BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Hochzillertal - Hochfügen

Reviews Hochzillertal - Hochfügen

81% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.4 op basis van 4052 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, fantastische off-piste, geen vlakke stukken en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Druk

Wat vind jij van Hochzillertal - Hochfügen?


Beoordelingen van gebruikers

  • Skish
    Skish 15 januari 2017 · 19:18

    4 jaar geleden zijn we al eens in het Zillertal geweest, maar hebben we niet alles kunnen skien. Afgelopen week zijn we er nog eens naartoe gegaan en hebben we de diverse skigebieden geprobeerd. Het skigebied Hochzillertal-Hochfügen kwam daarbij onderaan de lijst. We hebben hier daarom 2 dagen geskied en zijn de overige 5 dagen naar Zillertal Arena en Zillertal 3000 geweest, welke wij een stuk diverser vonden. Negatief: In het Hochzillertal gedeelte lijken de pistes erg op elkaar en lopen ze ook een soort 'parallel' de berg af. Positief: De kant van hochfügen vonden we wat gevarieerder en gastvrijer. De les die daar 4 jaar geleden aan de beginners die mee waren werd geboden was ook van goede kwaliteit en ook de service bij de skiverhuur daar was toen erg goed (konden zowel in Fugen als in Hochfugen terecht). Dalafdaling naar Kaltenbach is begin van de dag erg leuk en uitdagend voor gevorderden (eind van de dag wel erg veel bulten). Voor beginners zijn er 3 sleepliften en is blauwe piste 6 ook erg leuk om te oefenen. Parkeren is prima geregeld: parkeerplaatsen buiten en een grote overdekte gratis parkeergarage. Liften zijn over het algemeen van goede kwaliteit en snel, alleen de verbindingsliften tussen Hochfügen en hochzillertal zijn oud, traag en koud. Eindoordeel: Leuk om als onderdeel van de Zillertaler Superskipas eens heen te gaan, al bevielen de andere 2 grote gebieden van deze pas ons beter.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paulvw
    Paulvw 26 februari 2016 · 22:21

    Begin januari geweest en een van de mooiste gebieden die ik tot nu toe heb gezien. Het was wel even zoeken naar een restaurantje aan de piste aan de kant van Hochfugen, maar verder een geweldig gebied.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast618
    Gast618 15 februari 2016 · 18:25

    Mijn partner gaat al jaren naar de wintersport en ik nu voor 4e keer. Voor ieder voldoende mogelijkheden. Heerlijk eten op de piste en lekker /goed hotel in het dorp.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • wintersportersmierlo
    wintersportersmierlo 7 oktober 2014 · 21:21

    Wij hadden hier met onze vriendengroep hoge verwachtingen van die erg zijn tegen gevallen. Vooral qua gastvrijheid kan het gebied nog wat opsteken van andere bestemmingen. Een houding die er vooral op gericht was het ons zoveel mogelijk te beperken in onze vakantie zorgde ervoor dat de vakantie wat tegenviel.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ThomJ
    ThomJ 21 september 2014 · 12:19

    Het gebied Hochzillertal-Hochfügen is een leuk gebied. Het gebied inkomen via Kaltenbach gaat perfect met de capaciteit daar. Boven in het gebied zitten echter wat bottelneks. Ik heb zelf meerdere keren bewust tot het laatst verbindingen gemeden, omdat je anders zo een half uur staat te wachten. Erg jammer. Verder is het gebied wel variërend, maar als je het goed uitkiest sta je binnen 3/4 liften aan de andere kant van het gebied, wat de uitdaging wel uit het gebied haalt. Het is zeker een leuk gebied, er zitten alleen wel wat nadelen aan verbonden in mijn ogen.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast663
    Gast663 23 februari 2014 · 08:49

    Prima gebied. Veel afwisselende pistes met enkele bijzonder mooie lange afdalingen in Hochfügen (zwarte 4 en rode 3). Goede aansluitingen tussen de liften en een handige verbindingspiste in het Hochzillertal (z) die je zo weer bij het centrale punt brengt. Je kunt in 1 dag van links naar rechts binnen het gebied waardoor het niet zo'n groot gebied lijkt. In het Hochzillertal liggen de pistes ook bijna allemaal naast elkaar. Aan de linkerkant in het gebied heb je ook weinig gezellige eet mogelijkheden. Leuk om dit gebied te ervaren, maar volgend jaar weer op zoek naar een nieuw mooi gebied.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast177
    Gast177 9 december 2013 · 01:36

    Hochfügen biedt veel afwisselende pistes. Daardoor ook voor gevorderden aantrekkelijk. Het gaat van breed naar smal, van zon naar schaduw, van steil naar glooiend. Je kunt hier echt mooi op techniek skiën. Kom er al 10 jaar en met de Zillertal Superskipas kun je alle kanten op: Fügen, Hochfügen, Kaltenbach, Mayrhofen, Zell am Ziller, Gerlos en zeer de moeite waard: Hintertux. Bij deze gletscher moet je wel goed weer hebben, want bij laaghangende bewolking of sneeuwval is het geen pretje. De aprèsski in Fügen beperkt zich vrijwel helemaal tot de PizzPub, waar je zelf het feest moet maken, maar dat is geen probleem voor de Apresskischule Wytgaard.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast196
    Gast196 17 oktober 2013 · 21:47

