Depot bovenaan Giggijochbahn - welke skischool?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden

Na enkele jaren in andere gebieden gaan we komende voorjaarvakantie / carnavalsweek weer naar Sölden.

Sinds toen is de 8EUB een 10EUB Giggijochbahn geworden. (En het oude topstation met depot vervangen)

Weet iemand welke skischolen / verhuurbedrijven depot boven aanbieden? Voor de kinderen van 5 en 7 wel zo makkelijk immers.

En mocht iemand afgelopen jaar in de week van Carnaval daar geweest zijn, weet iemand hoe lang de wachtrij gemiddeld is rond lestijd in de ochtend? Dat was vroeger met de oude baan vaak een uur? Schijnt beter te zijn sinds de nieuwe lift…

Depot zit bij sport Riml in de kelder bij het bergstation van de 10EUB Giggijch. Ze hebben ook in het dal een depot. Ook direct naast de lift. Maar boven is het rustiger en praktischer met kinderen.

Er zijn er meer dacht ik, maar onder andere skischool Vacancia heeft verzamelpunt bij oefenpark Giggjoch en gebruikt dat ook. Daarna pakken ze de sleeplift inks van de SliberBrun en daarna de berg op met de stoeltjes. Inclusief NL sprekende instructeurs.

Qua wachttijd. Les begint om 9:30 waarschijnlijk. Dan wil je om 9:00 boven zijn. Dus 8:50 in de lift. Geen specifieke ervaring met de carnaval maar kan me voorstellen dat de piek dan nog komt. Buiten de carnaval zijn er dan geen rijen in ieder geval.

Ski- und bikeschüle Ötztal heeft volgens hun website ook boven een bureau, skiverhuur en skidepot plus kinderland/verzamelplek.

Yellow Power oftewel Sun Up zit ook boven aan de Gigijoch met zowel ski verhuur als met depot.

Heb gekozen voor Vacancia, en heb direct bij Riml depot geboekt om zeker te zijn van een plekje.

Buiten hoogseizoen kan je beter pas ter plaatse depot regelen, dat is 50% korting via Vacancia.

In Sölden mag je vanaf 15.00 omhoog met een skipas die de dag erna geldig is (en minimaal X dagen geldig blijft). Dus heb de dag vooraf het depot al gevuld en volgende ochtend fris en fruitig de lift genomen, ideaal.

Zeker met de nieuwe lift is het zelfs in het hoogseizoen leuk, met de oude 8eub stond je een uur aan te schuiven…

Plaats een reactie