Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dronken Nederlander in Sölden veroorzaakt grootschalige zoekactie

Edo op 13 februari 2024· 6 reacties

null

Een 60-jarige vakantieganger uit Nederland hield zondag de bergredding in Sölden in Tirol goed bezig. Eerst moesten hij en zijn vrouw tijdens een wandeling door het bergreddingsteam worden gered, daarna veroorzaakte hij 's nachts een grootschalige zoekactie omdat hij onderweg van de après-skibar naar zijn accommodatie verdwaald was.

Boom blokkeert weg

Zondagmiddag maakten de man en zijn 56-jarige partner volgens Tirol ORF een wandeling richting Maria’s Alm/Leiterbergalm in Sölden. Toen een boom het wandelpad blokkeerde, besloten de twee de plek te omzeilen en een steil, padloos terrein te beklimmen. Ze gleden uit en belden via hun mobiele telefoon het noodnummer van bergredding. Zeven bergredders van het plaatselijke kantoor in Sölden schoten te hulp, redden de twee en begeleidden hen de berg af. De man en zijn partner bleven gelukkig ongedeerd.

Verdwaald op weg accommodatie

Hiermee was de kous nog niet af. 's Avonds werd de 60-jarige Nederlander als vermist opgegeven. Hij was eerder met een aantal familieleden in een après-skibar in Sölden geweest. Toen de groep – volgens de politie was iedereen dronken – rond 22.00 uur terugkeerde naar de accommodatie, merkten ze dat de man vermist was en deden ze aangifte. Een grootschalige zoekactie waarbij de brandweer van Sölden, de brandweer van Landeck inclusief een drone, de bergreddingsdienst van Sölden en hondengeleiders van de bergreddingsdienst en de politie betrokken waren, verliep zonder resultaat en werd in de ochtend onderbroken. De vermiste persoon verscheen rond 07.30 uur in zijn accommodatie.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

De zelfredzaamheid van sommige boomers laat wel te wensen over zeg…

Geen AirTag?

Is gewoon lekker van bil gegaan met een ander, maar kreeg geen ontbijt en moest dus vroeg weer terug.

Kan iedereen gebeuren, toch?

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

De jeugd van tegenwoordig ook… ;-)

Peter Pos

Dikke vette rekening sturen van alle verloren uren @ €80/uur.

She told me to cum.............................but i was already there.

Zonde van de tijd en t geld.

Plaats een reactie