BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Auto huren tijdens de wintersport: waar moet je op letten?

Auto huren tijdens de wintersport: waar moet je op letten?

Roel op 15 oktober 2019 · 26 reacties

De meeste Nederlanders gaan met de auto op wintersport, maar er is een behoorlijke groep die het vliegtuig of de trein pakt. Een groot nadeel is echter het natransport, want hoe kom je snel van het vliegveld/treinstation in je skigebied? Er bestaan natuurlijk transferbusjes, taxi's en het openbaar vervoer maar je kunt ook een auto huren. Wij noemen de belangrijkste tips voor het huren van een auto tijdens de wintersport. Wat zijn de valkuilen en waar moet je rekening mee houden?

Auto huren vanaf Innsbruck Airport

Vliegen naar de wintersport kan via diverse luchthavens, maar Innsbruck is misschien wel de belangrijkste. Vanaf dit vliegveld in het hart van Tirol sta je binnen het uur in tientallen Oostenrijkse skigebieden en via de Brenner is ook Italië vlakbij. Onderstaande tips hebben betrekking op Innsbruck maar zullen in veel gevallen ook bij vliegvelden als Salzburg Airport of Genève Airport gelden.

Vliegveld Innsbruck
Vliegveld Innsbruck

Rechtstreeks boeken of via vergelijkingssite?

Vanaf de aankomsthal van Innsbruck Airport hoef je de weg maar over te steken naar de garage van de autoverhuurbedrijven. Eenvoudiger kan bijna niet, maar het is verstandig om je huurauto van tevoren te reserveren. Daarbij kom je voor de eerste keuze te staan: als je in Google "auto huren Innsbruck" intypt verschijnen er meerdere autoverhuurbedrijven en vergelijkingssites. Welke moet je nu nemen? Als je het niet erg vind om zelf wat dingen uit te zoeken dan zijn bijvoorbeeld autohuren.nl of billiger-mietwagen.de hele gebruiksvriendelijke vergelijkingssites voor het vinden van een huurauto. Door de juiste filters te gebruiken (verzekering, brandstofbeleid enz.) kun je snel tot een vergelijk komen.

Vind je dit te veel werk? Dan is sunnycars.nl een handige website. Dit is een zogenaamde 'broker', dat wil zeggen dat zij contracten met verschillende autoverhuurders afsluiten en door de massa aantrekkelijke prijzen aanbieden. Bij alle auto's die je bij Sunnycars huurt zijn de belangrijke verzekeringen automatisch meegeboekt. Ook het eigen risico is volledig afgedekt waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Je moet alleen de reisperiode en auto uitkiezen.

Verzekeringen bij huurauto's

Verzekeringen vinden veel mensen een lastig punt en dat geldt zeker voor een huurauto tijdens de wintersportvakantie. Het rijden in winterse omstandigheden door bergachtig terrein zijn we als Nederlander niet gewend en dat geeft nu eenmaal een verhoogde kans op schade. Niet alleen in verband met aanrijdingen maar ook aan de velgen of de onderkant van de auto, bijvoorbeeld door het gebruik van sneeuwkettingen. Het is daarom verstandig je goed te verzekeren en het eigen risico te verlagen of volledig af te dekken. Mocht je dit bij de reservering niet hebben gedaan dan zal de baliemedewerker je hier maar al te graag op attenderen. Het nadeel is dat je dan een kunstmatig verhoogd tarief betaalt. Zoals hierboven beschreven heb je hier bij Sunnycars weinig omkijken naar.

Zoek je liever op eigen houtje naar de meest voordelige huurauto? Dat kan ook. Met wat puzzelen kun je goedkoper uit zijn. Voor deze groep raden we aan om naast de standaardverzekering in ieder geval de volgende zaken mee te verzekeren:

 • glas, onderkant en wielen;
 • afdekking/verlaging van het eigen risico.

Heb je de gewenste verzekeringen uitgezocht, let dan op dat je bij het ophalen van de huurauto niet nog eens dezelfde verzekering afsluit of ongewenst nog een aanvullende verzekering afsluit. Er bestaan baliemedewerkers die je hiertoe proberen te verleiden.

Schade aan de onderkant van de auto of de wielen is zo gemaakt
Schade aan de onderkant van de auto of de wielen is zo gemaakt

Auto huren met winterbanden

Er bestaat ook veel onduidelijkheid over winterbanden bij huurauto's. In Innsbruck hoef je je daar geen zorgen over te maken. Omdat winterbanden in Oostenrijk tussen 1 november en 15 april verplicht zijn bij winterse omstandigheden zullen winterbanden standaard onder je auto gemonteerd zijn. Ook bij Zwitserse en Duitse luchthavens liggen er normaal gesproken gewoon winterbanden onder je auto. In Frankrijk is dat echter niet altijd het geval. Hier zul je er bij het boeken speciaal op moeten letten. Let ook zeker op in Italië. In de Aosta-vallei zijn winterbanden (of kettingen) bijvoorbeeld verplicht maar in Turijn en Milaan krijg je lang niet altijd winterbanden en kettingen mee met je auto!

Brandstof, kilometers en sneeuwkettingen

Andere zaken om rekening mee te houden zijn:

 • vol = vol tankbeleid: zorg ervoor dat je een gunstig brandstofbeleid kiest. Het meest voordelig is een vol=vol beleid, dat wil zeggen dat je een volle tank meekrijgt en hem bij terugkomst weer vol aflevert. Je kunt dan het goedkoopste tankstation uitkiezen en je betaalt niet voor brandstof die je niet gebruikt;
 • onbeperkt aantal kilometers: het is altijd handig om een ongelimiteerd aantal kilometers te hebben. Vooral als je overweegt om meer skigebieden te bezoeken of als er kans is dat je moet omrijden. Bijvoorbeeld doordat een bergpas is afgesloten door sneeuwval.
 • sneeuwkettingen: sneeuwkettingen kunnen in elk Alpengebied verplicht worden gesteld, ook kan dit de redding zijn om een steile weg op te komen of bij je accommodatie te komen. Bij twijfel over de rijcondities: zorg dat je sneeuwkettingen meeboekt!
 • extra kosten: houd rekening met extra kosten als je de grens passeert of tolwegen nodig hebt. In Innsbruck betaal je een buitenlandtoeslag van enkele tientjes als je naar Italië rijdt. Ook betaal je extra voor het gebruik van de Brenner Autobahn. Het standaard vignet voor de Oostenrijkse snelwegen zit wel meestal op je auto.

Voor 80 euro drie dagen skiën

Uit een steekproef die we in augustus namen bleek dat een huurauto minder dan 200 euro per week hoeft te kosten. Daar krijg je in de meeste gevallen geen transferbusje voor en je hebt flexibiliteit.

Huurauto's worden naarmate de vertrekdatum dichterbij komt snel duurder, maar als je vroeg boekt zijn er ook voor de weekenden bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen. Als je op vrijdagochtend aankomt op Innsbruck Airport en je vliegt maandagochtend weer terug, dan heb je bij Billiger-mietwagen.de en Sunnycars voor 80 euro (all-in) al een huurauto. Met wat geluk kun je daarmee drie dagen skiën. Dezelfde aanbiedingen vind je op Salzburg Airport en München Airport. Wees er op tijd bij want de tarieven gelden voor een beperkt aantal auto's.

Auto's huren in Genève

We zoomen nog even apart in op Genève Airport (GVA) want hier heb je een bijzondere situatie. In Genève kun je aan de Zwitserse en aan de Franse kant van de grens een auto huren. De Franse kant is veel goedkoper maar je mag met deze auto’s soms niet de grens over. Ook zijn winterbanden niet altijd inclusief en moet je goed controleren of de sneeuwkettingen die je hebt meegeboekt wel passen. Als redactie zijn we op dit vlak door schade en schande wijzer geworden. Aan de Zwitserse kant spelen deze problemen veel minder, maar hier betaal je dan weer de hoofdprijs. Het is hier dus zaak de kleine lettertjes te lezen.

Autohuur vanaf treinstation

Voor mensen die met de trein naar de Alpen reizen is een huurauto net zo goed een optie. Je zit op een treinstation met hetzelfde probleem van voor- en natransport als bij een vliegveld dus veel van bovenstaande tips zijn ook bij een treinstation van toepassing. In tegenstelling tot een luchthaven zal er echter niet altijd een autoverhuur bij het station aanwezig zijn. Onderzoek dus goed of het überhaupt een optie is. Het kan ook zo zijn dat een stad meerdere verhuurlocaties heeft. In Innsbruck en Salzburg bijvoorbeeld zitten bij de luchthaven en in de stad deels dezelfde verhuurbedrijven. De tarieven zijn op de ene locatie voordeliger dan op de andere, en op de ene plek zijn soms meer/andere soorten auto’s beschikbaar. Neem in je overweging mee dat je er ook nog naartoe moet, en check wat het openbaar vervoer of de taxi er naartoe gaat kosten.

Auto huren vanuit Nederland

Daarnaast kun je ook vanuit Nederland een auto huren voor de wintersport. In de meeste gevallen gaat het dan om een busje, bijvoorbeeld als je met een vriendengroep naar Oostenrijk wil. Ook kun je een huurauto overwegen als je eigen auto te klein is voor alle bagage en als je nog geen winterbanden/sneeuwkettingen hebt. Vaak is een huurauto vanuit Nederland aan de prijs maar lokale autoverhuurbedrijven willen prijstechnisch nog weleens gunstig zijn. Let op, ook bij een huurauto vanuit Nederland zijn een goede verzekering en winterbanden/sneeuwkettingen een must. En stel de autoverhuurder van tevoren op de hoogte dat je met de huurauto naar het buitenland gaat!

Algemene tips

Tot slot nog enkele algemene tips voor het huren van een auto voor de wintersport:

 • Check of eventueel mee te nemen ski’s/snowboards in de huurauto passen, zeker bij een mini-klasse auto;
 • Maak foto’s van de auto voordat je de auto meeneemt, doe dat opnieuw als je hem terugbrengt;
 • Voor goede grip in de sneeuw kan het soms raadzaam zijn de ESP-functie (Electronic Stability Program) uit te schakelen. Meestal kan de ESP met een knop worden uitgezet maar soms is dit lastig te vinden in het digitale bedieningspaneel van een vreemde auto. Doe dit indien nodig voordat je wegrijdt;
 • Lees hier meer tips over het veilig autorijden in de sneeuw;
 • Lees goed de huurvoorwaarden en neem de tijd als de baliemedewerker je een papier voorschuift om 'even' te tekenen. Er kan bijvoorbeeld instaan dat schade na een verkeersovertreding is uitgesloten.
 • De balietarieven voor het verlagen of afkopen van het eigen risico worden niet altijd duidelijk kenbaar gemaakt. Vraag hiernaar als het niet duidelijk is.
Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • DrPhil 15-10-19 09:48
  DrPhil 15 oktober 2019 · 09:48
  In het Aostadal is bij mijn weten alleen winteruitrusting verplicht. Zomerbanden+sneeuwkettingen in de auto volstaan dan.
 • Rogier admin 15-10-19 10:13
  Rogier admin 15 oktober 2019 · 10:13
  @DrPhil Nee, in Italië, het hele land, moet je of winterbanden onder je auto of kettingen in je auto hebben in de gehele winter lang. Dit is van 15 november tot 15 april (al verwacht ik niet dat daar in het zuiden hard op gecontroleerd wordt). Bepaalde regio's mogen daar van afwijken. En zo verplicht Aosta winterbanden in die periode zelf (15 oktober tot 15 april). Alleen kettingen in je auto volstaan dus niet. Op de wegen boven Turijn staat dat ook duidelijk met borden aangegeven.
  Dat zeggende heb ik de politie regelmatig mensen kettingen om zien laten leggen die zomerbanden hadden en daarna met kettingen door mochten. Dus in de praktijk doen ze niet zo moeilijk.
  Click. Click. Peace
 • bartvwg 15-10-19 10:20
  bartvwg 15 oktober 2019 · 10:20
  Als je sneeuwkettingen wil mee boeken, let dan op wat ze er voor vragen.
  Beter koop je ze ergens ook al laat je ze achter of geef je ze weg.
  Without deviation from the norm, progress is not possible.
 • Rogier admin 15-10-19 10:23
  Rogier admin 15 oktober 2019 · 10:23
  Als je sneeuwkettingen wil mee boeken, let dan op wat ze er voor vragen.
  Beter koop je ze ergens ook al laat je ze achter of geef je ze weg.bartvwg op 15 okt 2019 10:20


  Let daarbij dan wel weer op dat je goede kettingen koopt (maat / loopvlak/ extra dun etc etc). Die de auto niet beschadigen, dan kun je snel verder van huis zijn. Goede kettingen zijn ook weer niet goedkoop.
  *bericht bewerkt door Rogier op 15 okt 2019 10:40 (1% bewerkt)
  Click. Click. Peace
 • bartvwg 15-10-19 10:40
  bartvwg 15 oktober 2019 · 10:40
  Als je sneeuwkettingen wil mee boeken, let dan op wat ze er voor vragen.
  Beter koop je ze ergens ook al laat je ze achter of geef je ze weg.bartvwg op 15 okt 2019 10:20

  Laat daarbij dan wel weer op dat je goede kettingen koopt (maat / loopvlak/ extra dun etc etc). Die de auto niet beschadigen, dan kun je snel verder van huis zijn. Goede kettingen zijn ook weer niet goedkoop. Rogier op 15 okt 2019 10:23

  De kettingen die je huurt gaan ook geen top-end kettingen zijn.
  Mits je de juiste maat koopt is de enige stommiteit die je kan begaan ze er verkeerd op leggen. Kan met dure kettingen ook.
  Without deviation from the norm, progress is not possible.
 • DrPhil 15-10-19 10:45
  DrPhil 15 oktober 2019 · 10:45
  @rogier, ik wil niet eigenwijs doen, maar weet je dat zeker? Dit staat bv op de site van DAS.nl (toch een van de grote rechtsbijstandsverzekeringen in NL):
  “ In Italië zijn winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht wanneer dit op borden langs de weg is aangegeven. In ieder geval is het van 15 oktober tot 15 april verplicht om sneeuwbanden of sneeuwkettingen te gebruiken in de Aosta-vallei.”
  De anwb site is er onduidelijk over. Eerst zeggen ze (idd) dat winterbanden in aosta verplicht zijn, Maar vervolgens maken ze weer de uitzondering van de sneeuwkettingen. Zo schrijven ze: “In heel Italië is het globaal van 15 november t/m 15 april in bepaalde gebieden en op bepaalde wegen verplicht om op winterbanden te rijden als dat wordt aangegeven met een groen of blauw bord met de tekst obbligo di pneumatici invernali o catene a bordo(winterbanden of sneeuwkettingen aan boord verplicht), tenzij er sneeuwkettingen in de auto aanwezig zijn.”
  *bericht bewerkt door DrPhil op 15 okt 2019 10:49 (1% bewerkt)
 • nr49 15-10-19 10:46
  nr49 15 oktober 2019 · 10:46
  Creditkaart en borg!

  Dit is misschien wel het nummer één probleem bij toeristen die een auto op een vliegveld huren (iig op Malpensa Milaan). Controleer van te voren of jouw creditkaart wel gaat werken voor het vastzetten van de borg die gevraagd wordt om je verzekerings-eigen-risico af te dekken. Borg kan meestal alleen per creditcard worden voldaan. Niet elke creditcard is bruikbaar, de creditcard moet op naam staan van de eerste bestuurder.

  Als je het verzekerings-eigen-risico niet afkoopt bij het verhuurbedrijf zelf, dan moet je -altijd- een hoge borg laten blokkeren op je creditkaart. De hoogte hiervan verschilt per verhuurder en per autoklasse. Als je het eigen risico her-verzekert via een 'broker' (zoals boven geadviseerd), dan is dit óók zo! Alleen als je direct via de verhuurder je eigen risico afkoopt dan kan een lager bedrag (of niks) volstaan, dit is meestal relatief heel duur (advies: niet doen).

