Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Franse bergredding redt Sint Bernard

Rogier op 19 juli 2021· geen reacties

In beurten werd de hond door twee bergredders gedragen
In beurten werd de hond door twee bergredders gedragen

Sint-Bernards staan bekend vanwege de reddingen die ze door de jaren heen hebben uitgevoerd. Dat was vroeger, tegenwoordig zijn deze steeds grotere en zwaardere dieren niet meer geschikt voor werk in de bergen. Tegenwoordig moeten ze gered worden. Dit jaar is de bergredding in Frankrijk al twee keer uitgerukt om een Sint-Bernard uit een benauwde positie te bevrijden, deze winter was het raak en afgelopen zondag trok de bergredding wederom uit voor de redding van een Sint Bernard. De 75 kilo wegende O’neil viel in een gat van ongeveer tien meter in het Donezan-massief in de Ariège. De bergredders van de PGHM hebben hem gered.

Hond viel in diep gat

De hond, genaamd “O’neill”, van zo’n 75 kilo, die aan het wandelen was met zijn baasje (en familie), viel in een gat van meer dan 10 meter diep. De eigenaar van de Sint-Bernard nam vervolgens contact op met de hulpdiensten, omdat het voor hem onmogelijk was zijn hond te helpen gezien de risico’s in dit bergachtige gebied.

null

Bijzondere redding

De gendarmes van de PGHM kwamen ter plekke: “Het was op een zeer steile en ontoegankelijke plaats,” volgens de bergredding. Vanwege het gewicht van de hond gebruikte men dezelfde reddings- en takeltechnieken als voor een mens in nood. Daarna droegen de redders om beurten, in teams van twee, de hond naar beneden. De PGHM benadrukte dat men normaal niet uitrukt voor dieren, en dat op veel plaatsen honden verboden zijn of verplicht aan de lijn moeten lopen.

Bron Facebook PGHM Ariège

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie