BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Coronavirus in Franse skigebied Les Contamines-Montjoie

Coronavirus in Franse skigebied Les Contamines-Montjoie

Rogier op 8 februari 2020 · 5 reacties

Het vrij compacte Franse skigebied van Les Contamines-Montjoie staat opeens in de internationale schijnwerpers en niet op een manier hoe ze graag zouden willen. Hier zijn namelijk 5 besmettingen van het Coronavirus ontdekt. Het gaat om Britten die samen in een chalet hebben gezeten.

Opgenomen in ziekenhuizen nabij het skigebied

Deze mensen - vier volwassenen en één kind - werden vrijdag in het ziekenhuis opgenomen in Lyon, Saint-Étienne en Grenoble. Zes van hun familieleden werden ook in verschillende ziekenhuizen onderzocht. Hun gezondheidstoestand "is absoluut niet ernstig", aldus de minister van Volksgezondheid, Agnès Buzyn. De patient die in Grenoble is opgenomen heeft duidelijke ziekteverschijnselen en wordt goed in de gaten gehouden.

Cluster-besmetting Coronavirus in het skigebied

Het is een “cluster-besmetting”, dat wil zeggen verschillende besmettingen die voortkomen uit één duidelijke eerste besmetting. Deze komt van een Brit die in de Haute-Savoie verbleef en op 24 januari terugkeerde vanuit Singapore waar hij van 20 tot 23 januari was geweest.

Op zoek naar eventuele besmettingen

De ARS (Regionaal gezondheidsagentschap) heeft het betroffen chalet compleet gedesinfecteerd en is verantwoordelijk voor het vinden van alle contactgevallen, mensen die in contact hebben gestaan met de besmette Britten, aldus de burgemeester van Contamines-Montjoie, Etienne Jacquet, in de lokale krant de Le Dauphiné Libéré. Hij kon niet aangeven welk ervoermiddel deze Britse toeristen gebruikt hebben om naar de Haute-Savoie te reizen, wat natuurlijk uit kan maken voor mogelijke besmettingen.

Klasgenoten worden gecontroleerd

Morgenochtend (zondag) is het Rode Kruis in het dorp om de inwoners te informeren over het virus. Alle 25 kinderen die in dezelfde klas zaten van het besmette kind worden getest. De school zal de komende week geheel gesloten blijven. De skiclub waar de jongen trainde heeft alle trainingen en wedstrijden voor komende week geannuleerd. Dit ondanks het feit dat de Franse regionale gezondheidsraad duidelijk aangeeft dat dit nergens voor nodig is. Het virus wordt alleen bij direct lichamelijk contact overgedragen.

Coronavirus: geen gevaar voor wintersporters

Hetzelfde geldt voor de toeristische activiteiten die volgens de autoriteiten gewoon door kunnen gaan. "Er is geen risico om met het coronavirus besmet te raken door met een getroffen persoon in een stoeltjeslift te zitten" aldus Anne Marie Durand uit, een arts bij ARS.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.

Reacties

 • Robbie1974 9-02-20 10:53
  Robbie1974 9 februari 2020 · 10:53
  Dat geeft Les Contamines gelijk een andere betekenis 😉
  Nordica GT76ca & Nordica ProMachine110
 • G11ling 9-02-20 13:28
  G11ling 9 februari 2020 · 13:28
  Ik dacht hetzelfde 😂

  Klinkt alleen niet goed dit... op zoek naar mensen die in contact hebben gestaan met... tja, het halve skigebied dus, bij de liften, de receptie, de supermarkt, de cafeetjes, restaurants.
 • DerGraf 9-02-20 16:49
  DerGraf 9 februari 2020 · 16:49
  I repeat: there are no tanks in Bagdad whatsoever..
  *bericht bewerkt door DerGraf op 9 feb 2020 17:11 (9% bewerkt)
  *keep cool and relax...*
 • ThomJ 10-02-20 07:30
  ThomJ 10 februari 2020 · 07:30
  Ik dacht hetzelfde 😂

  Klinkt alleen niet goed dit... op zoek naar mensen die in contact hebben gestaan met... tja, het halve skigebied dus, bij de liften, de receptie, de supermarkt, de cafeetjes, restaurants. G11ling op 9 feb 2020 13:28
  wel het artikel aflezen he 😉
 • Rogier admin 10-02-20 09:00
  Rogier admin 10 februari 2020 · 09:00
  Momenteel zijn alle testen negatief van de mensen welke in contact hebben gestaan met de besmette Britten. Voor het moment lijkt de uitbraak bij deze reeds besmette 5 mensen te blijven.

  Vanuit het Grenoble-ziekenhuis gaf de minister geruststellend nieuws over de vader en zijn drie kinderen, het gaat goed met deze famillie.
  Click. Click. Peace

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.