BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Reviews Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

84% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 4049 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, geschikt voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, formidabel eten op de piste, kindvriendelijk, uitbundige après-ski en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Druk

Wat vind jij van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast426
    Gast426 12 april 2018 · 13:09

    We zijn de eerste week van de paasvakantie 2018 gegaan met vrienden. 2 dagen verse sneeuw gehad (vroege ochtend). Voor de rest papsneeuw. Géén après-ski, grotendeels alle winkels gesloten, leeg dorp. Wel goed eten op de pistes. Niet aan te raden voor jongeren tijdens de paasvakantie. Er valt niks te doen noch is er goede sneeuw. Kan leuk zijn in het hoogseizoen.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast831
    Gast831 10 maart 2018 · 18:46

    Fieberbrunn heeft het imago (?) van een typsich Tirools dorp met veel sfeer en authenticiteit. Dat was voor ons oa de reden om hier een skivakantie te houden: skicarrousel saalbach,hinterglemm. Afgelopen maanden is hier ook veel reclame voor gemaakt op tv, en in diverse magazines. Helaas kwamen deze lokkertjes niet uit. Allereerst het dorp: saai, een paar winkels, paar restaurants annexhotel, oersaaie pizzeria en een take away, met uitzondering van een konditorei met lekkere taartjes. Dan het skigebied: de sterke punten zijn de richtingsborden, die heel duidelijk aangeven waar je je bevindt en welke afslag je moet nemen om in eeb bepaald gebied te komen, veel wc mogelijkheden bij de cabines,heel fijn. Veel horeca gelegenheden op de piste van sehr gemütlich tot rampestamptenten. Prijzen lopen ook uiteen en de servicé is ook divers. Paar keer in hutten gezeten met lekker eten en goede service, paar keer in een hut gezeten waarbij de arrogantie en sloridigheid van de bediening er af straalt. Pistes zijn goed onderhouden en overzichtelijk tot het vreselijke saaie af van witte banen op 1 berg. Leuke stukjes zijn er zeker, die moet je wel zoeken. In Fieberbrunn begint de keuze uit 2 cabines om naar boven te komen. De afdalingen in Fieberbrunn stellen niet veel voor, vrij kort en voor je het weet zit je alweer in de lift. Door de weeks en buiten het seizoen is de capaciteit van de liften ruim voldoende, maar in het weekend: killing. Wil je naar de andere gebieden dan moet je vaak overstappen op een andere cabine. Vooral in Hinterglemm, je blijft je ski s uit en weer aan doen. Voor kleine stukjes hebben ze ook een cabine ipv een stoeltjeslift. Fijn als het slecht weer is, denk ik maar zo. Wat me het meest tegen viel was het gesjouw en gesjok om van de ene kant naar de andere kant te komen: veel lopen. Om van Saalbach naar Hinterglemm te skiën moet je ca 7 minuten door het dorp lopen, om van Saalbach naar Leogang te gaan: ook weer lopen enzovoorts. Ik heb in een skivakantie nog nooit zo veel gelopen met ski s op de schouder. Och ja, bordje skiroute in Leogangnaar de Asitzbahn...na de afslag halverwege ...? Houdt de piste op: 10 minuten lopen. Kortom: tochten maken in dit gebied: ja, naar verhouding zit je wel veel in de liften. Met regelmaat je ski's af doen en stukjes lopen en sjouwen, grote drukte en in hoogseizoen lange wachttijden vind je geen probleem? Dan is dit een leuk gebied voor je. Hou je van een beetje tempo, geen getut, mooie ruige bergen en Oostenrijkse gastvrijheid? Laat dan dit gebied links liggen. Oostenrijk heeft zoveel meer skigebieden die vaak ook hoger gelegen zijn.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast155
    Gast155 4 maart 2018 · 23:50

    Het skigebied is fantastisch, zeker ook met de puike sneeuwcondities van dit jaar. Het biedt voldoende uitdaging voor de gemiddelde tot goede skiër, je kunt allerlei toeren en tochten maken, er zijn korte maar ook veel lange afdalingen en het gebied is zo groot dat een week nauwelijks genoeg is om het hele gebied te leren kennen. Wachttijden bij de lift zijn doorgaans zeer beperkt (alleen s'-ochtends bij sommige gondels was het wat drukker). Voor de kinderen zijn er overal snowtrails gemaakt, geprepareerde leuke afdalinkjes met heuveltjes en bochten, naast de pistes. En op een paar plekken kunnen ze ook een raceparcours afleggen, zoals in Hinterglemm. De benaming "skicircus" begrijp ik nu ook en is terecht, met alle mogelijkheden die er zijn. Het dorp Saalbach, waar ik zat, vond ik niet bijzonder. Nogal naar binnen gekeerd, met veel dure hotels en après-ski gelegenheden, maar verder niet echt gezellig. Hinterglemm vond ik leuker. Saalbach ligt wel weer heel centraal in het skigebied; ook Leogang en Fieberbrunn zijn van daaruit prima bereikbaar. Skilessen kun je in de drukke weken niet ter plekke meer boeken, moet je van tevoren online doen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast758
    Gast758 2 maart 2018 · 21:20

    Positievepunten: Super gebied, Afelopen februari alweer voor de tweede keer naar dit gebied geweest. Zeer divers met veel afwisseling qua pistes, voor ieder wat wils maar als je het vergelijkt met skiwelt dan is dit gebied toch een stuk uitdagender. Het is een zeer overzichtelijk gebied met goede bewegwijzering. Door de vele hutten die er zijn is er bijna altijd wel een plek te vinden. Negatieve punten; de dorpen saalbach en hinterglemm liggen in een dal helas moet je daarom een stuk lopen wil je naar de andere kant van het dorp gaan. Hoop dat hier in de toekomst veranderring in komt zodat dit probleem verholpen gaat worden.

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast959
    Gast959 2 januari 2018 · 17:05

    Superskigebied! Voor iedereen wat wils, voldoende afwisseling in pistes. Je kan 's morgens bij het ontbijt echt een hele tour uitstippelen zonder dat je twee keer dezelfde piste moet doen. Ook als er wat minder sneeuw ligt, heb je nog voldoende mogelijkheden tussen de middenstations en de toppen of je kan 's avonds met de lift naar beneden als je niet door de papsneeuw wil skiën.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast360
    Gast360 14 november 2017 · 14:03

    Super gebied met lekker lange afdalingen voor elk wat wils. Ook zeer lekker eten en fantastiche aprês-ski en zelfs aprês aprês-ski!!!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 24 juni 2017 · 17:40

    Tsja, het is een groot en bekend skigebied. Daarom komen de mensen in drommen naar deze aaneenschakeling van skidorpen. Overal zijn lekkere pistes te vinden, maar alleen in de absolute laagseizoenweken begin januari kun je deze ook ten volste benutten. Daarnaast zorgen de zuidhellingen van tussen Viehhofen en Hinterglemm ervoor dat de pistekwaliteit daar niet altijd optimaal is. Tel daar de drukte bij op en je kunt concluderen dat het corduroy al snel eruit ziet alsof het uit een slecht ingestelde wasdroger komt. Leogang en Fieberbrunn zijn mijns inziens wat beter te doen en hebben ook leuke pistes lopen. Doordat er overal tot in het dal geskied kan worden is het zeker voor kinderen een feestje, want de diverse kinderlanden zijn goed bereikbaar en ontsloten door rustige pistes. De gevorderde skiër kan zijn lol op de zwarte pistes, maar degene die daar minder van gediend is heeft het ook zwaar. Je bent veel uren per dag kwijt aan het slingeren tussen de buckels of het ontwijken van of doorschieten op ijsplaten. Gedurende de winter ben ik er meerdere malen geweest, maar ik werd er nooit echt blij van. Ja, begin januari was het er nog heerlijk rustig maar was de sneeuw nog niet optimaal. Leogang had prachtige racebanen die lang goed bleven, maar door de schaduwrijke ligging ook erg hard waren. In Hinterglemm zit je het meest centraal, wat best handig is als je graag tochten wil maken. Het gebied is zo uitgestrekt dat het flink gasgeven is om helemaal rond te komen in één dag. Vanuit zo'n centraal punt kun je wat beter verdelen en de ene dag naar bijvoorbeeld de Schattberg trekken, de andere dag naar Fieberbrunn en weer volgende dag naar Leogang trekken. Hoewel het dus voor ieder wat wils is (en vele leuke hutten heeft) staat het mij tegen dat iedereen hier tegelijk wil zijn...

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Skish
    Skish 30 maart 2017 · 12:36

    Zelf ooit als kind leren skiën in Fieberbrunn. Toen nog een fijn, klein en overzichtelijk gebied, waar ik mij als kind prima kon vermaken. Vervolgens een tijd niet geweest, omdat we toch wat meer kilometers zochten. Na de nieuwe verbinding weer eens terug gegaan naar Fieberbrunn. Wat een groot gebied is het geworden! Genoeg om je een volle week in te vermaken. Het duur wel even voordat je de oversteek van Fieberbrunn naar de rest van het gebied hebt gemaakt en op de terugweg kan de P14 een flink bultenfestijn zijn. Dit is in mijn ogen dan ook het enige nadeel. Verder kan je er heerlijk eten op de piste en ben je vanaf Fieberbrunn met de auto ook zo in Leogang, zodat je het gebied ook eens vanaf een andere startplaats kan gaan ontdekken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast365
    Gast365 20 februari 2017 · 11:26

    Prijs/kwalifeitverhouding voor families sterk achteruitgegaan!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast685
    Gast685 6 februari 2017 · 15:52

    Uitstekende pistes met voldoende afwisseling en geweldige apresski!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast560
    Gast560 23 juli 2016 · 13:18

    Heerlijk weekje geskied met vrienden afgelopen voorjaarsvakantie. Het was het grootste deel van de week goed warm, maar alsnog lag er een aardig pak sneeuw. Als beginnende skiër had ik weinig ervaring maar de blauwe en rode pistes goed te doen, al was er vaak weinig onderscheid tussen blauw en rood (blauw was soms vrij moeilijk, rood soms vrij makkelijk). Ook een aantal zwarte pistes gedaan, en dat was me wel een uitdaging. Vooral het steile begin van de Zwölferkogel Nord afdaling was erg pittig maar wel intens. Zowel Hinterglemm als Saalbach zijn heerlijke dorpen om uit te gaan en te feesten. Ik kom hier zeker nog een keer terug!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast565
    Gast565 19 februari 2016 · 13:56

    Heerlijk om weer eens in Oostenrijk te zijn! Wat een gezelligheid! We hebben genoten van de vele kroegen maar wij zijn een groep vrienden die kunnen snowboarden en kunnen skiën; we gaan volgende keer dan ook toch weer naar een plaats waar het daar om gaat; we drinken in ons chalet wel een biertje ?

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast201
    Gast201 17 februari 2016 · 08:24

    Wij zijn in maart 2015 voor de 2e keer geweest. Wederom heel goed bevallen! Mooie pistes en veel gezelligheid, een aantal pistes liggen lekker in de zon, voor de sneeuwkwaliteit niet bevorderlijk maar wel o-zo-lekker! Rond 15 uur duikt iedereen de berghut in, de kwaliteit van het bier is dan belangrijker! Dat je veel moet lopen hebben wij niet ervaren, als je de liften goed uit kiest kan je een rondje maken waarbij je 1x je ski's moet uittrekken. Volgens mij vinden de meesten mensen dat helemaal niet erg, even de schoenen wat losser..maar ja erover klagen is wel zo makkelijk ? In Frankrijk en Duitsland hebben wij ook geskied, pistes in Frankrijk zijn wel (eens) hoger en breder zijn maar ook veel kouder! En zeg nou zelf, de Oostenrijkers hebben er een gezellig sfeertje van gemaakt, de Fransen hebben dat gewoon minder. Het kan er inderdaad druk zijn in Saalbach, dan doet 'ze' daar bij Saalbach toch iets heel goed.. Volgende week gaan we weer naar Saalbach!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast565
    Gast565 7 februari 2016 · 09:13

    Afhankelijk van waar je in het dorp zit, moet je flinke afstanden lopen. Het gebied is heel makkelijk, prima voor beginners!!! Helaas niet erg sneeuwzeker; er zijn vele skigebieden die sneeuw-zekerder zijn en die minder druk zijn. Je hebt wel veel leuke apres ski maar wij kwamen vooral om te skien en daarvoor kan je beter ergens anders naar toe gaan. Wat ons betreft: nooit meer Saalbacc.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • EricH
    EricH 25 januari 2016 · 16:54

    De afgelopen twee weken verbleven in Leogang. Ik heb het gebied zien veranderen van groene weides naar een witte wonderwereld. Er is elke dag/nacht wel wat sneeuw gevallen. Heb me uitstekend vermaakt in het gebied van Leogang & boven Saalbach. Ook een paar keer de skironde gemaakt Leogang -> Saalbach -> Hinterglemm -> Zwölferkogel -> Schattberg en dan weer terug naar Leogang. Als je deze ronde maakt moet je echt vroeg beginnen als je daarnaast ook nog even op het terras wilt zitten en sommige afdalingen een paar keer wilt doen. De liften zijn over het algemeen echt uitstekend. De laatste jaren zijn er veel liften vervangen door 6 of 8 zitters, allemaal met stoelverwarming en kap. Wat ik jammer/irritant vond is dat er geen lift omhoog gaat vanaf Vorderglemm naar de Schattberg. Als je dus vanuit Leogang naar de Schattberg wilt moet je in Saalbach een heel eind lopen of de complete skironde maken. Ik hoop dat ze dit nog eens gaan aanpakken in de toekomst. De verbinding met Fieberbrunn is top. Leuk om zeker eens te bezoeken. Wat minder leuk was is dat de piste vanaf Saalbach naar Fieberbrunn op sommige momenten erg smal is en bovendien was het een grote ijsplaat. Veel valpartijen gezien. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast165
    Gast165 20 januari 2016 · 19:04

    Net terug van een paar dagen Saalbach. Prima gebied, maar niet mijn favoriet (dat blijft Serfaus-Fiss-Ladis). Gebied is groot en uitgestrekt: aan de ene kant leuk, aan de andere kant ben je lang onderweg van de ene naar de andere kant. Toppen zijn niet al te hoog (+/- 2000m) waardoor echt lange afdalingen ontbreken. Restaurants op de piste zijn over het algemeen prima! Ik vond de kwaliteit van de piste's wat wisselend. Saalbach/Hinterglemm/Leogang/Fieberbrunn staat bekend om de après ski...je hoeft inderdaad niet lang te zoeken om je in het feestgedruis te storten. De hoofdstraat van Saalbach is autoluw, wat erg prettig is.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast754
    Gast754 10 januari 2016 · 16:29

    Ik vind dit skigebied een mooi en ruim skigebied. Ik kom hier al 4 jaar en ben nog steeds niet uitgeskied. Ook het funpark is leuk. Er zijn genoeg liften, maar op sommige knelpunten is het druk. Bv, Bij de Sportbhan 2000. Maar boven in de bergen is de drukte goed verspreid.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast683
    Gast683 13 december 2015 · 15:45

    Erg mooi en modern gebied, fijn om te zien dat het geld dat je betaald voor een skipas ook geïnvesteerd wordt (wat zich uit in moderne liften met een hoge capaciteit). De pistes zijn goed en variërend in niveau. Fijn is dat het vrijwel nergens voorkomt dat je nog stukken moet doorhakken om liften te komen, je kunt zo naar binnen skiën. Nu twee keer geweest en wanneer je zoals flinke tochten maakt heb ik het gebied nu toch wel gezien en lonkt een groter gebied. Voor de apres-ski is dit gebied een walhalla, altijd gezellig op en beneden de piste.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast565
    Gast565 7 december 2015 · 20:36

    Heel erg leuk als je begint met skiën of voor gezinnen met kleine kinderen. Heel veel gezellige bars op de piste en disco's in het dorp. Als je kunt skiën en je houdt van goed eten i.p.v. drank kun je beter een ander gebied kiezen.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ankiepankie
    ankiepankie 8 oktober 2015 · 10:27

    Het is inmiddels alweer zo'n tien jaar geleden dat ik voor het laatst in Saalbach op wintersport ben geweest maar nog steeds is dit mijn favoriete skigebied! Niet echt qua pistes; het is leuk skiën maar je mist wel de mooie, brede afdalingen van Frankrijk. Maar de gezelligheid in Saalbach is top! Ik heb er vanochtend deze review over geplaatst, weliswaar uit mijn herinnering van 10 jaar terug puttend dus hoop dat alles nog een beetje hetzelfde is! ? http://www.ditisanne.nl/anne-reist-travel-blog/oostenrijk/wintersport-...

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast422
    Gast422 12 april 2015 · 17:17

    Jammer van gesloten liften in Saalbach aan het einde van seizoen. We wilden nog skien vanaf Leogang naar de rest van de circus, maar Saalbach was al dicht - ongeacht de 30-40 cm sneeuw die gevallen was de vorige week... teleurstellend....oppakken nog voor seizoen over is en dan melden dat het een van de grootste ski-gebieden zijn...ook daarbij de pisten aanwijzingen al beginnen te verwijderen terwijl vandaag officieel gestopt wordt.....

    4 tot 6 jaar ervaring
  • Jorioz
    Jorioz 9 februari 2015 · 14:52

    Prima gebied, aanrader, al vind ik het niet zó goed dat ik er zelf nog een keer heen zou willen. Waarbij ik moet vermelden dat ik graag een nieuw gebied op zoek en sowieso niet vaak naar een gebied terug ga. Eten op de pistes is echt top. Pistes kunnen beter, voornamelijk de wat schuine ligging op de berg is voor snowboarders soms vervelend. Ook hier en daar wat lange platte verbindingsstukken, zoals vanuit Leogang terug naar Saalbach. Er zijn veel nieuwe liften, met stoelverwarming en kappen, erg comfortabel! Het uitstappen is voor snowboarders overal geen probleem, dat is in sommige gebieden wel anders. Prijsniveau is goed, naar mijn idee niet duurder dan elders. Leogang: families met kinderen Hinterglem: party Saalbach: er tussen in

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Skyfanny
    Skyfanny 1 februari 2015 · 11:47

    Leuk gebied, maar je moet wel veel met de bus doen wil je ergens anders naar toe. Dat zijn we niet gewend na uren tochten te kunnen maken in de Wilden Kaiser etc.. Helaas waren niet alle pistes open, ook al staat dat op deze site wel aangegeven. De wereldcup slopes zijn dicht ivm de wedstrijd in februari. Daarnaast waren ook veel dalafdalingen dicht in het begin van de week. Dus 150 km open ivm 200 km. Da's nogal een verschil. Prijzen: overal is alles duurder aan het worden, maar je maakt het natuurlijk ook zo bont als je zelf wilt. Leogang: vriendelijker en kleiner gebied, leuk met gezinnen lijkt ons. Saalbach is authentieker dan Hinterglemm, maar beide mooie dorpen. Leuke dagen gehad, daarom aan te raden!

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast520
    Gast520 27 januari 2015 · 06:52

    Ga meerdere keren op wintersport p/jaar.saalbach is toch wel uniek , off piste is ook top daar daar wij het gebied zeer goed kennen is er weing risico. Het gebied is zeer compact en overzichtelijk. Ken enorm veel skigebieden , maar Saalbach heeft denk ik het beste liften aanbod. En elk niveau skiër kan daar uit de voeten.

    meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast583
    Gast583 20 januari 2015 · 16:27

    Saalbach is gewoon goed. Maar laat je snowboard niet onbeheerd bij Bauer apres ski aangezien daar binnen 1 week 10 snowboards zijn ontvreemd,

    Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast820
    Gast820 31 december 2014 · 11:32

    @gast598, In frankrijk zijn er inderdaad veel grote gebieden met veel meer dan 200km piste, die dan ook nog eens tot aan de voordeur van je hotel lopen. Maar de aprés-ski is in Oostenrijk véééél beter en de gebieden hebben ook meer charme, ook al moet je af en toe eens door een dorp wandelen naar de volgende lift. Na meer dan 10 jaar frankrijk nu reeds 6 jaar Oostenrijk, waarbij reeds voor de 4e keer naar Skicircus Saalbach Hinterglemm (viehhofen).

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • ChabeliCottyn
    ChabeliCottyn 10 maart 2014 · 17:44

    Heel uitdagende pistes. Zowel voor beginners al gevorderden. De pistes zijn ook erg verschillend. De meeste liggen ook te noorden van de zon waardoor de sneeuwkwaliteit bij zonnige dagen wel goed meevallen. Als je goed de pistekaart bekijkt, kan je wel de pistes zo nemen dat je weinig moet wandelen naar de liften. De bars op de piste vallen mee van prijs alleen zou het eten toch juist iets warmer geserveerd mogen worden. Ik heb er zeker aan mijn trekken gekomen en zou nog terug gaan. Zowel om te skiën als te boarden.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast598
    Gast598 3 maart 2014 · 09:28

    @gast 341: " noem me één gebied die u van het hotel op 200km piste brengt tot terug in't hotel". Hoeveel wil je er hebben? Klein rijtje in frankrijk: Paradiski, Grand massif, Espace killy, Trois vallees Les deux alpes, Alpe d'huez Daarbij liggen al deze gebieden nog eens een stuk hoger. Saalbach is in mijn optiek een prima skigebied en zeker qua gezelligheid. Alleen het pure skieen haalt het niet bij de bovenstaande gebieden, maar ook niet bij bijvoorbeeld Fiss-serfaus-Ladis.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marjoo
    Marjoo 26 februari 2014 · 13:08

    Ik heb een superweekje gehad in Saalbach-Hinterglemm! Mooi en uitgebreid skigebied met veel toegankelijke blauwe en rode pistes en prima liften. Het fijne is dat je verschillende dagtochten door het skigebied kunt maken zonder dat je veel dezelfde pistes moet nemen. Je kunt iedere dag wel een ander rondje doen. Ook een dagje naar Leogang skieen is erg leuk. In de bergen zijn veel gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en gezellig wat kunt drinken. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast341
    Gast341 24 februari 2014 · 09:19

    Prachtig gebied. Dit oord heeft alles wat men nodig heeft. veel km's aan pistes, veel drinkmogelijkheden zowel op de berg als erna! ? wandelen moet je echt niet veel doen als je je routes goed uitstippelt! en wat dan nog... een beetje wandelen is niet het eind van de wereld. noem me één gebied die u van het hotel op 200km piste brengt tot terug in't hotel. hier is het echt alle dagen feest. vanaf 15u is het apres ski en na 20u kan je overal terecht in dancings of bars! voor ieder wat wils!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast371
    Gast371 22 februari 2014 · 12:57

    Afhankelijk van waar je in het dorp zit, moet je wel degelijk flinke afstanden lopen om bij een lift te komen. De skibus gaat maar naar 1 lift in het dorp Saalbach. De liften in het dorp sluiten niet aan: kies je voor de linkerkant van het gebied, dan zit je daar eigenlijk vast, want de gebieden links en rechts sluiten alléén aan op de uitersten in het skigebied (bij Vorderglemm niet naar beide kanten: een kant afdalen, de andere omhoog, dezelfde kant omhoog gaat niet). In een flink aantal gondels kun je bovendien niet zitten. Het middengebied (qua pistes Hinterglemm) is erg druk. Er zijn vele skigebieden die sneeuw-zekerder zijn, betere aanwijzingen hebben op de piste voor skiroutes en die minder druk zijn. Ook de pistekaart zelf kan veel beter: het is nauwelijks te zien of een piste nu groen, blauw of zwart is. Wat ons betreft: nooit meer Saalbach. Positief puntje: keuze uit vele almen op de bergen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast958
    Gast958 12 februari 2014 · 19:45

    hallo, ik snap nog steeds niet hoe de mensen erbij komen dat je in saalbach veel moet lopen als je het goed doet hoef je dat niet kom hier al 15 jaar,en dan zijn er ook nog wat dat naar leogang lift in lift uit is als je dit goed doet heb maar een paar lften nodig en kan je nog wel lange stukken skieen en als je dan weer boven bent heb je een mega mooie afdaling naar leogang ,maar je moet dit wel even goed op de kaart uitzoeken ,ga dit jaar weer met veel plezier naar saalbach

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast458
    Gast458 6 februari 2014 · 14:51

    Niet zeuren over wachttijden of 'n stukje lopen, vergeleken met 30 jaar terug (toen wij begonnen in Hinterglemm) met allemaal stoeltjes-liften en lange slepers is het nu pure luxe in Hinterglemm met de gondels van begin tot de top. Na 30 jaar komen we nog even graag bij de familie Pitterle en nu met de kleinkinderen erbij. Ondanks (of dankzij) een stalen knie gewricht kan ik nog volop van de afdalingen genieten. Nu nog een beetje verse sneeuw erbij en dan komen we er weer voor de 31e keer er aan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast332
    Gast332 3 januari 2014 · 21:31

    Wij zijn met oud en nieuw geweest, groot ski gebied maar veel te druk...Er zijn zoveel hotels bij gekomen zodat het overvol is op de pistes. Met als gevolg soms lange wachtrijen....De sneeuw kwaliteit was helaas slecht en de pistes waren 's middags buckelpistes of ijsplateaus....Ook hebben wij veel helicopters gezien. Echt veel te druk op de pistes. Apres ski wel leuk en leuke berghutten om te eten.Jammer dat je soms veel moet lopen zoals in Saalbach. Buiten de vakantie weken zal het hier beter zijn. Helaas niet sneeuwzeker.....

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast598
    Gast598 1 november 2013 · 12:47

    Afgelopen januari in Saalbach geweest. Omstandigheden waren matig. Pap/suiker op de lagere delen die de dalafdalingen (vanaf de middenstations) erg moeilijk maakten. Het klopt dat je toch redelijk wat moet lopen als je even van de noord naar de zuidhelling wil of vice versa. Ook de verbinding naar Leogang is matig. Het is lift in, lift uit, klein stukje skieen en weer de lift in. MAAR de gezelligheid in dit gebied maakt een hoop goed. Apres ski zoals het bedoeld is. Gezellig en voor ieder wat wils. Verder leuke bergrestaurantjes met ook livebands aan het einde van de ski dag. Conclusie: Dit gebiedt bevestigd de (voor)oordelen over Frankrijk vs Oostenrijk. Apres ski en de gezelligheid top, qua kilometers piste en lift logistiek haalt saalbach het niet in vergelijking met de ski to Door faciliteiten in de bekende franse gebieden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gazza
    Gazza 11 september 2013 · 15:11

    Super gebied. Zowel in Hinterglemm als in Saalbach verbleven. Hinterglemm meer Hollandse Apres Ski en in Saalbach is het meer de Duitstalige Apres Ski. We zijn nu al zo'n 17 jaar in Saalbach en willen eigenlijk niet anders meer. Ook al zolang bij hetzelfde pension. Verveeld hebben we ons nog nooit. Elke avond dolle pret in een van de tenten. Zo hebben we ook iedere dag een andere ski route en we hebben een hekel aan lopen met de skies. Als je het goed plant dan is dat ook (bijna) niet nodig. Voor ander vertier 's avonds raad ik ook een avondje rodelen in Hinterglemm aan. Met na iedere afdaling een biertje in de Goasstall. Al met al een compleet gebied met verlichte skipiste tot discotheek.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast655
    Gast655 25 augustus 2013 · 21:17

    Geweldig gebied voor iedereen, ook de dorpen Saalbach en Hinterglemm zijn gezellig. Voor de uitgaanstype is Hinterglemm waar je moet wezen terwijl Saalbach meer winkels heeft en na 20:00 rustig. Beide dorpen liggen in het dal en zijn goed bereikbaar.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast469
    Gast469 12 juli 2013 · 21:16

    mooi skigebied waar als je het goed doet maar een keer hoeft te lopen alleen van de kohlmais naar de bernkogelals je vaker heb gelopen doe je wel iets verkeerd

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • michelr
    michelr 9 april 2013 · 10:22

    Geweldig gebied met 200 km aan pistes waar je lange en mooie skitochten kan maken, de pistes zijn goed geprepareerd en voor iedereen goed te doen met veel blauw voor de beginners maar ook genoeg rood. Voor de mensen die zwart leuk vinden is het telleurstellend, ook de off- piste mogelijkheden zijn schaars. De beide dorpen zijn gezellig met duidelijke verschillen, Saalbach is meer een luxe dorp met de nodige winkels terwijl Hinterglemm meer een feest dorp is. In Saalbach is de hele dag een drukte door de skiërs en snowboarders die van de ene piste naar de andere piste gaan, om van de noordkant naar de zuidkant te willen moet je door het dopr gaan. Dit brengt een bepaalde sfeer met zich mee die ik overdag niet vond in Hinterglemm, het is rond 20:00 uur rustig in Saalbach terwijl Hinterglemm weer gezellig druk is. Ook voor de niet wintersporters is er genoeg te doen, mooie wandelroutes en de nodige winkels zijn in de beurt maar ook Zell am See is met het OV te doen. Vanuit Zell am See kan men ook makelijk met de trein een dagje Salzburg doen. Al met en een gebied voor iedereen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast759
    Gast759 20 maart 2013 · 22:39

    Ik weet niet waar jullie het vandaan halen dat je veel moet lopen, maar dan doen jullie toch echt iets niet goed! Ski je de hele ronde (Hinterglemm. Saabach en Leogang) met klok mee dan is loop je 1x straat over na afdaling Zwölfer-Nord en 1x in Saalbach. Ski je de hele ronde tegen de klok in dan hoef je alleen in Saalbach 1x over te steken. Ik kom overigens al jaren in dit skigebied, kan de rondjes inmiddels dromen.

  • Gast386
    Gast386 18 maart 2013 · 13:01

    Die gast 211 ben ik. Daarbij heb ik niets tegen anders geaarden. Het is enkel de frustratie die weer boven kwam drijven toen ik mijn ervaring over Saalbach-Hinterglemm deelde. Feit blijft dat Saalbach-Hinterglemm een gebied is waar je regelmatig moet lopen om een aansluiting te halen. Dit is voor skiers nu eenmaal bijzonder vervelend. Dit in tegenstelling tot snowboarders, die met hun zachte wandelschoentjes vrolijk over de kinderkopjes door de dorpjes rennen. De keren dat ik in Saalbach-Hinterglemm was, waren daar enkel snowboarders bij, dus je kunt je voorstellen wat voor een frustratie mij dat heeft gebracht, iedere keer als ik daar weer achteraan moest. (Overigen, als je snowboarder bent, dan mankeert er toch per definitie iets aan je! ? )

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast359
    Gast359 14 maart 2013 · 14:31

    Wat voor raar type is gast 211??? Waarom snowboaders homofiel noemen en wat is sowieso zijn probleem met ander geaarden? Met zijn gezeur over een paar stukjes lopen is hij zelf in ieder geval een superwatje!

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast211
    Gast211 24 februari 2013 · 16:42

    Saalbach Hinterglemm een bijzonder mooi skigebied, met voldoende apres-ski mogelijkheden. Ik moet me echter wel bij de eerder geuitte kritiek aansluiten. Dit is ook voor mij het gebied waar ik het meest heb lopen vloeken, omdat ik weer een k#t eind moest lopen met m'n ski's op m'n nek. Het klopt dat als je niet wilt lopen je dit ook niet hoeft te doen, maar laten we eerlijk zijn, als je een beetje gaat rondtoeren in dit gebied ontkom je er niet aan dat je met je ski's op je nek naar een aansluiting moet wandelen. Nu is dat voor die homofiele snowboarders nog niet zo erg, met hun softboots, maar met die tackleboots die skiers aanhebben, toch beduidend minder fijn. Neemt niet weg dat over het algemeen Saalbach Hinterglemm een fijn gebied blijft, wat helaas een beetje aan de lage kant ligt, waardoor je vanaf half maart zeker top pistes niet meer hoeft te verwachten. Tuurlijk er zijn uitzonderingen (zoals toen wij er ooit eens begin april waren), maar door de bank genomen, zou ik in die periode kiezen voor een hoger gelegen gebied. Apres-ski is top te noemen, met name de Goasstall in Hinterglemm blijft toch wel één van mijn favoriete locaties.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • DaantjeSki
    DaantjeSki 24 februari 2013 · 14:20

    Gast 442 in inderdaad wel erg negatief. Ik weet niet wat voor rondje hij heeft geskied maar als je hele skicircus rond skiet dan hoef je maar 1x in Saalbach slechts 50 m te lopen. Het is een top skigebied, gezellige hutjes waar je wat kunt eten en drinken, mooie afdalingen en zowel voor beginners als gevorderden genoeg uitdagende pistes. De luidruchtige après-ski valt reuze mee, en als je de juiste pistes neemt hoef je ook niet uren te lopen naar liften.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast098
    Gast098 22 februari 2013 · 11:51

    Gast 442 vind ik wel heel negatief. Je mag dan een fervente skiër zijn, dan nog is het niet onoverkomelijk om eens 300 m te wandelen. Ik vind het alvast een prachtig skigebied, vele mogelijkheden, prachtige pistes, goed ambiance, vriendelijke mensen. gewoon naar toe gaan !

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast442
    Gast442 17 februari 2013 · 16:00

    Voor beginnende of half gevorderde skiërs een leuk gebied. Mooie blauwe en rode pistes, gezellige hutten, mooie omgeving en gezellige après ski. Als gevorderde skiër ben je echter meer gewend. De zwarte pistes zijn amper zwart te noemen. Off piste mogelijkheden zijn zeer beperkt. Vermijd de skiroute in Saalbach die aangeduid wordt op de kaart. Daar waar je een iets uitdagendere piste verwacht, kom je helemaal bedrogen uit. De skiroute blijkt een wandelweg te zijn die bovendien 300 m voor het einde gewoon stopt. Het laatste stuk moet je dus verder met je latten op je schouder. Zo ook met de aansluiting van de pistes. Als je de gehele tour van het skicircus wil doen, word je verwacht om een paar keer een afstand van 500m te overbruggen. Ok, fijn voor de uitbaters van de winkels en restaurants in de dorpen, maar als fervente skiër ben je hier niet mee gediend. Gelukkig zijn mijn kinderen ondertussen groot genoeg, maar met kleine kinderen zie ik al taferelen voor me... Voor mij is het erg duidelijk. Hoe mooi en gezellig de omgeving en het skigebied ook is, mij zien ze er niet meer terug.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast916
    Gast916 7 februari 2013 · 11:11

    Inderdaad! Die 3 meter die je door het dorp moet lopen om het dal over te steken doet mij niks. Ben nu net terug van het 2de jaar op rij skicircus en ga volgende maand nogmaals die kant op. Heerlijk skigebied, veel mooie tochten te maken, lekker afwisselende pistes en een top apre ski!

    Met vrienden Skiër
  • Gast590
    Gast590 6 februari 2013 · 20:39

    in dit gebied zijn zelfs roltrappen en hotellift om het de skiers makkelijk te maken!!! Skien jullie nog wel zelf of kost dat ook veel moeite!!.. Liften zijn heel luxe en ik denk dat een stukje lopen door het dorpje Saalbach best leuk is!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast494
    Gast494 2 februari 2013 · 11:34

    Op 9 maart gaan wij de eerste maal naar dit gebied . Hopelijk valt het mee met de sneeuw . Blijkbaar zijn er toch een paar die niet tevreden zijn met dit gebied . Normaal gaan wij altijd naar de grote gebieden in frankrijk .

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • David Warnink
    David Warnink 27 december 2012 · 12:39

    erg gezellig gebied met veel knusse hutten op de bergen. Geen vreet-schuren, maar veelal houten almpjes. Er is er een waar de paarden buiten staan, en naar binnen kunnen lopen. Het ligt dus niet aan je drankinname, als je aan de andere kant van de bar ineens een viervoeter ziet staan. Deze keer in het Landalpark verbleven; prima. Wel als nadeel dat je vanuit daar niet met de lift omhoog kan. Overigens schitterende afdaling (68) naar Viehhofen. Ik begrijp dat er plannen zijn om het gebied binnen vijf jaar met Zell-am-See te verbinden, waarbij ook Viehhofen zijn eigen lift krijgt. Bij Oberlader (skiverhuur/skischool) hebben ze het achter de kassa niet helemaal begrepen. Duurt erg lang en is onvriendelijk. Dat in tegenstelling tot de ski-uitgifte in dezelfde winkel. Volgens mij moeten daar een paar mensen een ander vak kiezen!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • belgje
    belgje 19 maart 2012 · 14:12

    Ben er laatst een weekend geweest, ik heb nog nooit zoveel op m'n skibotten "moeten" rondlopen als daar , wat was dat ...? De liften sluiten in het dal absoluut niet aan elkaar aan??? De pisten zijn wel heerlijk om op te flaneren... de skihutten hadden stuk voor stuk een gezellige (apres) ski sfeer ... misschien ga ik nog wel eens terug om veel te feesten en neem ik logement beneden in het dorp ipv op de piste... en het was ook niet zo ver rijden van Belgie (groot pluspunt) ...

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Ode
    Ode 14 maart 2012 · 09:13

    Ik ben het helemaal met Jan eens. Ook wij waren dit jaar voor het eerst in Saalbach Hinterglemm en hebben hetzelfde geconstateerd: De liften zitten in het dal wel ver uit elkaar, je moet altijd een stuk weg oversteken om aan de andere kant te komen en in Saalbach moet je een stuk door het dorp lopen. Daarnaast is de verbinding tussen Hinterglemm en Saalbach aan de noordzijde van het gebied enkel verbonden door een lange sleeplift. Als er zo hoog opgegeven wordt over een skigebied is er dus nog wel e.e.a. te verbeteren. Misschien is een skitreintje door het dorp een idee (zoals in Morzine) om skiers te verplaatsen van de ene kant van het dal naar het andere als er geen andere oplossing is. Wij zijn een paar keer in Samnaun/Ischgl geweest en dit gebied heeft pas superliften en zit veel beter in elkaar.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Drummers
    Drummers 6 maart 2012 · 19:39

    Leuk gebied,maar lang niet zo bijzonder als iedereen doet denken. Erg lage pistes allemaal. hoogste punt is rondde 2100 m. aansluiting tussen de verschillende dalen is slecht, regelmatig moetje een eindje klunen. verbindingslift tussen saalbach en hinterglemm was regelmatig gesloten door de wind, dan weer de bus , nou nee niet echt dus,.. APres ski was wel dik in orde

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jan
    Jan 20 februari 2012 · 10:40

    Van 11 t/m 18 februari 2012 in Hinterglemm gezeten. Voor een dergelijk laag gebied lag er al veel sneeuw, maar in onze week is er nog 40cm bij gevallen. Nog nooit zoveel door poeder kunnen boarden, zelfs op de pistes! Hinterglemm is een leuk dorp en na het dure Sankt-Anton van vorig jaar een goedkope(re) verademing. Erg veel brede pistes waar je, zeker in het begin van de dag, lekker overheen kan knallen. Helaas is het gebied nogal gericht op beginners, veel blauw en de rode pistes zullen in andere gebieden vaak ook als blauw worden aangegeven. In totaal maar 5 zwarte pistes, dus al met al voor gevorderde skiërs en boarders die veel uitdaging zoeken niet echt een geschikt gebied. De liften zitten in het dal wel ver uit elkaar, je moet altijd een stuk weg oversteken om aan de andere kant te komen en in Saalbach moet je een stuk door het dorp lopen. Daarnaast is de verbinding tussen Hinterglemm en Saalbach aan de noordzijde van het gebied enkel verbonden door een lange sleeplift, dit zouden ze wel echt moeten verbeteren. Door de vele sneeuwval heb ik een topvakantie gehad, maar ik zou er niet snel terug komen. Ben je een beginner dan kan ik dit gebied zeker aanraden, maar zoek je wat uitdaging dan zou ik eerder naar een ander gebied gaan.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Connie
    Connie 13 februari 2012 · 10:46

    Wij zijn van 4 t/m 11 febr. 2012 geweest en hebben er een heerlijke week gehad met goede pistes. Onze dochter van 5 had voor de eerste keer les en ondanks dat zij de enige nederlandse was in haar groep, heeft ook zij zich SUPER vermaakt. Op de laatste dag van haar cursus tijdens de slalom hebben wij nog video en foto's genomen, maar toen gebeurde het. Een ander kindje viel en mijn man heeft snel de camera in de jaszak gedaan en is hem gaan helpen...daar is waarschijnlijk de camera uit zijn zak gevallen....hebben alles nagevraagd maar helaas nog niet terug.... Zijn er misschien mede-vakantiegangers die een camera hebben gevonden in Viehoven op het Mittelstation? Er stonden nl. ook nog foto's op van onze vakantie op Curacao vsn dec. jl. Gaarne uw reactie op conniealingh@home.nl

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Erik-Jan
    Erik-Jan 30 januari 2012 · 18:32

    Ski al jaren met mijn vriendin, Het is een veelzijdig gebied waar je heerlijk kunt knallen, wachten bij de lift is er zelden bij en de verbindingen zijn goed, echter is saalbach een klein minpuntje omdat daar de ski's nog wel is uit moeten om naar de volgende lift te wandelen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Lennart Veenendaal
    Lennart Veenendaal 30 januari 2012 · 15:06

    Een super leuk/fijn/mooi gebied. Met 14 vrienden hebben wij het ontzettend naar ons zin gehad. Veel fijne brede/lange pistes, leuk voor zowel beginners en gevorderden. We hadden veel sneeuw (2,50m op de berg) en daardoor ook fijne offpiste stukken. Een echte aanrader! Zie

    voor onze wintersport 2012 in 4 min.. Je zult er zin door krijgen. (werkt niet op mobiel door auteursrechten van het liedje dat erachter staat.).

    Met vrienden Snowboarder
  • Angelique
    Angelique 24 januari 2012 · 12:13

    Hinterglemm was super! Mooie brede pistes, gezellig dorp en wij hadden volop sneeuw in de 3 e week van Januari. Wij hebben mooie tochten gemaakt naar Saalbach, je moet dan wel een klein stukje het dorp oversteken om van Hinterglemm naar het skigebied van Saalbach te komen, maar dit is helemaal niet erg want je loopt door het centrum van Saalbach!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jan
    Jan 22 december 2011 · 11:40

    Situatie: Ik ben afgelopen jaar (feb. 2011) met 6 vrienden geweest, en ga over een paar weken weer naar Hinterglemm (feb. 2012). - De après ski is uitmuntend. Las hier ook iemand die het allemaal maar 'plat en ordinair' vond. Tja, dan zit je in mijn ogen verkeerd in Hinterglemm. Ga dan naar Sölden bijvoorbeeld of zoek de Franse alpen op. Jong en oud staat te genieten tijdens de après ski, en ik vind dat dat er bij hoort. - Enorm ski-gebied, met veel rood. Maak ook zelden wachttijden mee voor de skilift. Voor de echte gevorderden is het wat minder geschikt denk ik. - Zeer geschikt voor families met kinderen. Zeker het funpark is een aanrader. - Wel een relatief dure bestemming (met name de après ski en de restaurants in het dorpje)

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Yannick
    Yannick 29 augustus 2011 · 21:16

    Menig beroemd ski-oord bezocht (St Anton, Flachau, Les 3 Vallees, Megeve, Les 2 Alpes, Espace Killy, val di Fiemme...) maar dit blijft al met al de leukste bestemming. Gevarieerde pistes, levendige en autoluwe (kleine) dorpen, fatsoenlijke prijzen voor degelijk hotel, eten en drinken, gezellige hutten, voldoende te beleven voor jong en oud, ook qua apres ski, ondanks lage ligging nooit slechte sneeuw gehad (dankzij voldoende sneeuwkanonnen). Enige minpunten zijn: lager gelegen dus kans op weinig sneeuw is aanwezig, veel stijlloze Nederlanders en Oost - Europeanen zoals steeds vaker te betreuren valt doorheen de ganse Alpen...

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Sebastiaan
    Sebastiaan 19 maart 2011 · 11:29

    Leuk skigebied met veel mogelijkheden. Het is mogelijk om het hele skigebied rond te gaan zonder rode of zwarte pistes te moeten nemen maar ook wanneer je graag op rode of zwarte pistes zit kun je hier alle kanten op. Wanneer je houd van kilometers maken zoals wij moeten wel alle pistes open zijn om een week lang op pad te kunnen zonder telkens dezelfde pistes te moeten doen. Ook zijn er enkele rodelbanen waarvan er een 's avonds open is. Helaas niet toen wij er waren door de weersomstandigheden.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Daan
    Daan 7 februari 2011 · 21:33

    Prima en mooi ski gebied sneeuw wordt nu minder en op sommige stukken iets paperig, hoop dat er voor de voorjaars vakantie wel nog wat valt. Eten op de berg is vaak goedkoper dan in het dorp!! Zeker een plaats om terug te komen al was onze hotel kamer niet wat je zoekt voor 4 man oud en klein. Voor de mensen die nog gaan veel plezier ?

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Alex
    Alex 20 januari 2011 · 18:15

    tof gebied mooi ook en je kan elke dag een uitstap maken en de rodelbaan ook is doen is altijd is leuk. het gebied is groot maar wij zijn alredelijk gevorderd en na een paaar daggen heb je het wel al gezien, en dat is een nadeel je moet ver rijden voor een ander skiegebied. BV neem nu je gaat naar zilertal arena en je bent het beu kan ja op 10 min is naar mayrofen gaan of naar hochfugen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • kris
    kris 2 januari 2011 · 22:26

    20 jaar geleden heb ik in Hinterglemm skieen geleerd, daarna nog een hele hoop andere gebieden gezien, maar blijf nu jaarlijks terug komen naar Hinterglemm (nu met 3 kleine kinderen). Elke dag kan je leuke dagtochtjes doen, er zijn gezellige lekkere betaalbare berghutten en ook 's avonds gaat de sneeuwpret door (verlichte skipiste en fun park, rodelbanen (5 euro huur voor een sleetje+borg) en snowtubing (gratis).

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gazza
    Gazza 15 december 2010 · 11:55

    Need I say more? Alles aan dit gebied is ok. We gaan al 15 jaar naar Saalbach en het wordt steeds beter. Moderne en snelle liften, besneeuwde pistes, goede apres ski en veel gezellige hutjes op de piste. Maar misschien heb ik geen objectieve kijk meer op dit ski-gebied. ; )

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Dimitri van Haasteren
    Dimitri van Haasteren 3 november 2010 · 11:13

    Al 30 jaar lang elke winter naar de sneeuw, elk jaar een andere bestemming. Vele mooie, leuke, grote en kleine gebieden gezien, Maar de afgelopen 6 jaar steeds naar Hinterglemm. Waarom? Veeeel kilometers, veeeel afwisseling, veeeel apresski, veeeeel liften dus niet wachten, veeeel ski klassen in het hoogseizoen met kleine groepjes (nederlandse)kinderen. Ook in 2011 zijn we van de partij in Hotel Birkenhof aan de verlichte piste! We kunnen niet wachten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • jaap
    jaap 6 oktober 2010 · 22:00

    Voor ons was het in 2006 een slechte vakantie bestemming. Gebrek aan sneeuw en te warm (carnaval)door de te lage ligging, en geringe hoogte neemt het risico van een slechte sneeuwconditie toe.zeker als je het vergelijkt met gebieden als obertauen Ishgl enz.

