Wintersport begin december

Dit onderwerp gaat over de bestemming Val Thorens

Beste bezoekers,

Wij denken er aan om op begin december richting val thorens te gaan. Hebben jullie enig idee hoe de sneeuw zekerheid rond dit tijd is? Denk zelf wel goed gezien de hoge ligging, maar kon geen geschiedenis grafiek vinden van val thorens.

Erwin

Ben hier ook wel benieuwd naar, heb wel een geschiedenis gevonden maar ben benieuwd of er iemand ervaring heeft in val thorens in begin december, anders ga ik boeken voor begin januari :)

Wellicht een idee om net voordat je op vakantie gaat, de reis te boeken. Het is dan toch geen hoogseizoen en je hebt dan mogelijkheden te over. ‘Ergens’ in Europa zullen de pistes begin dec. perfect zijn …

Gewoon wachten met boeken, zoals in het bericht hierboven geadviseerd is. Een week van te voren is vroeg genoeg, plek zat rond die tijd.

Er zal best wel sneeuw liggen in Val Thorens in die week, maar vergeet niet dat je daar, vanwege het stenige gebied, minimaal een meter nodig hebt om een beetje te kunnen skien.

Aantal jaren geleden naar Val Thorens geweest de 2e week december. Ondanks de vele sneeuwval (volgens diverse sites 60 - 100 cm) Waren veel piste’s nog niet begaanbaar vanwege de stenen. Ook is de kans groot dat halverwege december de verbinding met Les Menuires en Motaret nog niet open is. Bij ons was dit tot halverwege de week het geval.

Hoi Ernwin,

Kijk even live op de navolgende link, dan kun je zien wat de sneeuwzekerheid is in Val Thorens.

http://www.valthorens.com/winter-nl/val-thorens/live/livecam…

Wel een jaar te laat met antwoorden…

Wij hebben zelf een appartement in Val Thorens (http://www.appartementvalthorens.com), meestal kun je er zelfs begin mei nog gewoon skiën hoewel de sneeuw dat vaak papperig is, en veel ijsplaten/stenen die aan de oppervlakte komen.

Eind mei is niet echt begin december hè.

Plaats een reactie