  Twee problemen komen vaak voor bij creditcardtoeristen:
  1- de creditkaart wordt zelf niet geaccepteerd. Dit is vaak bij zgn. pre-paid creditkaarten het geval.
  2- de limiet van de creditcard is te laag. Dit kan doordaat de limiet op zich te laag is, of doordat er al bedragen mee zijn voldaan die nog niet zijn verrekend met de tegenrekening. Bij een limiet van 2000e en een borg van 1500e kan dit bijvoorbeeld al snel voorkomen.

  Verder: autohuur voor een week kan vaak al vanaf 3 euro (drie) per dag. Verzekering van je eigen risico is vaak voordeliger direct via een herzekeraar. Voor minder dan 80e kan je dit eigen risico al voor een jaar verzekeren. Even googlen. Dat is voor een week al vaak voordeliger (niet altijd) dan via een broker en dan heb je er het hele jaar voordeel van, mocht je nog eens een auto huren.

  Tenslotte: Wil je met een huurauto een landsgrens over, controleer dan goed of dit (gratis) mag. Dit verschilt per verhuurder en verhuurders wijzigen deze voorwaarden nog weleens. Bijbetalen voor grensoverschrijding is vaak mogelijk, maar weer relatief duur.

  Happy driving! 😃
 • nr49 15-10-19 10:50
  nr49 15 oktober 2019 · 10:50
  @Rogier zoals @DrPhil schrijft zit het eigenlijk ook in mijn hoofd. Ik ben er alleen niet helemaal zeker van (kennis is waarschijnlijk nog op basis van NL info), ik zou het volgende week (nu in NL) kunnen navragen.
 • Rogier admin 15-10-19 10:52
  Rogier admin 15 oktober 2019 · 10:52
  Als je sneeuwkettingen wil mee boeken, let dan op wat ze er voor vragen.
  Beter koop je ze ergens ook al laat je ze achter of geef je ze weg.bartvwg op 15 okt 2019 10:20

  Laat daarbij dan wel weer op dat je goede kettingen koopt (maat / loopvlak/ extra dun etc etc). Die de auto niet beschadigen, dan kun je snel verder van huis zijn. Goede kettingen zijn ook weer niet goedkoop. Rogier op 15 okt 2019 10:23

  De kettingen die je huurt gaan ook geen top-end kettingen zijn.
  Mits je de juiste maat koopt is de enige stommiteit die je kan begaan ze er verkeerd op leggen. Kan met dure kettingen ook. bartvwg op 15 okt 2019 10:40


  Nee, het kunnen te dikke schakels zijn, geen loopvlak kettingen als dat wel verplicht is bij je auto, en daarmee kun je heel wat kapottrekken afhankelijk van de auto die je huurt. En het zijn ook geen bouwmarkt kettingen die je erbij krijgt, en als er wat misgaat is het gebeurt met de kettingen die zij geleverd hebben, dat maakt nogal een verschil.
  Click. Click. Peace
 • DrPhil 15-10-19 10:53
  DrPhil 15 oktober 2019 · 10:53
  Ik ben er in april 2017 en januari 2018 geweest, ik kan me alleen een groot bord herinneren met winteruitrusting verplicht (winterbanden of sneeuwkettingen). Is het misschien gewijzigd?
 • Rogier admin 15-10-19 11:08
  Rogier admin 15 oktober 2019 · 11:08
  @Rogier zoals @DrPhil schrijft zit het eigenlijk ook in mijn hoofd. Ik ben er alleen niet helemaal zeker van (kennis is waarschijnlijk nog op basis van NL info), ik zou het volgende week (nu in NL) kunnen navragen.nr49 op 15 okt 2019 10:50

  Graag. Die regel op die manier geldt iig voor heel Italië en ik dacht dat Aosta daar een uitzondering op was en winterbanden verplicht. Wat veel borden langs de weg ook doet geloven.

  Op de goed ingelichte Franse website Bison Fute (overheidswebsite mbt verkeer) schrijven ze: In Italië zijn winterbanden niet verplicht, muv van bepaalde wegen of streken. In Bolzano moet je het hele jaar (!) winterbanden gebruiken bij winterse omstandigheden. Daarnaast is in het Aosta dal verplicht om winterbanden te gebruiken tussen 15-10 en 15-4. Kettingen zijn toegestaan in Italië en in sommige regio's zelfs verplicht om mee te hebben. In sommige delen van het land kunnen deze als vervanging van winterbanden worden gezien. (en daarna volgt nog een stuk over spijkerbanden 😉 ).

  Zoals ik al zei, in de praktijk heb ik vaak mensen met kettingen en zomerbanden gezien, en de lokale politie vond dat prima. Ook heb ik veel borden gezien waar winterbanden verplicht waren op het bord waar (in tegenstelling tot Frankrijk bijvoorbeeld) op het bord zelf geen uitzondering werd gemaakt voor kettingen.

  Lang verhaal kort: je moet in Aosta absoluut passende banden / uitrusting hebben voor het weer. En ik zou niet graag met zomerbanden in een ongeluk komen in Aosta als de condities winters zijn...
  Click. Click. Peace
 • nr49 15-10-19 11:51
  nr49 15 oktober 2019 · 11:51
  @Rogier[/mention][mention="133551"][mention=133551] @DrPhil[/mention]
  https://www.courmayeurmontblanc.it/it/news/obbligo-di-pneumatici-inver...

  https://www.stradeanas.it/it/valle-d%E2%80%99aosta-anas-dal-15-ottobre...

  "è in vigore l`obbligo di catene a bordo o l`utilizzo di pneumatici invernali"
  - geldt de verplichting om sneeuwkettingen aan boord te hebben of winterbanden te gebruiken -

  Dus ook Aosta kettingen of winterbanden. Verschil is dat de verplichting voor Aosta al vanaf 15 oktober geldt en voor heel Italie vanaf 15 november.

  De verplichting geldt als er sneeuw en/of ijs wordt verwacht ook buiten de periode 15 okt-15 apr. (L’obbligo [...] avrà validità, anche al di fuori dei periodi indicati, con il verificarsi di precipitazioni nevose o formazione di ghiaccio).

  [/mention]
  *bericht bewerkt door nr49 op 15 okt 2019 11:57 (20% bewerkt)
 • Rogier admin 15-10-19 11:53
  Rogier admin 15 oktober 2019 · 11:53
  @nr49 Thanx! Ik zal een een foto maken van de borden hier langs de weg; Allemaal weer typisch Italiaans 😉
  Click. Click. Peace
 • nr49 15-10-19 11:58
  nr49 15 oktober 2019 · 11:58
  @Rogier

  Heel veel regels in Italie hebben de vorm: A is verplicht; als je B, C of D hebt telt dat ook als A.
 • Rogier admin 15-10-19 12:03
  Rogier admin 15 oktober 2019 · 12:03
  IK heb het blog een beetje aangepast, want geldt nog steeds in Turijn krijg je zomaar een auto mee zonder kettingen en zonder winterbanden dus dat punt blijft als een paal boven water staan, dat je daar op moet letten! In ieder geval erg bedankt voor je aanvulling (en je kennis van het Italiaans 😉 )

  En wederom 'typisch Italiaans 😉 '
  Click. Click. Peace
 • nr49 15-10-19 12:06
  nr49 15 oktober 2019 · 12:06
  IK heb het blog een beetje aangepast, want geldt nog steeds in Turijn krijg je zomaar een auto mee zonder kettingen en zonder winterbanden dus dat punt blijft als een paal boven water staan, dat je daar op moet letten!

  -JA, KLOPT- altijd om vragen! Ook voor Malpensa /Linate /Bergamo
 • DrPhil 15-10-19 13:52
  DrPhil 15 oktober 2019 · 13:52
  Ik kon destijds op Turijn kiezen: zomerbanden met kettingen of winterbanden zonder kettingen. Europcar was dat.
 • havana 16-10-19 07:43
  havana 16 oktober 2019 · 07:43
  Zoals N49 al zei: ik mis de belangrijkste bespaartip: sluit zelf een verzekering voor afkoop eigen risico af en neem deze verzekering NIET af bij de autoverhuurder. Dat kan zelfs op een paar dagen zo 80 euro (!) schelen. Wie vaker een auto huurt, doet er goed aan zo'n verzekering voor het hele jaar af te sluiten (kosten ca. 80 pond). Ik heb de mijne hier lopen: https://www.insurance4carhire.com/

  Inderdaad, wel zorgen dat je voldoende limiet hebt op je CC voor de borg.
  *bericht bewerkt door havana op 16 okt 2019 07:45 (17% bewerkt)
 • Roy83 16-10-19 08:15
  Roy83 16 oktober 2019 · 08:15
  Yup die tip kan je niet vaak genoeg herhalen. Ik heb er een voor een jaar voor €75,-, maar huur ook in de zomervakantie auto’s.

