Samen lunchen met opa en om

Dit onderwerp gaat over de bestemming Serfaus

Begin januari gaan wij met onze kleine meid 1jaar en opa en oma naar serfaus. Kun je in dit gebied gemakkelijk samen treffen (het liefst ergens op de berg) om een hapje te eten? Wij kunnen nog annuleren dus tips voor andere gebieden zijn ook welkom.

Ja hoor dat kan prima, zowel vanuit serfaus als ook Fiss en Ladis vertrekken gondels omhoog met direct bij het uitstappen van de gondels een restaurant. Wel beperkt dat je actieradius een beetje maar aan de andere kant is het gebied ook weer niet dermate groot als je een beetje door kan skieen red je nog steeds in een dagdeel de uithoeken en weer terug.

Vanuit Serfaus kan je zonder ski’s via de Alpkofbahn naar de Seealm Hög of met de Komperdellbahn naar het hoogplateau aan Komperdell. Daar kan je sneeuwwandelingen maken en heb je een paar restaurants, waarvan ik de Schalberalm het best vind. Je kan vanop de Komperdell ook met de Lazidbahn nog een etage hoger naar restaurant Lassida.
Andere optie is de bus naar Fiss nemen van waaruit er ook meerdere opties zijn:

  • met de Möseralmbahn naar restaurant Möseralm
  • met de Schönjochbahn naar restaurant Steinegg (aan middelstation) of restaurant Bergdiamant (aan bergstation)
  • met de Sonnenbahn naar restaurant Sonnenburg

*bericht bewerkt door Skiwi op 23 okt 2021 14:54

Heel erg bedankt voor de informatie! Hier kan ik wat mee. Hebben ze in serfaus ook zoiets als een puntenkaart voor de liften?

Je kan per dag een enkele reis of een retour kaartje kopen voor een specifieke lift. Kijk even op de site van Serfaus-Fiss-Ladis daar kan je veel informatie vinden.

*bericht bewerkt door Sjaakd op 23 okt 2021 16:45

Andere leuke opties om er een dagbesteding van te maken: met de komperdellbahn omhoog en vanuit daar in ongeveer twee uur langs de helling over het winterwandelpad genaamd panorama-genussweg naar de Möseralm in Fiss lopen om daar te eten. Daar met de lift naar beneden en met de bus terug. Het geheel de andere kant op kan natuurlijk ook.

Plaats een reactie