  • Anoniem
    Anoniem 26 april 2010 · 20:03

    Echt een super weekje gehad in Hinterglemm! Vorig jaar in Blumenhotel Tirolerhof (vanaf 2010 een stuk duurder!!) gezeten, dit jaar in pension Hochtor! Als je houdt van de oostenrijkse gastvrijheid / gemutlichheit dan ben je hier zeker op je plaats! Een paar zeer fijne rode pistes (vooral WM abfahrt en de rode bij de sunliner) .. Overal zijn de mensen aardig en bedienen ze ons met een fijn half litertje! Qua uitgaan / apres ski ook genoeg te doen .. Goasstall dit jaar wel gezien, tanzhimmel, bauerns schi alm zijn ook goed! Je kunt mooi rondskien en bijna alles is top op elkaar aangesloten. Qua prijzen valt het nog steeds mee, een half litertje ongeveer 3,5 a 4 euro en eten is ook vergelijkbaar met Nederland. Dit jaar met de tringeling het is de alpenexpres geweest, dit kan ik iedereen aanraden! Geen file, gewoon een goede nachtrust, gezellig een potje kaarten en een biertje drinken en lekker om half 11 op de plaats van bestemming. Na skipas kopen en latten resereven stonden we om 12u al op de ski's! Fijn! Top bestemming!

  • Anoniem
    Anoniem 11 april 2010 · 10:34

    Voor al de mensen die er nog aan twijefelen, ik heb maar 1 advies: 'boeken en wegwezen'. Het skigebied is het perfecte skigebied voor jong en oud. Er is een goede kinderskischool, ook snowboarders komen aanbod met 2 uitmuntende funparken en er is zelf een avondski!

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2010 · 15:54

    Binnenkort de tiende keer naar Saalbach. Ik lees vaak de Goasstal in Hinterglemm, maar wat dacht je van de Hinterhagalm in Saalbach, en als die dichtgaat 500 meter naar beneden "skieen" naar de Bauern, de mooiste apres ski.... Have fun!

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2010 · 16:24

    In carnavals vakantie geweest, het is echt een top gebied. weinig wachttijden en erg groot je raakt niet uit geboard. Hinterglemm is erg goed om te boarden, maar de asitzbahn afdaling is ook een erg goede afdaling. volgend jaar weer!!!

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2010 · 14:52

    Super gebied, veel uitdagingen zowel voor beginners als gevorderden. (bijna) Overal super moderne liften, het is niet voor niets uitgeroepen tot het best ontwikkelde skigebied. Volgens vele het Lloret van de Alpen maar dat valt reuze mee, wij hebben nooit overlast gehad van lallende figuren 's nachts. Juist wel skiles nemen bij Snow & Fun, wij hebben daar al jaren les en bevalt ons super!

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2010 · 17:07

    Supermooi skigebied, mooie pistes en zeker voor beginners prima te doen. Ook voor mensen die niet skieen is er genoeg te doen. Niet bij Snow and fun les nemen want dat is echt zonde van het geld. Toen we hier 8 jaar geleden les namen was het prima maar nu is het alleen maar veel geld binnen halen en weinig tot geen kwaliteit ervoor terug geven.

  • Anoniem
    Anoniem 25 september 2009 · 17:10

    Positief - zeer leuk, gevarieerd gebied (steile maar goed geprepareerde zwarte pistes) - gezellige apr?ski In Saalbach had het misschien iets beter kunnen ingedeeld worden om van de ene kant van het dorp naar het andere te gaan, en voor de verbinding naar Hintergleimm, maar dat is al muggeziften. Voor diegene die het wat hoger willen zoeken : Zell Am See (ideaal voor 1 dag) ligt vlakbij. Hotels zijn duur, maar ik zat op een priv?mer waar een gemeenschappelijke keuken ter beschikking was, en \'t pension was off-piste te bereiken.

  • Anoniem
    Anoniem 3 juni 2009 · 16:17

    saalbach is geweldig!!! Wij zijn er al 6 keer gewwest en het blijft onze top wintersport plaats!!! De pistes zijn er geweldig je kunt helemaal rond skieen,en de apres ski is er nergens beter als daar. In de bauer is het altijd gezellig,heel leuk personeel. IK hoop ooit dat mijn droom daar uit zal komen???

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2009 · 14:35

    In de krokusvakantie voor de eerste keer in Hinterglemm geweest. Alhoewel ik aanvankelijk mijn bedenkingen had, vind ik het een leuk gebied voor zowel beginners als gevorderde. Wij gingen meestal met de zwolferbahn omhoog en dan kun je via een rode, blauwe of zwarte piste weer naar beneden. Voor elk wat wils dus. Zwarte piste was alleen niet zo\'n succes na 4 dagen sneeuw, leek wel een buckelpiste. Maar goed je moet ook wat uitdaging hebben nietwaar. Verder is de zwarte 14, nordabfarht naar Lengau zeker de moeite waard. Je komt met een voldaan gevoel weer beneden. Verder zijn de pistes naar Saalbach erg leuk. Voor beginners zijn het mooie brede pistes en de gevorderde kunnen lekker naar beneden knallen! Ook een dag naar Leogang geskiet. Wel mooie pistes, maar ik vond dat als je weer terug moest je in veel liftjes zat. Wij sliepen tussen de twee liften in het dorp in, in hotel Hinterglemm. Beetje botte eigenaar, die volgens mij het lachen en spreken verleerd was! Maar voor de rest was het hotel wel oke, wij hebben ons vooral geamusseerd met de overige gasten. Alhoewel ik niet zo van de Nederlandse hoempapa muziek ben, vond ik de apres ski in Hinterglemm erg gezellig, vooral de Goasstal. Ik denk dat dit gebied wel bij mijn persoonlijke favorieten komt te staan na Ischgl en Italie.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2009 · 15:13

    Gebied was OK. Wat mij het meeste stoorde was de massa boertige, arrogante lompe Nederlanders. Luide scheten laten in de gondel en onnozele prietpraat verkopen, de duitse taal bestempelen als \"Schweinehundesprache\" en \"Arsch?rsprache\", mensen omver ski? te veel zuipen... Het hoorde er blijkbaar allemaal bij... Godzijdank heb ik hier en daar te Saalbach nog wat Nederlanders ontmoet die best wel aardig waren, jammer genoeg waren ze schaars.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2009 · 10:14

    Overall een uitmuntend gebied. - De pistes zijn prachtig, en zeer geschikt voor beginners. Veel blauw, die ook echt altijd zeer gemakkelijk zijn. Vooral aan de Saalbach-kant vond ik de pistes heel erg mooi. Leogang ook erg leuk. Daarnaast was het (afgelopen zaterdag) ook erg rustig. - De natuur is schitterend. Vooral bij Leogang en Saalbach hebben ze niet veel bos weggekapt, waardoor het \'Oostenrijk-gevoel\' van in de bossen skien ipv de Franse maanlandschappen flink gestimuleerd wordt. - Het gebied sluit erg goed op elkaar aan. Je kunt er eigenlijk nauwelijks verdwalen, omdat je altijd weer in de grote \'kom\' uitkomt. Alleen als je in Leogang zit moet je op je horloge letten. - Het apres ski verhaal is inderdaad een tikje ordinair. Je moet ervan houden om rond 15u Frans Bauer cum suis van de pistes af te horen schallen. Dat is hier namelijk zeker het geval. Persoonlijk vind ik het wel geinig, maar als je er een hekel aan hebt ga je je zeker irriteren in dit gebied. Het is, net als veel gebieden in deze hoek (Westendorf etc.) een Nederlandstalige kolonie, maar het nabijgelegen Zell am See en Kaprun zijn veel internationaler. - Prijskwaliteit-verhouding vond ik uitstekend. - Samenvattend: als je van lange, blauwe afdalingen houdt en apres-ski op een wat platte manier weet te waarderen is het zeker een aanrader. Vooral de apres-ski op deze manier is dominant aanwezig: wie daar een hekel aan heeft, kan beter iets anders zoeken.

  • Anoniem
    Anoniem 19 februari 2009 · 13:14

    In de week van 9 februari zijn we geweest en alles erg goed bevallen. We hadden een catered chalet wat goed verzorgt was. Het enige minpunt was het weer; we hebben helaas maar 1,5 dag zon gehad en de rest van de dagen veel sneeuwval en slecht zicht. Uiteindelijk heeft dat de pret niet kunnen drukken en hebben we voldoende kilometers gemaakt, het hele gebied (Leogang, Saalbach en Hinterglemm) gezien, goed gegeten, veel kunnen genieten van de apres-ski en ons zer goed vermaakt! De mensen (Nederlanders, Oostenrijkers, Duitsers, etc.) waren allen gezellig en zeker in een goede stemming. Je komt uiteraard wel eens iemand tegen die voordringt, maar niet zo vaak dat het storend is. Bovenal een geslaagde vakantie en een aan te raden gebied! Tip: als je zelf lacht, lachen mensen automatisch terug! ?

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2009 · 15:11

    Ik wil even reageren op de negatieve ervaring van de persoon \"anoniem\" van 3 februari. Als je goed ingelicht bent of informatie opgezocht heb dan weet je dat in Saalbach-Hinterglemm veel Nederlanders zitten.En dat je toevallig aso\'s tegenkomt, die kom je overal tegen, niet alleen daar!! Ik zat er zelf ook die week en ik heb het beregezellig gehad, ik denk toch dat het aan de persoon zelf ligt, het is maar net waar je van houd, voor de gezelligheid en de uitgebreide ski mogelijkheden is Saalbach Hinterglemm een uitstekend gebied!!!Een een skifabriek?????Ja.....met gezellige mensen, jammer dat jij daarbij hoort!!

  • Anoniem
    Anoniem 16 februari 2009 · 21:03

    mooi gebied met veel verschillende afdalingen voor ieder wat wils leuke berghutten en verschillende apre ski tentje wij hadden een gids van het hotel en die heeft ons het gehele gebied laten zien absoluut een aanrader als je het goed doet kun je iedere dag een ander route skieen ben vorig jaar ook in sankt antoon geweest zittten minstens net zo veel nederlanders als in saalbach maar je moet het natuurlijk niet zelf opzoeken is gewoon een super mooi gebied ga zeker nog eens terug

  • Anoniem
    Anoniem 3 februari 2009 · 18:24

    Net terug uit Hinterglemm. Naar ons idee een zwaar overgewaardeerde bestemming. Je waant je in het Salou van de alpen, veel te veel Nederlanders en een ontzettend oppervlakkig publiek, veel aso\'s en weinig stijl. Een ware skifabriek en het skigebied is weinig uitdagend en erg laag. De apres-ski is massaal en veel te commercieel. Gezelligheid is ver te zoeken, kortom een overgewaardeerd dorp en weinig speciaal gebied. Doe ons de luxe en gezelligheid van Lech of Serfaus maar.

  • Anoniem
    Anoniem 30 januari 2009 · 12:42

    Nog 2 weken en dan voor de 11e keer naar Hinterglemm. Is en blijft een super gebied zowel voor beginners als gevorderden. En dan niet te vergeten de apr?ski, ben in weinig gebieden geweest waar het zo gezellig is.

