Reviews Hochzillertal - Hochfügen

81% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.1 op basis van 4052 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, geen vlakke stukken, fantastische off-piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Druk.

Wat vind jij van Hochzillertal - Hochfügen?

Reviews van gebruikers

Gast239
22 december 2019 · 19:35

Prima skigebied, kinderen op les met voldoende uitdaging. Eind van de middag afsluiten in de Postalm.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Daan050
30 oktober 2019 · 11:15

Leuk gebied met gezellige apres-ski in de Postalm. De verbinding Hochzillertal - Hochfügen maakt het een groot gebied waar je gemakkelijk dagen kan vertoeven. In de vakantieperiode is het 's ochtends altijd erg druk, maar door de grootte van dit gebied spreidt het zich snel uit.

Daarnaast zijn er genoeg eetmogelijkheden op de berg.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Quick
10 februari 2019 · 12:17

Vanuit ons appartement in Stumm zijn wij twee dagen in Hochzillertal-Hochfügen gaan skiën. Eén dag lekker gepoederd op de pistes tijdens zware sneeuwval boven Kaltenbach en de andere dag met stralend blauw weer het hele gebied doorkruist.

Het gebied bestaat uit een gedeelte boven Kaltenbach en een deel rond Hochfügen. Deze delen zal ik hieronder afzonderlijk bespreken.

<strong>Kaltenbach</strong>
Het deel boven Kaltenbach is eigenlijk één bergflank waar een paar blauwe, maar voornamelijk rode en zwarte pistes parallel aan elkaar naar beneden lopen. Bovendien is dit een flank op het noordoosten, dus alleen 's ochtends in de zon. Prima geregeld allemaal, maar doordat de pistes hier op één flank liggen is het allemaal een beetje eentonig. Halverwege de flank loopt een blauw pad (Z), waardoor je makkelijk van de ene naar de andere kant kunt komen. Wel oppassen bij het kruisen van dit vaak drukke pad!

Aanraders qua pistes in dit deel zijn wat mij betreft de zwarte 7 en de rode 5, maar echt bijzonder zijn ook deze niet in vergelijking met de paradepaardjes van andere skigebieden.

De liften zijn modern en de pistes zijn best lekker, maar het voelt voor mij allemaal nogal industrieel aan. Dit gevoel begint eigenlijk al onderaan de twee (!) gondelbanen die parallel aan elkaar vanuit Kaltenbach vertrekken. Enorme capaciteit, maar dat is ook nodig gezien de gigantische parkeerplaats en parkeergarage die ernaast liggen. Hetzelfde geldt voor de hutten en moderne loungerestaurants, die net als het liftsysteem berekend zijn op massa's mensen. Niet bepaald authentiek.

De dalafdaling is best pittig. Wel een aanrader, maar aan het einde van de dag een zootje. Dat komt voornamelijk doordat hij op bepaalde punten enorm smal is. Aan het begin van de dag echter echt een genot, wanneer hij in de ochtendzon ligt en vers geprepareerd is!

Qua hutten hebben wij gegeten bij de Kaltenbacher Skihütte en de Wedelhütte. De eerste is een meer authentieke hut, waar de tweede relatief nieuw gebouwd is en meer modern en lounge is. Allebei wel een aanrader qua eten, waarbij je bij de Wedelhütte heerlijk op loungebanken van de zon en het uitzicht kunt genieten tijdens je pauze. Wij hebben ook wat gedronken bij Mountain View, maar dat vond ik een beetje een overdesigned blokkendoos.

Onderaan de dalafdaling kun je gezellig après-skiën bij de Postalm en op ongeveer tweehonderd meter voor het einde zit een gezellige Schirmbar.

<strong>Hochfügen</strong>
Via de Neuhüttenbahn en Wedelexpress bereik je het skigebied rondom Hochfügen. Dit skigebied biedt wat meer afwisseling dan het stuk boven Kaltenbach. De pistes liggen op verschillende flanken en lopen ook wat meer door de bossen dan aan de kant van Kaltenbach, waar het op de dalafdaling na vrij open terrein is.

Aanraders qua pistes hier vind ik de zwarte 4 onder de Zillertal Shuttle en de zwarte 7 die ontsloten wordt door de Pfaffenbühel sleeplift. Naar mijn idee was dit gedeelte ook wat rustiger dan Kaltenbach. De rode pistes die worden ontsloten door de Holzalm zijn lekkere carvingstreckes en bovendien vrij lang. Bij de moderne Waidoffen stoeltjeslift kunnen beginners goed uit de voeten. Bij de 8er Jet kan het vrij druk zijn, maar kun je via de Single Line toch snel de gondel in.

Dit gedeelte voelt een stuk authentieker aan dan het deel boven Kaltenbach en je waant je hier ver weg van het drukke Zillertal of de ski-industrie. Wel zijn aan deze kant wat minder eetgelegenheden te vinden.

<strong>Conclusie</strong>
Zoals hierboven al beschreven is dit een gebied met twee gezichten, waarbij ik Hochfügen een stuk aantrekkelijker vind dan Kaltenbach. Al met al een leuk gebied voor twee dagen, maar door de massaliteit en drukte zal ik hier niet snel terugkomen. Voor een afwisselende skivakantie buiten de drukke vakantieweken in combinatie met de andere gebieden in het Zillertal is Hochzillertal-Hochfügen echter prima!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Skish
15 januari 2017 · 19:18

4 jaar geleden zijn we al eens in het Zillertal geweest, maar hebben we niet alles kunnen skien. Afgelopen week zijn we er nog eens naartoe gegaan en hebben we de diverse skigebieden geprobeerd. Het skigebied Hochzillertal-Hochfügen kwam daarbij onderaan de lijst. We hebben hier daarom 2 dagen geskied en zijn de overige 5 dagen naar Zillertal Arena en Zillertal 3000 geweest, welke wij een stuk diverser vonden.

Negatief:
In het Hochzillertal gedeelte lijken de pistes erg op elkaar en lopen ze ook een soort ‘parallel’ de berg af.

Positief:
De kant van hochfügen vonden we wat gevarieerder en gastvrijer. De les die daar 4 jaar geleden aan de beginners die mee waren werd geboden was ook van goede kwaliteit en ook de service bij de skiverhuur daar was toen erg goed (konden zowel in Fugen als in Hochfugen terecht).
Dalafdaling naar Kaltenbach is begin van de dag erg leuk en uitdagend voor gevorderden (eind van de dag wel erg veel bulten).
Voor beginners zijn er 3 sleepliften en is blauwe piste 6 ook erg leuk om te oefenen. Parkeren is prima geregeld: parkeerplaatsen buiten en een grote overdekte gratis parkeergarage. Liften zijn over het algemeen van goede kwaliteit en snel, alleen de verbindingsliften tussen Hochfügen en hochzillertal zijn oud, traag en koud.

Eindoordeel:
Leuk om als onderdeel van de Zillertaler Superskipas eens heen te gaan, al bevielen de andere 2 grote gebieden van deze pas ons beter.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Paulvw
26 februari 2016 · 22:21

Begin januari geweest en een van de mooiste gebieden die ik tot nu toe heb gezien. Het was wel even zoeken naar een restaurantje aan de piste aan de kant van Hochfugen, maar verder een geweldig gebied.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast618
15 februari 2016 · 18:25

Mijn partner gaat al jaren naar de wintersport en ik nu voor 4e keer. Voor ieder voldoende mogelijkheden. Heerlijk eten op de piste en lekker /goed hotel in het dorp.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
wintersportersmierlo
7 oktober 2014 · 21:21

Wij hadden hier met onze vriendengroep hoge verwachtingen van die erg zijn tegen gevallen. Vooral qua gastvrijheid kan het gebied nog wat opsteken van andere bestemmingen. Een houding die er vooral op gericht was het ons zoveel mogelijk te beperken in onze vakantie zorgde ervoor dat de vakantie wat tegenviel.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ThomJ
21 september 2014 · 12:19

Het gebied Hochzillertal-Hochfügen is een leuk gebied. Het gebied inkomen via Kaltenbach gaat perfect met de capaciteit daar. Boven in het gebied zitten echter wat bottelneks. Ik heb zelf meerdere keren bewust tot het laatst verbindingen gemeden, omdat je anders zo een half uur staat te wachten. Erg jammer. Verder is het gebied wel variërend, maar als je het goed uitkiest sta je binnen 3/4 liften aan de andere kant van het gebied, wat de uitdaging wel uit het gebied haalt.
Het is zeker een leuk gebied, er zitten alleen wel wat nadelen aan verbonden in mijn ogen.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast663
23 februari 2014 · 08:49

