Waar moeten we naartoe, na een dagje skiën?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Le Grand Massif

Nog 31 dagen dan gaan we naar Flaine. Waar moeten we naartoe als we uitgeskied zijn, wat zijn de leuke kroegen, restaurants, snackbar voor na een dagje skien in neer te ploffen, en waarom?

Iemand suggesties?

In Flaine is volgens mij niet echt een bijzondere après ski… De Flying Dutchman is wel een gezellig kroegje, maar vrij klein…

Twee jaar geleden gingen wij steeds naar Bar Vie (zowat onder de Flying Dutchman, aan de straat) omdat het daar lekker rustig was om even uit te puffen na een dag op de piste…

Voor de zotte kroegen die je in Oostenrijk in overvloed terugvindt, moet je inderdaad niet in Flaine zijn. Uiteraard zijn er enkele leuke bars:

Bars:

  • Flying Dutchman: altijd goede sfeer
  • White pub: gezellig, maar uiteraard veel engelsen

Restaurant: Wij gaan altijd naar “le ferme du sartot” (ligt aan de het ijscircuit voor auto’s). Is werkelijk een culinair toppertje. Als je goedkoper wilt gaan (ev. met kinderen), brasserie les cimes in centrum. Wat zeker een aanrader is, is te reserveren op een middag en de gite van lac de gers (vooraf te bellen om te reserveren want altijd volzet anders). Je wordt halverwege de piste “les cascades” opgehaald met sneeuwscooter en eten is vrij goed.

Idd, Flying Dutchman uiteraard voor een après-ski biertje. De Vie bestaat niet meer en heeft de zoveelste eigenaar in 5 jaar tijd; benieuwd wat het nu gaat worden.Geruchten gaan dat het weer ouderwets de ‘Diamant Noir’ wordt.

Ferme de Sartot is zeker een aanrader voor een gezellig en authentiek avondje uit(eten).

Wij sluiten elke dag af bij de dutchman en tussen de middag eten we vaak ook nog ff wat daar. Leuke gezellige tent en aardig personeel. Terras zit eigenlijk altijd wel vol daar zeker aan het einde van de dag.

Plaats een reactie