Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Verschillende ondergronden - Kunstsneeuw

Je kunt leren skiën en jezelf verbeteren op verschillende ondergronden. De rolbaan, de outdoorbaan, de indoorhal en natuurlijk skiën op echte sneeuw in de bergen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. In deze video laten we zien wat de voor- en nadelen zijn van skiën in de indoorhal.

Veel indoorhallen

In Nederland, België en Duitsland zijn er veel indoorhallen en daardoor is er altijd wel een indoorhal bij jou in de buurt. In de hal ligt kunstsneeuw, sneeuw die heel erg lijkt op échte sneeuw. Daarbij ski of snowboard je van boven naar beneden en dat is heel erg vergelijkbaar met skiën of snowboarden in de bergen. Elke hal is anders, maar vaak vind je wel een helling voor de beginnende wintersporter en voor de wintersporter met meer ervaring. Heb je veel ervaring met wintersporten dan zul je merken dat je je na een aantal afdalingen een beetje gaat vervelen óf je moet hier echt naartoe komen om te trainen.

Korte afdalingen

Het maken van bochten is dus vergelijkbaar met het skiën in de echte sneeuw. Wel is de afdaling een stuk korter, dus na het maken van een aantal bochten sta je weer beneden en moet je de lift weer naar boven pakken. En dat is toch wel een nadeel, want in de hal is het rond de -5 graden en zonder zonnetje koel je dan al snel flink af!

Constante condities

De condities in de indoorhal erg constant. Het is er altijd droog en koud en dat betekent dat je in de winter én zomer altijd kunt skiën. Ook de manier van les krijgen is erg vergelijkbaar met het skiën in de bergen. Het zijn altijd groepen van ongeveer acht personen en wil je meer aandacht, dan is de privéles echt een uitkomst.

Kinderland

Vaak vind je in de hal ook een kinderland, zodat de kinderen veilig hun eerste bochten kunnen maken. Het skiën in de hal komt dus het meeste in de buurt van het skiën in de echte bergen. En naast dat je hier lekker kunt trainen is het ook heel erg leuk als een uitstapje.