De Nederlandse Ski Vereniging nodigt getalenteerde freestyle snowboarders uit voor trainingen

MarkVermeulen op 28 september 2020

Rookie Team

Denk jij dat je het in je hebt om later een professionele snowboarder te worden? Het Rookie Team is daarvoor een mooie kans, maar de Nederlandse Ski Vereniging zal ook dit jaar extra trainingen aanbieden voor getalenteerde freestyle snowboarders die (nog) niet in het Rookie Team zitten. Met deze trainingen is de kans het grootst dat je in de toekomst de Nationale selectie bereikt, omdat hier de basis voor correcte snowboard- en trainingstechniek wordt gelegd.

Deze trainingen gaan in oktober van start en zullen op dinsdagen plaatsvinden.

Trainingsdata en kosten

Er zullen acht trainingen in SnowWorld Zoetermeer en acht trainingen in SnowWorld Landgraaf worden georganiseerd. Voor acht trainingen zal een bedrag van € 99,- worden gevraagd. Dit is exclusief de baantoegang bij de betreffende sneeuwhal.

Datum Tijd Locatie
6 oktober 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
13 oktober 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf
3 november 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
10 november 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf
8 december 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
15 december 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf
5 januari 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
12 januari 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf
2 februari 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
9 februari 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf
2 maart 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
9 maart 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf
13 april 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf
20 april 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
4 mei 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Zoetermeer
11 mei 19:30 tot 21:00 uur SnowWorld Landgraaf

Wat is het Rookie Team?

Het Rookie Team is de jeugdselectie van de Nederlandse Ski Vereniging en is de opstap naar de talentontwikkelings- en nationale selectie snowboard freestyle. De snowboarders uit het Rookie Team worden begeleid in hun weg naar de snowboardtop op de onderdelen slopestyle en big air. De snowboarders uit het Rookie Team nemen deel aan een uitgebreid trainingsprogramma. Dit programma bestaat uit zowel trainingen in het park als techniektrainingen in Zoetermeer en Landgraaf, sneeuwtrainingen in het buitenland en internationale wedstrijden. Ook wordt er getraind in de turnhal en op Papendal en staan er onderwerpen als voeding en mentale coaching op het programma.

Selectiedag Rookie Team

Elk seizoen wordt middels een selectiedag naar nieuwe aanwas voor het volgende seizoen gezocht. Tijdens de selectie worden de snowboarders beoordeeld en gecoacht op de volgende onderdelen: techniek, schansen en rails. Wanneer je al eerder op de selectiedag bent geweest, beoordelen we naast je specifieke snowboardtalent ook de progressie die je hebt gemaakt. Op basis van een scoutingrapport tijdens de selectiedag kunnen sporters worden geselecteerd voor een zomerstage bij het Rookie Team. Tijdens deze zomerstage krijgen de trainers een nog beter beeld van de sporters en krijgt de sporter de mogelijkheid zichzelf nog verder te ontwikkelen. Na de zomerstage wordt er door de trainersstaf besloten of de sporter een uitnodiging voor het team krijgt. Na opname in het Rookie Team worden de sporters ondersteund met trainingen en begeleiding bij (internationale) wedstrijden. De Rookie Team-selectiedag wordt ieder voorjaar georganiseerd.

Lees hier meer informatie over de selectiedag Rookie Team 2020 met de exacte datum, locatie en programma. Je kan je talent ook verder ontwikkelen bij een ander freestyle team in Nederland. Zoek daarvoor een wedstrijdteam bij jou in de buurt.

De extra trainingen in SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als goede voorbereidingen op de selectiedag en dus wellicht als een opstapje naar een plek binnen het Rookie Team.

Aanmelden

Interesse om deel te nemen aan de trainingen? Stuur een mail naar coach Sebastiaan Staudt via s.staudt@wintersport.nl. Graag ontvangen we de NAW-gegevens van de sporters tussen de 9 en 12 jaar die zich hiervoor willen aanmelden. Als trainer ben je van harte uitgenodigd om mee te komen kijken/trainen tijdens deze trainingen op de dinsdagavonden.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.