BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nu al vliegtickets te boeken voor winter 2019/20

Nu al vliegtickets te boeken voor winter 2019/20

Roel op 17 mei 2019 · 42 reacties

Vliegtickets voor komende winter zijn nu bijzonder goedkoop
Vliegtickets voor komende winter zijn nu bijzonder goedkoop
Onder het motto 'je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen' schreven we al over de drukke vakantieweken en hoe handig het kan zijn om vroeg te boeken. Nu is het een goed moment om je vliegtickets voor komende winter veilig te stellen. Diverse vliegmaatschappijen hebben hun vluchten en ticketprijzen namelijk bekend gemaakt. Voordelen: de beschikbaarheid is groot en de prijzen soms (erg) laag.

Meerdere luchthavens

Afhankelijk van je wintersportbestemming kun je op meerdere luchthavens vliegen, op wintersport.nl/vliegvelden vind je een overzicht. Het is echter ook handig om te weten waar vandaan je kunt vertrekken komende winter. Wij hebben een overzicht gemaakt voor de belangrijkste vliegvelden in de Alpen plus de luchthavens van vertrek, uitgaande van een directe vlucht vanaf een Nederlandse luchthaven met handbagage. Voor de mensen in de grensregio hebben we ook de vluchten vanaf Münster, Düsseldorf en Antwerpen toegevoegd. De genoemde prijzen zijn voor een enkele reis; dit omdat het van de gekozen heen- en terugreis afhangt hoe duur je uitbent.

Wat opvalt is dat Transavia aankomend seizoen wat minder naar Frankrijk vliegt. Verder heeft Eindhoven als vertrekluchthaven minder vluchten dan vorig jaar. Desalniettemin zijn er op dit moment genoeg (zeer) goedkope vluchten te vinden. Voor ruimbagage en/of wintersportuitrusting betaal je wel extra, in het geval van Transavia kost het meenemen van een paar ski's bijvoorbeeld 34 euro per enkele reis. Wil je dat niet, dan kun je natuurlijk ook je ski's/snowboard huren.

Innsbruck: vanaf 29 euro

 • Uitvalsbasis voor: Oostenrijk, Noord-Italië
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Antwerpen, Düsseldorf (onder voorbehoud)

Met Transavia kun je perfect op Innsbruck vliegen. Zowel vanaf Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven gaan er de komende winter (bijna) dagelijks vluchten. Daarnaast vlieg je vanaf Antwerpen met Tui fly 2 keer per week en vanaf Düsseldorf kun je waarschijnlijk weer met Lauda vliegen (nog geen schema beschikbaar). Vooral de prijzen van Transavia zijn op dit moment bijzonder aantrekkelijk, op meerdere dagen vlieg je voor 29 euro naar Innsbruck (zie overzicht). Met Tui fly vanaf Antwerpen heb je prijzen vanaf 50 euro.

Salzburg: vanaf 29 euro

 • Uitvalsbasis voor: Oostenrijk, Zuid-Duitsland
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Düsseldorf

Ook naar Salzburg vlieg je voordelig met Transavia. Vanuit Amsterdam en Rotterdam vliegt Transavia dagelijks en vanuit Eindhoven 4-5 keer in de week. Prijs: vanaf 29 euro. Daarnaast vlieg je vanuit Amsterdam 1 keer per week met easyJet en vanuit Düsseldorf dagelijks met Eurowings naar Salzburg.

München: vanaf 35 euro

 • Uitvalsbasis voor: Zuid-Duitsland, Oostenrijk
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Düsseldorf, Münster

Voor Zuid-Duitsland en delen van Oostenrijk is München ook een optie. Zowel vanaf Amsterdam, Düsseldorf als Münster vlieg je dagelijks naar de Beierse hoofdstad. Vanaf Amsterdam betaal je prijzen vanaf 89 euro (via Lufthansa en KLM) maar Düsseldorf is het goedkoopst: met Eurowings betaal je 35 euro.

Chambéry: vanaf 39 euro

 • Uitvalsbasis voor: Frankrijk
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Rotterdam

Voor Franse skibestemmingen is de luchthaven van Chambéry ideaal. Met een megagebied als Les Trois Vallées op een uur rijden zit je direct in de Alpen. Transavia vliegt zowel vanuit Amsterdam als Rotterdam zaterdags vanaf 39 euro. Vanuit Rotterdam alleen niet iedere zaterdag. Dit zijn de prijzen vanaf Amsterdam/Rotterdam naar Chambéry:

Grenoble: vanaf 29 euro

 • Uitvalsbasis voor: Frankrijk
 • Vertrek vanaf: Rotterdam

Een andere handige luchthaven voor de Franse Alpen is Grenoble. Alpe d'Huez bijvoorbeeld ligt op een dik uur rijden van de luchthaven. Alleen Transavia vliegt naar deze bestemming vanaf Rotterdam, iedere zaterdag vanaf 29 euro.

Lyon: vanaf 100 euro

 • Uitvalsbasis voor: Frankrijk
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Düsseldorf

Naar Lyon vlieg je dagelijks vanuit Amsterdam met Air France / KLM. Vertrekken vanuit Düsseldorf is ook mogelijk voor een iets lagere prijs, vanaf 100 euro met Eurowings.

Genève: vanaf 29 euro

 • Uitvalsbasis voor: Frankrijk, Zwitserland
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Rotterdam, Düsseldorf

Vanuit Rotterdam vliegt Transavia ook direct op Genève, net als Chambéry en Grenoble een goede uitvalsbasis voor de Franse Alpen maar ook zeker voor Zwitserse bestemmingen. De vluchten vertrekken iedere zaterdag en vanaf half februari ook op zondag. Prijzen: vanaf 29 euro.

Vanuit Amsterdam (easyJet, KLM) en Düsseldorf (Eurowings) vlieg je ook dagelijks op Genève. Bij easyJet vlieg je vanaf 41 euro.

Zürich: vanaf 40 euro

 • Uitvalsbasis voor: Zwitserland, Vorarlberg
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Düsseldorf

Voor Zwitserse skigebieden maar wellicht ook die in het Oostenrijkse Vorarlberg is Zürich een gunstige luchthaven. Vanuit Amsterdam vlieg je met zowel Swiss, KLM als easyJet naar Zürich. easyJet is het goedkoopst met meerdere vluchten per week vanaf 43 euro. Vanaf Düsseldorf wordt dagelijks gevlogen door Swiss en Eurowings met prijzen vanaf 40 euro.

Turijn: vanaf 180 euro

 • Uitvalsbasis voor: Italië, Frankrijk
 • Vertrek vanaf: Amsterdam

Voor Piemonte en diverse skigebieden in de meer zuidelijke Franse Alpen is Turijn een handige luchthaven. Je kunt hier echter alleen via Amsterdam komen (KLM) en je betaalt op dit moment ten minste 180 euro enkele reis. Je kunt wel dagelijks vliegen.

Nice: vanaf 29 euro

 • Uitvalsbasis voor: Frankrijk, Italië
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf

Vanaf 29 euro vlieg je met Transavia vanuit Amsterdam en Eindhoven (na half februari) naar Nice, een luchthaven voor de zuidelijke Franse en Italiaanse Alpen (o.a. Isola 2000 en Limone Piemonte). Ook easyJet vliegt meerdere keren per week voor een laag tarief vanuit Amsterdam. KLM vliegt dagelijks maar voor een duidelijk hogere prijs.

Verona: vanaf 29 euro

 • Uitvalsbasis voor: Italië
 • Vertrek vanaf: Amsterdam

De Italiaanse Dolomieten zijn komend jaar extra goed bereikbaar. Vanaf Amsterdam vertrekken er met Transavia 2 tot 3 vluchten per week naar Verona, rondom de kerstvakantie zijn het er 4. Prijzen wederom vanaf 29 euro. Tussen half januari en half februari zijn er geen vluchten. De Verona0vluchten heb je dus naast de vluchten op Innsbruck waar vandaan je ook naar de Dolomieten kunt.

Barcelona: vanaf 29 euro

 • Uitvalsbasis voor: Pyreneeën
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Rotterdam, Düsseldorf

Tot slot de Pyreneeën want vliegen op Barcelona (bv. voor skigebieden in Andorra) is 's winters ook bijzonder voordelig. Er gaan vele vluchten met onder andere twee prijsvechters, namelijk Vueling en Transavia. Beide vliegmaatschappijen bieden op dit moment dagelijks vluchten aan beneden de 40 euro. Vertrek is mogelijk vanaf Amsterdam, Rotterdam en Düsseldorf.

