Wintersport weetjes

Over wintersport zijn veel achtergronden te vertellen. Ook kent de wintersport een rijke geschiedenis, vanaf het allereerste begin dat mensen zich op ski’s voortbewogen. We vertellen je graag interessante weetjes over de wintersport, over achtergronden en over de geschiedenis van skigebieden en dorpen. We hebben de interessantste wintersport weetjes op een rij gezet.

Geschiedenis van wintersport

Zo’n 10.000 jaar geleden werden de eerste rotstekeningen van “skiënde mensen” gemaakt. De laatste 100 jaar heeft de wintersport zich echter pas goed ontwikkeld. Het wintersporttoerisme zoals we dat nu kennen, kwam sinds de jaren zestig op gang. Er werden steeds meer, en later steeds snellere en modernere liften gebouwd. Die waren nodig om het toenemende aantal wintersporters te kunnen vervoeren. Helaas ging de opkomst van de wintersport ook gepaard met een aantal grote (lawine)ongelukken en rampen.

Lees alles over de geschiedenis van de wintersport

Onderzoek

Er wordt veel onderzoek gedaan binnen de wintersport naar trends en ontwikkelingen en we hebben ook zelf enkele onderzoekjes en interviews gedaan over allerhande onderwerpen. Weet jij bijvoorbeeld hoe pistekaarten worden gemaakt? Laat je inspireren door de blogs en artikelen op onze onderzoekspagina.

Gerelateerde weblogs