Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Lancering nachttrein Amsterdam-Innsbruck uitgesteld

JessicaKroef op 19 november 2020· geen reacties

Nightjet
De Nightjet
De introductie van de dagelijkse nachttrein (Nightjet) van Amsterdam naar Innsbruck en Wenen wordt vanwege de coronacrisis verplaatst naar een ander moment in 2021.

Reisbeperkingen

Deze directe treinverbinding stond aanvankelijk gepland op 13 december van dit jaar. De situatie rondom corona en de verschillende reisbeperkingen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk maken het echter vrijwel onmogelijk om nu met de trein naar het buitenland te reizen. De NS liet wel weten, dat wanneer de situatie beter wordt en er een mogelijkheid is om te reizen de treinverbinding zo snel mogelijk zal worden geïntroduceerd.

Terugkeer na 4 jaar

Al een paar jaar rijden er geen reguliere nachttreinen meer tussen Oostenrijk en Nederland, om precies te zijn reden de laatste nachttreinen in december 2016. Om deze verbinding terug te krijgen is er dan ook hard gewerkt. Eigenlijk liep alles volgens schema, totdat het coronavirus roet in het eten gooide. Wanneer de trein uiteindelijk mag gaan rijden, blijft dus nog onzeker maar wij kunnen niet wachten!

Meer informatie vind je op nightjet.com. Tickets zijn als het zover is, te boeken via NS International. Reizigers die al een ticket geboekt hebben maar nu niet kunnen reizen worden geïnformeerd. Zij kunnen hun geplande reis met de Nightjet kosteloos annuleren.

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl

Plaats een reactie