  En wees nou niet zo naïef om te denken dat als je hier nooit schade hebt, dat je dat met een huurauto ook wel niet zou hebben. In veel landen is het (nog) asocialer dan hier qua parkeerdeukjes én elke autoverhuurder is nogal creatief met dingetjes vinden. In mijn beleving is een grote naam (Hertz, Budget etc) geen enkele garantie dat ze dat niet doen, sterker nog, ik voel me door hertz het meest genaaid (relatief, omdat het onder de streep gewoon verzekerd was).
  X-Drives zijn verkocht, op zoek naar iets nieuws!
 • Roy83 16-10-19 08:17
  Roy83 16 oktober 2019 · 08:17
  Ow en sunnycars is best een goede tip, maar je kan dan niet kiezen waar je huurt. Dat heeft voor mij op Sicilie een keer 3 uur wachten opgeleverd. Dat zal met wintersport wel minder zijn (dan hoeft niet het hele vliegtuig te huren), maar het kan een hoop schelen. Meestal ben ik binnen 5 minuten klaar.
  X-Drives zijn verkocht, op zoek naar iets nieuws!
 • kjiratsiekoedel 16-10-19 09:19
  kjiratsiekoedel 16 oktober 2019 · 09:19
  Denk ook aan voor- of achterwiel aangedreven auto. Als t glad is, dan is die upgrade naar achterwiel aangedreven BMW toch ineens minder leuk dan je dacht.
 • Slim 16-10-19 13:46
  Slim 16 oktober 2019 · 13:46
  Electronisch stabiliteit uit?
  Ja, om in bewegeing te komen op super lage snelheid helpt het soms, maar bij ‘echt’ rijden is is het echt veel veiliger om het aan te laten staan!
 • Yahoo 16-10-19 18:03
  Yahoo 16 oktober 2019 · 18:03
  Check ook eens of je al een verzekering bij je creditcard hebt. Bij mijn creditcard zit er automatisch een autoverzekering bij in, tenminste als je hiermee betaald.
  From a galaxy far far away.............
 • Rogier admin 16-10-19 18:48
  Rogier admin 16 oktober 2019 · 18:48
  Electronisch stabiliteit uit?
  Ja, om in bewegeing te komen op super lage snelheid helpt het soms, maar bij ‘echt’ rijden is is het echt veel veiliger om het aan te laten staan!Slim op 16 okt 2019 13:46


  Precies zoals het er staat: ‘Kan het soms.... ’ Het gaat erom dat je even opzoekt hoe het moet, en mocht je het nodig achten dan weet je hoe het moet.
  Click. Click. Peace
 • Birdiemaker 17-10-19 14:55
  Birdiemaker 17 oktober 2019 · 14:55
  Ik vlieg op zaterdag 29 feb 2020 naar Innsbruck en moet dan door naar Val Gardena San Christina en moet weer terug op zaterdag 7 maart 2020. Gaat er niet gewoon een bus met een hoop mensen waarvoor ik een kaartje kan kopen? Een transfer via minibus of taxi boeken is belachelijk duur en ook een huurauto is minimaal 300 Euro zag ik. Hoe kom ik snel en goedkoop van Inssbruck Airport naar Val Gardena San Christina? HELP!!!
 • Rogier admin 17-10-19 15:15
  Rogier admin 17 oktober 2019 · 15:15
  @Birdiemaker Voor een post als deze is ons forum beter geschikt dan een reactie onder dit blog 😉 https://www.wintersport.nl/forum/4
  Click. Click. Peace

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.