Goedkope huurauto's

Eenmaal aangekomen op de luchthaven moet je natuurlijk nog naar het skigebied. Dit kan met taxi's of transferbussen maar voor wie op Innsbruck vliegt zijn de weekendprijzen voor een huurauto nu ook erg gunstig. Bij Sunnycars kun je op dit moment van vrijdag tot maandagochtend een auto huren vanaf 80 euro. Dit is inclusief verzekeringen (eigen risico verzekerd via Sunnycars, dus geen extra kosten meer), een onbeperkt aantal kilometers en winterbanden (zie screenshot), meestal ook beschikbaar in München en Salzburg.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • peterpos 17-05-19 19:23
  peterpos 17 mei 2019 · 19:23
  Ik zou maar snel boeken als je al weet wanneer je die kant op wil gaan met het vliegtuig. Zag dat de prijzen al flink snel aan het oplopen zijn. Tenminste wel in de kerstvakantie.
  Peter Pos
 • sneeuwkabouter 17-05-19 20:53
  sneeuwkabouter 17 mei 2019 · 20:53
  Heerlijk, ene moment de klimaatproblemen bespreken en het andere moment goedkope tickets en mogelijkheden aanwijzen waardoor er meer mensen gaan vliegen.... Pak dan de stinkdiesel net het hele gezin!
 • Quick 17-05-19 21:15
  Quick 17 mei 2019 · 21:15
  Heerlijk, ene moment de klimaatproblemen bespreken en het andere moment goedkope tickets en mogelijkheden aanwijzen waardoor er meer mensen gaan vliegen.... Pak dan de stinkdiesel net het hele gezin!sneeuwkabouter op 17 mei 2019 20:53

  Een website mag toch wel objectieve informatie geven en vervolgens mensen zelf een keuze laten maken of ze het vliegtuig, de auto of een ander vervoermiddel pakken? Ik waardeer dat juist. Wat een domme reactie zeg.

  Mr. Slow
 • peterpos 18-05-19 10:58
  peterpos 18 mei 2019 · 10:58
  Heerlijk, ene moment de klimaatproblemen bespreken en het andere moment goedkope tickets en mogelijkheden aanwijzen waardoor er meer mensen gaan vliegen.... Pak dan de stinkdiesel net het hele gezin!sneeuwkabouter op 17 mei 2019 20:53

  Ik ben het wel eens met je. In mijn geval is het zo dat ik in de winter lange tijd in Oostenrijk verblijf en tickets voor mijn kinderen geboekt heb zodat ze langs kunnen komen. Nu heb ik de zekerheid dat ze lekker daar zijn tijdens de kerstvakantie.
  Peter Pos
 • Arnh 19-05-19 11:15
  Arnh 19 mei 2019 · 11:15
  Heerlijk, ene moment de klimaatproblemen bespreken en het andere moment goedkope tickets en mogelijkheden aanwijzen waardoor er meer mensen gaan vliegen.... Pak dan de stinkdiesel net het hele gezin!sneeuwkabouter op 17 mei 2019 20:53

  Ik vind dit soort blogposts ook bijzonder jammer. Zeker het promoten van goedkope tickets die je moet kopen op korte termijn, wat echt mensen gaat aanzetten tot vliegen.

  Wintersport.nl kan het zich mijn inziens perfect veroorloven om niet meer te schrijven over vliegreizen, maar toch blijft de redactie het doen. Met het grote bereik hebben jullie een enorme verantwoordelijkheid in het aanzetten tot meer milieubewust reisgedrag.

  @Quick
  Iedereen heeft z'n bijdrage te leveren aan het verminderen van onze milieu impact. Zeker een website waar mensen ten rade gaan voor reisinformatie. De kostprijs van dergelijke goedkope vliegtickets op het milieu heeft hier absoluut een plaats.


  (CO² uitstoot per reis)
  *bericht bewerkt door Arnh op 19 mei 2019 11:18 (1% bewerkt)
 • GiGi 19-05-19 13:00
  GiGi 19 mei 2019 · 13:00
  Volgens mij zijn reizigers nog altijd zelf verantwoordelijk in de keuzes die zij maken. Of het nu gaat om hoe milieubewust dit is, hoe duur, hoe comfortabel. Iedereen moet voor zich zelf beslissen hoe hij/zij daarin zelf actie wil nemen.

