Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Lopen op ski's

Uiteraard zul je het grootste deel van de dag glijden op je ski’s, maar het zal ook voorkomen dat je (korte) afstanden lopend op je ski’s moet afleggen, omdat het bijvoorbeeld te vlak is om te glijden.

Hulp van je stokken

Op vlak terrein kunnen je stokken je hierbij helpen. Door je af te zetten met je stokken, glijd je echt al een stuk naar voren. Moet je een groter stuk afleggen op vlak terrein dan kun je de skate-langlauftechniek toepassen. De punten van de ski’s zijn uit elkaar en de achterkanten dicht bij elkaar en je schaatst als het ware naar voren. Je stokken helpen voor balans
en voor een extra afzet.

Naar boven lopen

Maar hoe moet je lopen op die lange latten als je een stuk naar boven wilt klimmen? Zorg ervoor dat je dwars op de helling staat. Stel je ski’s niet vlak, want dan glijd je naar beneden. Ga op je kanten staan en maak kleine stapjes omhoog zodat de ski’s niet over elkaar kunnen gaan.