Prima gebied. Veel afwisselende pistes met enkele bijzonder mooie lange afdalingen in Hochfügen (zwarte 4 en rode 3). Goede aansluitingen tussen de liften en een handige verbindingspiste in het Hochzillertal (z) die je zo weer bij het centrale punt brengt.
Je kunt in 1 dag van links naar rechts binnen het gebied waardoor het niet zo’n groot gebied lijkt. In het Hochzillertal liggen de pistes ook bijna allemaal naast elkaar. Aan de linkerkant in het gebied heb je ook weinig gezellige eet mogelijkheden.

Leuk om dit gebied te ervaren, maar volgend jaar weer op zoek naar een nieuw mooi gebied.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast177
9 december 2013 · 01:36

Hochfügen biedt veel afwisselende pistes. Daardoor ook voor gevorderden aantrekkelijk. Het gaat van breed naar smal, van zon naar schaduw, van steil naar glooiend. Je kunt hier echt mooi op techniek skiën. Kom er al 10 jaar en met de Zillertal Superskipas kun je alle kanten op: Fügen, Hochfügen, Kaltenbach, Mayrhofen, Zell am Ziller, Gerlos en zeer de moeite waard: Hintertux. Bij deze gletscher moet je wel goed weer hebben, want bij laaghangende bewolking of sneeuwval is het geen pretje. De aprèsski in Fügen beperkt zich vrijwel helemaal tot de PizzPub, waar je zelf het feest moet maken, maar dat is geen probleem voor de Apresskischule Wytgaard.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast196
17 oktober 2013 · 21:47

Super groot gebied met leuke pistes van allemaal verschillende niveaus. Overzichtelijk gebied en onderaan bij kaltenbach leuke apres ski. Bij hochfugen is het erg mooi en heb je gezellige cafes. Als je met de bus naar hochfugen gaat is dit wel een ritje van 20-30 minuten. Als ervaren wintersporter kun je ook via kaltenbach naar hochfugen gaan en dan heb je de bus niet nodig. absoluut voor herhaling vatbaar.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Renemoderator
18 februari 2013 · 16:00

Geboekt om met een groep af te reizen waar een deel pisterijders bij zitten en een deel freeriders. Beide hebben zich prima weten te vermaken. Hochfugen biedt ongelofelijk veel voor freeriders (al zijn de pistes er ook aantrekkelijk) en voor veel pistes kun je terecht in Kaltenbach. Wel is het bij Kaltenbach aanzienlijk drukker bij de liften als op op de pistes. De afdalingen zijn wel lekker divers en er is voor beginners als gevorderde genoeg te vinden. Zeker de afdalingen vanuit Kaltenbach richting Hochfugen zijn de moeite (zowel de rode 1/2 als skiroute 4). De dalafdaling bij Kaltenbach is te doen, maar is aan het einde van de dag echt een rommeltje. Ook veel beginners die zich vergissen in de moeilijkheidsgraad van deze piste. Verder heeft Kaltenbach als dorp zijnde niet heel veel te bieden. De paar restaurantjes die het dorp rijk is liggen direct bij het dalstation. Hoe dan ook gaan we hier echt nog wel vaker terug komen. Buiten het hoogseizoen om lijkt me dit helemaal een top gebied.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast651
9 februari 2013 · 17:07

Zoals ik het lees zoveel mensen zoveel zinnen.
Het is net als bij de skilift iedereen heeft wat ze zeuren.
Het maakt niet uit waar je bent.
Ik vind dat iedereen lekker moet gaan skiën in het gebied waar hij/zij zich op z,n plek vielt

