Reviews Saalbach

82% beveelt dit dorp aan. Krijgt een 8.6 op basis van 12 beoordelingen.

Sterke punten: Uitbundige après-ski, sfeervol, kindvriendelijk en geweldige locatie in het skigebied.

Wat vind jij van Saalbach?

Reviews van gebruikers

Gast623
24 december 2019 · 20:59

De max, een van de beste skipisten in Oostenrijk

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast582
18 februari 2019 · 07:07

Saalbach hinterglemm is gewoon geweldig wat zei de laatste jaren geïnvesteerd hebben is de max. Enig minpuntje dat het wel duur beging te worden.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ron_R
31 januari 2019 · 20:26

Leuk dorp met veel winkels, restaurants, skischolen en 2 supermarkten. Alles is goed bereikbaar, de pistes zijn goed en lekker breed.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast623
1 december 2018 · 13:17

Prachtig gebied

Met familieSkiër
Gast637
19 maart 2018 · 08:43

Pluspunten vinden wij, dat je met het gezin via blauwe pistes een rondje kunt skien.
Er zijn vele mooie afdalingen, met bospadvarianten zoals de 65, de 52 en de 46.
De skiroute 27a en de skiroute naar het Spielberhaus vonden wij ook gaaf.
Bij de laatste moet je aan het eind wel een stukje lopen om terug te keren in het gebied.
Maar dan heb je wel eerst een supermooie route geskied.
Een leuk en rustig hoekje vind je achter de zwölfer.
De 17 en vooral de 18 zijn erg leuk.
Probeer ook eens de rode 16. Die kun je skien tot de sleeplift en direct terug het dal in met een mooie route.
Leuk zijn de snowtrails die je overal kunt tegenkomen.
Druk is het altijd tussen zeg maar 10 en 12.
Wij starten daarom voor 9 uur en drinken wat in het drukke uurtje.
Minpuntjes?
De twee kanten zijn niet super met elkaar verbonden.
De zwölfer heb je nodig, waarin je staat in kleine cabines, of je moet lopend door Saalbach.
Via de 2b, met aan het eind een stuk pittig rood, kun je met de Schönleiten terug.
Een druk, wat lastig stukje, vind je ook aan de Leogangkant.
Daar vormen de liften 55 en 56 een fuik.
Maar al met al een fantastisch gebied met als je oplet leuke varianten.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast138
21 november 2017 · 22:40

Mooi sfeervol wintersport dorp met flink veel afdalingen die al snel door iedereen te skiën valt. Accommodatie is prijzig en inderdaad het is druk. dat blauwe pistes diep rood zijn dat is niet zo. Sneeuwkwaliteit van de piste bepaalt ook hoe jij de piste vindt. Zo kan de zwarte piste rechts vanaf de Zwolfer zeer mooi zijn maar een drama met alleen ijs. Omdat het druk kan zijn in de vakanties dan is midden januari een mooie tijd. Veel afdalingen liggen op het zuiden. Einde maart is dan tricky of de sneeuw nog behoorlijk is. Dan worden de afrasteringen ook al weg gehaald en niet aan het einde van het seizoen en sommige hutjes zijn dicht. Maar misschien doen ze dat niet meer. Dit gebied kan zich meten met grotere gebieden in Frankrijk.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast437
20 november 2015 · 14:14

Leuk: Voor gevorderde skieërs of snowboarders (=wij dus) was Saalbach een prima bestemming voor een week wintersport. Veelzijdige pistes, snelle liften en prima betaalbare horeca. De sfeer ademt hier echt Oostenrijks.

Minder: Aprèsski bevindt zich met name in het naastgelegen dorp Hinterglemm. Dit dorp kun je via de piste bereiken, echter je moet met de taxi terug naar huis. Daarnaast is er in dit gebied een tekort aan zwarte pistes waardoor je (mits je gevorderd bent) op het eind van de week “alles wel gezien hebt”.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Jay
2 maart 2015 · 15:52

Pluspunten:

  • Prijsniveau restaurants
  • Snelle liften
  • Gezellig, levendig dorp (maar niet te uitbundig)

Minpunten:

  • Lopen door het dorp om van de ene naar de andere lift te komen
  • Laag gelegen, dus niet sneeuwzeker en snel papsneeuw onderaan
  • Druk op de pistes (capaciteit van de lift is hoger dan de piste aankan)
  • Blauw is vaak rood
  • Veel Nederlands geschreeuw (hoogseizoen)
Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast74728 januari 2015 · 13:31

Top gebied, niet heel groot, wel veel variatie. Ook leuke tochten naar Leogang. Apres ski in Saalbach is wat matig, maar in Hinterglem (5 min taxi) TOP! De geitenstal en tanzhimmel een aanrader!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast174
30 december 2014 · 22:34

Toch nog even reageren op Gast623… Misschien kunt u beter gaan langlaufen? We komen al jaren in Saalbach-Hinterglemm, de laatste jaren met kinderen, vooral omdat je hier op elk niveau al snel een tochtje kan gaan skiën. Hoewel de steilte van een piste wellicht subjectief te noemen is zijn er wel degelijk ‘regels’ die bepalen of n piste rood of blauw is. En die kloppen in dit gebied heel goed! De door Gast623 genoemde pistes zijn o.a. De Jausern-Abfahrt, de dalafdaling richting Zwölfer vanaf de Hochalm (het laatste stukje dus… ) en de afdaling van Zwölfer naar de Ellmau-Alm. Ik zou ze persoonlijk classificeren als familie-pistes. Als dit al te spannend is na 7 jaar skiën…

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast623
15 maart 2014 · 18:35
  • Redelijk groot gebied voor Oostenrijkse begrippen
  • Kleine tochtjes kunnen maken
  • Gezellig / sfeervol
  • Goede liften
  • Diverse lange afdalingen
  • Diverse blauwe pistes erg steil en eerder (diep)rood!!
  • Redelijk wat alcohol gebruik op de pistes
  • Om van de ene kant van het dal naar het andere te komen zul je grotendeels even een stuk moeten lopen

Ik ben hier begin maart 2014 geweest. Het gebied viel mij nogal tegen om de volgende reden: De blauwe pistes die wij bezocht hebben zijn grotendeels niet blauw te noemen!!! Ik ben een gemiddelde skiër qua niveau en had zo’n 6 jr niet geskied. Ik wilde dus rustig aan eens wat blauwe pistes gaan verkennen. Dit viel ontzettend tegen aangezien deze pistes bijna allemaal zeer steile stukken hebben die in mijn optiek als rood zouden moeten worden bestempeld. Ik heb bij elkaar zo’n 7 jr ski-ervaring dus ik weet echt wel het verschil tussen blauw en rood maar in Saalbach lijken ze dat verschil met een flinke korrel zout te nemen. Ik vind dit echt niet kunnen want een beginnend skiër zou echt letsel op kunnen lopen door de, in mijn ogen verkeerde, kwalificering van een aantal blauwe pistes. Ik moet er wel bij zeggen dat de sneeuwcondities vrij slecht waren in verband met de hoge temperaturen. Hoeveel verschil het zou maken met betere sneeuwcondities kan ik dus niet zeggen maar steil blijft steil met of zonder goede sneeuw. De pistes die wij bezocht hebben en waarop mijn kritische noot van toepassing is zijn: 4, 7, 11, 17, 18, 22a met 2a en 2b als dieptepunt (levensgevaarlijk, als beginner NIET aan beginnen!). De pistes die wij bezocht hebben en welke wel redelijk te doen waren (overigens nog wel steil hier en daar): 19, 20, 22, 25, 27, 28. De rest van de pistes hebben we niet bezocht daar kan ik dus niets over zeggen.
Verder is het gebied grotendeels aaneengesloten en kun je gemakkelijk kleine tochtjes maken. De liften zijn goed.
Er word wel aardig wat drank genuttigd op de pistes, hier ben ik zelf nooit zo’n fan van gezien de veiligheid voor je mede-skiërs.

Apres-ski interesseert mij totaal niet en ik heb er dus geen gebruik van gemaakt. Apres-ski is in Saalbach wel duidelijk aanwezig dus voor degene die het wel leuk vind lijkt me het de moeite waard.
Wij verbleven in een hotel met half-pension, restaurants hebben we dus niet bezocht. Maar van wat ik gezien heb kun je er prima uit eten, zag er allemaal erg gezellig uit.

Al met al een mooi ski-gebied maar ik hoop wel dat de piste kwalificering hier en daar aangepast wordt. Voor een beginnend skiër zou ik het persoonlijk niet aanraden.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
michelr
25 augustus 2013 · 22:11

Zeer gezellig door met de nodige apres ski barretjes en restaurants, ook de nodige winkels. Door de winkels en de vele skiërs en snowboarders die van de ene piste naar de andere piste gaan, om van de noordkant naar de zuidkant te willen moet je namelijk door het dorp.

Het is rond 20:00 uur rustig in Saalbach terwijl Hinterglemm weer gezellig druk is. Ook voor de niet wintersporters is er genoeg te doen, mooie wandelroutes en de nodige winkels zijn in de beurt maar ook Zell am See is met het OV te doen. Vanuit Zell am See kan men ook makelijk met de trein een dagje Salzburg doen. Al met en een gebied voor iedereen.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Candice
19 oktober 2007 · 09:44

Leuk dorp voor groepen. Veel facilitieten beschikbaar zoals ijsbaan, bioscoop en een heuse bobsleebaan. Het skigebied is met name geschikt voor gevorderden. Blauwe pistes zijn veel of groen of diep rood! In Saalbach zijn enkele mooie zwarte pistes. In tegenstelling tot bv Zell am See zijn de wachttijden erg kort! Apres ski is voor Oostenrijkse maatstaven beperkt. Ook niet echt gezellige pubs op de pistes. Een tip: Huur gewoon je skis ipv deze uit Nederland mee te nemen. De skishops in S-H hanteren namelijk zeer aantrekkelijke prijzen. Daarvoor krijg je nieuw topmateriaal!