    Super groot gebied met leuke pistes van allemaal verschillende niveaus. Overzichtelijk gebied en onderaan bij kaltenbach leuke apres ski. Bij hochfugen is het erg mooi en heb je gezellige cafes. Als je met de bus naar hochfugen gaat is dit wel een ritje van 20-30 minuten. Als ervaren wintersporter kun je ook via kaltenbach naar hochfugen gaan en dan heb je de bus niet nodig. absoluut voor herhaling vatbaar.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ReneS
    ReneS 18 februari 2013 · 16:00

    Geboekt om met een groep af te reizen waar een deel pisterijders bij zitten en een deel freeriders. Beide hebben zich prima weten te vermaken. Hochfugen biedt ongelofelijk veel voor freeriders (al zijn de pistes er ook aantrekkelijk) en voor veel pistes kun je terecht in Kaltenbach. Wel is het bij Kaltenbach aanzienlijk drukker bij de liften als op op de pistes. De afdalingen zijn wel lekker divers en er is voor beginners als gevorderde genoeg te vinden. Zeker de afdalingen vanuit Kaltenbach richting Hochfugen zijn de moeite (zowel de rode 1/2 als skiroute 4). De dalafdaling bij Kaltenbach is te doen, maar is aan het einde van de dag echt een rommeltje. Ook veel beginners die zich vergissen in de moeilijkheidsgraad van deze piste. Verder heeft Kaltenbach als dorp zijnde niet heel veel te bieden. De paar restaurantjes die het dorp rijk is liggen direct bij het dalstation. Hoe dan ook gaan we hier echt nog wel vaker terug komen. Buiten het hoogseizoen om lijkt me dit helemaal een top gebied.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast651
    Gast651 9 februari 2013 · 17:07

    Zoals ik het lees zoveel mensen zoveel zinnen. Het is net als bij de skilift iedereen heeft wat ze zeuren. Het maakt niet uit waar je bent. Ik vind dat iedereen lekker moet gaan skiën in het gebied waar hij/zij zich op z,n plek vielt

    Met familie 6 tot 10 jaar ervaring
  • Henri
    Henri 30 november 2012 · 01:07

    Ik zal maar meteen beginnen: het is een topskigebied! Ik ski hier al 14 jaar lang in elke kerstvakantie. Het is een leuk gevarieerd skigebied en het verveelt nooit! Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Toen ik net begon met skiën heb ik hier mijn skilessen gevolgd, ik vond het een heel leuk skigebied voor mijn niveau, nu 14 jaar verder is het als 'expert' nog steeds een fantastisch skigebied, zeker na ''the best connection'', de verbinding tussen Hochfügen en Hochzillertal. Hierdoor werd het wel wat drukker in Hochfügen, maar toch zijn de wachttijden over het algemeen redelijk laag. De pistes zijn altijd heel goed geprepareerd en lekker lang, er zijn ook over het algemeen weinig vlakke stukken te vinden. Er zijn ook veel leuke restaurants met lekker eten, je kunt het redelijk goedkoop houden, maar ook heel duur o.a. in de Kristallhütte en de Wedelhütte. Bij mooi weer is het daar heerlijk zitten met een fenomenaal uitzicht. Volgend jaar wordt het skigebied waarschijnlijk uitgebreid met 2 stoeltjesliften, de Söggenbahn en de Mizunbahn. Deze liften gaan er voor zorgen dat men niet zolang hoeft te wachten bij de Sonnenjet in Kaltenbach, de lift die je nodig hebt als je naar Hochfügen wilt skiën. Dit betekent dus dat het gebied nog steeds beter wordt! Ik heb er al weer erg zin in dit jaar en waarschijnlijk wordt het volgend jaar kerstvakantie gewoon weer Hochfügen-Hochzillertal! Sorry maar ik was vergeten mezelf in te loggen ?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Vincent
    Vincent 3 februari 2012 · 16:57

    Een week in Kaltenbach geweest. Goed vermaakt in dit grote skigebied. Veel nieuwe liften, maar ook nog een paar langzame oudjes. De twee gondelliften vanuit het dal zijn 's ochtends al om half 8 geopend. Ik ben dus ook zo vroeg mogelijk naar boven gegaan om in de vroege ochtend nog te genieten van perfect geprepareerde pistes en de weinige mensen die dan aanwezig zijn. Door deze twee liften heb ik ook maar hoogstens 2 minuten moeten wachten in de hele week om naar boven te gaan. Op de berg zelf is dat anders. Bij de nieuwe, snelle liften was het in het weekend erg druk, ook op de pistes, waardoor skien minder leuk werd. Doordeweeks had ik hier geen last van en kon ik zo goed als overal direct de lift in skien, hoogstens 5 minuten ergens gewacht. Afdalingen, vooral hoger, lijken in het hochzillertal in het linkergedeelte van het skigebied erg veel op elkaar. Naarmate je meer naar het rechterdeel, lager gaat en naar hochfugen is er meer variatie. De dalafdaling naar Kaltenbach kan je alleen maken door een zwarte piste te nemen, uiteindelijk overgaand in rood, al zijn daar de meningen ook over verdeeld. De piste is op sommige punten smal, steil en daardoor uitdagend. Aan het eind van de dag is deze piste een grote bultenellende, echter 's morgens goed en ook leuk om te doen. Het skigebied in Hochfugen lijkt totaal niet op het hochzillertal. Het is kleiner, rustiger, rustieker, afdalingen zijn naar mijn gevoel langer en je skiet meer tussen de bomen. Ook offpiste kan je hier je hart ophalen, genoeg te beleven. In de periode 21-29 januari dat ik er was lag er ruim voldoende sneeuw, alhoewel ik het gevoel heb dat de sneeuwhoeveelheden op de website van het gebied wat overdreven worden. Op een dag viel er namelijk 50 centimeter sneeuw op de berg, alleen was dit op de website nergens terug te vinden, de hoeveelheid van 340 cm bleef hetzelfde. Er zijn genoeg eettentjes in het gebied. De kristalhutte is een aanrader met een mooi uitzicht, als je je beperkt tot de normale oostenrijkse gerechten vallen de prijzen hier ontzettend mee, nauwelijks duurder dan de rest van de eettenjes. Kortom de combinatie Hochzillertal - Hochfugen sluit goed op elkaar aan omdat beide gebieden niet op elkaar lijken. Hierdoor is er toch veel variatie te vinden in de pistes en is er voor zowel de gevorderde als de beginner genoeg te vinden om je hier een week te vermaken. Helemaal top is dat je met de superskipass met de trein en de bus gratis naar alle skigebieden in het zillertal kan gaan, waar je dan ook kan skien. Ik ben nog een dagje naar de hintertuxgletscher geweest, wat echt een aanrader is. Leuke, lange afdalingen, krakende sneeuw en indrukwekkende ijspartijen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • liede
    liede 1 februari 2012 · 17:08