Met familie6 tot 10 jaar ervaring
Henriblogger
30 november 2012 · 01:07

Ik zal maar meteen beginnen: het is een topskigebied! Ik ski hier al 14 jaar lang in elke kerstvakantie. Het is een leuk gevarieerd skigebied en het verveelt nooit! Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Toen ik net begon met skiën heb ik hier mijn skilessen gevolgd, ik vond het een heel leuk skigebied voor mijn niveau, nu 14 jaar verder is het als ‘expert’ nog steeds een fantastisch skigebied, zeker na ‘‘the best connection’’, de verbinding tussen Hochfügen en Hochzillertal. Hierdoor werd het wel wat drukker in Hochfügen, maar toch zijn de wachttijden over het algemeen redelijk laag. De pistes zijn altijd heel goed geprepareerd en lekker lang, er zijn ook over het algemeen weinig vlakke stukken te vinden. Er zijn ook veel leuke restaurants met lekker eten, je kunt het redelijk goedkoop houden, maar ook heel duur o.a. in de Kristallhütte en de Wedelhütte. Bij mooi weer is het daar heerlijk zitten met een fenomenaal uitzicht. Volgend jaar wordt het skigebied waarschijnlijk uitgebreid met 2 stoeltjesliften, de Söggenbahn en de Mizunbahn. Deze liften gaan er voor zorgen dat men niet zolang hoeft te wachten bij de Sonnenjet in Kaltenbach, de lift die je nodig hebt als je naar Hochfügen wilt skiën. Dit betekent dus dat het gebied nog steeds beter wordt! Ik heb er al weer erg zin in dit jaar en waarschijnlijk wordt het volgend jaar kerstvakantie gewoon weer Hochfügen-Hochzillertal!

Sorry maar ik was vergeten mezelf in te loggen ?

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Vincent
3 februari 2012 · 16:57

Een week in Kaltenbach geweest. Goed vermaakt in dit grote skigebied. Veel nieuwe liften, maar ook nog een paar langzame oudjes. De twee gondelliften vanuit het dal zijn 's ochtends al om half 8 geopend. Ik ben dus ook zo vroeg mogelijk naar boven gegaan om in de vroege ochtend nog te genieten van perfect geprepareerde pistes en de weinige mensen die dan aanwezig zijn. Door deze twee liften heb ik ook maar hoogstens 2 minuten moeten wachten in de hele week om naar boven te gaan. Op de berg zelf is dat anders. Bij de nieuwe, snelle liften was het in het weekend erg druk, ook op de pistes, waardoor skien minder leuk werd. Doordeweeks had ik hier geen last van en kon ik zo goed als overal direct de lift in skien, hoogstens 5 minuten ergens gewacht.

Afdalingen, vooral hoger, lijken in het hochzillertal in het linkergedeelte van het skigebied erg veel op elkaar. Naarmate je meer naar het rechterdeel, lager gaat en naar hochfugen is er meer variatie. De dalafdaling naar Kaltenbach kan je alleen maken door een zwarte piste te nemen, uiteindelijk overgaand in rood, al zijn daar de meningen ook over verdeeld. De piste is op sommige punten smal, steil en daardoor uitdagend. Aan het eind van de dag is deze piste een grote bultenellende, echter 's morgens goed en ook leuk om te doen.

Het skigebied in Hochfugen lijkt totaal niet op het hochzillertal. Het is kleiner, rustiger, rustieker, afdalingen zijn naar mijn gevoel langer en je skiet meer tussen de bomen. Ook offpiste kan je hier je hart ophalen, genoeg te beleven.

In de periode 21-29 januari dat ik er was lag er ruim voldoende sneeuw, alhoewel ik het gevoel heb dat de sneeuwhoeveelheden op de website van het gebied wat overdreven worden. Op een dag viel er namelijk 50 centimeter sneeuw op de berg, alleen was dit op de website nergens terug te vinden, de hoeveelheid van 340 cm bleef hetzelfde.

Er zijn genoeg eettentjes in het gebied. De kristalhutte is een aanrader met een mooi uitzicht, als je je beperkt tot de normale oostenrijkse gerechten vallen de prijzen hier ontzettend mee, nauwelijks duurder dan de rest van de eettenjes.

Kortom de combinatie Hochzillertal - Hochfugen sluit goed op elkaar aan omdat beide gebieden niet op elkaar lijken. Hierdoor is er toch veel variatie te vinden in de pistes en is er voor zowel de gevorderde als de beginner genoeg te vinden om je hier een week te vermaken. Helemaal top is dat je met de superskipass met de trein en de bus gratis naar alle skigebieden in het zillertal kan gaan, waar je dan ook kan skien. Ik ben nog een dagje naar de hintertuxgletscher geweest, wat echt een aanrader is. Leuke, lange afdalingen, krakende sneeuw en indrukwekkende ijspartijen.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
liede
1 februari 2012 · 17:08

Ik ga al zo’n jaar naar kaltenbach…heb er zelfs nog op skiles gezeten. Elk jaar is er wel weer iets veranderd waardoor het nog steeds leuk is. Vaak mooi weer en goede sneeuw! Heb nu al zin om dit jaar weer te gaan.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Wintersporter300024 januari 2012 · 10:12

Kom al jaren in Hochzillertal. Erg leuk maar de laatste 5 jaren, door modernisering etc. denk ik iets TE aantrekkelijk geworden, waardoor het nu echt extreem druk is!

