BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Oma met kinderwagen: Welke wijk in Les Menuires Les Trois Vallées

Oma met kinderwagen: Welke wijk in Les Menuires

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Menuires


 • davidkuiper 4 november 2018 · 14:28
  HI,

  Begin februari 2019 ga ik met twee vrienden, vriendin, schoonmoeder, kind (dan 2) op vakantie naar Les Menuires. We kunnen niet wachten.

  We hebben nu een paar appartementen gevonden waar we naar toe kunnen. Ze liggen in deze wijken:
  Reberty
  Les Balcons des Bruyères
  Preyerand
  Les Bouquetins area

  Welke wijk is geschikt zodat schoonmoeder met buggy boodschappen kan doen, lekker kan wandelen met kleinzoon? Als je met een lift moet naar het appartement: past daar dan ook een kinderwagen in?

  Dank voor jullie antwoord alvast!
 • Hulst 4 november 2018 · 17:15
  De diverse wijken van Les Menuires liggen vrij ver uit elkaar. De gratis skibus komt frequent in alle wijken, dat biedt dus een mogelijkheid tot verplaatsing. Preyerand, waar ikzelf verblijf, is het laagste deel van Les Menuires. Van daaruit gaat de hele dag een personenlift op en neer naar het centrum Croisette. Met een kinderwagen niet echt handig. Reberty is het hoogste deel van Les Menuires en sowieso niet aan te raden. Ook les Balcons de Bruyeres ligt vrij hoog. Wat dat betreft zou Bruyeres zelf een betere plek zijn. Les Bouquetins ligt in feite tussen de diverse wijken in. Croisette is in feite het centrum met de meeste winkels en horeca. Daar komen een aantal liften tezamen. Het probleem bij het kiezen van huisvesting is dat iedere lokatie zijn eigen mogelijkheden maar tegelijk ook beperkingen kent. In eerste instantie is het belangrijk dat de huisvesting voor skiërs goed te bereiken is. Wat dat betreft is vrijwel het hele dorp ski in ski out. Ik denk dat de omgeving Croisette de beste optie is en daarnaast Bruyeres zelf, waar ook heel wat winkels zijn. Een buggy is natuurlijk altijd lastig. Die zou ik dan inruilen voor een slee. Een nadeel van Croisette is dat dit het oudste gedeelte van Les Menuires is. Alles afwegende is Preyerand ook nog wel een goede optie. Goede huisvestingsmogelijkheden en 'avonds lekker rustig.
 • miepmiep 4 november 2018 · 18:42
  Tussen de wijken rijden busjes . Maar tussen deze zou ik reberty kiezen . Wij hebben daar ook met een kind en kinderwagen gezeten en was prima te doen .
  Je hebt ook een loop pad naar la croisette .
  La croisette is ook fijne locatie om te zitten. Eigenlijk beste optie . Maar die staat niet op je lijstje.

  Balcon bruyere is ook prima optie mooi appartement lMaar busjes technisch reberty vond ik fijner.
  Peyrand ligt wel in een uithoek .

  Neem geen buggy mee . Maar een kinderwagen met brede banden . Loopt een stuk fijner in de sneeuw .


  In la croisette heb je een leuke speel gedeelte voor kids , sleebaantje .
  En verder zwembad en binnenspeeltuin .
  *bericht bewerkt door miepmiep op 4 nov 2018 18:45 (9% bewerkt)
 • miepmiep 4 november 2018 · 18:47

  Plattegrond van les menuires.
  https://www.google.nl/search?q=plan+de+station+les+menuires&ie=UTF...:
  *bericht bewerkt door miepmiep op 4 nov 2018 18:48 (9% bewerkt)
 • miepmiep 4 november 2018 · 18:50
 • Hulst 4 november 2018 · 21:03
  @miepmiep. Ik zit al 10 jaar in Preyerand en het is de 1e afslag als je Les Menuires binnenrijdt. Ik zit op minder dan 100 m. van de piste
  en van de personenlift die tot 23.00 uur naar Croisette gaat. Uithoek?? Je bent er kennelijk nooit geweest.
 • miepmiep 4 november 2018 · 21:08
  @miepmiep. Ik zit al 10 jaar in Preyerand en het is de 1e afslag als je Les Menuires binnenrijdt. Ik zit op minder dan 100 m. van de piste
  en van de personenlift die tot 23.00 uur naar Croisette gaat. Uithoek?? Je bent er kennelijk nooit geweest.Hulst op 4 nov 2018 21:03


  Ligt er waar je zit in peyrand , zitje bij de bakjes zit je een stuk centraler , maar met kinderwagen niet heel fijn om in de gaan. Ik kom al sinds mijn 12de daar . En nu met kids . Maar met kids en naar de ski les gaan is in die wijk verre van ideaal . En zitten wij in la croisette beter . Maar peyrand is wel een stukgoedkoper .
  De Bus komt er wel . Maar bruyere zit je dan weer een stuk centraler om naar andere wijken te gaan of met bus of lopend via het pad . Voor ski gebied in en uit gaan vind ik de andere wijken persoonlijk fijner . Je hebt direct meerdere keuzes of je gaat meteen naar valto of richting Meribel of naar de mas. Als je in peyrand zit moet je altijd eerst naar beneden skien en dan een lift omhoog te nemen om het gebied verder in te gaan .
  *bericht bewerkt door miepmiep op 4 nov 2018 21:14 (25% bewerkt)
 • Hulst 4 november 2018 · 21:10
  Het probleem met de plattegrond is dat je er geen hoogteverschil op ziet en dat je er, als je er nooit geweest bent, moeilijk een voorstelling van kunt maken. Tussen Preyerand en Reberty zit 300 tot 400m. hoogteverschil. Ik ben het wel met @miepmiep eens dat Croisette e.o. de beste optie is.
 • miepmiep 4 november 2018 · 21:18
  Ik weet niet of het nog steeds zo is maar voorheen was het altijd zodat als je voetganger bent je gratis met de bus naar valto of saint Martin kan . Dus je kan met niet skiërs ook daar afspreken voor de lunch.
  Er is ook een voetgangers pas dus kunnen ze ook de gondels omhoog nemen en daar afspreken als er behoefte is . Voor kids onder de 5 is pas gratis .
 • miepmiep 4 november 2018 · 21:20
  Het probleem met de plattegrond is dat je er geen hoogteverschil op ziet en dat je er, als je er nooit geweest bent, moeilijk een voorstelling van kunt maken. Tussen Preyerand en Reberty zit 300 tot 400m. hoogteverschil. Ik ben het wel met @miepmiep eens dat Croisette e.o. de beste optie is.Hulst op 4 nov 2018 21:10[/quote

