Serfaus - Fiss - Ladis 25-2 t/m 3-3 2012

Dit onderwerp gaat over de bestemming Serfaus - Fiss - Ladis

In de voorjaarsvakantie van 2012 zijn we (en vele anderen met ons :-) in het skigebied Serfaus Fiss Ladis geweest. Een heerlijke week gehad, met veel zon en ook nog voldoende sneeuw. Onze zoon (4jaar) zat in een skiklasje dat dagelijks verzamelde bij Bertha’s kinderland. Vandaar uit werd er dan rondom het kinderland of op de blauwe Ladisabfahrt geskiet. En op de laatste dag zijn ze naar de Moseralm geweest. Ondertussen hebben wij het hele gebied verkent, met het Masner-gebied als favoriet. Wat is dat ontzettend mooi zeg, en wat een heerlijke pistes liggen er! Sowiso was de pistekwaliteit prima, vanwege de dooi (+15 in het dal en +6 op de berg) wel papsneeuw vanaf eerste helft middag, maar echt nog goed te skieeen. Wij vonden de sfeer erg goed, gezellig, wel vrij veel Nederlands. Wel erg druk bij de gondels, zowel in Fiss als in Ladis is het 's ochtends wachten geblazen. Wij vonden het verder wel een nadeel dat de skiklasjes bij Bertha’s kinderland beginnen, doordat er bij het kinderland maar 1 blauwe piste is blijven de klasjes met de jongste kinderen op die piste hangen. Verderop in het gebied zijn ook nog een aantal blauwe pistes (vlgs mij gaan de klasjes die vanuit Fiss vertrekken daar vaak heen) maar dat is vanuit Bertha’s kinderland wel een eind. Trouwens absoluut heel goede ervaringen met de skischool Fiss-Ladis! Professioneel geregeld, aardige begeleiding en ze kijken goed in welk klasje een kind past. Onze zoon was helemaal dol op zijn ski-juf en heeft echt veel geleerd. Ook, op zijn verzoek, zelfs al een beetje ‘gestunt’. Enige nadeel is dat je alleen hele dagen les kunt boeken. Wij hebben een keer een middagje ‘gespijbeld’, maar eigenlijk is dat
zonde want je betaalt voor een hele dag. We vonden hetbeten en drinken aan de piste erg goed, maar pittig geprijsd. Superlekkere stukken taart en veel verschillende (lunch)gerechten te koop. Al met al hebben wij het erg goed naar onze zin gehad. Wat ons betreft hebben ze het in dit skigebied prima voor elkaar!

Hele dagen boeken ? Ik werk zelf bij de skischool maar dat is iets wat niet waar is . U kunt ook halve dagen boeken. Vraag maar naar de mogelijkheden in Kidscenter of Buro Fiss-Ladis

Wij konden vorig jaar de groepslessen van onze kinderen ook NIET voor halve dagen boeken bij de skischool in Ladis. Ons werd vertelt dat er voor de allerkleinsten een ochtendje les is en vanaf 4 jaar (de reguliere skiklasjes) voor hele dagen… Ook wij hebben onze kinderen een paar keer een middag niet teruggedaan in hun klasje. Vonden ze bij de skischool geen enkel probleem (waarom zouden ze ook, we hadden al betaald voor de hele dag) en wij ook niet.

Wij konden ook geen halve dagen boeken, zo konden ze niet hun hoge kwaliteit van de les waarborgen werd ons verteld. Wij hebben om de dag een middag overgeslagen.

Plaats een reactie