Skiër
LeovanderMeer
19 november 2011 · 14:51

Wij komen hier al ruim 25 jaar. Hochfugen is een lekker gebied. Wij maken altijd een lange tocht. beginnend op Hochfugen dan naar Hochzillertal en dan na de middag weer terug. Wat ook een aanrader is: Hippach. Dit is een mooi gebied dat aangesloten is op Mayerhofen.

Voor zowel beginners als gevorderden is Hochfugen een fijne bestemming.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Frank18 juli 2011 · 19:54

Als je echt lekker wil gaan skien of snowboarden moet je juist naar hochfugen/kaltenbach. Waarom 1. altijd goed geprepareerden pistes 2. zowel als beginner als gevorderd kan je veel kanten op 3.Beste off piste gebied van Tirol…4.Geen gekkenhuis zoals gerlos mayerhofen met wachtrijen voor de liften waar je U tegen zegt…
Nu ook sinds 2 jaar de nieuwe talabfahrt naar Aschau…

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Joep13 maart 2011 · 21:25

Mooi skigebied met prachtige brede pistes. Dit jaar met vrij hoge temperaturen geskied, maar de pistecondities bleven behoorlijk goed! Wel zijn er in drukke periodes veel sneeuwhopen en ijzige stukken te vinden na een uur of twee 's middags.

De liften zijn om 7:30 open in Kaltenbach (Hoch Fugen 9:00). Wil je goede condities en minder mensen, begin de dag dan vroeg. Voor gevorderden is het gebied wat eentonig, maar je kan op talloze plekken off-piste. Ook uitwijken naar gebieden in de buurt (zelfde skipas) behoort tot de mogelijkheden. Wij zijn een dag naar mooie maar minder gezellige Hintertux geweest. Geen wachttijden en geweldige uitzichten. Als je op tijd bent rij je zo de parkeergarage binnen onder de lift, super!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Jorre
6 december 2010 · 11:33

Vorig jaar ben ik naar Hochzillertal-Hochfügen geweest. Ik vond het eigenlijk nogal een ééntonig skigebied: Langs de kant van Hochzillertal heb je alleen liften die langs dezelfde flank van de helling liggen, waardoor deze heel hard op elkaar lijken. Lang de kant van Hochfügen heb je slechts 1 berg. Wel leuk om te zien, daar in hochfügen, hoeveel, en hoeveel verschillende pistes je kan maken op slechts 1 berg. Ik denk dat het een goed gebied is voor beginners, maar veel te eentonig voor gevorderde skieers. Gelukkig hadden wij een skipas voor heel het Zillertal, want na 2dagen had ik het echt wel gezien daar.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Rene Roelants
3 december 2010 · 08:58

Neem zeker een ski-pass voor het hele gebied.
Gewoon super kan je alle dagen indien gewenst naar een andere locatie. De hutten en dan vooral Kristall hutte (ja de enige 5*****hut in de alpen)niet vergeten te bezoeken ( wel iets prijziger )Ook hotel aanbod,neem mistens een 4**** en dan heb je bijna altijd een hotel shuttle naar alle andere Zillertal (Gerlos,Arena,Hintertux, Mayerhofen, Penken alles samen 600km) gebieden gratis.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
occis19 november 2010 · 13:37

ben 2 keer een paar dagen in hoch fugen geweest.dat gebied is op zichzelf vrij klein maar je kan er fantastisch skien!!pistes zijn breed ,het is er rustig en je kan werkelijk overal buiten de piste daar ( wij noemden het een soort mini val thorens!)
gebied hoch fugen alleen is wat klein voor een week maar als je een weekendje gaat is dit super!!
ga er dit jaar zeker weer een paar dagen heen!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
5 april 2010 · 12:13

Ben hier in de voorjaarsvakantie geweest met familie. Prachtig gebied met vele mogelijkheden ook dankzij de superskipas.
Ondanks drukte weinig wachten bij de liften en in restaurants. Gebied is echt ingesteld op mensenmassa’s.Wel waren door de drukte pistes in de middag slecht door sneeuwhopen. Als je 's ochtends echter als eerste boven was en je stopte rond 15:00 dan was het goed te doen. Wel was de dalafdaling in de namiddag erg druk.
We zijn ook nog een dag naar de Hintertuxgletscher geweest en dat was helemaal top, windstil, vrij zonnig en ook geen wachttijden.
Echt een aanrader voor de drukke periode’s.

1 maart 2010 · 20:48

In de voorjaarsvakantie in hochzillertal geweest. Prima skigebied met mooie pistes. De superskipas is zeker aan te raden, vooral als je de uitgestrekte gebieden van Frankrijk gewend bent. Met de superskipas kun je in meerdere gebieden ski?(Hochzillertal, zillertal 3000, zillertal arena, hintertux gletcher). De wachttijden vielen reuze mee in deze drukke week. Langste wachttijd voor een lift was 12 min. De rest allemaal onder de 10 min en meestal binnen enkele minuten in de lift.

28 juli 2009 · 17:15

Een topvakantie gehad! We zijn net voor de dooi in april geweest. Jammer was dat de dalafdaling bij Kaltenbach niet meer open was, maar je kon nog tot 1000meter naar het middenstation afdalen. Dit deden we dan ook in de ochtend, want daarna werd het snel pap.
Echter, je kan hoog genoeg komen. We hadden een mooi pak verse sneeuw, en het ofpiste was niet meer normaal. Vooral bij Hochfugen is het een paradijs!

Tip 1: Beneden bij de Kaltenbach gondel is dichtbij een grote, goedkope supermarkt.

Tip 2: Off piste is het beste in hochfugen, of op de route van hochzillertal naar hochfugen toe.

10 april 2009 · 21:04

Ik zeg niet dat Kaltenbach het grootste gebied van Oostenrijk is, maar aan dit gebied zijn veel dingen goed waar grotere skigebieden niet aan kunnen tippen! Zoals Ischgl(veel te druk en te duur) Saalbach-Hinterglemm (te laag voor ver in maart/april).Gerlos( te eenzijdig iedere dag met dezelfde pistes beginnen) en ga zo maar door. Kaltenbach zeker een aanrader.

26 maart 2009 · 13:21

Kristalhutte is inderdaad een prachtig punt om uit te rusten. Mooi uitzicht! Lekkere lounge-stoelen. Wel prijzig, uiteraard…

Voor de echte gevorderden is hier denk ik niet veel te beleven. Niet dat ik alle off-piste mogelijkheden benut heb maar volgens mij was dat niet al te extreem.

Ik als gemiddelde snowboarder die net een beetje aan het experimenteren raak met off-piste boarden had daar echter genoeg mogelijkheden voor, gewoon lekker naast de geprepareerde pistes. Daar is genoeg te ontdekken!

Ben je ook zo’n boarder of ski? dan raadt ik je aan vanuit hochfugen eens de lift richting de Marchkopf te nemen, en vanaf daar off-piste naar Hochfugen terug te boarden. Zie ook het piste-overzicht, waar je ziet dat er een rode stippellijn loopt om aan te geven dat het een ‘veilige’ (althans bekende) off-piste afdaling is. Die afdaling is erg leuk en prima te doen.

Vergeet vooral niet Spieljoch (het ‘losse’ gebied bij Fugen) een dagje te bezoeken! Het is een mooi, rustig, gebied waar je tussen de bomen afdaalt en waar ook geweldige off-piste mogelijk is.

22 maart 2009 · 13:32

Wij zijn net terug uit kaltenbach. Zeker een aanrader. 1 van de beste skigebieden van oostenrijk. Zijn al in vele grote gebieden geweest, maar hier is het TOP. overzichtelijk, lange/ snelle liften en afdalingen, goede sfeer en niet duur. Apre ski in postalm naast de piste erg gezellig

14 maart 2009 · 14:51

Ik las hieronder iets over de Kristalhut, dat is dus echt een aanrader om een hapje te doen!! Geweldig uitzicht…Volgend seizoen ben ik weer in Kaltenbach te vinden!!