  Helaas zijn de prijzen daar door wel wat hoger dan in de andere wijken . Maar door goed zoeken kan het best voor een redelijk betaalbaar heen .
 • DrPhil 4 november 2018 · 21:28
  Ik heb een paar jaar in Reberty gezeten (l’Ours Blanc - dat is toch Reberty?). Prima verbinding met de piste, maar ik vond het voor de rest ver weg van alles.
 • Hulst 4 november 2018 · 21:43
  @miepmiep. Die voetgagerspas is inderdaad een handige optie. Mijn vrouw met haar zus gebruiken die al een aantal jaren. Met een klein kind, eventueel met buggy of slee, is dat geen optie, omdat er ook stoeltjesliften mee gemoeid zijn. Bovendien kun je wanneer je om hogerop te komen de Roc1 of Bruyere lift moet nemen ook niet met die kinder hulpmiddelen terecht. Wat @DrPhil opmerkt over Reberty is volkomen terecht. Daar zit je als oma met kind inderdaad van God en verbod verlaten. We maken het er voor de vraagsteller al met al niet gemakkelijker op, terwijl het in feite stikt van de goede opties in Les Menuires.
 • Hulst 4 november 2018 · 21:47
  Misschien is huisvesting zoeken vlakbij de busroute/halte nog de beste optie. Als je daar eenmaal aan gewend bent kun je uiteindelijk in alle wijken komen.
 • miepmiep 4 november 2018 · 22:01
  Daarom heb ik kaarten gestuurd . Kan je zien waar de bussen rijden . En je acco op aanpassen .
 • davidkuiper 5 november 2018 · 11:03
  Wow, wat een supergoede antwoorden allemaal! Het blijft een puzzeltje, maar kunnen nu een stuk ´overwogener´ een beslissing nemen.
  Dank allemaal voor de moeite. Fijn dat er nog fora zijn die zo actief zijn zeg. Het lijkt de ajren ´00 wel! (Y).

  De bussen de tips (en afraders) voor lokaties, en uiteraard de slee gaan we mee aan de slag. Morgen hakken we de knoop door 😃

  *bericht bewerkt door davidkuiper op 5 nov 2018 11:03 (1% bewerkt)
 • miepmiep 5 november 2018 · 11:41
  Wow, wat een supergoede antwoorden allemaal! Het blijft een puzzeltje, maar kunnen nu een stuk ´overwogener´ een beslissing nemen.
  Dank allemaal voor de moeite. Fijn dat er nog fora zijn die zo actief zijn zeg. Het lijkt de ajren ´00 wel! (Y).

  De bussen de tips (en afraders) voor lokaties, en uiteraard de slee gaan we mee aan de slag. Morgen hakken we de knoop door 😃
  davidkuiper op 5 nov 2018 11:03


  Als je ivm met ruimte geen slee mee kan nemen is deze te huur . Ook kan je bij sommige ook kinderenwagens huren
 • Paulr 6 november 2018 · 20:21
  Wellicht een hele suffe vraag, maar waarom naar Les Menuires in deze samenstelling? Inmiddels in heel veel verschillende samenstellingen en dorpen naar L3V geweest, daarom zou ik eerder voor bijvoorbeeld Meribel kiezen. Ook daar zijn best wat appartementen te vinden die zowel voor de skiers als voor "wandelaars" een goede ligging hebben. Grote voordelen: wat beschutter bij minder weer, meer bomen/bossen om eens een leuke wandeling te maken, gezelliger centrum met winkeltjes en restaurants etc etc. Les Menuires is een fantastisch uitgangspunt voor skiers/boarders, maar voor niet skiers tamelijk ongeschikt....
  Paulr
 • davidkuiper 6 november 2018 · 22:36
  Wellicht een hele suffe vraag, maar waarom naar Les Menuires in deze samenstelling? Inmiddels in heel veel verschillende samenstellingen en dorpen naar L3V geweest, daarom zou ik eerder voor bijvoorbeeld Meribel kiezen. Ook daar zijn best wat appartementen te vinden die zowel voor de skiers als voor "wandelaars" een goede ligging hebben. Grote voordelen: wat beschutter bij minder weer, meer bomen/bossen om eens een leuke wandeling te maken, gezelliger centrum met winkeltjes en restaurants etc etc. Les Menuires is een fantastisch uitgangspunt voor skiers/boarders, maar voor niet skiers tamelijk ongeschikt....Paulr op 6 nov 2018 20:21

  Goed punt, maar helaas een stuk minder betaalbaar.

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.