Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Instappen van een sleeplift - snowboard

Als je voor de eerste keer op wintersport gaat dan kan de skilift één van je grootste uitdagingen zijn. En ga je voor de eerste keer skiën dan ben je vaak te vinden op de beginnershellingen en het zou zomaar kunnen dat je hier nog een sleeplift vindt. En juist die sleeplift is één van de moeilijkste liften die er is, misschien nog wel meer voor snowboarders als voor skiërs.

Controle van de liftpas

Elke keer als je de lift neemt (het maakt niet uit welke lift het is) word je gecontroleerd of je wel een geldige liftpas hebt. Dit wordt gedaan bij een elektronisch poortje waar je als vanzelf doorheen geleid wordt. Doe de skipas aan de linkerkant van je jas (daar zit de detector), loop langs het poortje en heb je een geldige skipas dan gaat hij vanzelf open.

Instappen van de lift

Nu step je naar het liftspoor en ga je in het liftspoor staan. Je achterste voet zet je tegen je achterste binding aan. Je kijkt over je schouder en pakt de lift vast en deze stop je tussen je benen. In het begin zal je uit balans raken, want je staat namelijk dwars tegenover de richting waar de lift je naar toe trekt. Belangrijk is dus dat je in het liftspoor blijft. Kijk goed naar voren en houd je balans. Wanneer je toch valt, dan is er niets aan de hand. Zorg er wel voor dat je zo snel mogelijk uit het liftspoor verdwijnt en dat je weer naar beneden snowboardt.

Uitstappen

Er staat boven vaak met een bordje aangegeven dat je moet uitstappen. Pak de lift vast en duw die van je weg. Step zo snel mogelijk uit het liftspoor, zodat je niemand anders belemmert. De sleeplift is voor snowboarders een stuk moeilijker dan voor skiërs, maar als je dit een paar keer hebt gedaan dan heb je het zo onder de knie.