    Ik ga al zo'n jaar naar kaltenbach.....heb er zelfs nog op skiles gezeten. Elk jaar is er wel weer iets veranderd waardoor het nog steeds leuk is. Vaak mooi weer en goede sneeuw! Heb nu al zin om dit jaar weer te gaan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • rutger
    rutger 24 januari 2012 · 10:12

    Kom al jaren in Hochzillertal. Erg leuk maar de laatste 5 jaren, door modernisering etc. denk ik iets TE aantrekkelijk geworden, waardoor het nu echt extreem druk is!

    Skiër
  • Leo van der Meer
    Leo van der Meer 19 november 2011 · 14:51

    Wij komen hier al ruim 25 jaar. Hochfugen is een lekker gebied. Wij maken altijd een lange tocht. beginnend op Hochfugen dan naar Hochzillertal en dan na de middag weer terug. Wat ook een aanrader is: Hippach. Dit is een mooi gebied dat aangesloten is op Mayerhofen. Voor zowel beginners als gevorderden is Hochfugen een fijne bestemming.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Frank
    Frank 18 juli 2011 · 19:54

    Als je echt lekker wil gaan skien of snowboarden moet je juist naar hochfugen/kaltenbach. Waarom 1. altijd goed geprepareerden pistes 2. zowel als beginner als gevorderd kan je veel kanten op 3.Beste off piste gebied van Tirol..4.Geen gekkenhuis zoals gerlos mayerhofen met wachtrijen voor de liften waar je U tegen zegt.. Nu ook sinds 2 jaar de nieuwe talabfahrt naar Aschau..

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Joep
    Joep 13 maart 2011 · 21:25

    Mooi skigebied met prachtige brede pistes. Dit jaar met vrij hoge temperaturen geskied, maar de pistecondities bleven behoorlijk goed! Wel zijn er in drukke periodes veel sneeuwhopen en ijzige stukken te vinden na een uur of twee 's middags. De liften zijn om 7:30 open in Kaltenbach (Hoch Fugen 9:00). Wil je goede condities en minder mensen, begin de dag dan vroeg. Voor gevorderden is het gebied wat eentonig, maar je kan op talloze plekken off-piste. Ook uitwijken naar gebieden in de buurt (zelfde skipas) behoort tot de mogelijkheden. Wij zijn een dag naar mooie maar minder gezellige Hintertux geweest. Geen wachttijden en geweldige uitzichten. Als je op tijd bent rij je zo de parkeergarage binnen onder de lift, super!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jorre
    Jorre 6 december 2010 · 11:33

    Vorig jaar ben ik naar Hochzillertal-Hochfügen geweest. Ik vond het eigenlijk nogal een ééntonig skigebied: Langs de kant van Hochzillertal heb je alleen liften die langs dezelfde flank van de helling liggen, waardoor deze heel hard op elkaar lijken. Lang de kant van Hochfügen heb je slechts 1 berg. Wel leuk om te zien, daar in hochfügen, hoeveel, en hoeveel verschillende pistes je kan maken op slechts 1 berg. Ik denk dat het een goed gebied is voor beginners, maar veel te eentonig voor gevorderde skieers. Gelukkig hadden wij een skipas voor heel het Zillertal, want na 2dagen had ik het echt wel gezien daar.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rene Roelants
    Rene Roelants 3 december 2010 · 08:58

    Neem zeker een ski-pass voor het hele gebied. Gewoon super kan je alle dagen indien gewenst naar een andere locatie. De hutten en dan vooral Kristall hutte (ja de enige 5*****hut in de alpen)niet vergeten te bezoeken ( wel iets prijziger )Ook hotel aanbod,neem mistens een 4**** en dan heb je bijna altijd een hotel shuttle naar alle andere Zillertal (Gerlos,Arena,Hintertux, Mayerhofen, Penken alles samen 600km) gebieden gratis.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • occis
    occis 19 november 2010 · 13:37

    ben 2 keer een paar dagen in hoch fugen geweest.dat gebied is op zichzelf vrij klein maar je kan er fantastisch skien!!pistes zijn breed ,het is er rustig en je kan werkelijk overal buiten de piste daar ( wij noemden het een soort mini val thorens!) gebied hoch fugen alleen is wat klein voor een week maar als je een weekendje gaat is dit super!! ga er dit jaar zeker weer een paar dagen heen!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 5 april 2010 · 12:13

