Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Skihouding deel 1

Het is belangrijk dat je op de juiste manier op je ski’s staat. Dit wordt de skihouding genoemd. Hoe weet je of jouw skihouding de juiste is?

Actieve houding

Tijdens het skiën hebben we een actieve houding, net zoals bij veel andere sporten. Hierbij zijn de benen licht gebogen. Veel wintersporters zijn geneigd om hun bekken zo te kantelen dat ze niet meer kunnen bewegen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Richard van Skicentrum Heemskerk laat in de video op 0:22 zien wat de juiste houding is.

Heupbreedte

Hoe ver je voeten uit elkaar staan, is bepalend voor de mate waarin je kunt bewegen. Staan je voeten in plaats van heel smal bijvoorbeeld op heupbreedte, dan is kanten veel makkelijker. Houd je handen breed voor je lichaam alsof je een krant leest. Kijk tijdens het skiën altijd naar voren.

Vergelijken maar

Weet je niet zeker of dat je wel goed staat? Vraag dan iemand anders een foto van jou te maken. Als die foto lijkt op de houding van Richard (te zien op 0:48), dan sta je goed.