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2009 · 14:03

    Ik kom net terug uit saalbach. Het was mijn eerste keer, maar hier ga ik zeker vaker heen! wat een geweldig mooi skigebied. Mooie lange afdalingen, de mogelijkheid tot het maken van leuke tochten en een geweldige apre ski! Ik ga hier zeker weer heen.

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2009 · 10:30

    Vertrek vrijdag voor de 2e keer naar Saalbach-Hinterglemm. Voor mij ook echt een topbestemming, en met de goede weersverwachtingen kan ik niet wachten om weer op de latten te staan.

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2009 · 21:13

    Net een weekje in Hinterglemm geweest en het skigebied is het mooiste waar ik ooit ben geweest. Het is zo groot dat je hele leuke tochten kunt maken. De pistes zijn over het algemeen breed en niet te druk waardoor je lekker op je eigen tempo de bult af kan skien. De liften zijn modern en sluiten goed op elkaar aan. De aanduiding van de pistes (rood-blauw-zwart) laat soms wel te wensen over. Een blauwe piste kan behoorlijke lastige stukken kennen, terwijl sommige rode pistes makkelijk te doen zijn. Over het algemeen zijn alle pistes voor iedereen goed toegankelijk. Tot slot is me opgevallen dat er heel veel leuke eettentjes op de pistes zijn. Je hoeft absoluut niet om te komen van de honger. Vrijwel op iedere piste is wel wat te vinden. Je moet wel zorgen dat je er op tijd bent want de tentjes zijn snel vol rond etenstijd. Ik weet zeker dat ik vaker naar Saalbach-Hinterglemm ga!

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2009 · 21:48

    Afgelopen week naar Hinterglemm geweest en werkelijk een top vakantie achter de rug. Het is divers skigebied mede doordat je het dal helemaal rond kan ski?en een mooie tocht naar Leogang kan maken. De pistes zijn goed onderhouden en nergens wachten bij de liften. En de apr?i is ook super, in het bijzonder in en rond de Goasstall en in de Tanzhimmel. Wat eten en drinken is hoef je de Oostenrijkers niet te leren!

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2009 · 15:58

    Zeer leuk uitgebreid skigebeid. In Leogang vertrekken, daar je daar echt niet moet aanschuiven voor naar boven te komen. Wegens uitgebreid gebied bijna geen wachttijden. Prachtige Safari van 51 km pisten en 14 km liften waar je vijf uur voor nodig hebt (zonder pauze) om een volledige dag rond te trekken zonder maar 1 keer op dezelfde piste te ski?

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 14:11

    Dit jaar voor het eerst geweest en het was super. De groep wil dit jaar naar S?n anders was ik vast en zeker terug gegaan. Supergoede pistes, veel diversiteit en je kunt een lange tocht maken naar Leogang en terug via Saalbach naar Hinterglemm. Echt alle restaurantjes hadden geweldig eten en er was een leuke sfeer (wil echt nooit meer in Spanje gaan ski?want dat is echt niets in vergelijking tot Oostenrijk). De apr?ski, voornamelijk in de Goassstal, was fantastisch. De groep Spanjaarden waar we mee waren, waren echt onder de indruk van de gezellige sfeer in het dorp, gezelligheid van het hotel en het voornamelijk enthousiaste onthaal van de Oostenrijkers. We verbleven in hotel Edelweiss en we hadden het niet beter kunnen treffen. Eigenaar fantastisch: \"Franz Bauer\", dank je voor alles. Prijs-kwaliteit-verhouding uitmuntend!!! Gaan zeker terug en kunnen Hotel Edelweiss van harte aanbevelen.

  • Anoniem
    Anoniem 14 december 2008 · 08:41

    Hallo, Ik vertrek binnen 5 weken naar hinterglemm. Ik heb een kindje van 6 jaar die haar eerste keer gaat skien. Ik had haar graag 3 a 4 dagen les laten nemen. Iemand een voorstel????

  • Anoniem
    Anoniem 11 december 2008 · 20:17

    Wij gaan volgende vrijdag naar Saalbach ?.. we verblijven prachtig aan de piste.. dus s\'ochtends snel de lift in.. super.. Heb er onwijs veel zin in!

  • Anoniem
    Anoniem 5 december 2008 · 19:25

    Wij gaan dit jaar weer naar Hinterglemm met een groep. weet nu al dat dat helemaal top wordt. Hier moet je sowieso een keer in je leven zijn geweest. Geweldige omgeving, goede pistes zo niet dan wordt er wel aan gewerkt. Je kan een hele tocht maken om alle dorpen heen zonder dat je de pistes twee keer doet. En het uitgaansleven is super gezellig, Er is altijd wel wat te beleven o.a. een kroegentocht ook een aanrader om daar te doen. Zo heb je de Goasstal en de tanzhimmel, super gezellige tent. Gewoon in een woord Geweldig!! een tip: neem gewoon zelf een kijkje daar!!

  • Anoniem
    Anoniem 26 november 2008 · 16:29

    Perfect gebied. In februari 2009 voor de 5e keer en het verveelt nog altijd niet. Over Hinterglemm heb ik geen uitgaansoordeel omdat ik altijd in Saalbach blijf. Hinterglemm is volgens mij Hollandser dan Saalbach, wat meer Duits/Oostenrijks georienteerd is. Dat heeft persoonlijk mijn voorkeur. De pistes worden heel goed onderhouden zodat er ook bij slechtere omstandigheden (lees: weinig sneeuw) nog prima geskied kan worden. Negentig procent van de pistes wordt kunstmatig besneeuwd wanneer dit nodig is. Bij de Maisalm kan je heerlijk eten en is bovendien niet belachelijk geprijst. Februari is helaas nog ver weg.....

  • Anoniem
    Anoniem 12 oktober 2008 · 18:31

    Al vele skigebieden in mijn leven gezien, maar dit is toch mijn absolute nummer 1. Overvloed aan pistes en liften, prachtige afdalingen tot in de dorpen, iedere dag een andere route, van minuut tot minuut geniet je in Skicircus. En na het ski?een groot aanbod aan apr?ski mogelijkheden. Tja.. wat moet je hier verder van zeggen. Kan geen minpunt noemen. Vind dat elke die-hard wintersporter hier minimaal 1 keer moet zijn geweest. Dit gebied mag niet in je lijst ontbreken! Begrijp werkelijk niet dat die top 50 op nummer 20 staat... er staan gebieden boven die nog niet de voeten mogen kussen van dit gebied! ?

  • Anoniem
    Anoniem 3 april 2008 · 18:10

    Afgelopen voorjaarsvakantie voor het eerst van m´n leven op winstersport geweest... Het was echt ubertoll! We hebben 5 dagen skiles gehad, veel geleerd en nog veel meer lol gehad. Apres-ski was geweldig, zo van de piste de kroeg in (Bauer´s Ski-Alm). We hadden een appartement in Maishofen (75,- per nacht, 5-pers.kamer) en moesten met de auto dus een stukje rijden naar Saalbach. Gezien ons goedkope (maar keurige) appartement was dit de moeite waard. Volgend jaar zeker weer!!!

  • Anoniem
    Anoniem 28 maart 2008 · 12:50

    Het zou een leuk gebied zijn als je er tenmiste kan skien. Als er geen sneeuw ligt kan je er ook niet goed skien. en als je kon skien was het slechte sneeuw. voortaan kies ik een gletscher om op te skien.

  • Anoniem
    Anoniem 26 maart 2008 · 15:46

    Vond het erg leuk, ben met de Pasen geweest, even een paar dagen skien in Hinterglemm. De apres ski was nu wel erg rustig maar de gezelligheid maak je toch zelf! Lekkere restaurants op en naast de pistes. Leuk pension, leuk dorp, kortom volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!

  • Anoniem
    Anoniem 16 februari 2008 · 15:24

    Hinterglemm 19 t/m 26 januari 2008 Voor de 4e keer in 5 jaar naar Hinterglemm. Waarom eigenlijk??? Waarom niet zou ik zeggen. Het is mijns inziens het meest ultieme ski- en apresski gebied van Oostenrijk. Vrijdagavond rond 23.15 uur vertrokken we uit Valkenburg (ZH). Zonder files en met lekker doorrijden, maar ook voldoende rusten kwamen we zo rond 09.30 uur het dorpje binnen rijden. Het voelde als thuiskomen. Het hotel was snel gevonden. Midden in het centrum, tegenover de Reiterkogel. links naast de Tanzhimmel/London Pub en voor het Apres-ski Paleis. Veel beter kun je het niet hebben. Even aangemeld, omgekleedt en snel skies halen en naar boven. Vanuit het dorp gaan op 3 verschillende plaatsen gondels naar boven. Waar je ook zit; je bent altijd snel bij een gondel. Door deze spreiding is het vrijwel nooit druk en verspreiden de mensen zich snel in het gebied. De langste wachttijd in de hele week is maximaal 3 minuten geweest, maar meestal kon je direct, of binnen 1 minuut de lift of gondel in. Het skigebied gaat helemaal rondom Hinterglemm en Saalbach. Je kunt dus iedere dag een andere route of andere pistes doen. Wil je wat verder weg, ga je naar Leogang, maar dan ski je wel zo\'n 40 kilometer (heen en terug). Er is 200 km aan pistes waarvan het meerendeel rood en blauw is. Ook zijn ze over het algemeen erg breed en niet al te druk. Ook voldoende pistes die lekker door het bos gaan en veel variatie. Qua zwarte pistes kan het gebied nog wel wat uitbreiding krijgen. Er zijn 7 of 8 zwarte pistes (totaal 16 km), waarvan er 2 (Schattberg en Zwolfkogel Nord) vrij pittig zijn. Vrijwel alle liften zijn modern en er is nog maar 1 plekje waar je echt een sleeplift moet nemen. Verder veel 6 persoons stoeltjesliften (met verwarmde zitjes!) en veel gondels. Alleen in Saalbach zijn nog een paar plaatsen met wat verouderde 2 en 3 persoons stoeltjesliften, maar die zullen de komende jaren wel aangepakt gaan worden. Wij hadden de hele week lekker weer. 5 dagen zon, 2 ochtenden bewolkt en in het midden van de week een dag met een flink pak sneeuw. Helemaal geweldig dus. Vooral in de verse tiefschnee kun je mij vinden. Heerlijk. Daar is veel ruimte voor in Saalbach-Hinterglemm, zonder dat je de weg kwijt kunt raken. Je kunt vrij overzichtelijk off-piste. Je komt vanzelf weer op een piste terecht. In het Skicircus wordt het Apres-skieen met een hoofdletter geschreven. In het gebied zelf zijn vele gezellige barretjes. Hinterglemm is duidelijk een Nederlandse enclave in de winter en dat is te merken aan de vele barren die zich op de Nederlanders richten. In Saalbach is het allemaal wat meer op Duits en internationaal gericht. Onze topspots afgelopen vakantie waren: Goass stall: Onder aan de Reiterkogel is het iedere avond feest. Binnen is het heel sfeervol ingericht en lopen de levende geitjes rond. De animatronics (nep-geiten) dansen en springen (en doen stoute dingen) als de juiste muziek wordt gedraaid. Buiten is het onder 2 enorme paraplus (en ver daarbuiten) iedere dag van 15.30-19.30 uur groot feest. Met gevarieerde internationale feestmuziek gaat iedereen uit zijn dak. Niet voor niets uitgeroepen tot beste apres-skilokatie ter wereld (in 2006 geloof ik). 3a4 keer geweest. Vip-bar: leuke paraplubar in het dal bij de skischolen. Erg vol, leuke Nederlandse muziek en iedere dag een apart drankje voor weinig. Leuke bar voor de eerste paar biertjes. Gaat ook tot een uurtje of 19.30 door en er wordt ook nog al eens op de bar of tafels gedanst. 4x geweest, volgens mij Tanzhimmel: Hoewel de naam anders doet vermoeden zwaaien de nederlandse party-DJ\'s hier de skepter. Vrij grote lokatie, maar toch altijd wel vrij druk met zo\'n 95% Nederlanders en dus ook 95% Nederlandse muziek. Leuk gedecoreerd met bomen in het pand en een leuke lichtshow. We zijn hier 5 keer geweest, geloof ik. De London Pub zit onder de Tanzhimmel en is meer voor het stappen \'s avonds. Met name pop, top 40 en dansmuziek. 2x geweest. Voor de feestgangers is er het apres-ski Paleis. Iedere avond feest met Nederlandse DJ\'s en het wordt door de Lawineboys geexploiteerd. Optredens van Rob Ronalds, Starkoo en de Lawineboys maken het af. Tot een uurtje of 02.00 uur kun je hier hossen en feesten op de beste feestmuziek. Ook hier zijn we een keer of 4 geweest. Verder heb je nog vele andere tenten, maar daar zijn we niet aan toegekomen. Wolf & Hexenhaus schijnen qua apres-ski ook wel een feest te zijn. Ook heb je midden in de dorpsstraat een open bar, waar het altijd druk en goed toeven is. Qua Apres-ski is het gewoon helemaal geweldig. Tel daarbij het super skigebied op en je hebt de ultieme wintersportvakantie. Voor de liefhebbers is er iedere avond een piste open tot 21.30uur, je kunt gratis met een band van de berg af, rodelen (onbeperkt) is slechts ¤ 5,- en er zijn 2 hele grote en uitgebreide funparken voor de stunters. Al met al voor elck wat wils dus. Ook leuk is je gratis snapshot bij de schatberg en dat op internet precies kunt zien wat je geskied hebt (via het nummer van je skipas). Wij hebben (ondanks het flinke apres-skieen) 275 km geskied in de 7 dagen dat we er waren. Hinterglemm tot gauw!

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 09:05

    Net terug van een heerlijk weekje ski?in Hinterglemm. Wat een schitterend skigebied. Volop sneeuw, veel afwisselende pistes voor beginner en gevorderde. Geen lange wachttijden bij liften. Wat wil je nog meer. En een leuke apr?ski in de Vip bar of Tanzhimmel.

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2008 · 21:56

    wij zijn er nu 1 keer geweest. was prima. dit jaar gaan we weer maar we zoeken nog een goeie skischool voor onze kinderen (liefst NIET hele dagen). Iemand ervaring?

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2008 · 18:22

    Wij zijn voor de 5e keer in dit gebied, drie keer in Hinterglemm en de laatse keren Saalbach. Het is een mooi skigebied wat je, als je redelijke kunt ski? in ? dag rond kunt. Veel blauwe en rode pistes en een diep zwarte piste aan de noordzijde van de Zwolfer. Dus voor ieder skier is er wel een piste te vinden, de apre-ski is prima. Wat ons aantrekt is dat je veel contact hebt met de dorpjes als je naar het dal skiet. Saalbach en Hinterglemm zijn gezellig en betaalbaar vinden wij, de prijzen in ? van de vele berghutten zijn ongeveer ¤1,80- voor een kop koffie en voor een warme lunch betaal je gemiddeld ¤8,-,een cola heb je voor ¤2,-. Voor kinderen is vooral Hinterglemm een prima plek, mooie oefenpistes en ook voor volwassenenis het hier goed lessen! De liften zijn goed maar ze zouden de sleepliften en de tweezitter op de Bernkogel moeten vervangen. Maar dat zal de komende jaren ook wel gebeuren, als je ziet wat er sinds 2001 (onze eerste keer in dit gebied)e vervangen is. Wij komen zeker weer terug!

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2008 · 16:51

    Het is een top gebied zeer veel pistes ook voor wandelaars is het ook geweldig je hoef nergens met auto/bus heen want bijna alles is met elkaar verbonde wij gaan er nu al voor de 7e keer heen maar het is echt super een aanrader is dat je een keer naar de geite stal moet echt super gezellig

  • martijn
    martijn 2 januari 2008 · 20:42

    Ik heb tegen alle verwachteningen in echt genoten van dit skigebied. We hadden perfecte omstandigheden en hebben daarom ook prachtige tochten kunnen maken. Vooral de afdaling naar Leogang en de piste onder de bernkogel vielen erg in de smaak!

  • Arjan Elsinga
    Arjan Elsinga 21 oktober 2007 · 21:56

    Heu Bart? Jij hier!? Heb niets aan je woorden toe te voegen, behalve dat we misschien beter onze mond kunnen houden. Straks wordt Hinterglemm te bekend en te populair en zitten we weer tussen die kinderen van 16 jaar die voor het eerst zonder ouders op vakantie mogen en zich elke avond helemaal klem denken te moeten zuipen!

  • Bart Janssen
    Bart Janssen 30 september 2007 · 14:05

    We zijn al vele jaren in hinterglemm geweest, als kind daar leren skien en nu zit onze kleine er op les, goeie skischool, veel liften vanuit het dorp en veel afdalingen naar het dorp. echt super, in de hotels neemt het aantal mensen vanuit het oosten wel toe, maar als je zoals wij een mooi appartement hebt is dat geen enkel probleem. veel leuke restaurants in het dorp en op de piste. de apresski is hier uniek te noemen.

  • maastricht
    maastricht 18 augustus 2007 · 12:19

    voor mij een dikke tien!!! alles in daar perfect in orde (daar betaal je dan wel voor) ga er dit jaar zeker weer terug!! ben net een week geleden naar kaprun geweest en kon niet laten ff een biertje te drinken in het gezellige saalbach.....!!! super een aanrader voor iedereen!!! ps. gletsjer lag er heel slecht bij!!!

  • Arjan Elsinga
    Arjan Elsinga 29 juli 2007 · 14:40

    Inmiddels 2 jaar in Hinterglemm geweest. Ronduit fantastisch! Zeker 10x beter dan het bekendere Saalbach. In Saalbach komen meer (rijke en arrogante) Russen en liggen de prijzen naar mijn idee om die Russen een stuk hoger (getuige een skijack van EUR 2800,00!). Tikkeltje decadent. Hinterglemm is een stuk gemoedelijkers, prachtige hotels en appartementen en veel pistes / liften die in het dorp uit komen. Totale skigebied is zeer groot. Je hebt zeker een hele week nodig om alles te hebben geskied. Je kunt het hele dal rond (Saalbach-Hinterglemm-Leogang). Ook voor kinderen is Hinterglemm een aanrader. Uitstekende skischool.

  • universeel
    universeel 8 mei 2007 · 10:23

    begin maart zijn wij met een groepje van 8 pers naar saalbach hinterglemm geweest... we zijn met z'n alle zeer te spreken over dit gebied, en gaan volgend jaar zeker terug!! super

  • net terug
    net terug 11 maart 2007 · 20:30

    heel leuk en gezellig gebied, met vriendelijke bewoners. ondanks de hoge temp. dal afdalingen goed besneeuwd en dus geen probleem om naar het dorp te skien! ook is er voor de kinderen veel te doen! tip: supermarkt is in saalbach erg duur... beter een stukje rijden naar saalfelden waar de dorps bewoners ook hun boodschappen doen.

  • S. Heida
    S. Heida 18 februari 2007 · 20:29

    Wij zijn net terug uit Saalbach en hebben daar een fantastische week gehad. Het weer was super, drie dagen heeft het gesneeuwd, maar dat is ook een leuke ervaring om dan te skiën. Wij verbleven in pension Astergut in Saalbach, dit pension is ons heel goed bevallen, de eigenaresse, mevrouw Maria Breitfuss is werkelijk een schat. Zo hartelijk dat tref je zelden. Het pension ligt midden in de skipiste, vlak naast de beroemde hinterhagalm. Ideaal om zo vanuit je kamer de piste op te stappen zonder dat gesjouw met al die ski's. Het ontbijt is zeer goed, kamer is erg netjes en schoon (www.astergut.at)Saalbach-Hinterglemm Ski circus is een fantastisch skigebied met heel veel leuke afdalingen. De dorpjes Saalbach en Hinterglemm zijn erg leuk, je kunt er leuk aprés ski vieren en gezellig uit eten gaan. Kortom een aanrader voor iedereen!!!!!

  • bart
    bart 10 februari 2007 · 17:55

    Hinterglemm is gewoon SUPER!!Elk jaar wordt erveel aan de pistes gedaan,er zijn mega veel sneeuwkanonnen, wat nu natuurlijk heel goed uitkomt want anders was er niet veel te skieen, nieuwe liften etc.Wij komen er nu 15 jaar en wij willen echt niet naar een ander gebied, het is een uitgebreid ski gebied. Hinterglemm is super gezellig en voor de kinderen is er voldoende te doen.Voor ieder wat wils, een echte aanrader dus!!

  • Peter F.
    Peter F. 5 februari 2007 · 13:17

    We zijn met een groep van 4 mannen naar Hinterglemm geweest in week 4/2007. Ondanks het feit dat het er nog groen uitzag toen we aankwamen, konden we de volgende dagen toch prima skieen, wat vooral te maken had met de uitstekende sneeuwkannonnen ter plaatse. De afdalingen bij Leogang deden me denken aan de brede pistes in Frankrijk en de sfeer in met name hutten als Goassstall in Hinterglemm en de gezellige restaurants bovenin bij de pistes (met af en toe live muziek uit de regio!!)was perfect te noemen. Verder nog als tip het heerlijke eten in restaurant 'die Schneehutte' in Hinterglemm, das war toll. Als laatste wens ik aan te geven de enorme gastvrijheid bij Haus Petra, alwaar wij verbleven, waar 's ochtends de verse kaiserbrotchen al aan de deur hingen....

  • Peter
    Peter 29 januari 2007 · 12:30

    Ben afgelopen week (20 t/m 27 jan.) in Hinterglemm geweest. Sneeuwsituatie was in het begin dramatisch maar na sneeuw in de nacht van maandag op dinsdag en op woensdag werd het veel beter. Mijn complimenten voor de pistedienst die, o.a. met behulp van heel veel sneeuwkanonnen, de pistes met heel weinig sneeuw toch in perfecte conditie heeft weten te brengen! Ondanks dat niet alles open was konden we toch flinke tochten maken, o.a. naar Leogang. De infrastructuur in het gebied is geweldig, zeer moderne liften geen wachttijden en heel veel leuke hutten om te eten en te drinken. Vindt persoonlijk dat Saalbach meer sfeer heeft dan Hinterglemm. Enige minpunt in het gebied is dat je soms moet lopen om van de pistes aan de ene kant van het dal naar de andere kant te komen. Gaan er zeker nog eens naar terug als er echt veel sneeuw ligt.

  • Anja
    Anja 28 januari 2007 · 20:14

    Een hele fijne wintersport gehad (13 jan. tot 20 jan.) Lekker eten,niet druk. Elke dag kunnen skieen. Geen wachttijden, we hebben dat ook nog nooit meegemaakt. Gezellig apres-ski. Ze doen er alles aan om de piste goed te houden. Grote parkeer garage is erbij gekomen bij de reiterkogelbaan, dus genoeg plaats om je auto kwijt te kunnen. We zijn voor de 5de keer geweest, en waarschijnlijk gaan we volgend jaar weer terug.

  • Rogier
    Rogier 22 januari 2007 · 10:55

    Saalbach-hinterglemm leuk als je beginner bent of met grote groep gaat die skien een beetje erbij doet en sneeuw-kwaliteit niet zo heel erg belangrijk vinden. Het is zelfs als overal in ooostenrijk genoeg sneeuw ligt hier al snel ijzig door de vele kunst sneeuw. voor beginners is het leuk omhier te leren skien en het apres-skien te ervaren maar voor de beter en fanatieke skier is het niks. er zijn 2 pittige afdalingen en in 2 dagen heb je het hele gebied wel gezien en ga je in herhalingen vallen. de sfeer is er wel geweldig en de infrastruktuur is goed. Als je wilt feesten rustig skien en hoop nederlanders wil tegen komen absolute aanrader maar voor de rest overgewaardeerd gebied.