    Ben hier in de voorjaarsvakantie geweest met familie. Prachtig gebied met vele mogelijkheden ook dankzij de superskipas. Ondanks drukte weinig wachten bij de liften en in restaurants. Gebied is echt ingesteld op mensenmassa's.Wel waren door de drukte pistes in de middag slecht door sneeuwhopen. Als je 's ochtends echter als eerste boven was en je stopte rond 15:00 dan was het goed te doen. Wel was de dalafdaling in de namiddag erg druk. We zijn ook nog een dag naar de Hintertuxgletscher geweest en dat was helemaal top, windstil, vrij zonnig en ook geen wachttijden. Echt een aanrader voor de drukke periode's.

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2010 · 20:48

    In de voorjaarsvakantie in hochzillertal geweest. Prima skigebied met mooie pistes. De superskipas is zeker aan te raden, vooral als je de uitgestrekte gebieden van Frankrijk gewend bent. Met de superskipas kun je in meerdere gebieden ski?(Hochzillertal, zillertal 3000, zillertal arena, hintertux gletcher). De wachttijden vielen reuze mee in deze drukke week. Langste wachttijd voor een lift was 12 min. De rest allemaal onder de 10 min en meestal binnen enkele minuten in de lift.

  • Anoniem
    Anoniem 28 juli 2009 · 17:15

    Een topvakantie gehad! We zijn net voor de dooi in april geweest. Jammer was dat de dalafdaling bij Kaltenbach niet meer open was, maar je kon nog tot 1000meter naar het middenstation afdalen. Dit deden we dan ook in de ochtend, want daarna werd het snel pap. Echter, je kan hoog genoeg komen. We hadden een mooi pak verse sneeuw, en het ofpiste was niet meer normaal. Vooral bij Hochfugen is het een paradijs! Tip 1: Beneden bij de Kaltenbach gondel is dichtbij een grote, goedkope supermarkt. Tip 2: Off piste is het beste in hochfugen, of op de route van hochzillertal naar hochfugen toe.

  • Anoniem
    Anoniem 10 april 2009 · 21:04

    Ik zeg niet dat Kaltenbach het grootste gebied van Oostenrijk is, maar aan dit gebied zijn veel dingen goed waar grotere skigebieden niet aan kunnen tippen! Zoals Ischgl(veel te druk en te duur) Saalbach-Hinterglemm (te laag voor ver in maart/april).Gerlos( te eenzijdig iedere dag met dezelfde pistes beginnen) en ga zo maar door. Kaltenbach zeker een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 26 maart 2009 · 13:21

    Kristalhutte is inderdaad een prachtig punt om uit te rusten. Mooi uitzicht! Lekkere lounge-stoelen. Wel prijzig, uiteraard.. Voor de echte gevorderden is hier denk ik niet veel te beleven. Niet dat ik alle off-piste mogelijkheden benut heb maar volgens mij was dat niet al te extreem. Ik als gemiddelde snowboarder die net een beetje aan het experimenteren raak met off-piste boarden had daar echter genoeg mogelijkheden voor, gewoon lekker naast de geprepareerde pistes. Daar is genoeg te ontdekken! Ben je ook zo\'n boarder of ski? dan raadt ik je aan vanuit hochfugen eens de lift richting de Marchkopf te nemen, en vanaf daar off-piste naar Hochfugen terug te boarden. Zie ook het piste-overzicht, waar je ziet dat er een rode stippellijn loopt om aan te geven dat het een \'veilige\' (althans bekende) off-piste afdaling is. Die afdaling is erg leuk en prima te doen. Vergeet vooral niet Spieljoch (het \'losse\' gebied bij Fugen) een dagje te bezoeken! Het is een mooi, rustig, gebied waar je tussen de bomen afdaalt en waar ook geweldige off-piste mogelijk is.

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2009 · 13:32

    Wij zijn net terug uit kaltenbach. Zeker een aanrader. 1 van de beste skigebieden van oostenrijk. Zijn al in vele grote gebieden geweest, maar hier is het TOP. overzichtelijk, lange/ snelle liften en afdalingen, goede sfeer en niet duur. Apre ski in postalm naast de piste erg gezellig

  • Anoniem
    Anoniem 14 maart 2009 · 14:51

    Ik las hieronder iets over de Kristalhut, dat is dus echt een aanrader om een hapje te doen!! Geweldig uitzicht....Volgend seizoen ben ik weer in Kaltenbach te vinden!!

  • Anoniem
    Anoniem 14 maart 2009 · 14:48

    Ik ben meer dan tevreden over het ski-gebied. Na Solden een van de betere gebieden waar ik geweest ben. Als je van offpiste houdt is er meer dan voldoende ruimte om dat te doen. Enige nadeel is als ? bepaalde stoeltjes lift dicht is vanwege het slechte weer je geen aansluiting hebt met een groot deel van het skigebied. Evengoed meer dan genoeg keuze hoor, is alleen jammer. Heb je honger, neem dan een berg restaurantje en niet het grote restaurant naast de lift. Heel druk, geen sfeer en ziet er als een vreetschuur uit. Het eten vult maar is verder niet geweldig. Natuurlijk ieder z\'n smaak. Kaltenbach een plek om zeker naar toe te gaan als Apres-ski niet het belangrijkste is. Maar zelfs dat is meer dan goed genoeg ?

