Südstau geeft pak sneeuw

Roel op 11 april 2012· 16 reacties

null
Enorm pak verse sneeuw in Arvieux in de Franse Queyras.

Bijna een hele winter hebben ze erop moeten wachten, een korte maar felle Südstau geeft vandaag veel sneeuw in het zuidelijk en westelijk Alpengebied. Rogier meldde me vanmorgen al vroeg hoeveel sneeuw er in het Franse Puy Saint Vincent was gevallen, maar bovenstaande foto uit de Queyras slaat natuurlijk alles! Ook verder naar het noorden toe wordt het vandaag winters.

Al een halve meter
Op Rogier zijn balkon op 900 meter lag vanmorgen 5 centimeter, op 1200 meter was dat 30 centimeter en op 1600 meter zeker een halve meter. Vandaag sneeuwt het vooral in de Zuidalpen flink door en tijdelijk profiteren ook de Noordalpen daarvan. Ten opzichte van gisteren (föhn!) is het vandaag in het westen van Oostenrijk liefst 15 graden kouder.

null
In Vorarlberg is juist begonnen met sneeuwen (Kleinwalsertal).

Val Thorens goed voorzien
Er is ook goed nieuws voor de Dutchweekgangers. De sneeuwdepressie heeft Val Thorens niet links laten liggen. Als het in Meribel op 1450 meter al zoveel gesneeuwd heeft (webcam) zit Val Thorens helemaal gebakken!

null
Wintersprookje in Meribel (F).

Het sneeuwzwaartepunt verplaatst zich vandaag van de Franse naar de zuidelijke Alpen, waarbij de neerslag tijdelijk ook de Alpenhoofdkam oversteekt. Jammer dat zoveel skigebieden nu al sluiten of zijn gesloten, dit hadden veel wintersporters toch graag even meegepikt.

Blijvend onbestendig
De komende dagen blijft het in de Alpen behoorlijk wisselvallig. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat er ergens regen of sneeuw valt al komt de sneeuwgrens wel ietsje hoger te liggen dan vandaag. Boven 2000 meter zit je echter wel goed. Ook in die zin dus prima vooruitzichten voor de grote seizoensafsluitingen in de hooggelegen skigebieden. Als het weer zich tegen eind april zou herstellen beleef je in Tignes, Val Thorens of Ischgl de condities van je leven.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

very big snowfall in the natural park of Queyras.
60cm on the table (picture on the top article)in front of our guest house “Chalet Viso” in the “col d’izoard”.
Today …too dangerous for free ride,but tommorow,it will be better,but be care!!!
see you later in the Queyras!!!

Afgelopen weekend in Les 2 alpes waren we al blij met 's nachts sneeuw en overdag zon, maar als ik nu de webcam zie baal ik flink dat we niet toch een week zijn gegaan!!

Ik ben skiën ;-)

Click. Click. Peace

@Rogier
Lucky bastard ;-)
We zien de mooie plaatjes wel weer komen…

Ik was van plan om in Juni nog ergens te gaan zomerskiën, dus dit komt goed van pas:) alles is meegenomen!

Let it snow

'k wil nog een keerrrr:)

Vanmorgen wakker met een dun laagje in de tuin op 750m hoogte! Boven moet er 20-30 cm liggen, dus nu de spullen pakken en boven staan zodra de wolken een beetje opgetrokken zijn. WINTER IS BACK!

Net terug van skiën. Er lag echt heel veel sneeuw vooral bpoven de 1800 meter durf nauwelijks een schatting te geven. Morgenochtend zal ik een blog plaatsen met de foto’s.

Click. Click. Peace

@Rogier: hoeft niet hoor, we willen het niet weten denk ik hier achter onze bureautjes in een buiig NL !

Rogier, heb je enig idee hoeveel sneeuw/regen er dit weekend in portes du soleil gaat vallen? Wij waren van plan om nog wat te skieen, maar als dat waterskieen wordt blijven we liever thuis.

… Ik bedoelde Roel natuurlijk!

@Bram, ik denk een paar sneeuwbuien vanaf 1500 meter afgewisseld met zon. Fantastische webcambeelden trouwens vanochtend met dat zonnetje maar ben er snel bij :)

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Top, Dutch Week Val Thorens wordt fantastisch…

Weekendje Serfaus, daarna Ischgl en over 2 weken een afsluiter op de Corvatsch in St. Moritz… doe dit vaker, maar zo’n sneeuwrijk seizoenslot kan ik mij zo snel niet herinneren!

Tijdens de Kerst met de Kids in Fiss/Serfaus al heerlijke sneeuw, 2 weken geleden in Ischgl wederom prachtige condities en super weer. Met deze berichten krijg je zin om toch maar weer in te laden…misschien dan toch maar eens naar het Top of The Mountain concert in Ischgl met Mariah Carey???

Inderdaad voor volgende week zit er ook weer een kwak sneeuw aan te komen. Prima vooruitzichten!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie