BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hotels Le Grand Massif

Hotels Le Grand Massif

Een groot skigebied als het Grand Massif biedt voor ieder wat wils. Ook wat hotels betreft/ Heel wat hotels vind je hier. Extreem luxe is het enige wat je hier niet vind. Leuke hotels met 2 of 3 sterren. Prima accommodaties voor een relaxte (familie)vakantie. Elk dorp heeft verschillende hotels je kunt je keuze laten afhangen van waar je in het skigebied wilt zitten.

Verschil tussen de dorpen

De grote beroemde dorpen in Le Grand Massif zijn ‘uit de grond’ gestampt om zoveel mogelijk wintersporters een plek te bieden. Dit betekent grote gebouwen. Gelukkig zorgt veel nieuwbouw voor prettigere bouwstijl die meer gezelligheid uitstraalt. In Flaine vind je in de verschillende dorpen een iets andere stijl. Waar je in Forum, Forêt en Front de Neige voornamelijk oude Franse hoogbouw vind, daar zul je in Hameau de Flaine modernere, lichtere en vriendelijkere bebouwing vinden. Dit geldt ook voor de hotels die je daar vind. In Samoëns, Morillon, Sixt en Les Carroz zijn de hotels ook wat vriendelijker en authentieker. Dit zijn dan ook de dorpen met relatief veel keuze in hotels en misschien wat minder appartementen.

Prijsniveau

Het prijsniveau van de hotels in het Grand Massif is helemaal normaal. Wie een beetje zoekt kan zelf hele goede prijs/kwaliteit verhoudingen vinden. Zeker in de weken buiten het seizoen. Het is bijna low-budget. De duurste weken in dit gebied zijn de weken rond kerst. In de voorjaarsvakantie kun je in dit gebied blij verrast zijn met het prijsniveau. Ook het einde van het seizoen zijn de prijzen hier heel erg goed en zijn er mooie arrangementen mogelijk in verschillende hotels. Let dan wel op de sneeuwkwaliteit.

Accommodatie thema's