Deze week op Eurosport: Bédier de Prairie, De Blois, Dekker, Peperkamp & Wolf

MarkVermeulen op 16 maart 2021· geen reacties

Dinsdag 16 maart: Finales Big Air op WK snowboard freestyle

Vandaag staan de finales Big Air op het programma bij het WK snowboard freestyle in Aspen. Casper Wolf en Melissa Peperkamp haalden de finale niet, maar kunnen desondanks tevreden zijn over hun WK. Lees hier meer over het WK van Wolf en Peperkamp.

Aspen is misschien wel een van de bekendste skigebieden ter wereld en eigenlijk staat dit bij vrijwel iedere wintersporter wel op de bucketlist. Het skigebied van Aspen strekt zich uit over vier adembenemende gebieden. Aspen Highlands staat bekend om het grote aantal ‘double diamonds’ afdalingen en Aspen Buttermilk is dan weer geschikt voor beginners. Snowmass Village en Aspen zijn een droom voor beginners en gevorderden.

Woensdag 17 maart: Lenzerheide toneel van finaleweek World Cup alpineskiën

In het Zwitserse Lenzerheide vindt deze week de seizoensafsluiting van de World Cup alpineskiën plaats. Vandaag wordt er afgetrapt met zowel de afdaling voor vrouwen als voor de mannen.

Sinds de gondel die Lenzerheide met Arosa verbindt hoort Arosa - Lenzerheide bij de grootste skigebieden van Zwitserland. Het gebied heeft elke wintersporter heel veel te bieden. Omdat de verbinding via een gondel gaat welke een brede vallei overbrugt, blijft het knusse karakter van Arosa behouden terwijl je als wintersporter wel gebruik kunt maken van de 225 kilometer aan pistes. Het beste van twee werelden dus.

Donderdag 18 maart: Super-G in Lenzerheide

Vandaag komen zowel de mannen als de vrouwen in actie op de super-G in het Zwitserse Lenzerheide.

Vrijdag 19 maart: Laatste World Cup biatlon van het seizoen in Östersund

Net als bij het alpineskiën, komt er deze week ook een einde aan het World Cup-seizoen voor de biatleten. Herbert Cool doet commentaar van de World Cup biatlon in het Zweedse Östersund.

Wie in Zweden wil skiën en met het vliegtuig wil gaan is snel aangewezen op Östersund. Het vliegveld is heet officieel Are Östersund en dat geeft al aan in hoeverre dit vliegveld op het beroemde skigebied van Are gericht is.

Zaterdag 20 maart: Bédier de Prairie, De Blois, Dekker, Peperkamp & Wolf in actie

Volop Nederlandse snowboarders in actie vandaag. Kiki Bédier de Prairie en Michelle Dekker sluiten hun World Cup-seizoen af in het Duitse Berchtesgaden. Berchtesgaden is een authentiek bergstadje dat natuurlijk vooral bekendheid geniet door haar verleden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zeker in de zomer trekt Berchtesgaden veel toeristen. Er zijn in de oorlog veel grote Nazi-gebouwen neergezet en die staan er voor een groot deel nog steeds. Je kunt je dus voorstellen dat dit niet de meest typische wintersportbestemming is.

Glenn de Blois verdedigt bij de laatste World Cup van het seizoen in het Zwitserse Veysonnaz zijn derde plek in het World Cup-klassement snowboardcross. De snowboarder won in Chiesa in Valmalenco de eerste World Cup van het seizoen. Het dorp Veysonnaz ligt op 1350 meter in Wallis (Valais) en is onderdeel van het skigebied Les Quatre Vallées. Het is van oorsprong een klein gehucht in de bergen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een skidorp met voornamelijk appartementen. Aan de rand van het dorp ligt de gondel die je het skigebied in brengt.

Melissa Peperkamp en Casper Wolf kwamen vorige week uit op het WK snowboard freestyle in het Amerikaanse Aspen. Ook dit weekend komen ze allebei in actie in Aspen, deze keer voor een World Cup. In tegenstelling tot in veel andere wintersporten is dit nog niet de laatste World Cup van het seizoen: volgende week vindt de laatste World Cup van het seizoen plaats in Silvaplana.

Zondag 21 maart: Nog één keer een bomvol programma

Vandaag zijn er geen Nederlanders te zien bij Eurosport, maar toch is er nog genoeg wintersport te zien. Nog één dag kan je genieten van onder andere alpineskiën, alpinesnowboarden en biatlon op World Cup-niveau.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.