Drietal ski-opleidingen niveau 2 afgerond

MarkVermeulen op 30 september 2020

Skicentrum Sassenheim

Afgelopen week hebben maarliefst drie verschillende wintersportorganisaties een opleiding tot skileraar niveau 2 afgerond. Skicentrum Sassenheim, Ski-Mere en de gezamenlijke opleiding van EGO Indoorski, Roundhill en SnowWorld Rucphen. De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert alle cursisten met het behalen van de diploma skileraar niveau 2!

Skicentrum Sassenheim

Het skicentrum in het Zuid-Hollandse Sassenheim beschikt over twee indoorrolbanen en biedt voor jong en oud op alle niveaus ski- en snowboardlessen aan. Het team bestaat uit een groep enthousiaste medewerkers en gemotiveerde leraren waarvan een groot deel al jaren les geeft.

In de maand september hebben ze een opleiding tot skileraar niveau 2 aangeboden onder leiding van opleiders Niels Mooij en Billy Vonk. De groep cursisten was een zeer diverse en enthousiaste groep in de leeftijd van 16-48 jaar, allen met hun eigen motivatie om deze opleiding te volgen. “Deze groep was voor ons de eerste lichting en het was erg leuk om deze groep te mogen begeleiden bij de beginfase van hun lesgeefcarrière. Voor ons, als skicentrum, is het een waardevolle toevoeging om vanuit onze directe omgeving skileraren op te leiden. Zo kunnen we onder andere oudere leden van ons skiteam nu inzettenals skileraar.” aldus opleider Niels Mooij.

Deze opleiding heeft zeven nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht.

Skicentrum Sassenheim

Ski-Mere

De Almeerse skischool heeft haar deuren in december 2018 geopend. Ski-Mere heeft twee nieuwe rolpistes die in hoogte zijn te verstellen. Ze hebben een enthousiast team met heel diverse leraren. Dit willen ze graag zo houden en daarom zijn ze sinds vorig jaar de opleiding van de Nederlandse Ski Vereniging gaan aanbieden.

Skischooleigenaresse Minke Jorritsma heeft samen met opleider Rieks Schippers de opleiding gegeven. Minke vond het een leuke groep om te begeleiden: “De groep was zeer divers. De jongste deelneemster is 15 jaar oud en de oudste 66 jaar. Iedereen heeft z’n eigen reden om de opleiding te volgen. Sommigen willen zelf een betere skiër worden, anderen willen les gaan geven bij ons in de skischool, weer anderen hebben de droom ooit naar Oostenrijk te verhuizen en daar skiles te gaan geven.

Deze opleiding heeft elf nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht.

EGO Indoorski, Roundhill en SnowWorld Rucphen

Onlangs besteedden we al aandacht aan de unieke samenwerking tussen deze drie wintersportorganisaties op onze website. Kristy van Lieshout, onze manager opleidingen, heeft de groep van dichtbij aan het werk gezien en is erg te spreken over het feit dat cursisten geschoold worden op de rolbaan én op de sneeuw: “De cursisten behandelen in de theorie de verschillen tussen de ondergronden. In de theorie proberen we dan ook zo goed mogelijk uit te leggen hoe om te gaan met deze verschillen in de praktijk. Tijdens deze opleiding ervaren de cursisten de verschillen zelf in de praktijk. Dit is een absolute meerwaarde voor de cursisten.

Heb je dit artikel gemist? Je leest het hier.

Deze opleiding heeft zeven nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.