Paasvakantie 2019

Dit onderwerp gaat over de bestemming Serfaus - Fiss - Ladis
tomengelen1 april 2019 · 18:09

Iemand ervaring met skiën in dit gebied in april? Al vroeg slechte kwaliteit of kan je goed skiën tot in de namiddag? Niet te druk die periode?

GiGi1 april 2019 · 18:11

De meeste hellingen liggen op het zuiden, dus verwacht flinke pap…

bartvwg1 april 2019 · 18:28

In Sulden is alles onder de 2700m namiddag slush en pap. In de ochtend hetzelfde spul maar dan opgevroren. Zal in sfl wel hetzelfde zijn. Mogelijk dat de verse sneeuw wat (tijdelijke?) beterschap brengt. 😉

evr661 april 2019 · 18:33

Even afwachten wat de temperatuur dan gaat zijn. Als dat weer wat daalt krijgen ze het met preparatie wel ok. Zou eerder kiezen voor solden of bv ischgl ivm de richting van de hellingen TOV de zon.

Edwin van Riel
77steve1 april 2019 · 21:13

Ja, meerdere keren gedaan. En altijd uitstekend bevallen. Het klopt dat er delen zijn die flink wat zon pakken de hele dag. Er zijn echter ook genoeg delen waar de sneeuw de hele dag prima blijft; Pezid, Scheid, Nordseite. Om er te komen moet je wel even door de slush. Meestal is het in april echter zo rustig dat dat ook tot het einde van de middag prima te doen is. Mijn tip; om 16:00 nog een keer de Harbalobabfahrt. Gaat bijna niemand vanaf, volledig zacht maar zo glad als een biljartlaken.

pS2 april 2019 · 08:00

redelijk wat volk maar over het algemeen geen wachttijden aan liften. Pistecondities waren voorbije keren zeer goed, uitgezonderd de dalafdalingen zeker die naar Serfaus.

aartstyle2 april 2019 · 08:29

Tja ik weet het niet hoor met dit skigebied. 10 dagen geleden daar nog geskied en het was er warm (dat was het overal overigens). Maar zoals hierboven al aangegeven ligt er heel veel op het zuiden. Dat betekent op die afdalingen 's morgen keihard opgevroren, dan een 1,5 uur redelijk/goed en dan is het pap. Massner blijft wat langer goed en Nordseite was eigenlijk de hele dag goed.

Maar dat houdt in dat 60% van het skigebied een groot deel van de dag waardeloos is in dit jaargetijde en dat is inclusief de dalafdalingen. Om alleen voor nordseite en eventueel Massner nou zoveel geld neer te tellen… Daarbij was het best druk bij de liften.

VInd Serfaus-Fiss-ladis echt wat voor de januari en begin februari maand. Daarna zou ik voor een meer op het noorden gelegen skigebieden gaan.

*bericht bewerkt door aartstyle op 02 apr 2019 08:29

Skiwi2 april 2019 · 12:02

Er is toch wel meer dan alleen Masner en Nordseite dat goed blijft hoor: Pezid, Lazid en Scheid zijn ook niet zuidgericht.

En als er zo veel sneeuw ligt en het zo rustig is als nu dan blijven de zuidgerichte pistes ondanks de zachte sneeuw ook de hele dag goed. Uiteraard niet om te carven, maar wel heerlijke firnschnee om met brede(re) latten of een bordje op te “surfen”

RolfK2 april 2019 · 19:27

Op het Alpinforum staan een paar enthousiaste reacties van mensen die nu aan het skiën zijn in Serfaus Fiss Ladis
https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=144&t=60150…

Plaats een reactie