Het is lente. En ondanks dat we dit jaar in de Franse zuidalpen en in het Italiaanse Piemonte duidelijk een minder goed seizoen hebben dan vorig jaar, liggen de pistes er nog goed bij. Deze week was het zelfs goed fris en dat betekende dat we niet eens last hadden van slush. Tel daarbij op dat de pistes rustig zijn en het is duidelijk, we hebben de tijd van ons leven. Op woensdag heeft Lisa, mijn 4-jarige dochter, geen school. Vaak wordt dit dus een skidag en gisteren togen we naar Montgenèvre.

Prima pistes in Montgenèvre

Lisa in de live video

“Hee papa, kom ik nu ook net als mama in jouw filmpje op de website?”, Lisa skiede maar wat trots naast mij als ik haar kunsten op video vast probeerde te leggen. Eigenlijk was dit voor in het familie-archief maar op deze beelden is goed genoeg te zien hoe goed de sneeuw erbij ligt. De verse sneeuw van vorige week heeft hier veel goed gedaan.

Genieten van de goede sneeuw!

Lekker fris

De condities zijn mede zo goed omdat het de afgelopen dagen (eindelijk weer eens) gewoon normaal fris is. Zo fris zelfs dat de bevroren watervallen bij mij in de buurt nog in opvallend goede conditie zijn. Daar hebben we deze week dan ook nog maar van genoten. Terwijl de vogels in de bossen begonnen te fluiten klommen wij dinsdag met ijsbijlen en puntige stijgijzers door een 200 meter lange bevroren kloof. Een echte aanrader als je een dagje een keer wat anders wilt doen.

Fris genoeg om nog te watervalklimmen

Noord vs zuid

Maar weer terug naar de sneeuw. Deze is op alle hellingen die niet vol in de zon liggen nog gewoon goed, heel erg goed zelfs. Van het dal tot aan de top. Op de zuidhellingen is het een ander verhaal. Daar is het pas boven de 2000 meter echt ononderbroken wit. Geen probleem voor de hogere gebieden in dit deel van de zuidalpen, maar de lagere pistes op het zuiden lopen nu tussen de steeds groenere weilanden naar beneden.

Op achtergrond zijn kalere zuidhellingen te zien

Hoe harder hoe beter ;-)

Kortom, wij skiën voorlopig nog even door op de rustige pistes!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

dan5821 maart 2019 · 09:37

Prachtig om te zien @Rogier die kleine “muk” zo in actie.💖

Nog 3 weekjes en dan zit ik ook opnieuw met mijn 2 kleindochters (6 en 7 j) te genieten, spijtig dat we dat nog niet deden met onze kinderen indertijd. ( die begonnen op 11 en 12j) 😢

Born to run. B.S.
Roko21 maart 2019 · 15:07

Geweldig @Rogier, momenten om te koesteren. Beetje offtopic vraagje, welke taal spreken jullie onderling? Gaat dat lekker door elkaar heen?

Uitrusten doe je maar in de lift.
evr6621 maart 2019 · 15:14

Gaat lekker die kleine, mooi man!

Edwin van Riel
Rogierauteur21 maart 2019 · 15:20

@Roko Sandra spreekt Frans, ik spreek Frans met Sandra en probeer zoveel mogelijk Nederlands te spreken met Lisa. Ze verstaat alles, maar praat (wat mij betreft) iets teveel terug in het Frans…

Click. Click. Peace
Roko21 maart 2019 · 16:03

@Rogier 😂👍

Uitrusten doe je maar in de lift.
Snowy197021 maart 2019 · 17:24

@Rogier: Ik ben er gisteren ook geweest Rogier en kan het helemaal bevestigen. Wat een verschil met de rest van Via Lattea! Morgen gaan we er nog een dagje heen… 🤩

Beter één piste onder mijn ski's dan 10 op de webcam
martin1050021 maart 2019 · 18:27

Morgen ook naar Montgenevre, temperaturen lopen wel weer op maar kan ook niet anders met dit prachtige weer.
Vandaag in Sauze d’oulx toch wel slurry in de middag.

Jorien8321 maart 2019 · 21:22

Wat een leuk filmpje, en wat een leuk gebied is Montgenèvre toch:)

MiTi21 maart 2019 · 22:38

Wat een leuk filmpje! Die kleine kan echt lekker skiën! 😃

Winter is coming
martin1050022 maart 2019 · 17:56

vandaag Montgenevre aangedaan, en inderdaad een mooi skigebied.
Wel smiddags snel slecht wordende pistes onderin maar boven waren ze nog prima te skiën.
Temperaturen waren dan ook wel een stuk hoger dan in het midden van de week.
Mis wel de knusse restaurantjes welke in Italië overal te vinden zijn.

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.