werk eind september mijn vakanties voor 2020 al doorgegeven moet hebben en anderen daar flexibeler in zijn, dan weet ik dat het niet altijd gaat lukken om iets af te spreken.
Ben dit jaar voor het eerst op een shortski geweest en dat beviel ook heel goed. Nadeel is alleen dat je dan ook niet echt ver wil gaan om de dagen ten volste te benutten. Dit jaar in Engelberg geweest en dat beviel prima qua skiën en acco, alleen qua prijs en apres-ski weer minder…

*bericht bewerkt door Nicky75 op 25 mrt 2019 10:10

Elly325 maart 2019 · 10:32

Er zijn al velen die nu al op zoek zijn naar een acco, ik krijg iedere week wel aanvragen voor de vakantie weken, terwijl op de kalender staat dat het al bezet is.
Vooral de Oud & Nieuw, terwijl het met Kerst rustiger is, ps die heb ik nog vrij ;)
De families boeken vaak al weer voor het jaar daarop.
De meeste onderkomens werken met software voor hun boekingen misschien dat die dan nog niet beschikbaar zijn.
Hoop dat je het appartement ook krijgt @franksplinter, fijn idee. ;)

Dienten Die Alte schule
franksplinter25 maart 2019 · 10:39

@Elly3 Ja, normaal gesproken heb ik het idee het is pas zeker als ze de aanbetaling hebben dus vind het wel een beetje spannend, maar we gaan er maar vanuit dat het goed komt ;)

Martin925 maart 2019 · 12:36

Of het interessant is weet ik niet maar januari Leogang staat al vast in ieder geval… Nu even kijken wanneer we nog iets kunnen plannen. Dit jaar helaas helemaal niet vanwege teveel leuke vakantieplannen in de zomer en een optredend gebrek aan vrije dagen. Dus daarom overcompenseren in 2020🤣

I like snow!
Ivski25 maart 2019 · 12:39

Wij zijn al een tijdje druk aan het zoeken, maar hebben nog steeds niets gevonden. Zoeken in hetzelfde dorp/ gebied 2 appartementen van 6 personen, maar of alles is al vol, omdat de vaste gasten voorhang hebben of het is enorm duur. Waar zijn tegenwoordig de appartementen van ongeveer €200,- p.n. te vinden die nog vrij zijn voor periode oud en nieuw of carnaval 2020? Zoeken kleinere familiebestemmingen in Oostenrijk zoals, Gargellen, Brand, St Johan in Tirol, Maria Alm, maar tot op heden zonder resultaat.

Mathijs625 maart 2019 · 15:30

Met groep van 5 families, 21 personen, aan de piste willen zitten in de carnavalsweek blijkt nu al een enorme uitdaging. Zeker 30 hotels aangeschreven, nu gelukkig iets gevonden in Dachstein.

Waah25 maart 2019 · 15:55

Even mijn alu-hoedje op:

“Nu al boeken voor volgend jaar kan interessant zijn”

Voor wie? De wintersporter? De reisorganisatie of voor wintersporters.nl die vast een cashback ontvangt wanneer mensen via de site boeken?

Aluminium hoedje maar weer af…

Zelf boek ik enkel vroeg bij een grote groep (want keuze) of bij drukke periode (maar die mijd ik altijd, want dat kan nog). Anders is laatste moment boeken vaak zeer goedkoop. Ze heb ik dit jaar 3 weken van tevoren geboekt (SuperDevoluy) en was ik voor 250 euro p.p. klaar. Busreis, skipas en appartement. Koopje. 1 week voor vertrek was de prijs 300 euro.

Gerben.t.Z25 maart 2019 · 20:41

Nu al paar jaar meteen na de wintersport geboekt voor het jaar er op. Huisje (mooie ligging en betaalbaar) en gebied (Brandnertal) bevalt goed. Ook lekker vooruitzicht dat dat al vast ligt 😁.

Jay26 maart 2019 · 08:57

Wij konden ook direct doorboeken, ondanks dat het carnaval is. Eerdere jaren was dat moeilijk en de carnavalsweek in 2017 was niet gelukt. Blijkbaar zijn we nu na 3x stamgasten. Op zich fijn, maar ik had het niet erg gevonden om een jaartje over te slaan (met die drukte) en dan een paar weekenden te doen.
Alleen dan heb je je zuurverdiende plek als stamgast ook direct weer verloren… Dus ja, we ‘moeten’ wel ;)

Plaats een reactie