  Dat de tickets vanaf nu boekbaar zijn is op zich een nieuwswaardig feit, dus daar een bericht aan wijden lijkt me niet gek. En ik vind het opvallend dat we aan de ene kant vaak op het forum geschreven zien dat de redactie vooral objectiviteit en onafhankelijkheid ten toon moet spreiden; terwijl nu blijkbaar juist wordt geopperd om een standpunt in te nemen en ons gedrag te sturen door bepaalde nieuwswaardige feiten niet te bespreken? Wat is het nou? Objectief en onafhankelijk en dus ook dit soort artikelen brengen, of sturende, bepalende content die bij een bepaald standpunt hoort?
  Testing, testing.
 • ceel 19-05-19 14:41
  ceel 19 mei 2019 · 14:41
  Wat is beter voor het milleu met twee man inde auto naar Oostenrijk of met 300man gelijk naar Oostenrijk in een vliegtuig
 • MiVe 19-05-19 15:01
  MiVe 19 mei 2019 · 15:01
  Heerlijk, ene moment de klimaatproblemen bespreken en het andere moment goedkope tickets en mogelijkheden aanwijzen waardoor er meer mensen gaan vliegen.... Pak dan de stinkdiesel net het hele gezin!sneeuwkabouter op 17 mei 2019 20:53
  Eigenlijk wel een valide punt.
  Overigens vraag ik me ook af hoe goed de trein voor het milieu is en dan specifiek de nachttrein. Op zich een relaxte manier van reizen. Echter ben je >200€ kwijt voor heen en terug. Dat een trein elektrische energie verbruikt en relatief weinig nodig heeft om je heen en weer te rijden snap ik. Dat zal dus een relatief klein deel van de kosten zijn. De overige euro's zullen allemaal linksom of rechtsom CO2 uitstoot tot gevolg hebben.
  Als je dat vergelijkt met een auto gevuld met 3 personen die een hotelletje pakken: 3x tanken a 60€ + 120€ hotelkosten dan kom je op 100€pp.
  *bericht bewerkt door MiVe op 19 mei 2019 15:01 (1% bewerkt)
 • Userd 19-05-19 15:25
  Userd 19 mei 2019 · 15:25
  Alsof deze site objectief is, misschien nog niet helemaal met puur commercie als uitgangspunt maar kom op zeg, zo naief is men hier toch niet? Je krijgt dus dit soort 'nieuws' voorgeschoteld, straks de amazing huisjes-/hotelaanbiedingen die lekker handig meteen boekbaar zijn, de PeakPerformance zooi omdat dat zo'n enorme kwaliteit is in filmpjes enz enz
 • GiGi 19-05-19 15:42
  GiGi 19 mei 2019 · 15:42
  Je hoort mij niet zeggen dat ze objectief zijn, maar dat het me opvalt dat dáár eerst hard om wordt geroepen (dat ze dat meer zouden moeten zijn) en nu weer om vooral een standpunt (anti-vliegen) in te nemen. Mijn post was meer een commentaar op de community op dit forum dan op de redactie.
  Testing, testing.
 • Userd 19-05-19 15:51
  Userd 19 mei 2019 · 15:51
  Dit soort posts zijn gewoon een centenkwestie, er is geen enkele toegevoegde waarde voor een wintersportsite. Gaan ze straks ook de goedkoopste tankstations behandelen, of de beste auto?
 • GiGi 19-05-19 15:57
  GiGi 19 mei 2019 · 15:57
  Gezien de uitgebreide discussies over de beste auto voor wintersport op dit forum en op andere fora (in ieder geval de Amerikaanse) lijkt me het helemaal niet gek om er een fatsoenlijk artikel aan te wijden. Welke ingrediënten heeft de perfecte wintersport-auto? Als je zo'n artikel goed opzet en het fatsoenlijk onderzoekt lijkt het me best zinnig.
  En als de 'beste auto' niet mag - mag 'de beste X' dan überhaupt wel? Handschoen, ski, snowboard, wollen onderbroek... Als het voor veel wintersporters relevant is of kan zijn (en ja, dat zijn dus ook vliegtickets naar de Alpen, auto's waarmee mensen goed op wintersport kunnen, busreizen die worden aangeboden) kan een goed opgezet artikel best behulpzaam zijn.
  Testing, testing.
 • Userd 19-05-19 16:09
  Userd 19 mei 2019 · 16:09
  De vraag is natuurlijk hoe goed opgezet zo'n artikel is met bijv Toyota als sponsor. En als blijkt dat een Landcruiser V8 de ultieme wintersportwagen is, of je dat dan moet gaan aanbieden als 'koop dan!' als je weet dat zo'n ding nou niet bepaald goed is voor de omgeving.
 • GiGi 19-05-19 16:25
  GiGi 19 mei 2019 · 16:25
  Er staan geen automerken op de sponsorlijst. En je kan ook een test doen zonder 'koop nu' knop. Die zie ik in het artikel hierboven ook niet trouwens.

  Als je het allemaal niks vindt... niemand dwingt je om het te lezen.
  Testing, testing.
 • Arnh 19-05-19 16:50
  Arnh 19 mei 2019 · 16:50
  Wat is beter voor het milleu met twee man inde auto naar Oostenrijk of met 300man gelijk naar Oostenrijk in een vliegtuigceel op 19 mei 2019 14:41

  Beter 150 auto's dan een vliegtuig. Nog beter is een bus of een trein.

  http://www.aef.org.uk/downloads/Grams_CO2_transportmodesUK.pdf...
  *bericht bewerkt door Arnh op 19 mei 2019 16:50 (2% bewerkt)
 • Arnh 19-05-19 16:50
  Arnh 19 mei 2019 · 16:50
  Wat is beter voor het milleu met twee man inde auto naar Oostenrijk of met 300man gelijk naar Oostenrijk in een vliegtuigceel op 19 mei 2019 14:41

  Liever 150 auto's dan een vliegtuig. Nog beter is een bus of een trein.

  http://www.aef.org.uk/downloads/Grams_CO2_transportmodesUK.pdf...
 • Quick 19-05-19 19:02
  Quick 19 mei 2019 · 19:02
  @Arnh Naar mijn mening wordt op deze website juist relatief veel aandacht besteed aan klimaatverandering, onze ‘footprint’ in de bergen en meer van dien aard. Maar uiteindelijk is de informatie in dit weblog gewoon zeer handig voor mensen die, om welke reden dan ook, naar hun wintersportbestemming willen vliegen. En heeft daarom toegevoegde waarde.

  Kan nog een heel verhaal typen maar let’s agree to disagree. Verder sluit ik me bij GiGi aan.
  Mr. Slow
 • Matthias123 19-05-19 21:15
  Matthias123 19 mei 2019 · 21:15
  @Arnh er zijn ook genoeg mensen die niet mee doen met de hysterie en gewoon comfortabel op vakantie willen. Prima dat hier aandacht wordt besteed en tips worden gegeven voor de mensen die graag met het vliegtuig op vakantie willen. Ik denk dat er hier voor een wintersport website juist bovengemiddeld veel over het klimaat geschreven wordt. Het is tenslotte een wintersport community en geen klimaat community. Misschien dat er nog wel in een plaatsje vrij is in een van de vele vliegtuigen waar de mensen continu van de ene naar de andere klimaattop verspreid over de hele wereld vliegen.
  Born to Ride
 • Rogier admin 19-05-19 21:24
  Rogier admin 19 mei 2019 · 21:24
  Deze discussie kan en mag zeker op deze site gevoerd worden als daar behoefte aan is. Maar open daar graag een eigen forumtopic voor.

  Dan kunnen hier vragen/opmerkingen/comments over vliegtickets worden geplaatst.
  Click. Click. Peace
 • Frank22 20-05-19 08:49
  Frank22 20 mei 2019 · 08:49
  On topic dan maar weer.
  Met Swiss mag je je ski's/snowboard gratis meenemen (niet in light tarief).
  *bericht bewerkt door Frank22 op 20 mei 2019 09:10 (4% bewerkt)
  Snowboarding is the only true winterSPORT. Terwijl skiërs kunnen prikken LOOP ik me in het zweet!
 • Arnie777 21-05-19 11:57
  Arnie777 21 mei 2019 · 11:57
  Ik weet dat dit niet gaat om intercontinentale vluchten maar is wel handig om te weten dat je met Air Canada de ski spullen gratis kan meenemen! Voor degene die wat verder gaan dan de Alpen 😉
  Freeride = Life
 • GiGi 21-05-19 13:26
  GiGi 21 mei 2019 · 13:26
  Overigens... over het meenemen van ski's (en snowboards) in het vliegtuig...