  • Anton
    Anton 18 januari 2007 · 13:13

    Woensdag jl. teruggekomen uit Saalbach. Dankzij de sneeuwkanonnen goed kunnen skieen. Apres ski weer super. Vooral in: Bauers Schi-alm, Hinterhagalm (bij Bauers met sleeplift naar boven) en Castello ( goede live muziek met veel Skaninaviers). We verbleven in het altijd gastvrije en lekker ongedwongen Berger's Sporthotel in het centrum.

  • Mark
    Mark 2 januari 2007 · 10:52

    We zijn net terug uit hinterglemm en hebben een prachtige week gehad! Ondanks de berichten over weinig sneeuw en dus pistes die open zijn. Ze hebben het daar goed voor elkaar met zeer veel sneeuwmachines. Bijna alle grote pistyes waren open of met een lift te bereiken zodat je er toch lange tochten kon maken. Ook de apreski is er zeer goed diverse kroegen en vollop gezelligheid. Het is ook een leuk gebied voor mensen met kinderen. De pistes komen in het dorp uit en er zit altijd wel een van de gondels in de buurt van je hotel.

  • Paul
    Paul 27 november 2006 · 23:31

    Ben 8 keer in Hinterglemm geweest, heerlijk afwisselend en groot skigebied, alleen door lage ligging niet altijd even sneeuwzeker. De Apresski is er altijd top, echter word wel met het jaar duurder. Grote minpunt is dat je soms door het dorp moet lopen om van de noord- naar zuidhelling te komen.

  • skigek
    skigek 13 november 2006 · 00:13

    Een fijn gebied. Heel populair bij zowel nederlanders als duitsers als de oostenrijkers zelf. Ben hier al minstens 10x geweest. Kritiek: De hotels zijn over het algemeen erg goed maar ook erg duur. Beiden zijn ver boven het oostenrijks gemiddelde, waarbij ik de prijs-kwaliteits-verhouding wel erg onder druk vind staan. En als je dat even door een wat minder roze bril bekijkt, kun je je afvragen waar dat eigenlijk op is gebaseerd. Niet op de sneeuwzekerheid. Ook niet op het kilometrage, want er zijn zat gebieden in deze orde van grootte, die een stuk goedkoper zijn. Het liftsysteem is modern, maar dat is vooral pas de laatste jaren sterk verbeterd. Ik ken het gebied nog van de tijd dat het grotendeels uit sleepliften bestond en toen was het ook al heel populair en duur. Dus....wat is het geheim?? Roept u maar..........

  • skiabi
    skiabi 5 oktober 2006 · 21:46

    super skigebied alleen als er voldoende sneeuw ligt! zwolver vaak te ijzig en op de zuid hellingen in februari al papsneeuw div.keren regen meegemaakt en de straten veranderen in rivieren. De apres ski is top maar haalt het niet bij st Anton ook nog vervelende staan cabines en sleepliften kan wel leuke tochten maken naar Leogang en Saalbach heel veel massa tourisme en schooljeugd ik komer zeker nog wel a x a weekendje skien als er genoeg sneeuw ligt

  • mary pellikaan
    mary pellikaan 2 oktober 2006 · 20:31

    Super gebied om te skieen en te boarden. Laatste paar jaren ski -snowboardleraar geweest bij skischule activ. Dus eigenlijk een paar keer een heel seizoen in het gebied geboard. Positief is dat je verschillende tochten kan maken. Leogang is een aanrader en zeker moet je gaan kijken bij de alte schmide. Een hele leuke hut met veel oude gereedschappen etc. en een waterrad wat het nog echt doet. Je kan er bovendien heel goed en lekker eten. En met mooi weer een uitstekende plek om even uit te rusten. Hinterglemm beschikt over een paar uitstekende restaurants waarvan de hurigenstube er een van is. Voor even een drankje na de laatste afdaling is de Xandlstadle een aanrader. Een echte oostenrijkse hut van een hele leuke familie. Voor mensen met kinderen kan skischule activ aanbevelen. Er wordt serieus lesgegeven in kleine groepen en de skischool is niet zo heel erg groot en dus krijgt het kind ook echt persoonlijke aandacht. Waardoor ze het doorgaans leuk vinden en snel leren. Eigenlijk geen negatieve dingen te zeggen over het skigebied. Hopelijk zien we elkaar in Hinterglemm. Bis bald. mary

  • Fam. Jongejan
    Fam. Jongejan 20 september 2006 · 17:16

    Aantal jaren Hinterglemm aangedaan,meestal in maart,superweer 20 a 25 gr.,eind vd dag sneeuwkwal.minder,met meerdere volw. en 2 kids. Htl. Gollingerhof: gunstig gelegen aan de (oefen)piste cq verzamelplaats,aan verlichte piste,zelfs evt.vanaf balkon achterz.hotel avondshows te volgen,helaas zonne(dak)terras nooit in gebruik. De 2 pisteterrassen zeer oké.Vrijwel alle accos.liggen gunstig tov.pistes en liften-soms stukje lopen-beperkte maar genoeg park.plst bij accos.-gedeelt.autovrij dorp-geen erv.met skibus-geen tips over uitgaan of rest.Ruim skigebied-veel te zien-veel te doen-super skiles voor kids-leuk afgezet kinderland-kindertreintje-afgezette oefenweide.Blijven nooit lang in één wintersportoord,nu weer iets nieuws. Check sites: saalbach.at voor Ortsplan voor exacte ligging accos/hotel.indebergen.nl/vakantiereiswijzer.nl.

  • fam.Sondij
    fam.Sondij 19 september 2006 · 21:49

    Al jaren komen wij in Hinterglemm, voor ons is het HET ideale skigebied. Als beginner kun je uren skiën op de mooie blauwe afdalingen (vooral op Hochalm en Reiterkogel)voor de gevorderden zijn er genoeg mooie rode en zwarte afdalingen, vooral de Zwolfer Nord is erg gaaf, deze kun je eerder diepzwart noemen. Het meest ideale van het skigebied is dat je bijna niet hoeft te lopen van lift naar lift, alle pistes sluiten mooi op elkaar aan. En als je eenmaal goed kunt skiën kun je het circus rond skiën. Er zijn de laaste jaren heel wat nieuwe liften gebouwd(veel oude vervangen)waardoor er een kortere wachtijd is ontstaan.De beste skischool in dit gebied is zeker Snow en Fun. Super leraren waarmee als beginner niet alleen op de beginnershelling blijft, maar ook naar de hoger gelegen pistes gaat. Ook als gevorderde kun je prima lessen bij Snow en Fun, je leert ontzettend veel en je komt op plekken waar je nooit komt als je zelf zou gaan skiën. En na het skiën is het altijd erg gezellig in de Vipbar. Wij zijn ooit 1x naar een ander skigebied geweest, maar dat viel zwaar tegen. Als je eenmaal in Skicircus Saalbach-Hinterglemm (en Leogang) ben geweest wil je nooit meer wat anders!!!

  • Jacob
    Jacob 9 september 2006 · 20:55

    Het skigebied van Saalbach-H. is mij tegengevallen. Dit kwam voornamelijk door het gebrek aan sneeuw. Bij ons waren -in februari- de hellingen aan de zuidzijde tot aan de toppen sneeuwloos. Dit kan ook snel aangezien het daar niet veel hoger gaat dan 1700 - 1900 m. Maar dit is wel het grootste gedeelte van het skigebied!! Bovendien zijn er erg veel makkelijke en erg makkelijke pistes, en heel veel Nederlanders

  • Martijn
    Martijn 8 september 2006 · 21:58

    Ik ben bijna in alle bekende gebieden in Oostenrijk geweest. Saalbach is een van de beste gebieden. Zeer sneeuwzeker want door het smalle dal blijven sneeuwbuien lang hangen. Geen grote hoogtes maar die heb je ook niet nodig voor de sneeuwzekerheid tussen jan-maart in Oostenrijk. Doordat veel pistes tussen de bomen zijn kun je bij slechter weer prima skien, wat je in de gebieden met grotere hoogtes kan vergeten. Snelle liften. Het hele gebied sluit vrij goed aan elkaar. Offpiste tussen de bomen en over de weilanden zijn eindeloos. Ook heeft Saalbach enkele "bowls" boven de boomgrens waar nog eens honderden mensen terecht kunnen voor offpiste. Huur een keer een gids en je zult zien dat de mogenlijkheden net zo eindeloos zijn als bv. in St Anton Apresski is hier lijkt wel uitgevonden. Bijna alle berghutten hebben de fantastische oostenrijkse sfeer. Beide dorpen zijn autovrij en hebben een gezellige sfeer. qua prijs: Saalbach is niet heel erg veel duurder dan een kleiner oostentijks gebiedje dus voor iets meer krijg je veel meer voor terug.

  • `jj.nijland
    `jj.nijland 21 augustus 2006 · 09:43

    Saalbach,ik ga 3xp/jaar skien.waarvan 1x naar saalbach.skien is er erg fijn ,buiten de piste kun je super skien(mits je het gebied ken) alleen het lopen door de stad van lift tot lift is een ramp.Dat ze daar niets op kunnen vinden.Ik kom op veel skigebieden,maar Saalbach verveeld nooit.

  • Parallelprins Onno
    Parallelprins Onno 21 augustus 2006 · 09:39

    De sneeuwzekerheid hé? Hoewel er deze winter wel erg vroeg erg veel sneeuw viel heb ik daar ook weleens een groene Kerst meegemaakt. Hinterglemm is naast het skieen vooral erg après-ski georiënteerd en dus moet je om 's nachts te gaan stappen wel eerst naar Saalbach. En vergis je als beginnende skieer niet in de afstand Hinterglemm-Leogang, bedenk dat het om van Leogang terug te komen in Hinterglemm langer duurt dan vice versa. Anders zijn de liften dicht en moet je met de bus en hoewel de SKIBUS in tegenstelling tot de POSTBUS gratis is, duurt het een tijd omdat de bus dan van dal tot dal moet. Vier of vijf zwarte pistes kent het gebied waarvan er maar ééntje echt pittig is, eentje kort en eenvoudig, eentje lekker lang en eentje ongeprepareerd. Pas op met off-piste want ik weet dat de paaltjes en prikkeldraden legio zijn. De kleinste kinderen dump je in de kindergarten van skischool Snow & Fun en de iets oudere in een kinderklasje dus daar ben je dan van 10.00 tot 15.30 lekker vanaf. Dan kun je je bijvoorbeeld platzak gokken in het casino, platzak zuipen in een hut, duur uit eten gaan, naar Nederlandse muziek 'luisteren' in de Nederlands georiënteerde après-ski tenten of, heeeeeeee, gaan skieen. Er is een funparkje aangelegd met veel grote en kleine kickers, een slalom en een skicross, met een mooie vlakke uitloop voor detraumahelicopter. Kortom; aan alles is gedacht en als het niet sneeuwt dan spuiten ze de berg vol met nepsneeuw. Schi heil!

  • Jelle
    Jelle 18 augustus 2006 · 17:47

    Een echte aanrader is om het gebied een dag rond te skien. Erg leuk om de verschillende delen van het gebied te zien en je komt nog aardig aan het skien om het te halen! Tevens zijn de zwarte pistes echte zwarte pistes! Vooral de aan de noordkant gelegen zwarte afdaling achter Hinterglemm is er een om respect voor te hebben.

  • ekaaden
    ekaaden 18 augustus 2006 · 17:40

    De wachttijden voor de liften vielen in onze periode (januari 2004) heel erg mee, maar een paar minuten. Wel zijn de blauwe pistes erg steil voor beginners. Deze mening hebben wij met meerdere Nederlanders gedeeld.Voor de geoefende en ervaren skier is Skicircus PERFECT !!

>