Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Verschillende ondergronden - Outdoorbaan

Je kunt leren skiën en jezelf verbeteren op verschillende ondergronden. De rolbaan, de outdoorbaan, de indoorhal en natuurlijk skiën op echte sneeuw in de bergen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. In deze video laten we zien wat de voor- en nadelen zijn van skiën op de outdoorbaan.

Van borstels naar matten

De outdoorbaan wordt ook wel borstelbaan genoemd en dat komt omdat er vroeger borstels
op de baan lagen. Tegenwoordig liggen er plastic matten. De afdaling kun je eigenlijk wel vergelijken met de afdaling die je in de hal vindt. De afdalingen zijn niet lang, maar voor elk type skiër is er wel wat te vinden. Er is vaak een helling voor beginners, een
helling voor de lichtgevorderde skiër en een moeilijke afdaling. Wanneer je hier echter als vergevorderde skiër gaat vrij skiën, dan kan het zijn dat je je snel gaat vervelen, omdat je namelijk zo beneden bent. Maar kom je hier om te trainen, dan kun je hier echt wel uitdaging vinden.

Sproeisysteem

Door een sproeisysteem worden de banen nat en kun je een stuk makkelijker glijden. En de siliconen matten helpen daar ook bij. In het begin zal het skiën echt even wennen zijn,
het voelt namelijk veel gladder aan. De matten zijn ook hard, dus vallen is
veel minder aangenaam dan in de sneeuw. Het is dan ook aan te raden om wat oudere skikleding. Je skiet ook buiten en hebt dus te maken met het Nederlandse weer, dat natuurlijk erg wisselvallig kan zijn. De regen heeft echter ook een voordeel, want dan glijdt de baan extra goed.

Skiën in de buitenlucht

Kinderen kunnen ook prima leren skiën of trainen op de baan. Ze hebben vaak een speciale plek ingericht voor kinderen en ze hebben vaak speciale kindergroepen. In het begin zal de outdoorbaan echt wel even wennen zijn. Ga je hier echter trainen of neem je je eerste lessen dan is het echt de perfecte voorbereiding op je wintersportvakantie.