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2009 · 14:24

    Wij zijn hier al meerdere malen geweest, twee jaar niet, maar gaan nu uiteindelijk weer terug. Heerlijk skigebied, mooie omgeving, goed bereikbaar, goede faciliteiten.

  • Anoniem
    Anoniem 30 december 2008 · 12:05

    We gaan nu voor de 6de keer naar Hoch F?, de sfeer is gemoedelijk en het was na de 2e keer al thuiskomen super! In het weekend is het er wat drukker op de pistes maar op door de weekse dagen kun je lekker skien vooral voor de beginnende skier is het er ideaal, de gevorderde ski?kan uitwijken naar Kaltenbach en dat is een vooruitgang.

  • Anoniem
    Anoniem 19 december 2008 · 10:42

    wij komen hier al 17 jaar,en het bevalt ons dus enorm goed,echt een week per jaar niks hoeven ontdekken of zoeken.Onze kinderen kunnen nu zelf de pistes op,omdat ze het gebied goed kennen,is ook een aanrader en iedereen kent hun.zij zijn 11 en 13. sfeer is goed,geen super apres ski,alhoewel dat wel meer wordt. prijs en kwaliteit zijn heel goed.Wat echt heel goed is dat men met hele kleine kinderen op de berg een goede kindercreche heeft. en als een aanrader is de kristalhutte helemaal boven met een adembenemend uitzicht,wel poepieduur maar super met waterbedden en loungehoeken. trein en bussen zijn met skipas gratis en je zit zo op de hintertux.

  • Anoniem
    Anoniem 7 december 2008 · 21:03

    Ik ben hier geweest maar ik vind het niet een top skigebied. Vind het niks voor ervaren skiers. Is best leuk maar heb zoveel leukere gezien. Weinig uitdaging en diversiteit van het gebied. Sfeer is nog best leuk. Wat hier zwart is is in Frankrijk vaak nog rood, dit is al een voorbeeld.

  • Anoniem
    Anoniem 8 november 2008 · 13:02

    Vorig jaar in Kaltenbach geweest. De liften in het dal zijn erg modern en met een roltrap word je naar de lift toegebracht. Pardon, 2 liften zelfs! Boven is het in het hoofdseizoen gelijk een stuk drukker, en moet je soms een kwartier wachten bij de lift, alhoewel er 4 tot 8 personen tegelijk in een lift gaan. Bij slecht weer wil de lift tussen kaltenbach en Hochfugen nog wel eens gesloten zijn. \'S middags weinig zon. We gaan hier zeker weer naartoe!

  • Anoniem
    Anoniem 5 november 2008 · 19:46

    Hochfugen-Hochzillertal als 3e in de lijst van top-skigebieden.... Dat is net zoiets als Pim Fortuin als Grootste Nederlander. Blijkbaar hetzelfde publiek.....

  • Anoniem
    Anoniem 5 oktober 2008 · 15:53

    Het Zillertal is met zijn 630 km skiplezier (en dat met ? skipas voor het hele dal). Een geweldige uitdagging voor beginners en gevorderde ski? en het is altijd sneeuwzeker tot zelfs in de zomer. Wat wil je nog meer hebben als je wilt skien. Negatieve punten zijn er niet.

  • Anoniem
    Anoniem 17 september 2008 · 14:36

    Kaltenbach doet zijn naam eer aan. Het is er vooral KALT. Vooral wanneer de zon achter de berg verdwenen is. Kaltenbach bevindt zich aan de oostkant van de berg, dus staat hier de zon \'s ochtends op. In de middag is de zon weg en koelt het hard af. Voor kleine kinderen niet fijn. De pistes zijn heel mooi. De afgelopen jaren is hier veel aan gedaan. Pistes zijn breder gemaakt, en zijn pistes bijgekomen, en de grootste verbetering is natuurlijk de verbinding met Hochfugen. Onlangs is er een gondel bijgekomen, dus: geen wachttijden. Voor beginners is het een ideaal skigebied, voor gevorderden zal er wellicht iets te weinig uitdaging in zitten. Tot slot, probeer vooral aan het eind van de dag de dalafdaling. Dit bespaart u wachtrijen voor de gondel naar beneden, en een voldaan gevoel als u beneden aankomt. Kleine tip: ga OF voor de drukte al naar beneden (3 uur, half 4), OF erna (half 5).

  • Anoniem
    Anoniem 28 maart 2008 · 07:30

    Hallo, volgende nacht vertrekken we voor de derde maal ski?in de regio van Zillertal. Ons vertrekpunt is Kaltenbach. Voor ons (10 personen waarvan de helft kinderen) is deze regio heel goed. Veeeeeeeel pistes, goede skischool en een uistekende accomodatie.De chalets zijn goedkoop er zijn veel mogelijkheden naar andere activiteiten toe. Wij raden het aan voor mensen dien een gezellige skivakantie tegemoet willen gaaan . Het is geen discoparadijs dus weinig overlast tijdens de nacht. Een aanrader

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2008 · 19:28

    Ik ben er een week geweest van 25 januari tot 2 februari het weer was super het gebied ook genoeg mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden apresski was ook gaaf in fugen ik ben ook nog een dag in de zillertal arena geweest was ook een mooi gebied en voor zoveel pistekilometers vondt ik de skipas niet duur het was gewoon supergaaf

  • Anoniem
    Anoniem 10 februari 2008 · 11:46

    ja in fugen in het dorp is er een maar er moet wel sneeuw liggen. want als wij het gedaan hebben hebben we een deel kunnen doen er is iemand die je naar boven brengt. en anders zal het hotrel wel raad geven.

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 16:44

    Hallo allemaal, 23 februari vertrekken wij naar Kaltenbach. Heeft iemand nog een goede tip om ergens in het Zillertal te gaan rodelen? Ik zag nl. alleen maar klein rodelbanen op de pisteplan of lange rodelbanen waar je zelf naar boven moet lopen en dus geen lift beschikbaar is!

  • alexandre
    alexandre 5 januari 2008 · 17:07

    We gaan nu voor de 3 de keer normaal is dat niet van onze gewoonte maar de sfeer en de piste kwalitijt laat ons almaar komen ik moet wel zeggen dat het in hoch fugen VEEL LEUKER is dan in Hoch zillertal. het is daar veel drukker en door de drukte slechtere kwaliteit van de pistes. en ik geef jullie een gouden tip op de parking van hoch fugen staat het bijna hellemaal vol en we hebben al voorgehad dat we op het einde van de parking stonden en als het dan 4 uur was dus gedaan met skien moesten we enorm lang wachten tegen we uit de parking waren. en je moet zeker eens naar het zieller-tal arena gaan. enorm groot.

  • Patrick van Dodewaard
    Patrick van Dodewaard 5 januari 2008 · 12:11

    Ik ben deze kerst naar Hochzillertal geweest en ik vind het echt een aanrader. Het gebied lijkt kleiner dan dat het is, maar voordat je alle pistes gehad hebt ben je wel een paar dagen bezig. Ik hoor veel mensen klagen over de drukte van het gebied. ik ben het hier niet helemaal mee eens. want er zijn nauwelijks mensen in het skigebied, je hoeft nergens te wachten en de pistes zijn super. TOT 2e kerstdag. dan komt de duitse invasie. duitsers hebben de gewoonte om kerstavond te vieren (voor 1e kerstdag) en op 1e kerstdag te gaan rijden. om vervolgens op 2e kerstdag te gaan skien. Dan is het te druk in het gebied en worden de pistes minder. in dat geval kun je het beste \'vluchten\' naar hochfugen, waar het wel rustig blijft. Ook moet ik zeggen dat in een slecht sneeuwjaar veel mensen naar Hochzillertal komen ivm de nepsneeuw, waardoor het ook drukker wordt. Maar over het algemeen is het een heerlijk skigebied. een echte aanrader!

  • Bertus
    Bertus 8 december 2007 · 18:49

    Allereerst te melden dat er sinds dit jaar nieuwe liften zijn bijgebouwd, namelijk een extra gondel, en een 8 persoons lift, deel ik mijn ervaring met jullie mee. Het jaar 2005 moest je in de vroege uurtjes bij de gondel zijn want anders stond je langer dan een half uur in de rij. Vaak waren we dan half 9 bij de gondel, was je iets te laat stond je vaak lang te wachten door de velen toeristen. Dit jaar was het echter anders. We zorgden dat we er half 9 waren, tot onze verbazig hebben ze 2 gondels, daar kwamen we de dag ervoor achter. We liepen naar binnen toe, en moesten we op een roltrap gaan staan, je kon ook via de trap, maar in een luxe vakantie doe je dat niet. Ik keek om me heen en zag niemand bij de roltrap, alleen onze vriendengroep. Toen we bovenaan de roltrap aankwamen, kon je in 1 van de 2 gondels stappen, hier stond bij allebei de liften een groepje van 10-20 mensen voor. Na 2 minuten wachten konden we dan eindelijk naar boven. De dag erna, wilden we wat later gaan, rond 9 uur gingen we naar de gondels toe, er waren net 3 bussen voor ons aangekomen, maar het ging heel snel. Op de roltrappen stonden dit keer al mensen. Maar na een minuut of 8 was het zover en konden we naar boven. Hartstikke tevreden want nu kunnen we langer op 1 oor blijven liggen. Dan de wachttijden bij de gewone liften bij alle pistes, hier kan men gevarieerd over antwoorden, je hebt liften die heel druk zijn en liften die minder druk zijn, en het ligt er ook nog aan hoelaat het is. Tussen 11 en 12 is het behoorlijk druk overal, je staat dan mindstends 10 minuten bij alle liften, En bij de nieuwe lift, namelijk de 8 stoeltjes lift heb ik nog niet echt hoeven wachten, dus kan ik er ook moeilijk een meening over geven. Als er een kleine rij stond bij de liften gingen we altijd naar de 8 stoeltjeslift. Buiten dit uur is het overal vrij rustig, het was heel druk in het skigebied die week, want nergens anders lag sneeuw, mede door alle sneeuwkanonnen lag er bij ons wel sneeuw. Er waren 14000 man boven en normaal komt dit zeker niet boven de 9000 man uit. De liften hebben dus heel wat te verduren gehad... Maar het was nergens echt \"druk, druk\". Alleen op de piste dit keer.. Dat zijn we normaal ook niet gewend. Er zijn nog op de verbinding van hochzillertal naar hochfugen hebben ze 2 4 liften, daar sta je wel even in de rij als je pech hebt. Dit is vaak alleen in het uurtje voor de middagpauze. Bij lang bedoel ik toch zeker wel 10 - 15 minuten, dat is me dit jaar 1 keer overkomen. Verder is alles hartstikke goed qwa wachttijden e.d.<br> De liften aan de kant van hochfugen heb ik niet beschreven, dit zijn vaak gondels, dit jaar heb ik er niet echt vaak hoeven wachten, omdat we in hochzillertal vaak bleven skien, omdat de piste ijzig was in hochfugen omdat dat iets lager ligt. Dit kwam door de uiterst slechte weersomstandigheden. Opmerking: Iets wat zeker verbeterd kan worden in hochzillertal is het aantal plaatsen waar je kan eten. Je hebt er nu een stuk of 9, maar het is er echt heel druk in de pauze, dat is van 12 tot 1. Je moet echt voor de pauze zijn om nog een tafeltje te kunnen vinden. Het is vaak niet te doen als je wat eten wilt halen in de pauze. Maar met geduld kom je overal, wij gingen dus vaak voor de pauze eten, jongeren hebben geen geduld. Maar ze zouden er best een paar \'eetschuren\' bij kunnen maken. Maar overigens is het eten wel van qualiteit.