  Voor mijn werk heb ik de afgelopen maanden veel gezien in de bagagekelder van Schiphol. Hoe daar met koffers wordt gesmeten is geen geheim denk ik. Maar zelfs met Odd Size bagage (zoals ski's, maar ook bijvoorbeeld muziekinstrumenten waar overduidelijk 'fragile' op staat) wordt immens gesmeten. Niet dat het nodig is om zo'n bagagestuk op de band te gooien (kost nog meer energie ook dan leggen, denk ik), maar men gooit er echt mee.
  Als je dus wil dat de boel heel aankomt, pak dan je materiaal echt goed in. Prop je tas vol met kleding of wikkel de boel in bubbeltjeplastic. Zeker pinbindingen en andere relatief fragiele onderdelen zou ik extra goed beschermen.
  Dit heeft niks met tickets te maken, dat weet ik. Maar sinds ik heb gezien hoe afhandelaren met ski's smeten ben ik nog minder geneigd om met het spul te gaan vliegen (dat was ik al niet, maar om heel andere redenen).
  Testing, testing.
 • DrPhil 21-05-19 14:15
  DrPhil 21 mei 2019 · 14:15
  Gewoon een goede tas kopen, waar je ski’s plat in liggen. Zoals een DB (Douchebags). Skibril in je helm, helm tussen je bindingen. Skischoenen op de achterkant van de ski’s (handdoek ertussen). Kleren voor opvulling. Bombproof. Je kunt er evt ook een extra paar ski’s in doen, per stuk op zijn kant aan de zijkant. Ook bombproof. Al wordt de tas dan wel snel (te) zwaar.
  *bericht bewerkt door DrPhil op 21 mei 2019 14:16 (1% bewerkt)
 • evr66 21-05-19 14:32
  evr66 21 mei 2019 · 14:32
  Overigens... over het meenemen van ski's (en snowboards) in het vliegtuig...

  Eens, hier ook sterke voorkeur voor auto. Spul blijft heel, kan niet zoek raken en 3x meer beenruimte onderweg is me ook wel wat waard 😉
  Edwin van Riel
 • Vivace 21-05-19 14:34
  Vivace 21 mei 2019 · 14:34
  Of alle moeite sparen en alleen je skischoenen en helm meenemen en ter plekke iets huren.
  Veel verschil zal er kwa prijs niet zijn als je de huurprijs vergelijkt met extra inpakproblemen + vaak extra kg kosten + extra waxbeurt voor je eigen materiaal + gemoedsrust ivm risico op beschadiging.
 • Rogier admin 21-05-19 14:57
  Rogier admin 21 mei 2019 · 14:57
  @GiGi Beetje off-topic maar ik denk dat een standaard alpiene binding eerder schade oploopt dan een pin-binding, dat is bijna allemaal metaal en kan eigenlijk niet kapot. 😉

  De grootste kans op ernstige beschadigingen zijn de staalkanten. Als die via de verkeerde kant een buts krijgen kan je ski meteen zo goed als total los zijn...

  Dat zeggende ben ik de wereld rondgevlogen met ski's, net als heel veel vrienden van mij, en nog nooit problemen gehad. En met een goede stevige transport tas, dus niet alleen een hoes, kan het echt bijna niet mis gaan. Enne die van mij waren vaak zo zwaar dat alleen Hulk ermee kon gooien 😉
  Click. Click. Peace
 • peterpos 21-05-19 20:34
  peterpos 21 mei 2019 · 20:34
  @GiGi Enne die van mij waren vaak zo zwaar dat alleen Hulk ermee kon gooien 😉 Rogier op 21 mei 2019 14:57

  Vandaar dat er met die tas niet gegooid werd en je dus nergens last van had 😉
  Peter Pos
 • DrPhil 22-05-19 01:14
  DrPhil 22 mei 2019 · 01:14
  Of alle moeite sparen en alleen je skischoenen en helm meenemen en ter plekke iets huren.
  Veel verschil zal er kwa prijs niet zijn als je de huurprijs vergelijkt met extra inpakproblemen + vaak extra kg kosten + extra waxbeurt voor je eigen materiaal + gemoedsrust ivm risico op beschadiging.Vivace op 21 mei 2019 14:34
  ik weet niet hoe jij je skischoenen, je helm, je skibril, je handschoenen en je skikleren in je handbagage denkt te krijgen. Tenzij je een opvouwbare helm hebt.
  Voor ruimbagage moet je binnen Europa flink betalen. Vaak hetzelfde als voor je ski-uitrusting (KLM bv).
  *bericht bewerkt door DrPhil op 22 mei 2019 01:19
 • Quick 22-05-19 13:37
  Quick 22 mei 2019 · 13:37
  [...] Maar sinds ik heb gezien hoe afhandelaren met ski's smeten ben ik nog minder geneigd om met het spul te gaan vliegen (dat was ik al niet, maar om heel andere redenen).GiGi op 21 mei 2019 13:26

  Ik ben wel benieuwd welke redenen dat dan zijn. Het gezeul en dergelijke?
  Mr. Slow

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.