BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hochkönig 7 - 14 jan Hochkönig

Hochkönig 7 - 14 jan

Dit onderwerp gaat over de bestemming Hochkönig


 • gea
  gea 15-01-12 09:06
  gea 15 januari 2012 · 09:06
  Wij zijn net terug van een weekje Maria Alm. Wat een leuk oord! Wij zijn met een groepje van 16 personen, skiers van alle soorten en maten. De kleintjes in de leeftijd van 3 en 4 zijn op les geweest en de rest heeft lekker geskied. De Koningsronde is een prachtige tocht die goed te doen is en dwars door de bossen leidt. Het is alleen wel aanpoten om dat je met de skischooltijden van de kleintjes zit. Wat zo'n vroege week met zich meeneemt zijn wel korte dagen natuurlijk. We zouden het gebied nog wel eens later in het jaar willen meemaken. Het was nu overloaded met sneeuw. Op donderdagavond nog even bij de avondshow geweest, was erg leuk. Enig minpuntje is dat je een grote pas (192 euro) moet kopen, ook al ben je beginner en blijf je in Maria Alm. Er is geen mogelijkheid tot de aanschaf van een beperkte pas. wij zijn ervaren wintersporters (ongeveer 25 jaar skivakanties gehad) en hebben heel veel gebieden gezien en gedaan. Houden ervan om altijd weer iets nieuws mee te maken. Maria Alm wordt aan de lijst van positieve ervaringen toegevoegd. Een familiegebied,geen dolle apres ski, wel genoeg leuke eethutjes.
 • Angela
  Angela 15-01-12 09:53
  Angela 15 januari 2012 · 09:53
  Goed te horen dat het goed is bevallen.
  Tip voor beginners of niet hele dagen skiërs, de puntenkaart. Zeker als je in Maria Alm voornamelijk de sleeplift neemt kan dit stukken goedkoper uitvallen dan een weekpas.
  Sleeplift links van de Natrun (die de meeste beginners gebruiken) 15 punten, pas 400 punten ligt zo rond de 45 Euro.
  Via skiline kun je zien welke liften je hoeveel hebt gedaan, dat uitrekenen in punten en je weet of het uit kan voor een volgende keer of dat het te veel gedoe is voor een paar Euro's.
 • gea
  gea 15-01-12 12:33
  gea 15 januari 2012 · 12:33
  Ja Angela, was erg leuk.
  In het begin wel wat gedoe met de skischool. In tegenstelling met wat op hun site staat waren er geen mogelijkheden voor 3 jarigen. Uiteindelijk wel gelukt en de kleine man skiede keurig mee en na een paar dagen mee de berg op. De info op de sites van de skischolen is niet helemaal up to date. Zo heb ik geen schneewurzel gezien bij de kids, alleen op de showavond en deze is veel te laat voor kleintjes die de volgende dag weer moeten lessen. Wel goede ervaring met de lessen en dat is het belangrijkst. Ze hebben gelest bij Edelweiss, leuke kleine groepen en zij begrepen met hun 3 en 4 jaar prima wat de oostenrijkse Julia van hen wilde! Opvallend detail vond ik dat er geen apotheek in het dorp was! Gat in de markt?

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.