  • Daniel
    Daniel 27 januari 2007 · 21:55

    Zojuist teruggekeerd uit het Zillertal, en we hebben vrijwel alle gebieden geprobeerd met de dure, maar aan te raden Superskipass. Het hele Zillertal tot je beschikking, en goedkoper dan losse dagkaarten. Hochfügen en Kaltenbach was één van onze favorieten. Vooral Hochfügen was leuk: blauwe pistes waar een beginner goed uit de voeten kan, maar een gevorderde lekker naar beneden kan tetteren. Ook voldoende rode en zwarte pistes. Kaltenbach werd door de drukte snel kapotgeschraapt. Maar ook hier een mooie verzameling pistes, voor elk wat wils. De oversteek van het ene naar het andere gebied (van HF naar KB) is erg aardig. De dalafdaling was helaas niet goed mogelijk, maar dat zal met voldoende sneeuw zeker een aanrader zijn, met bruggetjes en tunneltjes etc. Aanrader is het restaurant in Hochfugen, aan het einde van de gondel: fantastische pizza's! Wachttijden waren minimaal, maar 20-27 januari is dan ook niet hoogseizoen.

  • Bea
    Bea 23 januari 2007 · 18:54

    Voor mij was het de eerste keer Oostenrijk en moet zeggen is zeer goed meegevallen. Mooie brede pistes met veel afwisseling. Z piste is wel druk maar de rode waren te doen.Hebben ons skipas voor gans het gebied dan ook goed gebruikt. Jammer dat de Hintertux gesloten was wegens aankomende storm. Gerlos vond ik zeer goed. De aprés-ski is er ook goed.Prijs kwaliteit zeker een aanrader.Gaan zeker terug!

  • Alwin
    Alwin 16 januari 2007 · 00:15

    Ik vond Hochzillertal vooral erg druk, en dat zelfs buiten de schoolvakanties. Daarnaast is het niet zo heel uitgestrekt, ondanks het hoge aantal kilometers. Ben hier twee jaar geweest en het tweede jaar was het toch ook al wel saai aan het worden.

  • A. Olde Boerrigter
    A. Olde Boerrigter 13 januari 2007 · 10:43

    Het is een super gebied met voor elk wat wils superskischool voor als voor volwassenen Skischule Optimal gezellige sfeer kortom wij zijn er al zeker 20 keer geweest en hebben dit dorp (Kaltenbach) zien uitgroeien tot een skigebied van heus formaat! Er wordt elk jaar wel wer een nieuwe piste of lift geopend zo ook dit jaar de nieuwe gondel wij zijn nog niet geweest maar gaan het over 2 weken bekijken, en dan weer lekker skieen.

  • sebastiaan
    sebastiaan 9 januari 2007 · 15:16

    afgelopen week voor het eerst in Fugen etc geweest. Het heeft een totaal van 160 km piste, maar het is niet zo weid uitgestreken. je hebt niet het gevoel dat je in een mega ski gebied zit.. de pistes zijn goed, vaak lekker breed en diverse midden in de bossen. Wel is het vooral in Kaltenbach erg druk, het lijkt wel winterberg bij o.a de verwarmde stoeltjes lift.. wij waren er overigens wel in de kerst vakantie! Tevens te kort leuke eet tentjes te vinden... voor de rust moet je naar de spieljoch, maar een beetje gemiddelde skier is hier met een middagje uit geskied. Toch een mooie vakantie gehad met betaalbare prijzen(1/2 lit bier 2,90.Pistes vonden wij wel een beetje makkelijk, zwart is vaak geen zwart..maar eind conclusie is redelijk positief!

  • Milo Tuinman
    Milo Tuinman 1 januari 2007 · 13:40

    In februari gaan we (2 volwassenen + 3 kinderen) voor de derde keer naar Fugen/Hochfugen. Verblijf in een geweldig groot en rustig huis en skieen in Hochfugen. Aantal restaurants en de diversiteit van de restaurants valt wat tegen, maar is voor een gezin niet zo'n probleem. Vriendelijke mensen, mooi skigebied en redelijk betaalbaar. Kortom, goede locatie voor gezinnen.

  • adrie v.d. wetering
    adrie v.d. wetering 31 december 2006 · 13:28

    voor ons en een stel vrienden al jaren het gebied waar we graag gaan skieën.door de brede pistes kun je zelfs een stel zwarte afdalingen doen als je redelijk kunt skieën.sinds verbinding naar hochfügen een mooi gebied.dit jaar is er een nieuwe lift bij uit dal dus wachttijden zijn onder bijna verholpen.bus verbindingen uit om ligende dorpen en hotels zijn echt super geregeld niets dan lof.

