Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Heliski-helikopter stort neer in Zwitserland: drie doden

Rogier op 04 april 2024· geen reacties

null

Op dinsdag 2 april 2024 is een helikopter neergestort op de Petit Combin in het Zwitserse Valais. De helikopter was op weg om een gids en zijn vier klanten naar een heliski afddaling te brengen. Drie doden en drie gewonden zijn te betreuren.

Helikopter gleed de noordwand af

Rond 09.25 uur stortte een helikopter van het type B3 neer op de landingsplaats op de Petit Combin. Bij aankomst op de top van deze berg, die op een hoogte van 3.668 meter ligt, gleed het toestel om een reden die het onderzoek moet bepalen, naar beneden langs de noordelijke helling. Zeven helikopters van Air-Glaciers, Air Zermatt en de REGA zijn naar de locatie gestuurd.

Drie personen overleden en drie gewonden

Naast de piloot was de helikopter bezet door een berggids en zijn vier klanten. Twee gewonden werden snel behandeld voordat ze per helikopter naar het ziekenhuis van Sion werden vervoerd. Later kon nog een derde persoon worden gered. De drie andere inzittenden van de machine zijn helaas dood aangetroffen.

Onderzoek naar oorzaak crash

Het SESE (Zwitserse dienst voor veiligheidsonderzoek) heeft een veiligheidsonderzoek geopend om de oorzaken van het ongeval te bepalen. Het Federaal Openbaar Ministerie (MPC), verantwoordelijk voor luchtvaartongevallen, leidt het strafrechtelijk onderzoek in samenwerking met Fedpol en de kantonale politie van Wallis.

Bron.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie