BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Lidmaatschap

Ik wil beginnen met wintersport

Gefeliciteerd! Je wilt beginnen met wintersport en als je het ons vraagt is dat misschien wel je beste beslissing ooit! Niets mooiers om in de witte bergen over prachtige pistes te suizen! Maar voordat het zover is moet je je goed voorbereiden. Neem les bij een erkende skischool, leer over de pisteregels en zorg ervoor dat je fit bent. In onderstaande video's leggen we je uit wat je kunt verwachten.

Kennis

Er komt heel wat op je af wanneer je voor de eerste keer op wintersport gaat. Er zijn regels en gewoontes waar je in het begin aan moet wennen. Pisteregels zijn anders dan verkeersregels, zo mag je bijvoorbeeld links én rechts inhalen. Ook is de eerste keer in de lift stappen niet makkelijk, want wat moet je precies doen om veilig boven te komen? In de onderstaande video’s proberen wij je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw eerste wintersportervaring.

Basisvaardigheid

Wanneer je leert skiën is het belangrijk dat je bepaalde basisvaardigheden onder de knie krijgt. Het lopen of ski’s, het instappen van een lift (niet alleen de sleepliften, maar ook de stoeltjesliften) en het opstaan na een val zijn misschien geen zaken waar je direct aan denkt. Toch zijn ze essentieel wanneer je begint met skiën en we nemen je in deze video’s mee om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Techniek

Wanneer je wilt leren skiën is het verstandig les te nemen op een skibaan in Nederland (of in de bergen natuurlijk, maar start je in Nederland dan heb je een voorsprong in de bergen en haal je meer uit je vakantie). Voor de eerste stappen is het belangrijk dat een leraar met ervaring jou de juiste basistechnieken aanleert. In de onderstaande video’s hebben we de eerste stappen uitgelegd, zodat je een beetje een idee hebt wat je kunt verwachten.

 • Skihouding deel 1

  Hoe dat je op je ski staat is natuurlijk heel belangrijk. En dit noemen we de skihouding. Maar hoe weet je nu of je in de juiste skihouding staat? » Bekijk deze video

 • Skihouding deel 2

  Je staat nu goed in je skihouding maar hoe passen we dit nu toe tijdens het skiën? We hebben het dus niet alleen maar over een houding maar ook over een beweging. » Bekijk deze video

 • Maken van een ploeg

  Het maken van een ploeg kan de eerste stap zijn als je wil leren skiën. Hij kan ervoor zorgen dat je gaat remmen en hij is de basis van het maken van je eerste bochten. » Bekijk deze video

 • Bochten maken

  Het maken van bochten is niet heel moeilijk maar je moet wel weten wat te doen. We starten met glijden in een ploeg. Focus je op je voeten, want je kan namelijk met je voeten sturen » Bekijk deze video


Nog niet genoeg geleerd?

Wintersport is de leukste vakantie van het jaar! Je bent de hele dag lekker in actie in de sneeuw terwijl je geniet van een prachtige omgeving. Het Sneeuwfitprogramma helpt je om fit de sneeuw in te gaan!

 • Sneeuwfit

  3 hoofdstukken, 12 videos

  Het Sneeuwfitprogramma helpt je om fit de sneeuw in te gaan! Met het programma kun je je thuis al fysiek voorbereiden op uren snowboard en skiplezier. Je wintersport begint dus al in Nederland! » Start nu!

 • Wintersport in de buurt

  Bij wintersport denk je wellicht al snel aan de Alpen, maar wist je dat je ook bij jou in de buurt kunt wintersporten? Door het hele land zijn verschillende organisaties te vinden waar je het hele jaar door terecht kunt! Met onze zoekmachine vind je eenvoudig de wintersportlocaties bij jou in de buurt.