  • Sander
    Sander 23 december 2006 · 19:40

    Mooi gebied, je kunt echt alle kanten uit! Het enige echte nadeel vind ik dat de pistes bij Kaltenbach vaak druk zijn. De dalafdaling is vrij pittig maar na een paar keer oefenen goed te doen (zeker sochtends vroeg)! Heb een heerlijke vakantie gehad, maar heb vaak terug gedacht aan de Franse wachttijden bij de lift. Na de apreski was ik Frankrijk snel weer vergeten...

  • simone
    simone 2 oktober 2006 · 10:57

    ik kom nu 4 jaar samen met mijn zus en ouders naar skigebied hoch zillertal, de eerste 2 jaar heb ik er geskied, maar sinds vorig jaar snowboarden. Ik vind het hele mooie brede pistes en niet te steil, op snowboardles veel leeftijdgenoten, ook nederlanders, dat is nog leuker,'s morgens bij de gondel waar het erg druk is mag je met de skiklas en soms ook met je snowboardleskaart via de aparte ingang naar boven, hoef je lekker niet te wachten. Ik heb er weer zin in, tot oudjaar!!

  • D.Sparreboom
    D.Sparreboom 30 september 2006 · 19:10

    Ik kom al 16 jaar in Hochfügen, de laatste 10 jaar zelfs 2x per skiseizoen, en het lijkt wel of je thuis komt. De pistes zijn altijd uitstekend geprepareerd en de diversiteit is behoorlijk, m.a.w. voor elk wat wils. Zeker nu de verbinding met Kaltenbach er is.

  • Ed
    Ed 29 september 2006 · 23:28

    Mooi uitgebreid skigebied met voor ieder wat wils. Prima geprepareerde pistes. In hoogseizoen (krokus) lange wachttijden om boven te komen. Vanaf december 2006 met nieuwe kabelbaan zou dat minder moeten zijn. 's-Avonds is skien met kunstlicht mogelijk.

  • hplomp
    hplomp 29 september 2006 · 12:58

    gemoedelijke sfeer .Depistes worden goed gepreparerd,maar ,smiddags ontstaan er wel vrij veel sneeuw heuveltjes.In hochgzillerthal is de sneeuw ,smiddags op de dal afdalingen vaak papperig verder heel mooi skigebied,met voor elk wat wils.

  • wilma
    wilma 28 september 2006 · 22:27

    wij zijn enthousiast over het gebied,nog meer nadat de verbinding met Hoch Fugen tot stand gekomen is, mooie brede pistes,niet te steil, met regelmatig aftakkingen naar het bergstation.minder vinden wij de wachttijden bij de gondel 'smorgens, ouderwetse drukte, veel duwen en soms iemand heeel erg geirriteerd, hopelijk is dit vanaf deze winter verleden tijd met de nieuwe gondel erbij. ook wij nemen broodjes mee voor tussen de middag, eten die dan in dat enorme restaurant op met een lekkere koffie/choco, waarna het 's avonds heerlijk en betaalbaar en op je gemak, uit eten gaan is in kaltenbach en stumm

  • ricker
    ricker 21 augustus 2006 · 10:19

    dit is het eerste echte skigebied waar ik ooit geweest ben. echt een geweldig gebied. ik ben toch redelijk vaak off-piste geweest, dus dat zit wel goed, en de apres ski is gewoon op z'n oostenrijks, goed dus! het kinderschooltje zag er ook mooi een kleurrijk uit. als je het zat bent, ga je gewoon een dagje naar mayrhofen of zillertal arena, of zelfs hintertux en dat allemaal op 1 skipas, en een geweldige skibusregeling! ik vind het zeker een aanrader!

  • Harm
    Harm 18 augustus 2006 · 17:31

    Prima skigebied voor gezinnen met (jonge) kinderen! Overzichtelijke pistes, alleen is de dalafdaling aan het eind van de dag een ramp met al die (aangeschoten) apres-skiers die denken dan nog goed te kunnen skien. Nederlanders voeren dan met hun onbenulligheid de boventoon met vlak daarachter de Duitsers. Deze mensen hebben dan niet in de gaten dat men een ander iets kan aandoen. Overigens zijn de medewerkers in het gebied zeer hulpvaardig en vriendelijk.

  • Johan van Erp
    Johan van Erp 3 maart 2006 · 13:03

    Het afgelopen weekend (13 januari 2006) was ik in Hochzillertal en dat is goed bevallen. Door de overvloedige sneeuwval eind december lag er een berg met sneeuw. Ook waren de liften allemaal erg goed en snel, zeker als je deze vergelijkt met de gemiddelde liften in Franse skigebieden. Het gebied is niet zo heel groot (rond 140 km) maar dat is genoeg om een aantal dagen lekker rond te carven. Voor carveliefhebbers is dit een goede spot vanwege heb grote aantal brede blauwe pistes. Voor (ver)gevorderden is dit gebied minder interessant. Er zijn weinig echt zwarte pistes, slechts een klein funparkje, weinig buckelpistes, en ook de off-piste mogelijkheden zijn beperkt. Al met al een leuk skigebied voor een korte skivakantie, en ook erg goed voor gezinnen met gemiddelde skiers.

>