Na de Franse en Zwitserse Alpen zijn nu ook Oostenrijk en de Dolomieten voorzien van een goed pak sneeuw. Voordat hier nog meer bijkomt moeten we even door een föhnfase heen. In Frankrijk en Zwitserland kan beneden 1500 meter tijdelijk ook regen vallen, maar zaterdag barst het sneeuwgeweld in de Zuidalpen weer los. In de middag bereikt deze sneeuw ook Oostenrijk. De dagen daarna blijft het eerst vrij wisselvallig en fris, maar begin volgende week zou de zon langzaam terrein moeten winnen. Meer details in dit video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

@Roel, bedankt voor het weerbericht. Wij rijden morgenochtend om 04:00 uur naar SFL, hopen dat we de sneeuw voor zijn. In ieder geval verse sneeuw op de pistes zondag, top!!

Zo te horen komt in het midden van volgende week de zon er ook wat vaker bij, ik ben een tevreden man.

In de Haute Savoie hadden zelfs de sneeuwschuivers wat probleempjes ;-)

null

Click. Click. Peace

Bedankt voor het weerbericht. Moet zeggen dat het extra leuk kijken is, als je weet dat je deze week op wintersport gaat. :D
Wij vertrekken morgenochtend rond half 5 vanuit het westen van Brabant en moeten naar Montafon. Zaterdagavond mag de sneeuw met bakken uit de hemel vallen. Morgenmiddag graag droog :D

IK GA MORGEN!!!
Sorry, maar beetje zin in! @Roel, jij kan niets aan het weer veranderen maar dit klinkt toch wel erg lekker hoor! Op naar Solden!

Wij vertrekken vannacht ook richting Solden. Heel veel zin in, helemaal met deze goede berichten. Zou daar een goede laag moeten gaan bijvallen op zaterdag :-)

Wij vertrekken zaterdagavond naar Kirchberg. Vooruitzichten zijn mooi!

@roel, bedankt weer voor de uitgebreide berichten. Wij vertrekken morgenvroeg naar val thorens. Moeten wij nog rekening houden met uitzonderlijke omstandigheden?
Nogmaals bedankt en iedereen die nog gaat een heel fijne vakantie gewenst!

Wat ik uit het bericht begrijp is dat er vanaf woensdag misschien wel meer zonnig weer te verwachten is in Selva, waar wij exact vanaf dat moment 8 dagen zullen zijn.

Bedankt voor dit weerbericht dat wel speciaal voor ons gemaakt lijkt te zijn Roel!

Gisteren een dagje in Flumserberg, CH wezen skien. Begon rond half 1 's-middags echt enorm hard te sneeuwen. Je zag de sneeuwlaag groeien op de piste. Werd stuk rustiger op de piste maar tussen de bomen was het prima te doen.

Volgende week woensdag voor 10 dagen naar respectievelijk Paradiski (3 dagen) en Val Thorens (1 week). Zin in! Aan de sneeuw zal het niet liggen :)

alweer goed nieuws, sneeuw, sneeuw!!! nu moet het nog tijdje stabiel koud blijven

@Roel. Bedankt voor weer een duidelijke update. Nou heb ik toch nog een vraag. Wij zijn vannacht van plan om richting Oostenrijk te gaan en hebben nog niks geboekt Als je naar de gehele weerkaart kijkt van Oostenrijk. Wat is dan het gebied met de meeste kans op zon aangezien Oostenrijk nog best wel groot is :-)

@Roel
De grafiek met de totale sneeuwhoeveelheden, is deze ook beschikbaar voor Zermatt bvb ?

Of is er ergens een site waar ik deze info kan vinden ?

Ik ‘MOET’ nog minstens 1 trip plannen, en dan is goed om te weten waar al een goede basis laag ligt…

@baswierenga, ik zou dan gokken op Sölden, Nauders of Serfaus-Fiss-Ladis. Een beetje inneralpien gaan zitten.

@Patrick1973 nee helaas die worden slechts ad hoc getoond door de Italiaanse weerdienst. Deze heb ik van twitter. Maar een goede basislaag is in Frankrijk en ook Wallis (Zermatt) geen probleem meer.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Off we go, over 11uurtjes staan wij in de Aravis!
Veel plz iedereen en dank voor de mooie berichten, lijkt ook voor ons gemaakt. Soms heb je geluk!!

Hier in Val Gardena is het al de hele dag aan het dumpen!

Ik kom er net uit veel sneeuw in de Dolomieten vandaag.

Seriously snow addicted family!

Madesimo vandaag 06-03-2016

http://www.skiforum.it/skiforum/upload/resort/163104-image.j...

The older I get, the better I was
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie